„Greaua moştenire” lăsată de guvernările PDL

campanie_-_panou_mafia_pdl

După Lovitura de Stat din decembrie 1989, mulţi agenţi au ajuns miniştri, secretari de stat, deputaţi, senatori, dar şi manageri, directori sau şefi de secţii la fostele întreprinderi de stat. Împreună cu rudele şi protejaţii lor ei şi-au făcut firme private care îşi desfăşoară activitatea chiar în întreprinderile şi instituţiile statului român, acolo unde aceştia sunt angajaţi, firme cu care devalizează instituţiile statului.

Cu ajutorul firmelor private, anumiţi miniştri, secretari de stat, deputaţi, senatori, manageri, directori, şefi de secţii şi rudele lor beneficiază de contracte pentru lucrări de întreţinere, reparaţii, construcţii, aprovizionare, producţie şi alte servicii, în toate instituţiile statului roman.

În firmele private din instituţiile statului român au fost angajate cadre noi, care au înlocuit salariaţii de drept din aceste instituţii, prin renumita restructurare şi disponibilizare abuzivă, care de fapt înseamnă înlocuirea salariaţilor cu vechime în întreprindere cu alţi salariaţi, aduşi de conducerea acestor instituţii, rude sau protejaţi ai cadrelor de conducere. Firmele private ale demnitarilor şi ale rudelor lor risipesc fondurile acestor instituţii, banii intrând în buzunarele lor şi ale rudelor lor, cu toţii fiind protejaţi de SRI, Justiţie, Parchet şi Poliţie.

Numeroşi cetăţeni ai României “s-au privatizat” şi întreprinzători fiind, şi-au deschis chioşcuri în toate oraşele ţării. O mare parte au fost însă desfiinţate rând pe rând de clasa politică, desfiinţare la care a contribuit şi Traian Băsescu în perioada în care a fost primar al Capitalei.

6998_1

Băsescu, Boc & Co. au pregătit discret lovitura de graţie pe care au aplicato poporului roman. Cu alte cuvinte au dat aproape gratis unor „investitori strategici” toate companiile profitabile şi/sau stretegice :

Calendarul listărilor pe bursă a pachetelor de acţiuni ale societăţilor din portofoliul Ministerului Economiei

    •  OMV Petrom- Oferta Publică Secundară de vânzare de acţiuni pentru un pachet de 9,84% până la finele anului 2012
•  Transelectrica – Oferta Publică Secundară de vânzare de acţiuni pentru un pachet de 15% până la finele lunii aprilie 2012
•  Transgaz – Oferta Publică Secundară de vânzare de acţiuni pentru un pachet de 15% până la finele lunii aprilie 2012;
•  Romgaz – Oferta Publică Secundară de vânzare de acţiuni pentru un pachet de 15% până la finele lunii iunie 2012;
•  NuclearElectrica – Oferta Publică Primară (IPO) în vederea majorării de capital cu 10% în cursul anului 2012
•  Hidroelectrica – Oferta Publică Primară (IPO) în vederea majorării de capital cu 10% până la sfârşitul lunii octombrie 2012.

Calendarul vânzării pachetelor majoritare ale societăţilor din portofoliul Ministerului Economiei:

    •  Oltchim S.A: vânzarea acţiunilor publice către un investitor strategic în prima parte a anului 2012
•  CUPRU MIN: privatizare integrală în prima parte a anului 2012
•  Electrica Serv: privatizare majoritară a tuturor companiilor regionale în curs de înfiinţare până la finele anului 2012
•  Electrica Furnizare: privatizare majoritară până la finele lunii octombrie 2012
•  Electrocentrale Bucureşti: privatizare majoritară până la finele anului 2012
•  Complexul Energetic Oltenia: privatizare majoritară până la finele anului 2012
•  Complexul Energetic Hunedoara: privatizare majoritară până la finele anului 2012

Primul grup de companii getionează resursele energetice ale României. Vorbim aici de resurse de petrol, de gaze şi de energie electrică. Toate aceste companii sunt extrem de profitabile, mai ales în contextul crizei energetice care se prefigurează în următorii ani. Să pierzi controlul asupra resurselor energetice ale ţării în acest moment echivalează cu o crimă în masă. Şi acesta nu este un eufemism. Există deja precedentul Petrom şi înstrăinarea pe nimic a resurselor de petrol şi capacităţilor de rafinare ale României, cu efecte dezastruoase asupra consumatorilor, şoferilor în acest caz, care au putut vedea pe pielea şi pe buzunarul lor ce înseamnă monopolul asupra resurselor energetice. Preţul carburanţilor în acest caz, a ajuns până la cer fără ca cineva să poată interveni în vreun fel. De ce? Pentru că se poate, pur şi simplu! Ce ni s-a întâmplat cu carburanţii ne aşteaptă cum cu gazele şi cu energia electrică.

