Corporaţiile sunt lipitori care sug fluidul vital din orice guvern care le permite să crească fără control

rp12-usa-v-corporatism-usa-fascism

Mitul cheltuielilor guvernamentale

Corporaţiile sunt lipitori care sug fluidul vital din orice guvern care le permite să crească fără control. Mulţi dintre cei care au scris Constituţia ştiau acest lucru. Acesta este motivul pentru care Constituţia ne acordă nouă, oamenilor, drepturile şi competenţele de a reglementa corporaţiile. De aceea, propagandiştii libertarieni continuă să citeze documentele federaliste în loc de actuala Constituţie. Când au fost confruntaţi cu Constituţia actuală, propagandiştii libertarieni au susţinut că fondatorii săi nu ar fi vrut într-adevăr o reglementare guvernamentală a corporaţiilor. Deci, libertarienii pur şi simplu ignoră părţi ale Constituţiei care nu le sunt pe plac.

Problema cu corporaţiile este că acestea sunt paraziţi inteligenţi şi adaptabili care îşi ucid rar gazdele de două ori în acelaşi mod. Naţionalismul este o formă de camuflaj care ajută corporaţiile să-şi păcălească victimele să creadă despre ele că sunt entităţi benigne. În Germania, corporaţiile s-au ascuns în capcanele socialismului. Ele şi-au numit chiar instrumentul lor politic Partidul Naţional Socialist şi au supt bani de la guvern, în numele poporului. Naziştii au finanţat construcţia de fabrici Volkswagen, dar Henry Ford a fost cel care şi-a însuşit toate profiturile. Hitler a început un program de garantare a locurilor de muncă, dar guvernul a fost cel care a efectuat de fapt plata salariilor. Corporaţiile au obţinut astfel forţă de muncă gratuită.

Corporaţiile americane trăiesc în raiul porcilor. Au nu mai puţin de 50 guverne individuale de secătuit, dar sunt împiedicate de către guvernul federal. De exemplu, pentru ca “Enron” să jefuiască statul California aşa de mult cum a făcut-o, a trebuit să păcălească alegătorii din California să voteze dereglementarea puterii de stat asupra industriei şi să o scoată pe aceasta de sub supravegherea federală. Odată ce federalii nu au mai monitorizat evidenţa sa contabilă, “Enron” a furat cu impunitate şi a utilizat apoi reglementările federale cu privire la faliment, pentru a fura de la proprii angajaţi. Acesta este adevăratul scop al Partidului Libertarian. Ideea este de a slăbi atât de mult guvernul federal, încât acesta să nu mai poată reglementa corporaţiile şi escrocheriile “Enron” să poată deveni practici comune în domeniul afacerilor.

Neavând nici un mijloc constituţional real pentru a dereglementa ele însele, corporaţiile se bazează pe înşelăciune. Cea mai mare minciună pe care o spun adepţilor lor sinceri este mitul cheltuielilor guvernamentale. Potrivit mitului cheltuielilor guvernamentale, toţi banii noştri din impozite sunt băgaţi într-o saltea gigant, iar apoi sunt împărţiţi de către un trezorier în genul lui Scrooge. Cred că este un eşec major al sistemului nostru şcolar public că oricine poate fi păcălit cu o aşa minciună sfruntată.

Adevărul este că banii noştri din impozite sunt o parte esenţială şi de neînlocuit a economiei naţionale. Banii din taxe nu sunt îndesaţi într-o saltea prezidenţială. Banii din taxe ar trebui să fie puşi la treabă pentru păstrarea Americii sănătoase, funcţionale şi puternice. Banii din taxe ar trebui să fie investiţi în industriile de pe pământ american şi pentru plata salariilor care să asigure traiul americanilor. Banii din taxe ar trebui să fie investiţi în împrumuturi pentru afaceri mici, pentru a garanta concurenţa într-o economie capitalistă, credite ipotecare pentru locuinţe la preţuri accesibile, precum şi în alte investiţii acumulatoare de dobânzi şi generatoare profit, pentru a asigura sănătatea economiei americane.

Noi nu cheltuim banii din taxe. Este dobânda la banii din taxe, care este cheltuită. Cheltuind mai mulţi bani decât sunt impozitaţi este un semn al unei economii sănătoase. După aproape 30 de ani de domnie neoconservatoare, avem o economie extrem de bolnavă. Avem şomaj masiv şi oameni fără adăpost, care reuşesc să menţină salariile scăzute pentru puţinele locuri de muncă rămase în Statele Unite. Corporaţiile americane extrag profituri de miliarde, în timp ce americanii isi pierd casele, iar libertarienii dau vina pe victime.

