Si-au luat tara inapoi: MIHAI RAZVAN UNGUREANU, NOMINALIZAT DE IOHANNIS LA SEFIA SIE

11234915_1637918813088560_6498741490507537193_n

Mihai Razvan Ungureanu – CREATIA DE LABORATOR A SERVICIILOR, candidatul ideal pentru VANZAREA DEFINITIVA A ROMANIEI

Oricine aude că Mihai Răzvan Ungureanu a fost numit şef la SIE se întreabă pe ce lume a trăit pînă acum preşedintele Klaus Iohannis, căci, în România, simpla rostire a numelui MRU îi ridică oricui părul în cap! Kobe, soţia-OMV, Gojdu, unguente – iată cîteva cuvinte-cheie care spun totul despre ce înseamnă MRU!

Să-i spunem însă şi preşedintelui Klaus Iohannis ce trebuia deja să ştie încă de atunci cînd l-a luat consiler personal după ce a ajuns la Cotroceni. Surprinzător este chiar curajul lui Klaus Iohannis de a-l lua alături pe cel care, încă din 1985, cînd, la Congresul al XIII-lea, a fost ales membru supleant al Comitetului Central al UTC!

Imaginea publică a lui Mihai Răzvan Ungureanu este întregită de prezenţa lui alături de Traian Băsescu la Referendumul din 2012, cînd, alături de Monica Macovei şi Mihail Neamţu a fost unul dintre cei mai activi susţinători ai teoriei „loviturii de stat” pe care ar fi dat-o chiar cei din PNL, partidul în care MRU este acum vicepreşedinte! Iată imagini semnificative, de care ar fi trebuit să-şi aducă aminte Klaus Iohannis înainte de a-l lua alături la Cotroceni:

Oare ce zic liberalii din fostul PNL care, în 2012, au fost vîrful de lance al încercării de a-l trimite acasă pe Traian Băsescu încă de atunci? Nu cumva Klaus Iohannis îi consideră şi azi, ca şi Monica Macovei sau MRU, autorii „loviturii de stat”? Dacă MRU va reveni la conducerea SIE, singurii care se vor bucura nespus sînt cei din reţeaua de agenţi care s-au remarcat prin articolele din presa străină din timpul Referendumului.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe pe Mihai-Răzvan Ungureanu.

Conform prevederilor constituționale, Președintele Klaus Iohannis i-a înştiințat, printr-o scrisoare oficială, pe preşedinții celor două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare, urmând ca Parlamentul să adopte o hotărâre în acest sens.

Postul de director al Serviciului de Informaţii Externe a rămas liber după demisia lui Teodor Meleşcanu, în septembrie 2014, înainte de a candida la alegerile prezidenţiale. Teodor Meleşcanu a fost numit şef la conducerea SIE în anul 2012. Atunci era membru al Partidului Naţional Liberal.

Cine este Mihai-Răzvan Ungureanu

Mihai-Răzvan Ungureanu s-a născut la 22 septembrie 1968 la Iași. Este absolvent al Facultății de Istorie-Filosofie din cadrul Universității ‘Al.I. Cuza’ din Iași. A urmat studii postuniversitare la Centre for Jewish and Hebrew Studies, St. Cross College, University of Oxford, Marea Britanie (1992-1993). LA 27 martie 2004 obține titlul de doctor în istorie modernă, cu teza ‘Convertire și integrare în societatea românească la începutul epocii moderne’.

11407313_1610350335873578_621452431024928242_n

La 6 iulie 2012 a inițiat ONG-ul Inițiativa Civică de Centru Dreapta. La 7 septembrie 2012 a fost ales în cadrul Convenției Naționale extraordinare a Partidului Forța Civică (PFC) președinte al formațiunii politice.

Ungureanu a deținut mai multe funcții de-a lungul carierei. A fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe (1998-2001); director general — Emisar special al Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est (2001-2003); coordonator adjunct Inițiativa de Cooperare pentru Europa de Sud-Est (Viena, 2003-2004); reprezentant special al României la Inițiativa de Cooperare în Sud-Estul Europei (Viena, 2007).

Ungureanu a fost ministru al Afacerilor Externe în perioada 29 decembrie 2004 — 22 martie 2007.

El a mai deținut funcția de director al Serviciului de Informații Externe în perioada 2007-2012, în timpul mandatului fostului președinte Traian Băsescu. A demisionat din funcție la 8 februarie 2012.

