Independenta personala, cu care fiecare se mandreste, nu este altceva decat o forma moderna si foarte evoluata a sclaviei

slavery-copy

Nu realizam ca depindem mai mult ca oricand de un sistem care ne controleaza pana si cele mai intime ganduri si aspiratii. Exploatand racile ale speciei umane ca orgoliul, dorinta de dominare si snobismul, ascunse sub denumiri ca palmares profesional, competivitate si trai necesar, sistemul a gasit metoda prin care sa-i faca pe oameni sa se simta bine in pielea lor dar si sa munceasca pe branci pentru a-si indeplini aceste asa-zise aspiratii.

Incurajarea consumului excesiv l-a facut pe om sa se autodetermine sa munceasca din ce in ce mai mult pentru a-si procura aceste „nevoi”, bunastarea familiei preluand locul dragostei si intelegerii. Fara sa ne dam seama am capatat un reflex conditionat: de indata ce ni se arata un produs nou aparut pe piata, salivam ca sa-l avem. Am ajuns sa confundam, sau cel putin asa pretindem, traiul necesar cu snobismul.

Traiul necesar este ceea ce ne trebuie pentru a trai in mod decent, in lumea moderna asta traducandu-se prin: o casa, o masina, un televizor, un frigider, un aragz, un pat, o masa cu scaune, etc., si nu neaparat in ordinea enuntata. Snobismul se manifesta prin faptul ca noi ne dorim: ultimul model de televizor, de telefon mobil, de frigider, de aragaz, de aspirator; o masina ultimul racnet; o casa ca-n reviste si ultimele haine la moda si de marca, daca se poate.

Cum putem avea toate acestea din urma? Cu BANI, MULTI BANI. Cum facem acesti bani? Muncind indelung si sustinut, insa fara garantia ca-i vom avea. Ce castigam prin asta? Prestigiu profesional si social. Ce pierdem? Ganguritul copiilor nostri, lecturarea unei carti de suflet, timpul liber in sanul familiei, dragostea si armonia, prietenii din copilarie, somnul, sanatatea, bucuria de a trai. Cine castiga? SISTEMUL. Cine pierde? NOI.

Noi suntem marii perdanti si nici macar nu realizam asta. Sistemului nu-i pasa de noi dar nici macar noua nu ne mai pasa de noi ca fiinte umane. Nu trebuie sa ne suparam cand evreii ne considera animale utile pentru realizarea muncilor si scopurilor lor, pentru ca asta suntem. Partea proasta e ca nici macar nu ne dam seama ca singuri ne-am transformat, intai in sclavi ai propriilor dorinte si apoi, prin asta, in sclavi ai sistemului.

Din documentarul – servitutea modernã (Sclavia moderna)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s