Totul e prost în România pentru că nu e făcut pentru cetăţeni, ci pentru jefuitori

index

Romania a devenit dupa 89 o colonie americana,un stat fara nici o valoare pentru cetateanul de rand. Cum e posibil sa vina toti si sa ne spuna ce trebuie sa facem noi la noi in tara ? Cum le permitem ? Ei ne vorbesc de rau peste tot si noi sa-i lasam aici, la noi, sa vina si ne dea indicatii pe cine sa punem ca asa vor ei ? Este inadmisibil.

Odata cu asasinarea Lui Ceausescu dupa lovitura de stat din 1989,si cu asa zisa prabusire a comunismului,in Romania, urmasii nomenclaturii comuniste au acaparat puterea si s-au transformat in sclavii iudeomasoneriei mondiale,punand pe butuci economia Romaniei . La comanda ocultei mondiale, au distrus industria,agricultura,furand tot ce se putea fura si au transformat marile intreprinderi industriale in malluri si hypermarketuri,saracind populatia si fortand oamenii sa ia drumul pribegiei in statele occidentale devenind practic servitori,o mana de lucru ieftina pentru corporatiile si interesele lor. Concomitent,au incercat din rasputeri prin cozile de topor ,politicienii corupti pusi de ei la putere,printr-o masina infernala de manipulare si indoctrinare care se numeste mass-media sa indeparteze romanii de traditii,de credinta lor ortodoxa ,de identitatea lor nationala promovand in mod josnic asa zisa democratie,liberalismul de tip satanic american si apusean . Au   incercat sa promoveze comportamentele lor inumane si josnice precum pornografia,ateismul si mai ales homosexualitatea.

Au avut chiar tupeul sa incerce sa confiste si sa ne ia dreptul la credinta ortodoxa strabuna prin institutii ale statului conduse din umbra de ei,punand 90% din romani sa faca cereri pentru ca ,copii lor sa invete in continuare credinta ortodoxa in scoli. Ne-au luat dreptul la tratament medical,punandu-ne sa alegem in a ne lepada de Hristos si a primi CARD (invers D-R-A-C )urile de sanatate cu cip,si implicit dreptul la sanatate. Au vandut fara rusine resursele poporului roman sub motivul apartenentei noastre nefaste la lagarul UE.Ne-au vandut aurul,padurile,resursele naturale,ne vor forta sa ne vindem pamanturile. In fata acestei hoarde de jefuitori,in fata iudeomasoneriei mondiale,a marilor corporatisti nu a stat nimeni,ca pe vremurile demult apuse ale istoriei romanilor. Crestin nationalismul in Romania este inexistent pentru ca l-au interzis cu nerusinare,pe motiv de extremism,xenofobie,rasism si mai ales antisemitism.Daca in Romania anului 2015 spui ca esti crestin si nationalist risti sa faci ceva ani de puscarie exact ca pe vremuri.

Sa refuzam sa mai fim ignoranti si sa fim prostiti,sa luam atitudine impotriva incercarilor de a fi abuzati de cei care ar trebui sa ne apere de hoardele de talhari care astazi ne dau ocol precum pasarile de prada,sa boicotam produsele lor. Sa nu uitam niciodata ca orice este produs de corporatiile lor si il cumparam,orice imprumut luat de la bancile lor le sporeste puterea si in numele acestei puteri ,mor oameni nevinovati,sunt promovate si finantate revolte si razboaie,sunt jefuite popoare de resurse .

(miscareaderezistentasfvasilecelmare.blogspot.ro)

Romania va ramane si pe mai departe o colonie americana, ceva gen Chile, Nicaragua, Panama sau Republica Dominicana. Exemplul cel mai sugestiv il constituie presiunile exercitate de UE si de SUA pentru invalidarea unui referendum care a fost perfect legitim dupa toate legile.

Nu cred ca romanii vor sa intre intr-un razboi care nu le apartine cu Rusia, sprijinind fortele NATO intr-un conflict declansat de SUA pe fondul dorintelor expansioniste ale ocultei americane. Nici un politician, din cei oficiali, adica din partidele parlamentare, nu a contesta vreodata apartenenta Romaniei la NATO si la UE.

Este inadmisibil sa chemi Ministerul Justitiei si CSM sa fi-e chematii la Ambasada Americana. Români, nu lăsaţi americanii să ne târască într-un război care nu-i al nostru! Şi nu vă bucuraţi de prezenţa trupelor NATO în România, pentru că ei nu sunt nici parteneri, nici prieteni şi nici binefăcători !

