Vladimir Putin promulgă o lege privind ONG-urile străine ‘indezirabile’

Putin-Russia-EU-Nato-conflict-582091

Președintele rus Vladimir Putin a promulgat o lege denunțată de apărătorii drepturilor omului care permite autorităților să interzică organizațiile neguvernamentale străine instalate în Rusia, considerate “indezirabile” de către stat, a anunțat Kremlinul, potrivit France Presse.

Textul, votat de deputați și de senatori, “prevede că organizații neguvernamentale străine sau internaționale, a căror activitate reprezintă o amenințare la adresa fundamentelor constituționale ale Federației Ruse, a capacității de apărare a țării sau a securității guvernului, să poată fi declarate indezirabile”, amintește președinția rusă într-un comunicat.

Legea a fost prezentată de către susținătorii săi drept “o măsură preventivă” necesară după impunerea, anul trecut, de către Occident a unor sancțiuni fără precedent împotriva Rusiei din cauza crizei ucrainene. Legea dă autorităților ruse posibilitatea să interzică ONG-urile străine în cauză și să-i urmărească în justiție pe angajații acestora, ei riscând până la șase ani de închisoare sau interdicția de intrare pe teritoriul rus. Legea permite inclusiv blocarea conturilor bancare ale organizațiilor vizate.

Organizațiile pentru apărarea drepturilor omului au condamnat proiectul de lege, calificat de către Amnesty International drept “ultimul capitol din represiunea fără precedent împotriva organizațiilor neguvernamentale”.

Sursa: aparatorul.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s