Cine este adevăratul inamic al României?

11659380_1634072543474463_2249410112644173485_n

Nu demult mă aflam într-un microbuz, într-una din desele deplasări prin intermediul căreora îmi câştig existenţa. La radioul maşinii tocmai se derula un scurt buletin de ştiri. Am aflat astfel că „strategia pentru apărare a României”, formulată de preşedintele Johannnis a fost temporizată de parlament, urmând a fi analizată de comisia pentru apărare.

„Mare scofală” – mi-am zis. „ Oricum nu se va face nimic pentru rezolvarea adevăratelor probleme cu care mă confrunt eu, ceilalţi călători din microbuz, cetăţenii obişnuiţi ai României”. Comentatorul , pe numele său Moise Guran, un cunoscut adulator al Americii şi un anti-rus fanatic tocmai spunea următoarele: „Acum, dragi ascultători, trebuie să spunem răspicat ce a spus d-l preşedinte Johannis cu jumătate de gură: cine este adevăratul inamic al României: Rusia, care prin oligarhii săi”…

„ Du-te dracului, jigodie nenorocită!”- răbufni şoferul. „ Dom’le, zău că m-am săturat ! Numai vorbe despre război, despre corupţie! Toată ziua aud la radio şi la televizor numai de procurori, de tribunale! Da’ despre locuri de muncă, despre asistenţa medicală, despre învăţământ nu zice unu’ nimic, arde-i-ar focu’! Să aud şi eu că s-a deschis o fabrică, să văd iar oameni mergând la lucru cu miile aici, la Mija, cum era pe vremea lui răposatu’! O femeie în vârstă  sări şi ea cu gura: „ Aşa este! Păi mie mi-e uşor când  fi-mea şi ginere-miu sunt de şase ani în Spania, la muncă, iar eu tre’să am grijă de nepoţi! Ăştia s-au îmbogăţit din furat şi acum mai bat câmpii despre războaie cu ruşii şi alte prostii! Păi ce treabă am eu, sau mata, sau mata să ne batem cu ruşii? După ce că suntem ca vai de noi, război ne mai trebuie?”. Şoferul interveni din nou: „ Am avut acu’ o lună cursă la Constanţa. Văzui lângă Slobozia coloana aia mare de TAB-uri americane. Păi uite cine vrea război cu ruşii, uite cine vrea să ne bage în rahatul lor! Măi oameni buni, ce caută ăştia în România? Nu cumva ăştia or fi inamicii noştri???”

I-am dat în gând o bere şoferului pentru concluzia trasă. Numai în gând, fiindcă ştiam că nu-şi va permite un asemenea lux decât acasă, la căderea nopţii, când programul său istovitor de lucru va lua sfârşit. Am intuit că prestaţia lui Moise Guran este doar începutul unei noi campanii anti-ruse ce se va desfăşura în media. De, Klaus Johannis nu a fost suficient de virulent la adresa Rusiei când şi-a expus „strategia”, iar parlamentarii…ce ruşine, dom’ le, au „pactizat cu inamicul”!

Păi treabă-i asta? Congresul american tocmai ce a alocat la începutul primăverii nişte milioane de dolari pentru propaganda anti-Rusia şi anti-Putin: „jurnaliştii profesionişti” români, campionii absoluţi ai slugărniciei, vor ieşi la atac pentru a prosti- pentru a câta oară?- populaţia României, căreia nu-i este clar că „ruşii sunt sursa tuturor relelor”….Am concluzionat: toţi cărătorii ăştia de vorbe vor fi mobilizaţi să iasă la atac, pentru a-şi menţine salariile grase, de mii şi zeci ce mii de euro lunar!

Nu m-am înşelat: în seara aceleiaşi zile, „dom’ pastor” Mihai  Gâdea a transformat a sa emisiune „Sinteza zilei” într-o veritabilă „adunare” care semăna, prin virulenţă şi fanatism, cu o întrunire a „Martorilor lui Iehova”. Fireşte, virulenţa şi fanatismul erau îndreptate asupra Federaţiei Ruse, asupra preşedintelui rus Vladimir Putin. Nu am prins de la început această emisiune, însă îmi pot imagina cum Gâdea a făcut realmente spume la gură împotriva Rusiei . Cam în stilul cum făcea prin 1993, la Sala Palatului, la o „campanie de evanghelizare”, când era un tânăr „pastor” în plină afirmare. Mesajul: „Sistemul rusesc:oligarhie, crime-un sistem oribil !” este o predică al naibii de convingătoare, care pătrunde în plan emoţional în subconştientul fraierilor!