Aţi văzut cu toţii că, în perspectiva apropiatei reduceri de TVA la unele alimente, preţurile acestora au crescut brusc. Mai ales în hypermarket-uri. Fireşte, lumea este nemulţumită de atitudinea marilor comercianţi (retailer-ii), pentru că această acţiune este percepută, pe bună dreptate, ca un act speculativ, menit să le umfle acestora buzunarele. În detrimentul cumpărătorului, fireşte…

Marii retaileri, prin intervenţiilelor, distrug producătorii autohtoni, pentru a permite accesul neîngrădit al produselor străine. Pline cu „E”-uri, fireşte! Uite aşa, statul român mai pierde nişte venituri la buget, se mai pierd nişte locuri de muncă. Şi România plăteşte salariaţii altor ţări, pe când cetăţenii săi nu au locuri de muncă, De asemenea, profiturile retailerilor, obţinute din buzunarele cetăţenilor români sunt externalizate şi contribuie la PIB-ul ţărilor unde îşi au sediile marile lanţuri de retail. România rămâne cu praful de pe tobă. Şi ne mândrim că avem piaţă liberă. Liberă, fireşte, pentru retaileri, care se comportă în spaţiul mioritic ca pe moşia mă-sii !

România se mândreşte cu satutul de piaţă liberă!…Pentru cine este liberă această piaţă, am arătat: pentru marii retaileri. Iar unica libertate pe care aceştia o oferă clienţilor lor este următoarea: de a se înghesui, de a se călca în picioare la „promoţiile” organizate de…BLACK FRAIER DAY!

(marianradulescu55.wordpress.com)

Am cerut libertate în ’89, oferind în schimb petalele roșii ale sângelui nostru tânăr. Am dorit tehnologia vestului, nivelul de trai al vestului, dar…. Mecanismele complicate ale democraţiei post decembriste ne-au adus în pragul disperării. Dorinţele ni s-au îndeplinit, dar trecute prin ecranul ce schimonoseşte şi schimbă stânga cu dreapta, ca o oglindă deformatoare de bâlci. Am dorit dolari, dar dolarul a devenit din ţânţar armăsar; am dorit supertehnologie şi am primit la început ciurucurile vestului (televizoare vechi, maşini de spălat depăşite, frigidere la mâna a doua) şi îmbrăcăminte, multă îmbrăcăminte ieftină şi uzată, spre a nu ajunge să ne arătăm ruşinea sărăciei noastre lucii către vestul opulent. Puţină decenţă, ce naiba! Şi mai strângeţi puţin cureaua să nu vă cadă pantalonii luaţi pe credit.

Mecanismul pervers al creditului se insinuează aproape pe nesimțite în viața noastră de zi cu zi. Se face credit la orice, ca să putem mânca şi folosi acum, totul urmând a fi plătit de generaţiile viitoare. Care generaţii? Da! Am uitat. Vânzând copiii nu vom mai avea viitor, sau ca în cazul Turciei medievale, care după ce ne-a luat feciorii ca tribut, acum vine spre noi ca o ţară prietenă, altoită, înromânită. Poate aşa se va întâmpla şi cu State Unite ale Americii, folosite pe post de portaltoi de către copii noştri, cumpăraţi cu două milioane de lei şi vânduţi cu 15 mii de dolari de către intermediari. Aceștia se vor întoarce în bazele NATO din România şi îşi vor cheltui solda aici pe fetiţe, îngheţată şi palincă….

Avem două milioane de români în Spania, avem 1,5 milioane în Italia, avem în America, avem în Burkina Faso, ș.a.m.d.p. Și astfel, ca într-un shaker uriaș ce ne-a cuprins pe toți și ne agită spre dezmembrare unicelulară și individuală, ne vom „topi” poporul în Spania, Italia, Anglia, Germania, Australia, Canada, devenind gelatina mondială înromânită.

Odată se spunea de România: „Frumoasă ţară; păcat că-i locuită!”. Acum nu prea mai este. Sărăcită şi vândută baronilor locali sau străinilor, aşteaptă să fie răscumpărată de românii care se spetesc în occident pentru fiecare eurocent. Migraţie şi emigraţie… Păsări călătoare, românii ce se vor întoarce de pe câmpurile de căpşuni, vor găsi ţara ocupată de unii și de alții şi atunci vor pleca din nou să caute un loc mai sigur şi încă nedescoperit de aceşti dinozauri capitalişti..

(Natiunea)

Românii s-au repezit după decembrie 1989 să voteze și să copieze ad literam, fără să cunoască desigur viața reală din America, modelul capitalist de „dezvoltare”. Românii sunt cea mai americanofilă populație a planetei. Desigur, dacă îi întrebi de ce, nici ei nu știu să spună de ce. Iar acest lucru se vede clar în faptul că România este azi, după un sfert de secol de capitalism sălbatic, un dezastru economic și social așa cum e America. Dar ce este America azi? Are poporul american azi un nivel de trai ridicat și decent? Este capitalismul sursa distrugerii?

