Sistemul Capitalist oferă oporturnităţi şi soluţii doar corporaţiilor

bb

De căutat oporturnităţi şi soluţii caută toată lumea. Problema este că acestea nu există, pentru toţi membrii unei societăţi. Oamenii trăiesc în societate şi problemele fiecăruia nu se pot rezolva doar la nivel individual. Într-o ţară în care banii nu ajung pentru toată lumea şi plus de asta o mare parte din ei se mai şi fură, să încerci să te descurci pe cont propriu, nu este o soluţie pentru toţi. Deoarece în cazul în care încerci să mai faci ceva pe lângă locul de muncă, pe care îl ai dacă eşti norocos, înseamnă că încerci să iei nişte bani în plus de la cei din jur, care la rândul lor nu au şi încearcă să ia de la alţii. În final oricât de mult ne-am lupta unii cu alţii pentru aceşti bani, tot vor rămâne unii care nu vor avea ce mânca. Deci soluţia este una la nivel de societate, nu de individ, dacă nu vrem să cădem în anarhie şi barbarie. La nivel individual, dacă eşti cinstit şi nu trăieşti din escrocarea altora, tot ce poţi să faci este să fii mai cumpătat, renunţând la lucrurile inutile şi dacă se poate şi la viaţa de oraş, mutându-te la ţară şi practicând agricultura pentru auto-consum. Ca să fii un om cu adevărat liber, trebuie să fii stăpân pe mijloacele prin care îţi asiguri supravieţuirea, adică să poţi să-ţi produci singur hrana, nu să o iei de la supermarket, cu bani pe care îi primeşti în calitate de sclav salariat.

Pentru ca o societate să prospere, trebuie să fie îndeplinite 2 lucruri:

1. Oamenii trebuie să producă plus-valoare.
2. Această plus-valoare să fie împărtăşită între indivizi.

Un om obişnuit nu poate să producă singur plus-valoare, pentru că mijloacele de producţie se află în mâna patronilor de firme şi corporaţiilor. Iar plus-valoarea nu poate fi împărtăşită în mod liber, pentru că aceasta se face prin intermediul banilor, iar banii sunt controlaţi de bancheri. Orice activitate lucrativă pe care o poate face un om simplu, fără să îşi înfiinţeze o firmă şi deci să ia un credit de la bănci este un mic ciubuc, prin care să extragă valoare de la ceilalţi, care de multe ori sunt la fel de săraci ca şi el. Deci dacă vrei să devii prosper cu adevărat, singura soluţie cinstită este aceea de a produce ceva, fără să iei nimic de la ceilalţi.

Multi nu înţelege cum trebuie să trăieşti într-o societate normală. Ideea nu e să faci ceva de unul singur fără să-ţi pese de ceilalţi, ci să înveţi să faci ceva ÎMPREUNĂ CU CEILALŢI ŞI PENTRU BINELE TUTUROR. Eu nu vorbesc din cărţi. De la Revoluţie încoace am lucrat numai în mediul privat. Am trecut prin toate fazele de adaptare, recalificare, cursuri, şcoli, alergat pe la interviuri, lucratul ca freelancer, aşa că ştiu care sunt şansele reale de a face ceva în România, după ce ai încercat să-ţi schimbi specializarea profesională şi cariera. Dacă nu ai pile, nu eşti în politică, sau în vreun clan mafiot şi nici nu vrei să câştigi bani înşelându-i pe alţii, şansele sunt minime. În urmă cu ceva timp se făceau angajări la o mare companie media şi l-am anunţat pe fostul meu manager de la ultimul loc de muncă, că e disponibil un post de CEO. Mi-a spus că nu se duce la interviu, pentru că nu cunoaşte pe nimeni acolo. Deci…

Toată lumea caută oportunităţi şi toţi încearcă să se descurce. Numai că oportunităţile sunt foarte reduse şi dacă sunt, nu ajung pentru toată lumea. Dacă vreţi să vedeţi oportunităţi, mergeţi de exemplu prin Moldova, în special în fostele oraşe mono-industriale puse pe butuci de “capitalişti”. În afară de videochat şi furat de fier vechi, nu cred că mai există altceva.