Basescu-trucaj-generic-300x192

1. Bomba „Blejnar”:
sistem patronat de şeful ANAF, a fost unul bazat pe corupţie şi evaziune fiscală ce a avut drept consecinţă pierderi grave pentru buget, în primul trimestru. După schimbările şefilor de la ANAF s-au înregistrat creşteri ale încasărilor cu 1 miliard de lei. Nivelul mărit, cu 16% al taxelor şi impozitelor pe terenuri, clădiri şi maşini a fost adoptat în martie 2012 de către ANAF şi aprobat de guvernul Boc.

2. Poşta Română
– pierderi de peste 100 milioane şi existenţa riscului falimentului. Perspectiva falimentului. Vinovaţi, lideri importanţi ai PDL în frunte cu preşedintele PDL Prahova (Roberta Anastase – n.a.)

3. Hidroelectrica + Oltchim:
pierderi de 1,2 miliarde euro la Hidroelectrica, şi datorii de 700 milioane euro la Oltchim (700 mil euro). Grupuri de interese („băieţii deştepţi”) susţinuţi de ministrii PDL încearcă să revină, să obţină în justiţie verdicte favorabile pentru a putea căpuşa cele două obiective.

4. POSDRU
şi alte programe sectoriale sau regionale blocate pentru deficienţe constatate de audituri în perioada 2010 – 2011.

5. Taxa de claw-back , decisă de Guvernul Boc prin ordonanţă de urgenţă plus deficitul de 700 milioane lei pentru funcţionarea spitalelor în 2012, sumă nebugetată pentru trimestrul IV + plus numeroase spitale închise.
6. Subvenţia pentru agricultură scăzută de la 32 la 12 euro la hectar.

7. CNAS
s-au organizat licitaţii dubioase în valoare de aproape 100 milioane de lei pentru achiziţii informatice, plus absenţa bugetului pentru medicamente, plus sistemul de corupţie lăsat moştenire de la fostul preşedinte Lucian Duţă.

8. Negocieri ale lui Traian Băsescu şi Emil Boc cu FMI
– efecte, creşterea preţului la gaze cu 15% şi eliminarea totală a subvenţiei la încălzire.

9. TVR
– un dezastru cu datorii de 140 milioane.

10. Reducerea indemnizaţiei pentru mame , netrecerea în buget a indemnizaţiei pentru însoţitorii persoanelor cu handicap.

11. Taxa auto

– 400 milioane încasate ilegal de la şoferi care vor trebui returnate.

La toate acestea aş mai adăuga OUG 70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece în urma căreia zeci de mii de persoane cu venituri reduse au fost puse pe drumuri, pentru tot felul de documente, copii xerox, timbre fiscale şi alte bazaconii prin care să dovedească faptul că au avut dreptul la ajutorul de încălzire primit, iar alte câteva mii au returnat sumele primite. Toate acestea având ca scop descurajarea acestor persoane ca pe viitor să mai solicite respectivele ajutoare.

11407126_873571852717622_7446566358305092954_n

Sau Codul Muncii varianta Băsescu-Boc, care începe acum să îşi arate roadele, adică contracte pe perioadă limitată, muncă pe degeaba, după care urmează concedierea şi o serie de alte abuzuri ale patronilor favorizaţi de noua legislaţie.

După amputarea salariilor şi a pensiilor, precum şi a ajutoarelor pentru copii, de la 1 ianuarie 2012 au fost tăiate şi ajutoarele sociale. Indicatorul pe baza căruia se calculează indemnizaţiile au fost scăzute de la 700 la 500 de lei.

Măsura este cu atât mai dură şi de nesuportat, cu cât,Regimul Băsescu a decis ca indicatorul pe baza căruia se stabileşte indemnizaţia de şomaj să fie schimbată,evident, în defavoarea românilor. Dacă până în 2012 indemnizaţia de şomaj era calculată la un salariu minim,de la 1 ianuarie 2012,aceasta ar fi fost de 525 de lei, însă în baza modificării făcute indemnizaţia de şomaj se calculează ca 75% din acest indicator social de referinţă de 500 de lei. Este vorba de 375 de lei, ceea ce înseamnă că şomerii primesc cu 150 de lei mai puţin. Şi alte venituri şi ajutoare sociale au fost reduse prin aceste calcule similare. Este vorba de venitul minim garantat, dar şi de ajutoarele pentru persoanele cu dizabilităţi.

Sunt măsurile unor imbecili care nu mai ştiu de unde să scoată bani pentru plata datoriilor.
În curând nici afară nu va mai fi cine ştie ce bunăstare, pentru populaţie. Cei care distrug azi România tocmai asta urmăresc, să-i alunge pe toţi tinerii din ţară. Dacă pleci, acţionezi exact conform planului lor. Deci nu e o soluţie!

Nu numărul Parlamentarilor şi cheltuielile acestora e problema! Nu în banii ăia stă statul român. Asta e doar propagandă băsistă! Sistemul e în aşa fel conceput încât numai alţi nemernici îi pot da jos pe actualii nemernici.