Până în anii 70 – 80 ai secolului trecut, capitalismul american era reglementat și ținut în frâu. Dacă ar fi să spunem exact câti ani capitalismul american a produs o clasă de mijloc puternică și majoritară, atunci ar trebui să ne limităm la numai vreo 25 – 30 de ani, imediat după al doilea război mondial și până prin anii 70 – 80, atunci când în mediul anglo-american capitalismul reglementat se transformă în neoliberalism sau globalizare. La începutul anilor 80 are loc dereglementarea caselor de economii, un jaf care i-a costat pe contribuabilii americani peste 125 de miliarde de dolari.

Un raport indică faptul că 62% din americani cred că sistemul economic dominant (capitalismul neoliberal) îi favorizează pe cei foarte puternici, iar 78% cred că prea multă putere e concentrată în mâna câtorva corporații. Să fie acest sondaj conform cu realitatea? Să fie oare poporul american atât de sărăcit și umilit de către elita financiară care îl conduce?

Este America o democrație sau este o oligarhie care exportă în lume corupție? Să analizăm datele economiei reale.

Deși profiturile corporațiilor sunt la cel mai înalt nivel din ultimii 85 de ani, banii nu se duc în economie, ci în buzunarele managerilor și acționarilor (oligarhilor), arată un studiu. Dacă în anii 70 un președinte director-general de companie câștiga pe an circa 25 de salarii medii ale unui angajat, în prezent remunerația lui echivalează cu 400 de salarii medii ale unui angajat. În 2014 salariile au crescut cu doar 1,7 % față de anul 2013, aceasta fiind cea mai joasă rată de creștere din 1960 până în prezent, deși producția este cu 25% mai mare decât în 1960. Venitul mediu a 90% din populație – care în primii 30 de ani de după al doilea război mondial a crescut în tandem cu productivitatea – stagnează de 30 de ani încoace, deși productivitatea a crescut mereu. Aproximativ 70% din corporații nu plătesc taxe statului american, în schimb, exact ca în România, companiile fac afaceri cu statul.

Între 1979 și 2007, veniturile pentru cei 1% din populația americană au crescut cu 241%; în aceeași perioadă veniturile clasei de mijloc au crescut cu doar 19%. Ce înseamnă asta? Că 10% din populația americană câștigă în jur de 161 000 de dolari pe an, iar restul de 90% câștigă doar 30 000 de dolari pe an. Precis spus: 400 de cetățeni americani au mai multă bogăție decât 50% din populația țării.

În America, țara capitalismului, e că 50% din americani nu își permit să cumpere o casă în decursul vieții, mai ales că prețul lor s-a triplat din 1978 până azi, în condițiile în care între 2007 și 2013 clasa de mijloc a pierdut 40% din venituri.

America este azi țara în care 60% din proprietarii de case dețin o avere egală cu a celor mai bogați  94  de  oligarhi. Ați citit bine!

Legile anti-trust au fost relaxate pentru corporații. Acest lucru a adus, printre altele, și profituri uriașe pentru Monsanto, gigantul care dictează prețul semințelor de porumb pe piața americană, o piață distrusă care bagă în cancer milioane de americani anual: 90% din porumbul american e modificat genetic, deși costul mâncării s-a dublat din 1978 până în prezent.

Dacă românii cred că aceste date arată că America este o democrație cu un nivel de trai decent, e problema lor.

Interesele marii finanțe conduc America. Același studiu releva că  America nu mai este o democrație, ci o oligarhie. În ultimele 3 alegeri prezidențiale sectorul financiar a donat Republicanilor 256 milioane de dolari și Democraților 153 milioane de dolari. Wall Street cheltuie 1, 5 milioane de dolari pe zi pentru a influența Congresul. America ocupă locul 2 în lume în privința discrepanței sociale dintre super-bogați și săraci, după Chile.

În America jaful și corupția sunt legale. Sunlight Foundation a descoperit că cele mai bine plasate 200 de corporații au mituit cu 5, 8 miliarde de dolari campaniile electorale între 2007 și 2012 (deci numai în 5 ani!), în schimb au primit de la guvernul federal contracte, granturi, scutiri de taxe, împrumuturi și bailout-uri în valoare de 4, 4 trilioane de dolari.

Corporațiile nu sunt capabile să funcționeze fără banii publici furați prin taxarea săracilor și a clasei de mijloc? Despre ce „piață liberă” și despre ce „neintervenție” a statului în economie vorbim când capitalismul nu ar fi existat fără banii statului furați de la 90% din populație?

(Estica)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s