Capitalismul împiedică evoluţia spirituală a omenirii

capitalism-bread-on-a-stick-is-being-used-by-a-fat-businessman-riding-on-the-back-of-a-poor-skinny-man1

Am avut o discuţie cu câţiva ideologi „de dreapta” din categoria libertariano-neoliberalo-sataniştilor, foarte înverşunaţi, care căutau să mă convingă de faptul că „lăcomia este bună” şi „lăcomia este cea care ne-a scos din peşteri”, adică, vezi Doamne, lăcomia a fost factorul determinant al civilizaţiei.

Respectivii mai erau şi foarte indignaţi de faptul că sunt de părere că economia trebuie să fie regândită pe baza principiilor morale şi sistemul monetar bazat pe creditul cu dobândă (specific sistemului capitalist) trebuie desfiinţat.

În concepţia acestor apărători ai capitalismului, dacă spui că lăcomia este rea şi vrei să introduci în economie principiile morale, înseamnă că eşti un „om al cavernelor”, sau mai rău, un comunist. Asta deoarece „într-o societate sănătoasă coexistă mai multe tipuri de morală”.

Într-adevăr capitalismul se bazează în principal pe viciile umane: pe lăcomie, pe egoism, pe individualism, pe competiţie, dorinţa de putere etc. De aceea, morala este întotdeauna un lucru nu tocmai pe placul celor care îndrăgesc acest sistem.

Făcând o paranteză, referitor la tipurile de morală, sunt de părere că o societate este fundamentată pe un singur tip de morală, aparţinând unei anume culturi. Dacă avem mai multe tipuri de morală, care coexistă într-o societate, înseamnă că de fapt averm de-a face cu mai multe societăţi şi cu mai multe culturi amestecate, adică acea babilonie satanică, cunoscută şi sub numele de „multiculturalism”.

Faptul că sistemul capitalist are nevoie de stimularea şi promovarea defectelor şi viciilor umane pentru a se dezvolta, dovedeşte că este un sistem care se opune fundamental progresului spiritual al omenirii. În loc să îl înalţe pe om către perfecţiunea lui Dumnezeu, acesta este forţat să rămână veşnic la stadiul de animal vorbitor.

Nu este vorba numai despre lăcomie, individualism, competiţie, sau alte caracteristici care stau la baza economiei, ci şi de felul în care omul obişnuit este modelat de societatea de tip capitalist. Pe primul loc sunt plasate divertismentul şi satisfacerea imediată a oricăror dorinţe. Tinerilor li se oferă ca idealuri în viaţă distracţia, sexul, alcoolul, drogurile, cumpărărturile sau chiar apartenenţa la o organizaţie criminală. Femeile trebuie să fie sexy, rele şi provocatoare, adică un fel de prostituate. Bărbaţii trebuie să bea bere să fie mitocani şi să se uite la televizor la competiţii sportive.

În general individul este forţat să trăiască exclusiv la nivelul simţurilor, să se lase dominat de emoţii, pasiuni şi dorinţe, adică să nu îşi dezvolte raţiunea, gândirea şi voinţa şi să-şi risipească energiile pentru lucruri mărunte şi irelevante.

Astfel orice şansă de evoluţie şi maturizare spirituală, care altfel s-ar dezvolta în mod natural, este frânată şi mult întârziată. Iar acest lucru convine de minune celor aflaţi în vârful piramidei sociale, pentru că din viciile şi slăbiciunile umane ale celor mulţi îşi trag cei bogaţi puterea, luxul şi viaţa de paradis de care au parte, chiar aici pe pământ!

Sursa și autor articol :

http://dantanasescu.ro/2014/01/21/capitalismul-impiedica-evolutia-spirituala-a-omenirii.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s