Marile corporatii capitaliste manipuleaza tot ce misca pe piata si creaza un sistem economic artificial. In interesul cui?

11168422_662299390568536_4518368248678358505_n

In Europa, afacerile mici si medii, de cele mai multe ori, imprumuta bani de la banci. In Spania, in 2009, bancile imprumutau peste 100 de miliarde de dolari firmelor mici si medii. In 2013, tot in Spania, imprumuturile au totalizat catre aceste firme, mai putin de 34 de miliarde, deci o cadere masiva, care a dat corporatiilor posibilitatea de a monopoliza piata si a controla preturile. In America, dezastrul este si mai mare si firmele mici si medii nu mai cred in solutii dictate de Rezervele Federale.

Firmele mici sint singele din arterele economice ale Europei, peste 99% din companiile din UE, sint mici si medii si au mai putin de 250 de angajati si mai putin de 50 de milioane de dolari in venit anual.

Aceste firme mici si mijlocii, reprezinta peste 58% din valoarea adaugata impusa produselor si 66% din totalul locurilor de munca.

Ceea ce este semnificativ si economistii vestici nu vad, este ca aceste companii creaza o cerere la intern, stimulind atit economiile nationale din ca fac parte cit si economiile locale. Ele consuma si ruleaza marfa in economia imterna, raportat la corporatii care cauta piete in afara si se aprovizioneaza preponderent din afara economiilor vestice.

Aceste firme mici si mijlocii, imprumuta la bancile locale si deci creaza venit pentru acestea si evident volum de taxe care poate fi folosit in mediu sanitar, invatamint si asigurari sociale. Moartea acestor companii mici si mijlocii, justifica situatia economica dificila in care se afla Europa.

Principiul corporatiilor capitaliste: furam, dupa care platim amenda si raminem cu un profit enorm, dupa care reluam procesul, pentru ca are cine sa suporte pagubele. Evident, stiti si dumneavoastra cine la vor suporta…

Piata schimburilor monetare este manipulata grosolan cu profituri uriase pentru un grup de speculanti de “clasa”. Celelalte mari banci fraudulente sint UBS, Bank of America, HSBC si Royal Bank of Scotland, deci toata „floarea” bancilor capitaliste…

Cum se poate avea incredere intr-un sistem si cum poate evolua el, atita timp cit institutiile lui financiare se bazeaza numai pe fraude si speculatii neacoperite de banii si valorile existente? Deci, se mai poate vorbii de reglarea preturilor pe piata, functie de cerere si oferta? Mai se poate vorbi de ceea ce capitalisti denumesc „piata libera”? Libera de ce? De prezenta legii in cadrul acestor mecanisme financiare internationale.

Mecanismele derivative sint si ele manipulate fraudulos de catre banci, mai ales daca tinem cont ca valoarea de piata a acestor derivative depaseste de sute de ori PIB-ul mondial.

Fiecare dintre noi suferim mai mult sau mai putin dupa urma acestor mizerii si mizerabili, dar foarte putini dintre noi inteleg ca singura schimbare care poate anula aceste matrapazlicuri, este schimbarea de sistem, pentru ca sistemul actual are designul realizat de ei si pentru ei, in care se simt ca pesti in apa si in cadrul caruia fura si isi dau amenzi simultan, fara rusine si fara nici un fel respect fata de cei ce le-au platit datoriile si pe care acum ii fura ca in codru…

Lista infractorilor financiari internationali implicati este compusa, in mare, din urmatoarele corporatii bancare capitaliste : Bank of America Corp, Barclays Plc, BNP Paribas SA, Citigroup Inc , Credit Suisse Group AG, Deutsche Bank AG , Goldman Sachs Group Inc, HSBC Holdings Plc , JPMorgan Chase & Co, Morgan Stanley, Royal Bank of Scotland Group Plc si UBS AG.

Ce se mai poate spune? Mai exista altele, care sa nu depinda de acestea? Nu prea cred, deci cancerul este generalizat…

Sint dobinzile manipulate grosolan de catre aceste institutii in cirdasie unele cu altele? Dupa ce a furat ca in codru, Royal Bank of Scotland Group Plc, a fost „amendata” de regulatorii financiari blatuiti, cu „enorma” suma de 50 de milioane de dolari, dupa ce a furat miliarde de dolari prin manipularea dobinzilor la nivel international…

Spre exemplu, FMI-ul impune si deruleaza niste programe de austeritate in tari ca Romania, in urma imprumuturilor acordare, prin care duc populatia la sapa de lemn, urmind sa vinda tot ce au la pret de numic, pentru ca nu mai pot plati datoriile la banci, situatie de care profita acesti vulturi capitalisti, dupa care acelasi FMI promite programe de reconstructie pe care sa le impuna tarilor respective, iar in urma acestui anunt, o serie de investitori isi anunta dorinta de a cumpara aceste datorii de la vulture, acesti speculatnti facind profituri enorme.

Pe de alta parte, institutii ca FMI, obliga guvernele sa intre in diverse proiecte dupa care sa devina eficiente, dar nu pentru popor ci pentru ca vuluturii sa vinda datoriile cumparate de ei, la preturi de specula. Deci toata lumea este implicata in specula, in afara amaritului care merge la munca si nu ii mai ajung banii sa plateasca datorii pe care le regleaza asa zisii investitori.

