Bancile capitaliste, in cirdasie cu guvernele capitaliste infractoare si marile corporatii li se spune celor ce traiesc in sistemul capitalist, ca economia isi revine miraculous

1653823_694774707252100_117967212_n

Citim zilnic statistici si vedem studii si analize sociale, asupra „grijii” pe care Media ne-o acorda si o acorda opiniilor noastre. Sint de-a dreptul coplesiti de modul cum este interesata Media de lipsurile si problemele noastre, dar in acelasi timp,vedem ca noi sintem interasati de un anumit set de probleme, pe care ei vor sa le „zugraveasca” pe canalele Media sub o forma care ne ofera totala confuzie si in final renuntam sa mai citim si sa mai credem in stirile lor.

Mass Media in America, a realizat in ultima perioada, un sondaj de opinie legat de problemele  care framinta cel mai mult pe americani. Si chiar l-au publicat, parca sa arate la toata lumea cit de mincinosi sint:

Canalul CBS/NYT arata ca primele trei lucururi care ingrijoareaza pe americani sint: Economia/Locurile de munca, Sistemul de Sanatate si Emogratia.

Sondajul lui George Washington University arata: Economia, Emigratia Ilegala si Locurile de Munca.

USA Today: Locurile de Munca, Securitatea Sociala, Emigrarea.

CNN: Economia, Terorismul, Emigratia Ilegala.

Bloomberg: Somajul, Sistemul de Sanatate, Nivelul Salariilor.

Ar fi mai multe sondaje pe care a-si putea sa le prezint dar absolut toate sint la fel, in mare.

Cum se poate ca aceasi Media sa raporteze seara de seara si zi de zi cresteri ale stocurilor, cresteri economice si stadiul crescator al refacerii economice, cind aceleasi canale Media arata ca populatia este ingrijorata exact de ceea ce ei considera deja realizat si in crestere permanenta in domeniul economic? Cum se poate sa minta aceleasi canale si in aceasi zi? Este demolator tupeul lor si credinta lor, ca literele mari pe anumite articole pot prostii atita lume!!

Pai, daca economia capitalista merge bine, de ce ar mai fi ingrijorati oamenii, in totalitate, de aceasta economie si de aceleasi aspecte ale ei? Eu stiu, ca atunci cind lucrurile merg bine la mine in casa si din ce in ce mai bine, nu are nici un rost sa fiu ingrijorat, ba din contra, ma bucur ca traiesc intr-o asemenea comunitate si ca am luat deciziile cele mai bune, dar uite ca minciunile sfruntate, duc in alta directie…

Oare discutam aici de minciuna generalizata sau de o ruptura intre Main Street si Wall Street? Indiferent despre ce am discuta, minciuna ramine si influenteaza pe ambele si in final pe toti oamenii..

In timp ce piata stocurilor creste zilnic si a ajuns la cel mai inalt nivel isotric, marea majoritate a americanilor se gindesc cu frisoane la ziua de miine si imposibilitatea de a-si mai hranii familia… Aproximativ 50 de milioane de americani se aprovizioneaza cu alimente pe cartele guvernamentale, tinerii nu isi pot plati scolile facute, nivelul salarizarii este din ce in ce mai mic datorita plecarii salariilor mari spre Asia si crearii acolo a clasei de mijloc, fondurile de salarizare s-au epuizat in mai toate statele americane, medicamentele sint la preturi astornomice si facturile medicale sint a doua cauza a falimentelor personale, manufaturing-ul este un dezastru, din ce in ce mai multe companii de productie dau faliment iar numarul companiilor mici care ar fi trebuit sa vina pe piata muncii este in scadere exponentiala…. Ce ar mai fi de spus?? Toate in timp ce se trimbitaza „refaerea economica”….

Pe de alta parte, bancile centrale, iau masuri disperate sa tina economia in pozitia  actuala, extrem de precara, situatia acestor banci fiind foarte nesigura.

Rezervele Federale americane anunta permanent o marire a dobinzilor, dar nu o face. De ce nu o face, daca economia merge bine si oamenii sint multumiti, ca doar ar trebui sa cistige mai mult sau banul cistigat sa aiba o valoare mai mare pe piata interna? Rezervele federale anunta ca vor creste dobinda in Iunie sau Septembrie 2015...

Ca sa vezi, din ce americanii o duc mai “bine”, in acelasi timp se prelungeste dobinda zero, care a fost adoptata ca un eventual stimulent pentru o economie in genunchi..