Ungureanu a fost premier în perioada februarie — mai 2012, iar în luna aprilie a aceluiași an a deținut pentru scurt timp funcția de ministru interimar al Mediului și Pădurilor.

În alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 a devenit senator din partea ARD, în Colegiul 1 din municipiul Arad.

După alegerea președintelui Klaus Iohannis, Ungureanu a devenit consilier personal al acestuia. În PNL, el deține funcția de prim-vicepreședinte.

Mihai Razvan Ungureanu – CREATIA DE LABORATOR A SERVICIILOR, candidatul ideal pentru VANZAREA DEFINITIVA A ROMANIEI. Ungureanu, SEFUL SIE SI OM DE BAZA AL AMERICII IN ROMANIA

Consolidarea puterii presedintelui prin asigurarea forte a “spatelui american”. Seful CIE, respectiv MRU, a avut un rol cheie in “alianta strategica” dintre Romania (adica… regimul Basescu) si SUA, alianta prin care am devenit garnizoana oficiala a CIA in regiune.

Aceasta inseamna ca:

Acordul cu FMI – institutie financiara care este, par excellence, arma economica a SUA – va fi aplicat la sange, chiar mult mai dur, mai rapid si mai “eficient” decat pana acum (vezi privatizarile care au mai ramas de facut, vezi legea sanatatii, vezi liberalizarile);

Alianta militara cu SUA se intareste. Contextul international devine tot mai intunecat, suntem aproape de izbucnirea unui razboi. SUA nu vrea in Romania inca o Rusie, ci un pion perfect ascultator.

10012681_835323009856907_6625292237284333694_o

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, provoaca inca o mare dezamagire la putin timp dupa declaratiile sale scandaloase in care aproba ca romanii din diaspora sa fie tratati ca cetateni europeni de mana a doua si copiii lor sa primeasca alocatii de nivelul celor din tara, cu toate ca taxele si impozitele platite de romanii din diaspora sunt la nivelul tarilor respective in care muncesc. Administratia prezidentiala a informat opinia publica prin intermediul unui comunicat de presa despre faptul ca presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, l-a nominalizat pe Mihai-Răzvan Ungureanu pentru funcția de director al Serviciului de Informații Externe. „Președintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a nominalizat pentru funcția de director al Serviciului de Informații Externe pe domnul Mihai-Răzvan Ungureanu. Conform prevederilor constituționale, domnul Președinte Klaus Iohannis i-a înștiințat, printr-o scrisoare oficială, pe președinții celor două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare, urmând ca Parlamentul să adopte o hotărâre în acest sens.”, Departamentul de Comunicare Publică – Comunicat.

10404853_861246823912863_8323145864081675088_n

România stat bananier: Angajaţii şi bursierii lui Soroş, tovarăşii Hellvig şi MRU au ajuns şefi la serviciile secrete

phpThumb_generated_thumbnail

România a devenit un stat bananier: Angajaţii şi bursierii lui Soroş Hellvig şi MRU au ajuns şefi la serviciile secrete. Senatorul PSD, Daniel Savu, membru al Comisiei SRI, îl acuză dur pe președintele Iohannis, după ce acesta l-a nominalizat pe Mihai Răzvan Ungureanu la șefia SIA, spunând că șeful statului nu respectă cutuma ca șefii de servicii să fie unul din Opoziție, al doilea de la Putere.

Mai mult, Savu afirmă că președintele Iohannis are o predispoziție pentru a numi oameni legați de fundația Soros în funcții de conducere.

“Cred că dorința de putere a președintelui Iohannis depășeste niște limite acceptabile. După o numire la SRI a domnului Hellvig, vine cu numirea domnului Ungureanu, un personaj controversat – numai din mandatul de la SIE, ne amintim relația soției cu OMV, problemele cât a fost premier – nu cred că îl recomandă. Dar constat că în România poate devine o modă ca absolvenţii sau cei care au avut o legătură cu fundația Soros să fie numiţi în funcţiile de conducere ale serviciilor secrete.

Silviu-Brucan-si-George-Soros-la-sediul-GDS-ian-1990-Foto-Emanuel-Parvu-1

E o constatare a mea personală. Ambii șefi, domnul Hellvig, dar și domnul Ungureanu, sunt oameni care au condus proiecte pentru fundatia Soros, au fost absolvenți, sunt oameni foarte bine văzuți în fundație. M-aș dori ca foștii mei colegi din contraspionaj să fie activi”, a spus Daniel Savu.