Măi pastore, ce-ar fi dacă ţi-aş spune de un sistem cu mult mai oribil, care prin mişculaţii bursiere distruge economii întregi, care lasă oamenii fără slujbe, care-i dă afară din locuinţe, care distruge oraşe altă dată înfloritoare (vezi Detroit?) Un sistem care vrea să-şi impună hegemonia în toată lumea, prin „revoluţii”sângeroase, prin lovituri de stat, prin jaf şi asasinat economic? Este însuşi sistemul care te plăteşte cu un salariu exorbitant, care îţi oferă vilă de lux şi maşină ultimul răcnet! Şi pentru ce, mă rog? Pentru a „propovădui”, adică a manipula şi perverti conştiinţe, a îndobitoci  mulţimile isterizate!

Corpolentul jurnalist Bogdan Chirieac s-a trezit un pic din proverbiala sa somnolenţă  şi a emis următoarea cugetare: „Românii au în ei o genă antirusească” (….)  Dacă tăceai, „morsă competentă” rămâneai! Dacă este să facem o întoarcere în timp, observăm că influenţele slave în limba română  sunt semnificative. De exemplu, denumirile multor râuri din România sunt de origine slavă( Bistriţa, Prahova, Cricov, Dâmboviţa, Ialomiţa, etc). Iar prin mijlocirea bisericii ortodoxe, alfabetul chirilic a fost folosit până la începutul sec. XIX. Ca să nu mai vorbesc de legăturile în plan economic şi social ce au existat între români şi ruşi. Şi care, oricât ţi s-ar părea de ciudat, există în continuare! Hai să luăm un exemplu: în târgurile şi oboarele din România vin cetăţeni din spaţiul ex-sovietic să vândă diverse mărfuri. Mai toţi vorbesc ruseşte. Iar românii cumpără de la ei diverse mărfuri utile. La nivelul întregii Românii, este vorba de zeci de mii de oameni, români şi ruşi, care interacţionează paşnic, care vând şi cumpără. Dacă românii ar avea gena aia antirusească de care vorbeşti, nu ar mai cumpăra „de la ruşi”şi i-ar lua la goană. Se întâmplă aşa ceva? Nicidecum! Degeaba ai plasat „gulguta” asta, Bogdan Chirieac, aşa ceva nu va prinde!

Mai bine ai grijă să nu te faci de râs precum colegul tău, Radu Tudor, care „ a comis-o” într-o mai veche dezbatere la Antena 3. Evident, era vorba despre ruşi. Atunci, Radu Tudor i-a dat colegei sale Dana  Grecu următoarea replică. „ Eu am exclus total din vocabularul meu cuvintele de origine slavă”. Iar următoarea frază rostită de el a sunat cam aşa: „ Rusia este vinovată de toate aceste rele”! Hait !… Oare acestui filfizon încrezut nu i-a spus nimeni  că „ vinovat” este unul şi acelaşi lucru atât în limba rusă, cât şi în limba română? Halal cultură de „jurnalist profesionist”…

Fireşte, Radu Tudor s-a simţit în elementul său: a dat ochii peste cap şi a început cu istericalele: „Dacă România se va trezi la graniţă cu Rusia ? Trebuie să ne apărăm ţara împreună cu aliaţii noştri !” Măi Răducule, am mai fost la graniţă cu Rusia şi vom mai fi. Iar dacă este să ne „apărăm ţara împreună cu aliaţii noştri”, du-te tu, împreună cu toţi îmbuibaţii acestui regim alături de „aliaţii”ăştia la luptă! Pentru că aveţi ce apăra: averile şi privilegiile voastre! Să nu aveţi pretenţia să lupte pentru voi cei spoliaţi, cei lipsiţi de cele mai elementare drepturi, cei care au fost siliţi să plece în lumea largă pentru o bucată de pâine!

De remarcat intervenţia unui invitat, Răzvan Savaliuc: „Politicienii noştri se gudură pe lângă orice oficial american care vine în vizită la noi, se plâng de tot soiul de greutăţi..” Răzvan Savaliuc a spus un adevăr. Se mai poate adăuga faptul că politicienii români sunt campioni absoluţi ai servilismului şi linguşelii, că se toarnă între ei, că vând pe nimica toată înformaţii importante şi active ale ţării care le-a oferit atâtea privilegii!

