Mafia evreiasca implicata in traficul de organe din Romania

orgfreezeup1

Mafia evreiasca din tara noastra este uriasa, din ea fac parte medici, academicieni, profesori pe la diverse universitati politrucice care incearca sa intoxice mintea tinerilor cu “democratia” lor, o contradictie de termeni, nici ca mai vezi intr-un asemenea hal. Inca din anul 2008, presa relata despre traficul de organe, dar putini au avut curaj sa acuze mafia evreaisca despre aceste lucruri, caci ar fi riscat, ca sa fie acuzati de clasica paranoie, numita “antisemitism”.

Intr-o stire din februarie 2008,  aflam mai multe despre acest trafic de organe:

“2.700 de dolari. Atât costă un rinichi în Turcia. Iar “specialiştii” consideră preţul “un pic cam ridicat”, pentru că un rinichi indian sau irakian costă doar 1.000 de dolari. Clienţii cu bani plătesc însă chiar şi 150.000 dolari pentru un rinichi. Nu e de mirare că afacerea e profitabilă.

Ce se recoltează? Aproape tot. Rinichi, plămâni, bucăţi de ficat, cornee, oase, tendoane, inima, piele, valve cardiace etc. Organele sunt păstrate în echipamente speciale de refrigerare şi sunt transportate pe calea aerului în “centre” de distribuţie, evident ilegale, în Statele Unite, Israel sau Africa de Sud.

Unde e cerere, e şi ofertă

Motivele sunt două: pe de-o parte există o cerere mare de organe pentru transplant, ce nu poate fi acoperită din surse “legale”, pe de alta, sărăcia îi împinge pe tot mai mulţi oameni să renunţe la unul din organele pereche (cum sunt rinichii, spre exemplu) sau care se regenerează (ficatul). “Din moment ce se poate trăi la fel de bine şi cu unul singur, de ce să nu-l “valorifici” pe celălalt?” – par a se întreba mulţi dintre cei aflaţi la limita supravieţuirii.

De aici şi împărţirea ţărilor în două categorii: ţări sursă, sau “donatoare” de organe (ţările subdezvoltate, în special în Africa şi Asia, dar şi unele din Estul Europei), şi ţări de destinaţie, ai căror locuitori îşi pot permite să cumpere cu zeci de mii de dolari un organ, întocmai cum ar achiziţiona o piesă de schimb pentru maşină.
Adoptaţi pentru organe

Periodic, într-o parte sau în alta a globului apar dezvăluiri despre reţele specializate în traficul de organe. Nu de puţine ori, acestea îmbină două sau trei tipuri diferite de trafic: femei destinate prostituţiei, copii pentru adopţii şi chiar mai rău, copii “adoptaţi” doar pentru a le fi “recoltate” organele, în vederea transplanturilor.

Operaţiunile de “recoltare” a organelor pentru transplant au înflorit în Turcia, în Europa centrală – în special în Cehia – şi în Asia centrală, în zona Caucaz, cu precădere în Georgia. Traficanţii operează în Turcia, Moldova, Rusia, Ucraina, Bosnia, Kosovo, Macedonia, Albania, Macedonia şi România.

Începând din anii ’90, în Polonia şi Rusia mai ales, au început să circule zvonuri referitoare la dispariţia unor persoane şi furtul de organe. Printre acuzaţi, arabii cu dare de mână în căutare de rinichi sau ficat de “schimb”. Oficial, nici unul dintre cazurile respective nu s-a confirmat.

Satul “transplantaţilor”

Traficul de organe a devenit o afacere internaţională. Sunt implicate ţări de pe toată suprafaţa globului, unele cu nume ce trimit la vacanţe exotice: Thailanda, Filipine, India, Brazilia, Turcia şi Israel. Medici din toată lumea cutreieră Balcanii şi alte regiuni nevoiaşe în căutare de “donatori”. În urmă cu ceva vreme, “Washington Post” scria despre un sat din Republica Moldova, unde 14 din 40 de bărbaţi au fost siliţi de sărăcie să-şi vândă părţi din corp.

În urmă cu circa doi ani, Moldova a stopat adopţiile internaţionale de teama, oarecum exagerată, că orfanii ar fi fost adoptaţi pentru “organe de schimb”. Şi, totuşi… cotidianul israelian “Ha’aretz” scria, în aceeaşi perioadă, despre bănuielile autorităţilor române care anchetau cazuri asemănătoare în Israel, unde familii nerăbdătoare şi cu buzunarle pline au adoptat zeci de orfani. De asemenea, în SUA, organele de anchetă stăteau cu ochii pe o reţea moldoveană de “recoltatori” care opera de circa doi ani.

telfrom2

Romania – furnizor principal!

Intr-o stire, din noiembrie 2010,aflam ca Romania este un centru al traficantilor:

“Israel, Turcia şi Africa de Sud, destinaţia organelor din România „În fiecare an, în jur de 100 de români îşi vând rinichii doar brokerilor de organe din Israel care lucrează cu spitale din Africa de Sud şi alţi 200-300 de români îşi vând organele, în special rinichi, cercurilor criminale şi reţelelor cu conexiuni în Turcia, Brazilia, Italia şi USA. Organele din România au devenit scumpe în ultimii ani, aşa că recoltarea de organe s-a orientat spre Asia şi în America de Sud”, ne-a mai explicat Sam Vaknin. Declaraţiile sale sunt susţinite de articole din presa internaţională.

În Africa de Sud s-au raportat cazuri în care românii au fost descoperiţi fără organe. Este vorba de o reţea de trafic internaţional de organe din Africa de Sud, ce acţiona într-un spital din regiunea KwaZulu. Aici au fost descoperiţi şi cetăţeni români fără organe. „Conform procurorilor sud-africani, persoanele din Israel care erau dispuse să-şi vândă organele erau plătite cu 20.000 de dolari pentru rinichii lor, în timp ce brazilienii şi românii erau plătiţi cu doar 6.000 de dolari”.

Un evreu a recunoscut ca a facut trafic cu organe prelevate de la romani!

“Un cetăţean israelian stabilit în Statele Unite a recunoscut că a făcut trafic cu organe, dintre care unele erau, probabil, prelevate de la români.

Bărbatul în vârstă de 60 de ani cumpăra rinichi de la oameni săraci din Israel, cu doar 10.000 de dolari, iar apoi le vindea cu sume de zece ori mai mari unor americani grav bolnavi.

Potrivit experţilor, cei care-şi vând organele în Israel sunt, în general, imigranţi din România, Rusia sau Republica Moldova.

fromtel

Traficantul, care susţine că n-a dorit decât să-i ajute pe bolnavi, riscă 15 ani de închisoare şi o amendă consistentă.”

zero.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s