Membrii Bilderberg se întâlnesc în Austria

bilderberg-2015

La cea de-a 63-a conferinţă anuală vor lua parte în jur de 140 de participanţi din 22 de ţări. Grupul Bilderberg se reuneşte anual, un an în America şi un an în Europa.

Grupul Bilderberg a fost fondat în 1952 şi denumit astfel după hotelul în care a avut loc prima întâlnire, în 1954, şi cuprinde lideri politici, oameni de afaceri şi academicieni din întreaga lume, iar la întâlnirile lor, desfăşurate în mare secret, se discută probleme globale.
Iată mai jos lista completă a participanţilor, din care face parte cele mai sonore nume sunt: Jose Barosso (fostul preşedinte al Comisiei Europene), Henry Kissinger (Chairman Kissinger Associates) sau Ursula von der Leyen (Ministrul Apărării din Germania).
bilderberg
Generated by  IJG JPEG Library

Grupul Bilderberg se reunește în Austria

În fiecare an, începând cu 1954, are loc o reuniune secretă la care participă cei mai influenţi oameni din lume, reprezentanţi şi conducători din cele mai diverse medii sociale, cei care decid cursul evenimentelor de pe întreaga planetă.

Conferinţa anuală a Grupului Bilderberg este categoric cea mai importantă întâlnire din lume, pentru că la ea participă în fiecare an mai mulţi lideri mondiali, mai mulţi politicieni de vârf, mai multe personaje regale şi lideri ai afacerilor, decât la orice altă întâlnire sau eveniment, de orice gen, de oriunde.

La fiecare întrunire Bilderberg se discută acţiunile la nivel global pentru perioada următoare, până la o nouă întrunire. De exemplu ce ţară să mai fie atacată, unde să mai fie o lovitură de stat, dacă să se elimine banii cash, dacă se adoptă moneda unică globală, în ce ţări să se mai adopte legea căsătoriilor între poponari, chestii de acest gen. De asemenea ţara care a fost aleasă pentru desfăşurarea adunării va avea un rol important sau va fi beneficiara directă a hotărârilor care se iau. Poate nu ați înţeles, dar când vin ăştia la noi în ţară e de rău, nu de bine!

Nu există nici o altă întâlnire la care să participe conducătorii tuturor instituţiilor internaţionale majore, precum Banca Mondială, Fondul Monetar Internaţional, Naţiunile Unite şi Uniunea Europeană etc.

Publicul larg ar trebui să creadă că grupul Bilderberg NU conduce lumea, dar categoric membrii acestui grup sunt oamenii care conduc lumea. Fără îndoială, lumea este controlată de un număr restrâns de oameni extrem de bogaţi, care au mai multă putere decât orice guvern naţional, şi care nu sunt aleşi pe aceste poziţii. Biderberg pur şi simplu oferă un cadru formal pentru ca toţi aceşti oameni să se întâlnească în fiecare an.

Grupul Bilderberg nu este democratic. Membrii săi nu sunt aleşi şi el nu dă socoteală oamenilor de pe planetă; acelaşi lucru este valabil şi pentru Banca Mondială, Fondul Monetar internaţional, Naţiunile Unite, sau cele mai puternice corporaţii sau bănci. Şi totuşi, deciziile luate de aceste grupuri afectează fiecare fiinţă umană de pe Pământ, acum şi pentru multă vreme de acum înainte. Iar ceea ce este cel mai înspăimântător este totalul secret care înconjoară întâlnirile Bilderberg. Atunci când au loc, aceste superconferinţe nici măcar nu sunt menţionate la ştiri. Dacă atât de multe personaje importante din lume se reunesc pentru a pune la cale destinele planetei, este evident că ar trebui date nişte explicaţii publicului larg. Dar nu ni se aruncă decât praf în ochi – că este un simplu forum de discuţii!

Grupul Bilderberg a fost înfiinţat în 1954. Prima întâlnire a avut loc în Olanda, la Osterbeek, în Hotelul Bilderberg, de unde grupul şi-a luat şi numele. Reuniunea a fost organizată de prinţul Bernhard al Ţărilor de Jos, fost ofiţer SS, şi de David Rockfeller. Grupul Bilderberg a devenit una din cele mai puternice reţele de influenţă, reunind personalităţi din toate ţările, conducători politici, economici, din lumea finanţelor, a mass-mediei, din armată sau serviciile secrete, ca şi câţiva oameni de ştiinţă şi profesori universitari. Datorită influenţei acestui grup în domeniul economic, se afirmă că el reprezintă de fapt un adevărat guvern mondial ocult.