Cam acesta a fost circul greţos cu iz de adunare iehovistă patronat de Gâdea la Antena 3. Un circ menit să isterizeze şi să prostească populaţia României! Să abată atenţia de la problemele grave din plan economic şi social, care sunt un adevărat pericol pentru siguranţa naţională a României!

Dar să ne întoarcem la întrebarea care a fost pusă la „Europa FM”. Chiar aşa: cine este adevăratul inamic al României? Să lăsăm deoparte lozincile antiruseşti şi să judecăm la rece. Să despicăm firul în patru, cum s-ar spune.

Aşadar, inamicul este cel care, de-a lungul vremii,  a iniţiat acea propagandă cu „ţara tuturor posibilităţilor”, o propagandă parşivă, menită să ne facă să credem că peste Atlantic curge lapte şi miere şi umblă câinii cu covrigi în coadă. Este cel care a cumpărat oameni din sectoarele vitale ale României, dispuşi la trădare pentru câţiva arginţi. Pacepa a fost doar un început. Este cel care, prin mecanisme financiare speculative a ruinat economia naţională încă din anii’80. Este cel care, alături de alţi aliaţi, a orchestrat „revoluţia” din decembrie 1989, preludiu al altor „revoluţii” ce au urmat pe mapamond. Executate după aceeaşi schemă. Este cel care, prin slugile sale prea-supuse ce formează clasa politică din România, a distrus economia naţională a României, iar ceea ce a rămas a aservit-o transnaţionalelor sale. Este cel care a creat nişte structuri de forţă, direct subordonate, cu care dictează cum vrea în România. Este cel care, sub masca făţarnică de „aliat” vrea ca teritoriul României să fie o imensă bază militară, al cărei scop este un atac împotriva Federaţiei Ruse. Este cel care vrea să reducă populaţia României prin „ieşirea din sistem pe cale naturală” a persoanelor  trecute de 45 de ani, iar pe restul, care n-au apucat să plece din ţară, să-i folosească drept carne de tun în viitorul conflict, pentru interesele sale!

În concluzie: adevăratul inamic al României sunt Statele Unite ale Americii!

Departamentul de Stat al SUA a pus tunurile pe România. Critici dure pentru „discriminarea romilor şi a homosexualilor”. ATAC fără precedent la adresa BOR. Petre Țuțea, pro-nazist

Departamentul de Stat al SUA a dat publicității joi, 25 iunie, Raportul Internațional privind Respectarea Drepturilor Omului în România pentru anul 2014. Mandatat de Congresul american, Raportul funcționează ca document de informare în privința politicilor de guvernare și de asistență externe.
phpThumb_generated_thumbnailjpg