Acesta este modul cum vor capitalisti sa dea viteza de circulatie banilor, dar in directia unui grup si in avantajul lui. Deocamdata lumea este bucuroasa ca au venit investitorii, dupa care vor devenii chiriasi si slugi supuse, iar in final vor avea fie sansa sa iasa in strada, fie sa manince ramasite din alimente preparate in laboratoarele chimce, la preturi reduse si cu reducerea anilor de viata in maniera capitalista.

In jur de 32.000 de miliarde de dolari sint „stocati” de elitele capitaliste internationale in bancile din paradisurile financiare de pe glob. De aici vedem ce discrepante pot fi intre volumul de dolari care circula si ceea ce sta ascuns, in asteptarea adincirii crizei si utilizarii lor intr-un mod mai „eficient” pentru cei ce au creat acest joc al imbogatirii lor fara margini si saracirii a mase mari de populatie., asta numai ce se stie.

Peste 46.611 miliarde de dolari, este numai expunerea unei singure banci americane de proportii, cazul lui Goldman Sachs, in contracte si mecanisme derivative, deci o totala descoperire a volumului de bani in relatia cu piata financiara si mecanismele ei internationale.

Datoria totala a SUA (guvern, corporatii, consumatori privati si altele), din intreg sistemul financiar american, este de aproximativ 59.400 miliarde de dolari. Cu 40 de ani in urma aceasta datorie totala, era de mai putin de 2.000 de miliarde de dolari. Din aceasta cifra putem vedea cit de mare este datoria sectorului privat, chiar in conditiile in care acest sector privat american se „alimeteaza” prin frauda, de cele mai multe ori, de la sectorul de stat, asa cum se intimpla in tot sistemul capitalist.

Ca sa va dati seama de cataclismul la care acest sistem financiar capitalist american supune intreaga planeta, trebuie sa avem in vedere in cadrul analizei o comparatie elocventa data de valoarea totala a PIB-ului mondial, raporatat numai la expunerea unei banci americane de tipul JP Morgan Chase. PIB-ul mondial este de peste 71.800 miliarde de dolari, deci cit produce intreaga planeta, iar numai aceasta banca americana are contracte, numai pe partea de derivative, de peste 70.088 miliarde de dolari. Este incredibil gradul de risc si mecanismele speculative in care sint angrenate aceste banci capitaliste americane, modul in care ele pot aduce intuneric in tot sistemul financiar imternational.

Pentru ca mereu se discuta de cit de evoluata si eficienta este economia germana, trebuie sa spunem ca, numai Deutsche Bank are o expunere la mecanismele derivative, de 75.000 miliarde de dolari, chiar mai mult decit intregul PIB al planetei. Deci realizati ca aceste banci capitaliste vestice vehiculeaza in mod speculativ sume inexistente, de proportii incredibile.

Ca sa ne dam seama de duritatea situatie financiare create de speculatiile si iresponsabilitatea sistemului financiar capitalist, trebuie sa spunem ca, numai datoria guvernelor de pe intreg globul este in jurul valorii de 100.000 de miliarde de dolari, iar suma a crescut cu peste 30.000 miliarde de dolari, incepind numai din 2007. Asta ca sa vedem ca o indatorare excesiva a guvernelor capitaliste, nu s-a tradus sub nici o forma intr-un nivel de trai mai bun sau o calitate a vietii pe anumite coordonate pentru popoarele mondiale.

Trebuie sa mai spunem ca datoria totala mondiala, care include banci, coroporatii, afaceri mici si medii, imprumuturi private si altele, este de peste 223.300 miliarde de dolari, de aici intelegind ca datoria publica (guvernamentala) este mai mica cu mult decit datoria privata, care la rindul ei nu se reflecta

in nici o imbunatatire a vietii salariatilor, nu se reflecta in cadrul clasei de mijloc, care a disparut aproape complet si locul ei a fost luat de o clasa de mijloc artificiala si instabila creata din angajati la guverne, nu s-au creat locuri de munca si a dus la un decalaj economic si o inegalitate de proportii.

Contractele cu derivative la bancile la nivel global, deci instrumente cu un grad ridicat de risc, la nivel mondial, este 1.500.000 de miliarde dolari, o suma pe care multi nici nu o pot citi la o prima vedere. V-am adus in atentie acest lucru, pentru a vedea cit de artificiala este economia capitalista si in ce directie merge ea, cit de rau poate face fiintei umane si faptul ca este imposibil a mai revitaliza un monstru economic de aceasta factura.

As fi extrem de bucuros si respectuos, fata de cineva care ar putea sa imi arate si mie cum poate sa sistem acest sistem, cum poate sa mai continue sa traiasca artificial, pina unde poate duce minciuna si falsul si cit mai poate convinge oameni care nu au ce sa le dea la copii de mincare, ca acest sistem poate sa ii faca fericiti.

Ar fi o nebunie sa continuam a crede ca acest sistem este favorabil noua, oamenilor de rind si ca el ne poate aduce sub o forma sau alta prosperitatea mult dorita.

Dar cu siguranta ne va aduce o saracie de nedscris…..

de Adrian Cosereanu

alternativaromaniei.com

Cunoastem adevaraul despre asa zisa actuala criza economica la nivel global si mai ales in UE? Cine este raspunzator si de ce?

Intrebari grele, dar al caror raspuns ne poate duce in directia reala. Sa incercam sa dam un raspuns acestor intrebari.

„Globalistii” vor sa cistige de pe urma crizei, este foarte simplu, pentru ca este una de care erau constienti din momentul crearii premiselor declanasarii ei, ei vor haos si o prezentare falsa a unei situatii….

Detalii in link
alternativaroma

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s