Globalizarea NATO : Doctrina militară de dominare planetară

NATO_AirStrikes_WarCrime-300x249

Lumea este învăluită într-o pătură de conflict perpetuu. Invaziile, ocupația militară, sancțiuni ilegale, și schimbarea regimurilor au devenit monede și ordine de zi. O organizație – Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) – este în mod repetat, și foarte controversat, implicată într-o formă sau alta, în multe dintre aceste conflicte conduse de SUA și aliații săi. NATO a generat de asemenea Războiul Rece din anii ’80. Existența sa a fost justificată de Washington și de blocul politic occidental ca garant împotriva invaziei sovietice și a Blocului Est-European în Europa Occidentală, dar de-a lungul timpului Alianța a servit la cimentarea influenței Washingtonului în Europa și va continua ceea ce a fost de fapt după cel de-al doilea Război Mondial, ocupația americană asupra continentului european.

Războiul Rece a fost inițiat de către guvernul ocult prin brațul său înarmat NATO, pentru a justifica imensele fonduri pentru înarmare, care defapt erau folosite la construirea de imense baze secrete de care, poate, nici în ziua de azi unii politicieni americani habar nu au. Comunismul după cum se știe a fost tot experiment ocult al maleficei elite sioniste planetare pentru menținerea omenirii în amenințare și frică, pentru a munci la proiectele lor sinistre și pentru a mai reduce populația globului prin genocidul regimurilor comuniste odioase. În 1991 rațiunea amenințării sovietice s-a încheiat odată cu prăbușirea URSS, sfârșitul Războiului Rece și desființarea Tratatului de la Varșovia ca alianță militară a fostelor state socialiste. Logic, după relaxarea politică și militară din acele vremuri și după nenumărate acorduri de pace și de neproliferare a armelor atomice, ar fi trebuit ca și NATO să se desființeze. Nemaiexistând cele două blocuri militare antagoniste ar fi trebuit să trăim o fericită perioadă de pace planetară.

Dar nu! Scopurile războinice și expansioniste ale NATO abia acum ies la lumină, simțindu-se unică și atotputernică, fără un alt pol de putere care să i se opună. Astfel, NATO continuă să se întărească și să se extindă spre est alarmant, antagonizând, pe bună dreptate Rusia și aliații săi ex-sovietici. Pentru că scenariul se cunoaște : După invadarea unui teritoriu sau a unei țări de către trupele NATO sub sloganul instaurării democrației și după distrugerea infrastructurii politico-militare, sociale și economice a acelei țări, vine FMI și Banca Mondială să acorde împrumuturi pentru reconstrucție și dezvoltare. Apoi, mascate sau nu sosesc adevărații șacali – corporațiile – pentru a instaura guverne cu lideri corupți și obedienți și a instaura legislația extrem de permisivă (pentru corporații) pentru a fura bogățiile acestui stat și a îndatora populația pe vecie. Puteți considera acest scenariu perfect valabil și României, doar cu diferența că aici nu au intervenit direct ci doar prin serviciile secrete care au organizat și pus în scenă Lovitura de stat din 1989.

Iugoslavia a fost un punct de cotitură pentru Alianța Atlantică și mandatul acesteia. Organizația s-a mutat de la masca unei poziții defensive, într-o poziție ofensivă sub pretextele umanitarismului. Aduceți-vă aminte de bombardamentele asupra Belgradului. Psihopații militari din armata SUA scriau ,,Paște Fericit !” pe bombele care erau încărcate în bombardierele ce urmau să aducă moartea în orașele sârbești chiar în ziua de Paști, altfel pozând în mari creștini.

Pornind de la Iugoslavia, NATO a început călătoria spre a deveni o forță militară globală ofensivă și hegemonică. De la războaiele din Balcani, a început să-și lărgească aria sa internațională de operațiuni în afara zonei euro-atlantice, în Caucaz, Asia Centrală, Africa de Est, Orientul Mijlociu, Africa de Nord, și Oceanul Indian. Ea a transformat practic Marea Mediterană într-un lac NATO prin Dialogul Mediteranian NATO și Inițiativa de Cooperare de la Istanbul, în timp ce încearcă să facă același lucru și cu Marea Neagră pentru a obține un punct de sprijin strategic în regiunea Mării Caspice, cu alte cuvinte încet, încet să înconjoare Rusia care nu se mai supune Noii Ordini Mondiale și nu este de acord să fie jefuită de către corporațiile occidentale.

Inițiativa de Securitate a Golfului între NATO și Consiliul de Cooperare al Golfului încearcă să domine Golful Persic și Iranul. Israelul a devenit un membru de facto al organizației militare și a ideologiei de exterminare a națiunilor arabe din zonă (exemplu palestinienii). În același timp, navele NATO navigă în Marea Roșie și Golful Aden. Aceste nave de război sunt dislocate în largul coastelor Somaliei, Djibouti și Yemen în cadrul obiectivelor NATO pentru a crea un cordon de control naval al mărilor, al căilor navigabile strategice importante și rutelor de tranzit maritime. China și Iranul monitorizează din ce în ce mai mult mișcările NATO, deoarece vin în contact tot mai frecvent cu ei. Scopul final al Alianței este de a stabili și fixa dominația globală a Imperiului corporatist american. NATO a jucat în mod clar un rol important în completarea strategiei SUA pentru a domina Eurasia. Aceasta include încercuirea Rusiei, Chinei, Iranului, și aliaților lor, cu un inel militar subordonat Washingtonului.

Proiectul global al scutului antirachetă, militarizarea Japoniei, conflictele armate din Libia și Siria, amenințările împotriva Iranului, precum și formarea unei alianțe militare NATO și în regiunea Asia-Pacific, sunt componente ale acestui proiect geopolitic colosal.

Globalizarea NATO, însă, ca răspuns la această extindere și amenințare, aduce împreună o nouă serie de contra-alianțe euroasiatice cu legături la nivel mondial care se întind până în America Latină. Organizația Tratatului de  Securitate Colectivă (OTSC) și Organizația de Cooperare din Shanghai (OCS) au fost formate de către Rusia, China și aliații lor ca scuturi împotriva SUA și NATO și ca un mijloc de a le contesta. Globalizarea NATO se desfășoară sub riscul din ce în ce mai mare al unui război nuclear. Alianța Atlantică se îndreaptă către un curs de coliziune cu Rusia, China și Iran, care ar putea aprinde cel de-al treilea război mondial.

Autor : Mahdi Darius Nazemroaya

Sursa : globalresearch.ca

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s