Guvernanţii nu încurajează activităţile mici, aducatoare de venituri, pentru că sistemul capitalist care ne este impus din afară favorizează doar marile corporaţii transnaţionale şi vizează eliminarea micilor afacerii, care asigură oamenilor obişnuiţi independenţa financiară şi faţă de sistem.

Trebuie umblat la cauze,cauza ultimă este globalizarea şi care face rău peste tot, nu numai în România. Globalizarea spune că regulile nu le mai fac statele şi naţiunile, ci pieţele şi investitorii, conform propriilor interese. Nouă nu ne trebuie investitori străini, ci firme româneşti bazate pe producţie de bunuri, nu speculaţii şi servicii. De ce nu facem agricultură noi? Pentru că prin tratatul de aderare la UE am convenit să fim piaţă de desfacere pentru produse alimentare, nu producător agricol. Scrie în tratat, dar puţină lume ştie. O corporaţie preferă să aducă fructe din noua Zeelandă în România şi să exporte fructe din România în Noua Zeelandă. De ce? Pentru că face profit şi este ieftin, deoarece statele subvenţionează corporaţiile şi taxează la sânge micii producîtori! Soluţia este localizarea economiei, nu globalizarea.
Sunt oameni care încearcă ani de zile să facă ceva şi nu se întâmplă nimic. Pot spune din proprie experienţă că a durat şi 3 ani de zile până să găsesc o slujbă mai ca lumea. Au fost perioade în care umblam pe la zeci de interviuri şi eram batjocorit şi dus cu vorba, se întâmpla să lucrez câte o lună la câte un patronaş şi la sfârşit să nu primesc nici banii.

Dan Tănăsescu

România – „anexa bananieră a Occidentului”

După 1989, lupii moralişti occidentali cu mâinile pătate de sânge, nu au încetat să dea românilor lecţii şi indicaţii preţioase, să le facă recomandări, să le arate cât de civilizaţi sunt ei şi cât de sălbatici am rămas noi, ceilalţi. Neputinţa şi trădarea sistemului instaurat la comandă externă au reuşit să distrugă toată industria, toată economia românească. De fapt, „România preia numai efectele negative… Suntem o «anexă bananieră» a dictaturii globaliste.

Astăzi, după 25 de „democraţie” originală, halucinanta incompetenţă şi trădare a clasei politice româneşti nu mai poate fi contestată. Multe din bogăţiile Ţării au fost vândute la preţuri de mâna a treia, ca fier vechi. Vă mai amintiţi?

Rând pe rând, de-a lungul anilor, fabricile, complexele industriale, fermele de animale, minele sau construcţiile neterminate s-au transformat în peisaje selenare. Ascunse în pământul ţării, imense bogăţii, cantităţi impresionante de aur aşteaptă sunt exploatate, dar nici nu putem, nici nu ni se mai dă voie. Altora, DA!

România bună de muls

Statele „civilizate” din Occident şi-au asigurat prosperitatea, şi-au consolidat puterea prin crime şi jaf. România, care dispunea de mai mult de 15% din rezerva de aur se afla în mâna finanţelor mondiale.

Astăzi, România nu mai are nici o exploatare proprie, însă, paradoxal, în zonele miniere declarate oficial neprofitabile, „epuizate” de minereu aurifer, un important număr de firme străine au licenţă de prospectare şi deţin drepturi de exploatare. Clasa politică postdecembristă, subordonată intereselor străine, a permis acestora să exploateze zăcăminte de aur estimate la o valoare cuprinsă între 50 şi 100 de miliarde USD, mult peste actuala datorie externă a României. Românii au ajuns săraci în ţară bogată!

Romania e exploatata continuu si transformata din producator, in piata de desfacere. Ne-a scapat de sub control si o ramura vitala: zootehnia. In acest moment, cam tot ce inseamna crestere de animale, industria laptelui si cea de prelucrare a carnii se afla fie in mana unor firme straine, fie in prag de faliment. Fara sprijin de la stat, romanii din domeniu sint pur si simplu ingropati de concurenta venita din afara.

România a fost luată în UE numai pentru materii prime și piață de desfacere. Tot ce am avut industrie e la pământ. Investițiile străine au venit în țară doar să exploateze forța de muncă și să desfacă.

Producătorul român nu e subvenționat ca să poată concura cu cel din afară.

Ion Maldarescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s