Pai, daca merge bine, de ce mai are nevoie economia de stimulente? Daca economia merge bine, de ce americanii cistiga un venit pe gospodarie, in medie, cu 4500$ mai putin pe an, in conditiile unor preturi astronomice la energie, apa, hrana si gaze?

Daca economia merge bine, dupa cum ne spune Media capitalista, de ce studentii nu isi pot platii scolile si chiar dupa ani de zile dupa ce le termina ei sint considerati delicventi la plata imprumuturilor facute?

Toate bancile centrale capitaliste, de pe toate meridianele, taie ratele dobinzilor, pentru a stimula economiile care de fapt sint declarate ca merg din ce in ce mai bine… Numai in acest an, 2015, pina acum, bancile centrale capitaliste au redus dobinzile, in medie, de 49 de ori.. De ce, daca totul merge bine, lumea “cistiga bine” si “imprumut pentru a traii si mai bine”, asa cum se doreste sa se lase de inteles…?

Ceea ce este interesant in aceste sondaje, este faptul ca americanii nu sint ingrijorati de prapastia “bogatiei” in tara lor, de inegalitate si cresterea ei exponentiala. Oare sa fie de acord americanii cu aceasta prapastie intre ei si cei bogati, care se adinceste pe zi ce trece? Deci, ei sint mai ingrijorati de situatia lor financiara, decit de ceea ce genereaza aceasta situatie financiara personala sau pe familie si care este cataclismica in cele mai multe zone din SUA?

Sint sigur ca si in Romania ar fi la fel acum, daca ar avea loc un sondaj de acest fel… din pacate. Deci, inca nu am invatat ce sa cerem si cum sa vedem economia capitalista, iar cei care conduc, isi freaca miinile pentru ca au reusit printr-un sistem de educatie execrabil, sa ne duca in aceasta situatie, in care sa dorim, fara sa stim de ce nu avem si nu vom obtine niciodata…

Americanilor si in general celor ce traiesc in sistemul capitalist, li se spune ca economia isi revine miraculous, pentru ca a crescut volumul cheltuielilor populatiei, dar uita sa li se spuna pe ce structura de produse si servicii.

Cheltuielile populatiei au crescut, insa populatia a saracit…. Un paradox al oricarei economii, dar exprimat de Media sub forma avantajului. Ei nu spun ca oamenii cheltuie pe ceea ce nu au cum sa evite, deoarece gazele s-au scumpit si totul se pune pe fluctuatia monedei, dar niciodata nu vin in jos atit cit scade moneda si pretul gazelor pe piata internationala. Apa s-a scumpit, dar apa ar fi trebuit sa devina din ce in ce mai ieftina, deoarece energia ar trebui sa fie mai ieftina, firmele producatoare private sau de stat, primesc credite de la banci cu dobinzi mai mici si chiar zero, multe dintre ele se bucura de reduceri sau anulari de taxe, tehnologia ar trebui sa fie mai ieftina, iar fondul de salarii mai mic datorita concedierii multor lucratori. Benzina este scumpa si nejustificat de scumpa in comparatie cu piata mondiala. Energia electrica se scumpeste si ea permanent, cu toate ca se importa gaze mai ieftin si centralele nucleare furnizeaza energie ieftina si odata cu ea, agent termic pentru incalzire, care este si el scum psi in crestere. Pai, ce fel de refacere economica este asta, cind vorbim de prosperitate, oferind oamenilor salarii mai mici si crescind pretul la articole si servicii indispensabile?

Pe de alta parte, cresterea stocurilor si a bunurilor, nu afecteaza pozitiv populatia, pentru ca ei nu detin nici bunuri si nici stocuri, ci aceste “pirghii” de imbogatire se reflecta in economie ca un transfer al banilor tipariti in directia unui grup, prin intermediul unei piete financiare manevrate de ei, care in final, dupa cum vedem, duce la somaj si saracie… Asta sa fie reteta cresterii economice, trimbitata de capitalism?

