Congresul SUA pregateste un pachet de legi care sa permita continuarea sclaviei

house_floor

Camera Reprezentantilor din Congresul SUA a facut un pas important la data de 15 iunie 2015 pentru a facilita aprobarea unei legi care va oferi protectie legala mineritului exoplanetar de catre corporatiile americane care isi stabilesc puncte de lucru in afara planetei Pamant. Desi probabil ca majoritatea membrilor Comitetului de Stiinta, Tehnologie si Cosmos a Camerei care au dat aviz pozitiv acestei legi au facut-o cu impresia ca astfel se ofera protectie drepturilor corporatiilor americane in viitoare misiuni spatiale de explorare, ceea ce au facut ei de fapt este ca au protejat drepturile corporatiilor americane care au condus in secret pana acum astfel de operatiuni de exploatare de resurse timp de mai multe zeci de ani. Aceasta lege trebuie privita in legatura cu recentele afirmatii despre faptul ca unele corporatii americane ce desfasoara activitati in afara Terrei se folosesc de forta de munca in conditii de sclavie in coloniile de pe Marte si din alte locuri din sistemul solar.

„HR 1508: Legea din 2015 despre exploatarea si utilizarea resurselor din spatiul cosmic”, asa cum este numita, a fost introdusa pe ordinea de zi in Comitetul de Stiinta, Tehnologie si spatiu cosmic de catre un grup de reprezentanti din ambele partide (de la guvernare si din opozitie!) – 8 membri – la data de 19 martie 2015. Pe 15 iunie dupa un vot de 18/15 dat cu doua zile mai inainte pentru a se face unele amendamente, legea a fost in mod OFICIAL trimisa Congresului SUA pentru a fi votata in sesiunea urmatoare. O lege identica sustinuta de senatori din ambele partide a fost trimisa la Senat de catre Marco Rubio (Republican-Florida) si Patty Murry (Democrat-Washington).

Legea de utilizare si explorare a resurselor din spatiul cosmic protejeaza in mod ostentativ si fara echivoc drepturile companiilor miniere care doresc sa investeasca resurse financiare in viitoarele activitati de explorare spatiala. Daca, de exemplu, o companie miniera isi stabileste o baza de lucru pe planeta Marte, atunci ar avea dreptul sa exploateze resursele de pe Marte si in acelasi timp sa fie protejata de Legea federala SUA. Iata ce propune aceasta lege in sectiunea 51302:

a) Comercializarea explorarii si utilizarii resurselor spatiale
1) In general – Presedintele, actionand prin agentiile federale corespunzatoare, va FACILITA explorarea si utilizarea comerciala a resurselor spatiale pentru a satisface necesitatile nationale;

Aceasta clauza ofera posibilitatea ca, sub umbrela generoasa a „necesitatilor nationale”, Presedintele SUA sa poata furniza resurse si asistenta catre companiile miniere pentru a stabili baze de lucru in afara Pamantului.

Dar urmatoarea clauza din lege ridica serioase semne de intrebare:

2) descurajeaza barierele guvernamentale din calea exploatarii industriale stabile, viabile si sigure si utilizarea resurselor spatiale in moduri consistente cu obligatiile internationale ale SUA;

Se pune intrebarea ce inseamna de fapt „descurajeaza barierele guvernamentale”? Asta pare sa fie o expresie ce desemneaza faptul ca orice regulamente pe care guvernul ar dori sa le impuna pe aceasta tema nu sunt necesare si chiar sunt un impediment (o bariera) in calea profitabilitatii operatiunilor de exploatare a resurselor spatiale. De exemplu, daca acea companie miniera ar exploata lucratorii sai ca pe niste sclavi, asta ar fi o problema ce ar trebui rezolvata numai de compania miniera, iar legile federale referitoare la standardele de munca in SUA nu ar trebui sa se aplice in acest caz!

