Miliardarul George Soros a finanţat protestele violente din oraşul american Ferguson

SorosFundsFerguson33Million

Miliardarul liberal George Soros ar fi donat 33 de milioane de dolari pentru a impulsiona protestele din Ferguson , care au căpătat o dimensiune naţională. Banii ar fi ajuns la mai multe organizaţii de activişti.

Violenţele au reizbucnit cu şi mai mare amploare în noiembrie 2014, după decizia unui mare juriu din Missouri de a nu declanşa urmărirea penală împotriva poliţistului Darren Wilson, care l-a împuşcat mortal pe Michael Brown. Tot banii miliardarului ar fi finanţat şi aceste proteste, la care au participat foarte mulţi activişti din alte oraşe americane. Alţi bani au fost pompaţi de fundaţia lui Soros în lobby pentru mass-media de ştiri care a relatat evenimentele.

Directorul fundaţiei Open Society, patronată de George Soros, i-a luat apărarea miliardarului, declarând că acesta nu a deţinut controlul asupra grupurilor de activişti, mizând doar pe responsabilizarea societăţii. „Incidentele, fie că au avut loc în Staten Island, Cleveland sau Ferguson, au fost spontane – nu avem capacitatea de a controla şi de a le ordona ce să facă acelor oameni”, a declarat Kenneth Zimmerman, aghiotantul miliardarului Soros.

Avere uriaşă din speculaţii financiare Originar din Ungaria, George Soros a strâns o avere uriaşă în urma speculaţiilor desfăşurate pe piaţa financiară. El şi-a început cariera financiară în anii ’50, în New York City, şi este renumit pentru cîştigarea unui miliard de dolari numai prin plasamente care au mizat pe deprecierea lirei sterline.

În prezent, George Soros are o avere de circa 30 de miliarde de dolari. Soros a acumulat 13,3 miliarde de dolari, până în 2013, profitând de faptul că legislaţia americană a permis acest lucru în cazul reinvestirii comisioanelor plătite de clienţi fondurilor de investiţii.

Sursa :

http://www.vdare.com/posts/billionaire-george-soros-spent-33-million-to-stir-up-trouble-in-ferguson-and-beyond

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s