Daca comparam venitul cu datoria pe familie, vedem o rata din ce in ce mai mare a dezastrului economic pe care il traiesc acesti oameni in capitalism, iar daca stam in fata caselor de marcaj ale marilor sau micilor magazine si vedem cum acesti oameni platesc cumpararea a doua piini si citorva pungi de lapte, cu cardul de credit, situatia devine si mai evidenta…

Somajul real, este dat, o spun din nou, de rata de participare a populatiei cu virsta potentiala in economie, rata care este din ce in ce mai mica, dar Media raspindaca ancorata la putere, ne arata altceva si nu ne spune citi dintre americani nu s-au mai sinchisit nici macar sa se mai inregistreze la serviciile sociale sau agentiile de munca, preferind sa fure, sa vinda droguri sau sa lucreze la negru…

Prapastia dintre profiturile corporatiilor si numarul de angajati este la cel mai inalt nivel existent vreodata, deoarece mai putini muncitori platiti, mai multe ore lucrate pe cap de muncitor pentru aceasi plata si chiar de multe ori mai mica, duce evident la un profit din ce in ce mai mare al corporatiilor si o saracie lucie pentru populatie, acesta fiind axul central al situatiei economice create, prin care 1% detine o bogatie incredibila, in timp ce 99% sint la indemina lor.

Pe partea, democratie pe care acesti capitalisti o pun ca pavaza in fata oricarei discutii, trebuie sa spunem ca ar trebui sa insemne “un om, un vot”, dar din pacate, prin pirghii de constringere psihologice si fluctuatii induse in sistem, marile corporatii, fie decid votul influentind muncitorii care doresc sa supravietuiasca sau se bazeaza pe saturatia lor in fata minciunii si neparticiparea lor la vot..

Venitul mediu bazal, fara de care o gospodarie americana nu poate supravietuii in conditiile economice actuale, este de 58.000 de dolari pe an, iar venitul real este cu ceva sub 53.500 de dolari pe an in medie, pentru o gospodarie. Asa arata refacerea economica?

Prapastia dintre venituri si standardul de viata care ar trebui intretinut la un nivel minimal, duce la ceea ce este mai mult decit evident si anume la cresterea exponentiala in ultima perioada a celor ce apeleaza la cartelele de mincare oferite de guvern, numarul lor apropiindu-se de 50 de milioane de americani, iar hrana pe care o primesc pe aceste cartele este din ce in ce mai de proasta calitate si de cele mai multe ori expirata… pentru ca asa arata refacerea capitalista infaptuita cu sacrificii, mai ales de populatie…

De ce nu discuta Media capitalista de cresterea cheltuielilor populatiei, urmare a deciziei luate de familii de a merge in concediu o perioada mai lunga in afara casei, de a merge cu familia la un restaurant, de a cumpara bunuri de care sa se bucure familia si copiii, de a face un cadou celor dragi, de a putea sa plateasca pentru o scoala de calitate si manuale pentru copii sau de a-si ajuta mai mult parintii in virsta si de a petrece mai mult timp cu ei, in loc sa munceasca ore suplimentare renuntind sa ii mai vada, doar pentru a exista…. De aceste aspecte nu se discuta in structura consumului “suplimentar”.. pe care il arunca cu nonsalanta economisitii de curte ai capitalismului.

Vom vedea si in acest an, aminari la nesfirsit a ridicarii nivelului dobinzilor in SUA si vom intelege ca banii tipariti nu sint si nu vor fi in buzunarul oamenilor, vom intelege ca lucratorii vor devenii si mai saraci, ca o stare de normalitate, vom intelege ca aceasta criza nu are un sfirsit si va crea doua clase in final, una a bogatilor si alta a sclavilor fara speranta…

Disconectare totala intre pietele financiare, statisticile economice prezentate in presa cotidiana si realitatea pe care o traim, in calitate de consumatori….

(alternativaromaniei.com)

Pe fondul imaginilor unor soldati americani aparatori ai pacii, care traverseaza Romania, in costume de Rambo, jumatate din statele americane sint oficial in pragul falimentului

Lousiana State University, cea mai mare si binecunoscuta institutie de invatamint de stat din SUA, care a avut in 2014, inrolati la studiu, peste 31.000 de studenti, a trebuit de curind sa faca fata unor reduceri de fonduri de … 82%, un porcent incredibil si greu de realizat faptul ca institutia mai poate functiona sub aceasta taiere de fonduri, in timp ce exista banii necesari pentru a finanta nazistii ucrainieni, gruparile paramilitare care lupta impotriva lui Assad in Siria, tot grupari paramilitare care lupta impotriva yemenitilor si chiar ISIS care lupta impotriva crestinilor…

Aceasta reducere drastica de fonduri este echivalentul falimentului pentru LSU. Cind oficialii universitatii au fost intrebati, de ce si cum s-a ajuns la acest moment dificil, ei au raspuns: „un declin neprevazut in pretul petrolului si erori de management financiar, care au dus la o gaura in bugetul statului Louisiana, de peste 1,6 miliarde de dolari, stat care ar trebui sa sustina aceasta universitate publica….”.

