Stelian Tănase a găsit soluţia “capitalistă” pentru TVR

6594995-mediafax-foto-marius-dumbraveanu

Stelian Tănase este unul dintre cei mai înfocaţi propagandişti ai capitalismului şi liberalismului american. În mai toate emisiunile şi articolele sale, proslăveşte valorile fundamentale ale liberalismului, care stau la baza capitalismului occidental: competiţia, mediul, concurenţial, individualismul, economia de piaţă, statul minimal etc. Tot timpul susţine ideea că avem nevoie de mai mult capitalism şi că sistemul actual este prea „comunist” şi prea centralizat.

De exemplu, iată cum încheie Stelian Tănase un editorial recent :

Soluția problemei este înainte, nu înapoi. România are nevoie de mai mult capitalism, nu de mai puțin. De un capitalism veritabil, nu de această improvizație grosolană căruia îi suntem contemporani. În România nu s-a ajuns prea departe, ci suntem rămași prea mult în urmă.

OK, toate bune şi frumoase, în teorie, dar mai greu este atunci când trebuie să aplicăm ideile în practică. În calitatea sa de director al televiziunii naţionale, nea Stelică a adus TVR aproape în pragul falimentului. Şi acum vine cu soluţia salvatoare şi extrem de capitalistă: majorarea în continuare a taxei TV!

Preşedintele TVR spune că, fără creşterea taxei TV, instituţia nu are cum să supravieţuiască. Iniţial, Tănase ceruse o majorare de până la şase lei, dar acum s-ar mulţumi şi cu o creştere de 50 de bani.

Televiziunea Română (TVR) este aproape în blocaj, iar una dintre soluţiile de redresare propuse de Stelian Tănase, preşedintele director general al postului public, este indexarea taxei TV cu cel puţin 50 de bani, ceea ce ar aduce la bugetul TVR un plus de aproximativ un milion de euro, lunar. Cum TVR nu are drept de iniţiativă legislativă, şeful postului public aşteaptă ordonanţă de la Guvern. Veniturile din taxa TV s-au ridicat, anul trecut, la 72,5 milioane de euro, în creştere faţă de anul 2013, când au fost de 64,4 milioane de euro.

Păi bine mă maestre, întâi ne abureşti cu capitalismul, cu competiţia şi piaţa liberă şi acum vii cu soluţii din astea comuniste, în care vrei ca Guvernul să ne oblige pe noi, cetăţenii, să plătim pentru incompetenţa matale în ale managementului capitalist?!

Sursa:

http://dantanasescu.ro/2015/05/19/stelian-tanase-a-gasit-solutia-capitalista-pentru-tvr.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s