Prima întrunire de acest fel s-a desfăşurat în 1954 în Hotelul Bilderberg, din localitatea olandeză Oosterbeek, la sugestia expertului în finanţe Joseph H. Retinger, evreu de origine poloneză, care a susţinut ulterior şi crearea uniunii europene. Au participat atunci 66 de invitaţi printre care reprezentanţii statelor membre NATO, magnatul David Rockefeller, directorul CIA Walter Bedell Smith şi preşedintele companiei multinaţionale Unilever, Paul Rijkens. Primul preşedinte al Bilderberg a fost Prinţul Bernhard de Olanda, tatăl Reginei Beatrix şi proprietarul hotelului care a dat numele grupului.

Putem să ne dăm seama de importanţa acestei sesiuni a Grupului Bilderberg după calitatea reprezentanţilor instituţiilor internaţionale prezente: Joaquim Almunia, vice-preşedinte al Comisiei Europene; Frans van Daele, director de cabinet al preşedintelui Consiliului European; Neelie Kroes, comisar european; Pascal Lamy, Organizaţia Mondială de Comerţ; Herman van Rompuy, fost preşedinte al Consiliului European; Josette Sheeran, director al programului contra foametei din cadrul ONU; Javier Solana, preşedinte-director general al centrului pentru Economie Globală şi Geopolitică; Jean Claude Trichet, preşedinte al BCE; Robert Zoellick, preşedinte al Băncii Mondiale.

Datorită existenţei unor astfel de grupări precum Bilderberg şi CRE – Consiliul Relaţiilor Externe, este evident că deciziile cruciale care vizează toate ţările de pe glob nu sunt luate în interiorul instituţiilor abilitate în acest scop, ci sunt adoptate la aceste întâlniri şi apoi implementate în teritoriile vizate. Direcţiile decise de grupul Bilderberg pot viza începutul unui război, iniţierea unei crize economice sau o perioadă de creştere economică, fluctuaţii monetare sau sociale, sau chiar gestionarea demografică a planetei.

Printre evenimentele puse la cale la conferinţele Bilderberg se numără înfiinţarea Uniunii Europene (discutată chiar la prima reuniune, în 1954), războiul din Iugoslavia, invazia Irakului, creşterea impozitelor în diferite ţări. Grupul hotărăşte şi politica Naţiunilor Unite, sau cine va câştiga alegerile în diferite state.

În final voi enumera câţiva din membrii grupului Bilderberg,pentru a ilustra implicarea concretă a acestora în viaţa economică şi politică a diferitelor ţări, precum şi în mass-media:

– Jose Manuel Baroso, fost preşedinte al Comisiei Europene, fost prim-ministru al Portugaliei, membru al CRE-Consiliul Relaţiilor Externe.
– Tony Blair, fost primul ministru al Marii Britanii
– Frits Bolkestein, fost comisar european
– Romano Prodi, fost preşedinte al Comisiei Europene, prim-ministru italian
– Jacques Santer, fost preşedinte al Comisiei Europene, fost prim-ministru al Luxemburgului
– Sir Leon Brittan, fost vice-preşedinte al Comisiei
– Edith Cresson, fostă membră a Comisiei, fostă prim-ministru al Franţei, fostă ministru de comerţ, fostă membră a direcţiei Schneider
– Alexandre Adler, consilier editorial la Le Figaro
– Edward Balls, consilier al Trezoreriei în Marea Britanie
– Francisco Pinto Balsemo, fost prim ministru al Portugaliei
– Nicolas Beytout, redactor şef al Les echos
-John R. Bolton,fost sub-secretar de stat al USA, pentru controlul armamentului şi securitate internaţională
– Michel Bon, fost preşedinte France-Telecom
– Willy Claes, fost ministru de stat, Belgia
– Bertrand Collomb, preşedinte Lafarge
– George A. David, preşedinte Coca-Cola, Grecia
– Etienne Davignon, preşedinte Societe Generale de Belgique, fondator al Mesei Rotunde Europene
– Thomas L. Friedman, scriitor de editoriale în New York Times
– Svei Gjedrem, guvernator al Băncii Centrale a Norvegiei
-Richard N. Haas, preşedinte CRE – Consiliul Relaţiilor Externe şi director al planificării în Departamentul de Stat USA
– Stephen Harper, şeful partidului conservator, Canada
– Mervzn A. King, guvernator adjunct al Bancii Angliei
– Anna Lindh, ministru al afacerilor externe, Suedia
– Paavo Lipponen, preşedinte al parlamentului, Finlanda
– Mogens Lykketoft, preşedintele partidului social democrat, Danemarca
– Thommaso Padoa-Schioppa, administrator al Băncii Centrale Europene
– Anders Fogh Rasmussen, prim ministru al Danemarcei
– Frack Riboud, preşedinte Danone, Franţa
– David Rockfeller, administrator J.P.Morgan International, USA
– Anthonz Ruis, preşedinte Heineken, Olanda
– Otto Schily, ministru al afacerilor interne, Germania
– Jean Claude Trichet, guvernatorul Băncii Franţei
– James D. Wolfensohn, preşedintele Băncii Mondiale, USA
– Robert Zoellick, reprezentantul USA pentru negocieri comerciale (AMI; AGCS; etc)
– Mugur Isărescu,guvernatorul BNR.