Boston, unul din marile orase americane este si el ingropat in datorii, dupa cum arata Tom Metzold, director al Eatin Vance Management, o firma din Boston care se ocupa de investitii municipale, si care are in „patrimoniu” datorii de peste 25 de miliarde de dolari…

Faptul ca pretul petolului a scazut dramatic, este un adevar, faptul ca marile corporatii in exploatarea gazelor de sist au imprumutat pentru a investii intr-o industrie falimentara, este la fel de cunoscut, lasind bancile cu gura cascata la ei, dar cheltuielile prostesti cu razboaie si destabilizarii economice si politice pe tot globul, cu militari platiti pentru a semana teroarea pe glob, toate astea nu pot fi de inteles din moment ce saracia abunda la ei acasa…

Saracia si datoriile imense au devenit o regula in statele americane si nu mai putem vorbi de o exceptie.

Ce va fi in viitor cu aceste state, din moment ce economia lor arata din ce in ce mai rau, iar o a doua recesiune si chiar depresiune economica este la orizont? Cum vor putea ele platii, cel putin dobinda la datorii? Cum se poate ca „cea mai mare putere economica a globlui” sa depinda in finantarea educatiei si sanatatii, de productia de petrol, in timp ce importa de zeci de ani, masiv, de la canadieni si sauditi..? Ce paradox !!

Alabama, este in situatia unei datorii pe care nu o poate achita si nici suporta fara un program de auseritate major, de 290 de milioane de dolari, care trebuie achitata pina la finalul anului acesta. Deja legislativul statului a pus problema reducerii modalitatil de supraveghere a delicventilor minori, a reducerii cheltuielilor cu protectia martorilor si ale servici de protectie ale statului, dar si cu colectarea si distributie fondurilor pentru sustinerea copiilor din familiile nevoiase…

Deci, cine trebuie sa sufere? Exact cei care platesc si au platit datoriile pe ca le-au avut si le au fata de stat.

Alaska, are un deficit de 1,7 miliarde de dolari pe care nu il poate acoperii si va trebui fie sa il mareasca, dar bancile sint reticente, fie sa il reduca prin programe de austeritate…

In Illinois, politicienii au calculat, ca statul american va avea un deficit necesar de acoperit pentru anul viitor, in suma de peste 6 miliarde de dolari…..

Problema este ca, politicienii si administratiile locale sau statale, nu mai au din ce fonduri sa taie, pentru a putea sa supravietuiasca si sa dea impresia contribuabililor ca au facut si ei ceva, pentru a se mentine pe pozitie si fura continuu, pentru ca asa se structureaza capitalismul..

Cind  o tara se declara superputere mondiala, cea mai puternica economia capitalista, dar nu are bani sa finanteze scolile, nu are bani sa plateasca alocatiile pentru copii, se vaita ca nu mai exista fonduri pentru plata pensiilor, care nu are bani pentru a sustine concediile pentru maternitate pentru noile mame, care nu mai are bani pentru asigurari sociale, eu cred ca este o problema sistemica iar romanii care gindesc ca acesti americani pot fi un sprijin pentru Romania, pot sa astepte fara nici o speranta….

Toate aceste aspecte vor amplifica un complex inimaginabil cu care se confrunta sectorul de stat in SUA, care este muls de un sector privat ce „cotizeaza” in alegeri, pentru a putea beneficia de fluenta unor contracte din banii contribuabililor… In final, dupa cum vedem, guvernele locale, statale sau federale, apeleaza la programe de austeritate, care pun si mai mare tensiune pe economii si in final discreditaza sistemul capitalist in totalitate….

Cam asa arata in acest „punct”, prosperitatea economiei capitaliste, mult dorita de o din ce in ce mai mica parte a romanilor….