NapocaNews

Mihai Răzvan Ungureanu diplomat român, care a deținut funcția de ministru de externe al României între anii 2004-2007. La data de 26 noiembrie 2007, președintele României, Traian Băsescu a înaintat Parlamentului propunerea de numire a lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcția de director al Serviciului de Informații Externe, rămasă vacantă din martie 2007, în urma demisiei lui Claudiu Săftoiu.

În anul 1993 a susținut masteratul în Studii Ebraice la Oxford Centre for Hebrew and Jewish Studies din cadrul Universității Oxford.
Membru al board-ului științific al Fundației Soros pentru o Societate Deschisă, Iași – București (1996-1998)
Membru al European Association for Jewish Studies din Oxford, Marea Britanie (din 1997).
Senior Fellow al Oxford Centre for Jewish and Hebrew Studies, St. Cross College, University of Oxford, Marea Britanie (din 1998).
Conform articolului Personalitati publice de origine evreiasca din Romania – lista ar fi evreu.

10405657_1637920926421682_3114538389703474682_n

Mihai Răzvan Ungureanu, agent al Israelului în România?
Acesta nu este însă un personaj lipsit de controverse, în toamna anului 2009 el fiind acuzat de  fostul purtător de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii (SRI), anume că ar fi agent al unei puteri străine. Mihai Razvan Ungureanu,se trage dintr-o familie de evrei intelectuali din Iaşi, a fost membru supleant al Comitetului Central al Uniunii Tineretului Comunist înainte de 1989. A absolvit Facultatea de istorie-filosofie a Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi în 1992. Imediat s-a înscris pentru masterat la Oxford, la Centrul de studii evreieşti şi de ebraică  (Centre for Jewish and Hebrew Studies). După ce a absolvit aceste cursuri în 1993, anul următor s-a înscris la doctorat tot la Facultatea de istorie a Universității din Iaşi. Printre distincţiile obţinute de-a lungul timpului, Ungureanu se poate mândri cu două premii “Felix Posen”, acordate din partea Universității Ebraice din Ierusalim, Israel.
Acesta a mai fost o perioadă membru al conducerii Fundaţiei Soros în România. Deasemenea, acesta a fost întotdeauna un apropiat al statului evreu, în timpul unei vizite în Israel, în calitatea de ministru de externe, a fost întâmpinat cu cuvintele “Bine ai venit, prietene!” de omologul său din acea vreme,  Silvan Shalom. Acesta a avut numai cuvinte de laudă la adresa românului, “un expert în iudaism şi un prieten al Israelului

11222528_1636242576589517_1344908065290423509_n

Pe scurt, numirea lui Mihai Razvan Ungureanu reprezinta cea mai importanta carte jucata de Presedintie in meciul lansarii a proiectului minier de la Rosia Montana.
Rosia Montana Gold Corporation este detinuta in proportie de 80% de Gabriel Resources, o companie canadiana al carui actionariat real ridica serioase semne de intrebare, numele a doua personaje deosebit de relevante pentru biografia proaspatului șef SIE desemnat fiind intens vehiculate in acest sens: Marc Rich si George Soros.

Personaje cheie in formarea profesionala a tanarului viitor sef al spionajului romanesc, atat Marc Rich cat si George Soros au contribuit cu sume semnificative pentru finantarea burselor de studii ale lui Razvan Mihai Ungureanu. Daca Soros si reteaua de organizatii non-guvernamentale patronata (si condusa in Romania, la un moment dat, chiar de Ungureanu) au suficienta notorietate in societatea autohtona, despre Marc Rich e suficient sa precizez că ii asigura un loc onorabil in topul international al miliardarilor. Avere obtinuta din comertul cu materii prime, printre care si petrol.

Considerand si aurul o forma de “materie prima”, observam cum, dincolo de pasiunea pentru afaceri internationale, prieteni comuni si companii implicate in actionariatul mai mult sau mai putin public al Gold Corporation, Rich si Soros cunosc un alt numitor comun: Mihai Razvan Ungureanu.
Proaspatul șef SIE desemnat. Desemnat si agreat de actuala coalitie de guvernamant. Si nu numai.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s