De ce puterile actuale fac presiuni pentru o societate fără bani lichizi

0

Poate înţeleg şi prostănacii care sunt mândri că au card

Martin Armstrong rezumă progresele făcute în ceea ce priveşte interzicerea banilor cash și susține că obiectivul celor care avansează o societate fără numerar este de a preveni falimentele bancare și de a crește controlul exercitat de bănci:

Băncile centrale planifică restricții drastice privind banii cash în sine. Ei speră că trecerea la moneda electronică va elimina în primul rând economia subterană, dar pe de altă parte, cred că aceasta va preveni chiar şi o criză bancară. Această idee, de a elimina numerarul, a fost vehiculată mai întâi ca balon de încercare, pentru a vedea cum reacţionează populaţia. A fost lansată pentru prima dată de Kenneth Rogoff de la Universitatea Harvard și Willem Buiter, economistul-şef de la Citigroup.

Propunerile lor au fost pe larg salutate și documentele lor sunt acum baza pentru noua eră a Totalitarismului Economic cu care ne confruntăm. Rogoff și Buiter au pus bazele sfârșitului pentru multe din libertățile noastre și într-o zi vor fi consideraţi retrospectiv noii Marx. Ei stau în birourile lor mărețe, dar nu au experiență practică în lumea reală dincolo de teorie. Consideraţii ale argumentelor lor au arătat modul în care guvernele pot confisca toată puterea economică şi distruge banii cash în procesul de eliminare a tuturor drepturilor.

Banii fizici de hârtie oferă controlul asupra dobânzilor negative, în cazul în care acestea devin prea mari, oamenii îşi vor retrage pur și simplu fondurile și economiile în numerar. În plus, moneda de hârtie permite falimentele bancare. Elimină banii de hârtie și ceea ce vei obţine în final este eliminarea capacităţii de a solicita retragerea fondurilor de la o bancă.

Sursa :
http://dantanasescu.ro/2015/06/02/de-ce-puterile-actuale-fac-presiuni-pentru-o-societate-fara-bani-lichizi.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s