În viziunea americană, printre problemele pe care le are România în ceea ce privește drepturile omului, se numără: răspândirea punctelor de vedere „antisemite, rasiste, xenofobe și naționaliste pe internet”, discriminarea „sistematică” a romilor dar și „discriminarea homosexualilor, lesbienelor, bisexualilor si transsexualilor”.
Interesant este faptul că pentru Departamentul de Stat al SUA, care citează ONG-ul Apador-CH, romii care cer „taxe de protecție” ca să nu-ți zgârie mașina în parcare sunt „parcagii care obțin un venit găsindu-le șoferilor spații de parcare în schimbul unui bacșis”.
În altă ordine de idei, Biserica Ortodoxă Română este instituția țintită cel mai mult de criticile departamentului de stat al SUA,  în acest raport.
BOR este acuzată că nu a retrocedat bisericile și proprietățile confiscate de comuniști către Biserica Greco-Catolică, „încalcând hotarâri judecatoresti în acest sens. De asemenea, guvernul nu a luat masuri pentru a retroceda bisericile greco-catolice confiscate de conducerea comunista dupa al Doilea Razboi Mondial”.
BOR mai este acuzată că a cerut autorităților locale din Botoșani să îndepărteze niște umbrele în culorile steagului LGBT. „În luna septembrie, Biserica Ortodoxa a cerut autoritatilor locale din Botosani sa îndeparteze umbrelele menite sa asigure umbra la mesele asezate într-o zona de relaxare din centrul vechi al orasului. Cele 40 de umbrele în culorile curcubeului au fost considerate de preotii ortodocsi un simbol al comunitatii LGBT. Autoritatile au aprobat cererea si au îndepartat umbrelele”, scriu americanii.
De asemenea, Biserica Ortodoxă este acuzată pentru că un monah de la Mânăstirea Petru-Vodă a făcut declarații antisemite. „În datele de 28 mai si 21 iunie, calugarul ortodox Teodot a facut declaratii antisemite în timpul unei slujbe la Mânastirea Petru-Voda si în timpul unei slujbe organizate la Ciolpani, cu ocazia sarbatoririi a 87 de ani de la înfiintarea Miscarii Legionare. Federatia Comunitatilor Evreiesti din România, Institutul Elie Wiesel si Centrul pentru Monitorizarea Antisemitismului în România (MCA România) au solicitat Bisericii Ortodoxe si autoritatilor sa ia masuri. Biserica Ortodoxa a respins acuzatiile ca membrii clerului sau promoveaza antisemitismul si a cerut superiorilor calugarului sa ia masuri împotriva acestuia. Autoritatile nu au luat nicio masura legala împotriva lui Teodot”, se arată în raportul departamentului de stat al SUA.
11539620_661866887278453_1160934046754530015_n
Raportul face referire și la cazul romilor din Pata Rât, Cluj, care au fost relocați de autorități, Biserica Ortodoxă fiind implicată și atunci. În 2011, atunci când Consiliul Local Cluj a hotărât evacuarea romilor de pe Strada Coastei din Cluj-Napoca pentru ca terenul de 5000 metri pătrați să fie atribuit Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, în vederea construirii noului sediu al Facultății de Teologie Ortodoxă și al internatului instituției, ÎPS Părinte Mitropolit Andrei Andreicuț declara că ”locul nu era potrivit pentru locuințele țiganilor”.
Documentul critică faptul că unele autorități locale au ridicat statui sau au denumit străzi după persoane din perioada interbelică. Referințele se referă la „strada Petre Țuțea” din Timișoara și statuia lui Mircea Vulcănescu din București sau declararea lui Valeriu Gafencu drept cetățean de onoare al Târgu Ocnăi.
„Ocazional, unele autoritati locale si municipale au omagiat legionari, au permis construirea de monumente comemorative dedicate unor figuri istorice pro-naziste si unor negationisti ai Holocaustului si au dat numele lor unor strazi”.
Departamentul de stat al SUA critică România și pentru „lipsa de educație sexuală adecvată vârstei în rândul adolescenților” dar și pentru „numărul mare de asolescente însarcinate”.
În condițiile în care România se confruntă cu cea mai gravă criză a natalității din ultimii 70 de ani, SUA critică țara noastră pentru „lipsa alocarii de fonduri pentru programe de contracepție”.
Un paragraf ciudat este acela în care unele ONG-uri, fără să fie numite, sunt citate pentru că „Ofensa adusa însemnelor statului (stema, drapelul sau imnul national) este o infracțiune ce se pedepsește cu închisoarea” și atentează la libertatea de exprimare.
Este interesant de remarcat care sunt ONG-urile pe care le citează Departamentul de Stat al SUA: Apador-CH (organizație care a refuzat să se implice în cazurile abuzurilor asupra sătenilor de la Pungești; ONG pro homosexualitate), Accept( ONG pro homosexualitate), Centrul Euroregional pentru Inițiative Publice( ONG fondat de Florin Buhuceanu, președintele Accept, pro homosexualitate), Active Watch (ONG-ul lui Mircea Toma) și Centrul pentru Resurse Juridice (ONG fondat de Fundația Soros în 1998).
Raportul integral se găsește pe pagina de internet a Ambasadei SUA de la București.
activenews.ro
Ati mai vazut natie care sa se bucure cand este invadata?
Presedintele Coloniei Americane Romanica, Kaizer Klaus Werner Iohannis, cel mai iubit. Dragi colonisti, Romanica functioneaza bine pentru voi doar cu taxele fraierilor. Românilor (marea majoritate dintre ei) le plac sa fie invadati, jefuiti, asupriti, batjocoriti, mintiti, invadatori/jefuitori (trupele americane – NATO) cu aplauze, cu flori si cu bratele deschise.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s