(alternativaromaniei.com)

Pe o criza economica cumplita, generata de fuga dupa profta capitalistilor, apare criza locuintelor datorita imposbilitatii de a mai fi cumparate, iar inevitabil, criza locuitelor inchiriate

Criza economica, face ravagii peste tot, in lumea capitalista „dezvoltata”. Evident asistam la o criza a locuintelor, in care foarte multi tineri, pina la virsta de 35 de ani, locuiesc cu parintii, fara sansa de a-si putea cumpara o locuinta si nici macar de a-si platii studiile facute. Ne uitam in spate, pentru a vedea viitori cumparatori ai caselor sau apartamentelor care se construiesc, se vor construii sau vor fi puse in vinzare de catre cei in virsta, pentru a-si crea fondurile necesare existentei in ultima parte a vietii. Este vid, nu este nimeni imteresant in achizitiile acestor case. Dar undeva trebuie fiecare sa locuiasca…

Urmare a acestei lipse de fonduri si imposibilitatii de finantare de catre banci, care nu pot crede ca un tinar poate face fata unor asemenea cheltuieli, impuse indirect chiar de acest sistem financiar criminal, locuintele de inchiriat au crescut enorm la pret. Aceste banci capitaliste, in cirdasie cu guverenele capitaliste infractoare internationale, au stiut sa finanteze marile corporatii pentru a trimite locurile de munca bine platite, in Asia si pe alte continente, creind acolo clasa de mijloc si lasind in tarile „dezvoltate” salarii apropiate de nivelul minim existential, in marea majoritate, in acest fel, foarte multi tineri si chiar mai virstnici, neavind nici o sansa de achizitionare a unei locuinte.

Daca situatia nu pare tragica acum, ea va devenii cu siguranta, pentru marea majoritate a celor ce nu mai vad nici o sansa sa isi poata achizitiona o locuinta si aici discutam de tinerii pina in jurul virstei de 35 de ani, pentru ca acestia nu vor beneficia de nici un bun de valoare pe care evenitual sa il poata vinde, chiar si la un pret mai mic, si sa poata acoperii cheltuielile ridicate, in perioada cind nu vor mai fi activi in cadrul fortelor de munca. Deci practic, ei vor fi la mina guvernelor capitaliste, care inca de pe acum anunta ca fondurile de pensii sint aproape inexistente si ca au fost jucate pe Wall Street si sacalii finantelor americane le-au cam inghitit prin fel de fel de mecanisme.

Pe acest fond, locuintele de inchiriat au crescut la pret, exponential, fiind ca un joc al celor ce au cumparat complexe intregi de apartamente sau case, pentru a le inchiria. Majoritatea acestor samsari de locunte de inchiriat, au „agonisit” banii din speculatii, in general de pe Wall Street, unde se scurgeau si se scurg toti banii tipariti si chiar si cei existenti in circulatie.

Pare ca o teorie a conspiratiei, cum acesti imbogatiti ai speculei institutionalizate, au devenit stapinii spatiilor noastre de locuit, au devenit cei ce prin fluctuatia chiriilor, ne fac viata mai buna, sau de cele mai multe ori, mai rea, ei ne regleaza fondul de bani la dispozitie de dupa plata chiriei, ei ne regleaza consumul si structura lui si asa mai departe, reglind pretul celei mai mari cheltuieli din bugetul de familie.

Deci am devenit financiar, total vulnerabil, in fata acestor speculanti de spatii de locuit.

S-a ajuns la aceasta situatie si din cauza distributiei intentionat disproportionate a zonelor locuite, prin care capitalistii au concentrat intreaga populatie, datorita saraciei si lipsei locurilor de munca, in zonele urbane mari, pentru a jupuii pe oricine, in disperare, care cauta sa locuiasca unde ar exista potentiale locuri de munca. Capitalisti vorbesc cu perversitate de dezvoltari de infrastructura si in schimb, milioane de oameni de la periferia oraselor mari, se indreapta spre oras, ingrosind numarul celor fara locuri de munca si al cheltuielilor cu asigurarile sociale, dar asta este o alta problema, legata de teroarea economica capitalista, care este indreptata catre fiecare dintre noi, fiind vinovati doar ca existam…

In Londra, dupa cum arata The Telegraph, o bucatarie comuna cu un pat in ea, de dimensiuni minuscule, ajunge sa fie inchiriata pentru 630$ pe luna…. un pat, intr-o bucatarie comuna cu ceilalti locatari ai apartamentului….