Clauza care urmeaza e si mai alarmanta:

3)promoveaza dreptul entitatilor comerciale americane de a explora spatiul cosmic si de a utiliza resursele spatiale, in acord cu obligatiile internationale existente ale SUA, fara nici-un fel de interferente neplacute…

Ce inseamna „fara nici-un fel de interferente neplacute”? In cazul unei companii miniere ce impune muncitorilor conditii de sclavie, aceasta clauza sugereaza ca organizatiile internationale cum ar fi Curtea Penala Internationala nu ar avea putere sa intervina! Adica, administratorii acelei baze de operatiuni miniere spatiale ar fi protejati de Legile Federale americane impotriva organizatiilor internationale care ar putea investiga activitatile lor de acolo!

Iar la final, legea specifica in mod clar ca numai Tribunalele Districtuale au jurisdictia exclusiva in aceste cazuri:

Jurisdictie exclusiva: Tribunalele districtuale din SUA vor avea jurisdictia originara asupra unor actiuni de acest fel fara a se tine cont de celelalte date din controversa.

Practic, asta inseamna ca orice problema care tine de drepturile omului ce ar apare in operatiunile de minerit spatial ale corporatiilor americane va trebui sa fie rezolvata numai de tribunalele districtuale din SUA.

Legea din 2015 despre exploatarea si utilizarea resurselor din spatiul cosmic ridica serioase semne de intrebare de natura legala despre viitoarele operatiuni miniere spatiale ale corporatiilor americane. Totusi, chiar daca se prefigureaza spectrul unor dezbateri viitoare despre ipotetice probleme de natura legala in aceasta lege, deja avem dovezi si marturii ca exista operatiuni secrete de minerit spatial. Mai mult decat atat, s-a afirmat ca aceste operatiuni miniere folosesc forta de munca in conditii de sclavie pe Marte si in alte locatii din sistemul solar.

Conform unei afirmatii a unui martor ocular, s-a realizat o inspectie la una din bazele de minerit de pe Marte la data de 20 iunie 2015. Intr-un raport detaliat scris doua zile mai tarziu, Corey Goode afirma ca el impreuna cu Lt. Col. Gonzales (pseudonim) au fost primiti intr-un tur al bazei respective care este proprietatea Conglomeratului Corporatiilor Interplanetare. Inspectia a urmarit sa verifice acuzatiile de sclavie din bazele Conglomeratului. Conform lui Goode, un fost muncitor de acolo ce a parasit planeta Marte si a ajuns in cadrul unei organizatii rivale numita Alianta Programelor Spatiale Secrete a spus ca doreste sa depuna marturie in viitoarele demersuri legale impotriva oficialilor responsabili din Conglomerat. Un consiliu ce conduce Alianta Programelor Spatiale Secrete a facut aranjamentele necesare pentru ca Goode si Gonzales sa calatoreasca pe Marte si sa inspecteze baza de lucru a Conglomeratului. Bazat pe ceea ce au vazut in mod direct Goode si Gonzales, exista deja dovezi si marturii ca in prezent se foloseste forta de munca in conditii de sclavie la bazele de minerit de pe Marte ale Conglomeratului.

Daca raportul lui Goode este corect, atunci efectul viitoarei legi este acela de a oferi protectie federala americana oricarui administrator, conducator si proprietar al acestor corporatii care folosesc conditii de sclavie , impotriva oricarei investigatii legale posibile conduse de catre organizatii ale drepturilor omului, inclusiv Curtea Penala Internationala.

Dezvaluirile cutremuratoare ale lui Goode sunt in curs de investigare suplimentara. Este probabil ca si Lt. Col. Gonzales sa depuna marturie in scurt timp. In plus, Goode afirma ca vor apare o multime de documente care vor dovedi afirmatiile sale.

Astazi, legea de utilizare si explorare a resurselor spatiale a ajuns pe ordinea de zi a Camerei Reprezentantilor pentru dezbateri si votare in urmatoarea sesiune legislativa, in timp ce Senatul va face acelasi lucru la scurt timp cu propria versiune a legii. Este mai mult decat coincidenta ca in acelasi timp cu acuzatiile de munca in sclavie la bazele secrete de minerit de pe Marte ce sunt investigate pentru posibile condamnari penale viitoare, Congresul SUA este in plin proces de a legifera protectia legala perfecta pentru oficialii corporatiilor responsabili de astfel de crime.

traducere si adaptare de Marian Apostol (AIM) dupa un text de Michael Salla (ExoPolitics)

http://roaim.de.vu/?a=articles&p=981

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s