Domeniul bancar:
Luc Coene, Banca Naţională a Belgiei; Peter Schultz, director general la Nordea Bank din Danemarca; Joseph Ackerman, preşedinte-director general al Deutsche Bank; Marcus Agius, preşedinte-director general de la Barclays; Douglas Flin, preşedinte al HSBC; Gikas Hardouvelis Eurobank EFG; Peter Sutherland, Irlanda, preşedinte al Goldman Sachs; Mark Carneu, guvernator al Băncii Canadei; Edmund Clark, preşedintele al TD Bank, Canada; Frank McKenna, vice-preşedinte al TD Bank; Walter Rothensteiner, preşedinte-director general al Zentralbank Osterreich; Rudolf Scholten, director al Oesterreichiches Kontrollbank; Peter Orszag, fost ministru de finanţe al lui Obama, preşedinte-director general al Citigroup Global Markets; David Rockefeller, Chase Manhattan.

Politică:
Davignon, ministrul de Stat belgian; Fu Ying, ministru adjunct de Afaceri Externe, China; Peer Steinbrock, Bundestag, fost ministru de finanţe al Germaniei; Stewart, parlamentul Marii Britanii; Kerr şi Mandelson, Camera Lorzilor; Papaconstantinou, ministrul de finanţe grec; McDowell, fost vice prim ministru al Irlandei; Giulio Tremonti, ministru de finanţe, Italia; Uri Rosenthal, ministrul de Afaceri Externe, Ţările de Jos; Erna Solberg, preşedinte al partidului conservator din Norvegia; Werner Faymann, cancelar austriac; Francisco Balsamao, fost prim ministru portughez; Carl Bildt, ministru de Afaceri Externe suedez; Barbara Janom Steiner, ministru de Justiţie al Grizonilor (Elveţia); Martin Schmid, preşedinte al Guvernului Grizonilor; Maria Dolores Cospedal, secretar general al Partidului Popular din Spania; Bernardino Leon Gross, secretar general al preşedinţiei spaniole; Tayyibe Gulek, fost ministru turc; Keith Alexander, director al Agenţiei de Securitate Naţională al Statelor Unite; Robert Rubin, fost ministru de Finanţe în administraţia Clinton; James Steinberg, secretar de Stat adjunct.

Industrie:
Anders Eldrup, preşedinte-director general al Dong Energy; Jorma Ollila, Finlanda, preşedinte-director general al Shell; Thomas Enders, preşedinte-director general al Airbus; Peter Loscher, preşedinte-director general la Siemens; John Kerr, preşedinte-director general adjunct la Shell; Martin Taylor, preşedinte-director general la Syngenta; Franco Bernabe, preşedinte-director general al Telecom, Italia; John Elkann, preşedinte-director general la Fiat; Paolo Scaroni, preşedinte-director general la ENI; Peter Barbeck-Letmathe, preşedinte-director general la Nestle; Hans Groth director la Pfizer Europe; Daniel Vasella, preşedinte-director general al Novartis; Klaus Kleinfeld, preşedinte-director general al Alcoa.

Au participat tot atât de mulţi universitari renumiţi, membri ai grupurilor de reflexie cum ar fi Hudson Institute, Consiliul de Relaţii Externe, American Interprise Institute, Brookings Institution. Delegaţia americană a impresionat prin numărul de neo-conservatori care s-au deplasat şi prin puterea de impact a lobby-ului său intern: Jeff Bezos, Amazon; Reid Hoffman, LinkedIn; Chris Hugues, Facebook; Craig Mundie, Microsoft; Eric Schmidt, Google.

Se observă că toţi cei enumeraţi conduc cele mai prospere şi complexe afaceri de pe glob.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s