Asta da bunastare capitalista si respect fata de fiinta umana, in timp ce propaganda capitalista discuta tot mai mult de ororile „comunismului”, care nu a existat in Europa in opinia mea, dar cuvintul este pe placul acestor propagandisti, dar uita sa spuna ca milioane de oameni au beneficiat in acea perioada criticata de ei, de apartamente pe care le puteau inchiria de la stat cu chirii simbolice sau le puteau cumpara cu preturi pe care muncind si le puteau permite fara probleme, mai ales ca aveau stabilitatea locului de munca.

Acum, se pare ca oamenii sint tot mai „multumiti” pentru ca pot dormii pe o saltea in bucatarie, asa cum erau pe timpul „comunistilor” camerele de la cimp, unde se puteau odihnii taranii si aveau cite ceva de mincare pastrat la rece… Dar pina la spatiile de locuit, este distanta mare, cind vorbim de tarile… „dezvoltate”.

Dupa cum vedem, proprietarul Joe, din Londra, ofera pe „SpareRoom”, un pat, intr-o bucatarie comuna, care este o rusine si pentru caminele de nefamilisti care erau construite in perioada de dininte de 89 in Romania in vederea cazarii muncitorilor temporari, in general, si erau construite chiar de intreprinderile unde acestia lucrau…
Dar, Joe le pune in vedere viitorilor chiriasi, ca „ei pot folosii propria intrare prin gradina, direct in bucataire, deci au si intrare “separate”…. numai daca doresc. Mare om, mare caracter acest Joe, care ofera niste avantaje „enorme” chiroasilor.  Minciunile abunda in anuntul publicitar, chiar si legat de modalitatile de transport din zona, numai pentru a face aceasta bucatarie de locuit, extrem de des intilnita in Londra, eficienta.

Daca doriti un astfel de „paradis” capitalist al locuintelor, este necesar sa aveti un cont premium la SpareRoom, pentru a putea accesa aceste „comori” ale capitalismului, altfel nu aveti acces la lista completa de „locuinte”.

Capitalistii japonezi sint si mai inventivi in acest sens, ei construind „hoteluri capsule” pentru cei ce nu au un adapost.

In centrul financiar al capitalismului chinezesc, Hong Kong, imaginatia a mers pina intracolo incit au construit custi de locuit din metal, chiar in mall-uri, pentru

cei ce nu au adapost…

Cel mai probabil, guvernul chinez a vrut sa arate in ce directie merge capitalismul si chiar sa fie la vedere acesti chiriasi…

Matt Hutchinson, director al SpareRoom.co.uk spunea intr-un recent interviu: „Acest aspect al spatiilor liliputane de inchiriat, este un alt semn de, cit de profunda este criza spatiilor de locuit, acest tip de „locuinte” nefiind unul izolat si bizar vazut pina in prezent, el reprezentind si o invazie in viata privata a celor ce locuiesc in aceste conditii, fara nici o sansa”.

Bine ati venit in starea de normalitate a capitalismului, in care puteti lua micul dejun direct in pat si chiar linga frigider…. Romania nu mai are mult pina la situatia asta, daca capitalismul va mai fi indragit atit de mult de romanii

strapunsi de propaganda Hollywoodiana…

Adrian Cosereanu 

Observ cu părere de rău că, deşi suntem în 2015, unii oameni încă mai cred că sistemul capitalist este bun, dar a fost compromis de cei care vor să instaureze Guvernul Mondial. Foarte trist!

În primul rând se face greşeala gravă de a crede că democraţia şi proprietatea privată sunt totuna cu capitalismul. Total fals! Democraţia şi proprietatea privată au existat şi înainte de apariţia capitalismului inventat de negustorii şi cămătarii khazari.

Capitalismul este în esenţa sa cea mai profundă un sistem criminal, bazat pe înşelăciune, lăcomie, exploatare şi crimă.

Statele Unite, formal şi oficial, sunt o republică federală prezidenţială, dar de facto sunt o colonie a Imperiului iudeo-britanic. Dar asta nu are nici o legătură cu economia.

Capitalismul este un sistem care s-a compromis singur. Este un sistem bazat pe lăcomie, crimă şi exploatare. Nu e nevoie să îl mai compromită cineva, ca şi când el în esenţă ar fi ceva bun.

Este o mare confuzie asta! În anii ’50 capitalismul părea bun, pentru că atunci nu era tocmai capitalism, a fost doar o perioadă de tranziţie, cu care au fost păcăliţi oamenii naivi.

Mă preocupă mai mult sclavia şi invazia americană, care vor fi din ce în ce mai insuportabile.

(Dan Tănăsescu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s