Guvernul Boc a dorit să-i îngroape definitiv pe amărâţii de ţărani. La sfârşitul anului 2011, mai precis în ziua de 30 decembrie, când toată lumea se pregătea de Revelion, Guvernul Boc publică în Monitorul Oficial nr.938, Ordonanţa de urgenţă 125/2011 pentru modificarea şi completarea Legii 571/2003 privind Codul Fiscal.

Ei bine prin acest act normativ milioane de ţărani au fost obligați să plătească un impozit de 16% pe veniturile obţinute din arendarea terenurilor. Toate contractele de arendă au fost înregistrate la fisc, nu doar la primărie.

Aşadar, după ce că ţăranii şi-au dat pământurile în arendă pentru că nu mai puteau să le muncească, obţinând, în funcţie de starea vremii, câteva zeci de kg de grâu, porumb, floarea-soarelui, sfeclă, etc. necesar pentru traiul zilnic,a venit Boc şi acoliţii săi, după ce n-au fost în stare să le asigure sprijin pentru a-şi lucra pământul, şi mai pune un impozit pe spinarea bieţilor oameni.

Modul de calcul al acestui impozit se stabileşte prin deducerea din venitul brut a cheltuielilor determinate prin aplicarea cotei de 25% asupra venitului brut. Impozitul se reţine de către plătitorii de venit, arendaş ;(societatea comercială), în momentul plăţii venitului. Mai simplu spus: cetăţeanul care a dat pământul în arendă, după recoltare, când i se face calculul cât i se cuvine, patronul îi va reţine 16% din venit. Ai avut de luat 700 kg de grâu, patronul îţi reţine impozit, pe care îl dă statului, cantitatea de 102 kg iar tu mai rămâi cu 598 kg de grâu.

00034596_large
Guvernul Boc a primit mită de la Nokia pentru modificarea Codului Muncii

Emil Boc şi gaşca au vândut locurile de muncă a peste 1.900 de români, făcând posibilă, prin Cod al Muncii, închiderea fabricii de la Jucu. Modificarea Codului Muncii a fost o operaţiune pusă la cale, cu sânge rece, de Emil Boc şi de lacheii lui Traian Băsescu, pentru a permite finlandezilor de la Nokia să mute fabrica, după ce au profitat de toate ajutoarele şi facilităţile oferite, în anii precedenţi, de Statul Român care, însumate, au însemnat aproximativ 1% din Bugetul României.

Emil Boc ştia că Nokia va părăsi amplasamentul de la Jucu. Mai mult, operaţiunea a fost posibilă prin modificarea anumitor reglementări ale legislaţiei, propuse şi trecute prin Parlament în Cod al Muncii. În mod explicit, e vorba de prevederea conform căreia un patron poate face concedieri în masă fără nici o obligaţie, faţă de stat sau sindicate.

11392936_1454159764878738_5625419243635657683_n
Am mai aflat că vânzarea siguranţei locului de muncă a celor aproape 2.000 de angajaţi de la Jucu s-a făcut de Piticul Porno contra unei şpăgi imense: 100 de milioane de euro, bani care au fost daţi de Nokia în conturi aflate în străinătate şi controlate de Emil Boc şi Traian Băsescu, precum şi de fostul ministru al Muncii, Ioan Botiş. Nu se ştie cu precizie cât a primit fiecare, dar acesta a fost şi motivul real care a stat la baza excluderii lui Botiş din guvern, şi nu faptul că acesta dădea fonduri europene unei firme controlate de soţia sa.

Efectiv, după ce a contribuit la mutilarea Codului Muncii, Botiş a pus… Botul, s-a aflat şi a fost dat afară. Aici e diferenţa enormă dintre despăgubirile date de finlandezi atunci când au plecat din Bochum (Germania) şi bacşişul pe care l-au aruncat, din fugă, muncitorilor români. Reamintesc câteva dintre facilităţile de care au beneficiat finlandezii, din partea statului nostru: scutirea de impozit, pe termen de 5 ani (n-au dat nimic la stat, timp de 3 ani, cât au produs), o infrastructură redutabilă (care le-a asigurat condiţii optime pentru a produce în plin şi cu maximum de foloase) etc. După toate astea escrocii de la Nokia și-a mutat fabrica respectivă tocmai în India.

Surse :

1, http://dantanasescu.ro/2012/10/09/greaua-mostenire-lasata-de-guvernarile-pdl.html

2, http://dantanasescu.ro/2012/01/07/guvernul-reduce-ajutoarele-sociale.html

3, http://dantanasescu.ro/2012/01/10/guvernul-s-a-pus-cu-birurile-si-pe-tarani.html

4, http://dantanasescu.ro/2011/10/01/ziarul-tricolorul-acuza-guvernul-boc-ca-a-primit-mita-de-la-nokia-pentru-modificarea-codului-muncii.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s