Ideea din spatele tuturor acestor lucruri este de a slăbi atât de mult guvernul federal încât niciodată să nu mai devină din nou un gardian public eficient. Libertarienii se înfăşoară în drapel pentru a pretinde că acţionează în interes public. Ei fabrică dovezi că impozitul pe venit este ilegal şi ne-american, ignorând atât Amendamentul 18 cât şi Legea Dreptului Administrativ, care cu siguranţă fac ca impozitul pe venit să fie legal. 30 de ani de guvernare neoconservatoare a lăsat guvernul federal prea sărac pentru a monitoriza în mod eficient criminalitatea corporatistă, şi criminalii corporatişti care finanţează Partidul Libertarian aşa de eficient. Faptul că libertarienii, creştinii născuţi din nou şi neoconservatorii spun toţi aceeaşi minciună arată că ei toţi lucrează pentru aceleaşi corporaţii.

Acest articol se referă evident la americani şi la situaţia din Statele Unite dar, pentru că are ca subiect propaganda libertariană, mi s-a părut interesant şi util şi pentru cititorii din România. Acest gen de propagandă este intens practicată şi la noi în ultimii ani, de tot felul de pseudo-economişti şi politruci, care vor să ne înveţe cum este cu “capitalismul pe pâine”, statul social, “cetăţeanul gras în spatele cetăţeanului slab”, economia de piaţă, globalizarea şi tot meniul cu care ne-am obişnuit. Este bine să ştim care sunt originile acestei propagande ticăloase şi intereselor cui serveşte ea.

Sursa articol : dantanasescu.ro

De ce, marile corporatii nu platesc taxe ?

 In SUA, taxa federala pe venit este o gluma, dar si in alte tari capitaliste a devenit NUMAI o taxa pe venitul clasei de mijloc si care este eludata de cei bogati si marile corporatii si firesc nepltita de catre cei foarte saraci, lasind toata povara pe umerii unei asa zise clase de mijloc. Se discuta foarte mult despre aceasta taxa si multi politicieni prosti ca cei din Romania si chiar America, gasesc aceasta taxa foarte importanta, o cresc permanent si nu sint in stare sa gaseasca alte surse de taxare si eliminare a ei in vederea stimularii atit a companiilor cit si a celor ce muncesc.

Multi oameni din Romania si pretutindeni in sistemul capitalist, nu pot crede ca fiind posibil, cum corporatiile transnationale si de mari proportii , produc profituri de miliarde de dolari in fiecare an si nu platesc nici o taxa.

Un ultim raport al Public Campaign, ne arata in mare ce se intimpla si cine sint “faptasii”. Mai jos, voi pune o lista cu un numar de companii de notorietate, americane, care platesc taxe sfidatoare pentru populatia americana indatorata si fara sistem medical, fara sistem educational si asa mai departe.

10983244_1618083321740052_7056486607469005037_n

Aceste companii, platesc bani enorm de mult pentru a face lobby politic si pentru a fi angrenate in esafodajele politice, dar nu platesc taxe. Ce se poate deduce din acest joc? Faptul ca este mai simplu sa platesti o suma mai mica pentru politicieni si sa beneficiezi de influenta, decit sa platesti taxe pe profit care sa fie folosite de cei ce pleaca dimineata la munca si care au imprumutat fara nici o conditie sacalii sistemului financiar. In final, o bataie de joc de proportii.

Verizon Comunication, a facut un profit pe 2011, de 32,518 miliarde de dolari si a platit o taxa de aproximativ 951 de milioane.

images

Marele concern bancar Wells Fargo, a facut un profit de 49,37 miliarde de dolari si a platit o taxa pe profit de 681 de milioane de dolari.

American Electric Power, a facut un profit de 5,899 de miliarde de dolari si a platit taxe pe profit de 545 de milioane de dolari.

Computer Sciences, a avut un profit de 1,666 miliarde de dolari si a platit un impozit de 305 milioane de dolari.

CenterPoint Energy, a avut un profit de 1,931 miliarde de dolari si a platit un impozit pe profit de 284 de milioane de dolari.

NiSource, o alta mare companie americana a avut un profit de 1,385 miliarde de dolari si a platit un impozit anual pe profit de 227 milioane de dolari, tot pentru 2011.

Boeing, marea companie aeronautica, a avut un profit de 9,735 miliarde de dolari si a platit 178 milioane de dolari, impozit pe profit.

Wisconsin Energy. a avut un profit de 1,725 miliarde de dolari si a platit un impozit pe profit de 85 de milioane de dolari.

DuPont, a avut un profit de 2,124 miliarde de dolari si a platit impozit pe profit 72 de milioane.

FedEx, marea companie internationala de curierat, a avut un profit de 4,247 miliarde de dolari si a platit un impozit pe profit de 37 de milioane de dolari.

Compania Total, a avut un profit de 163,691 miliarde de dolari, pentru care a platit un impozit de 10 miliarde de dolari.

As putea continua lista si pentru cei interesati o pot pune oricind la dispozitie, pentru a vedea ce fel de monstri a nascut acest sistem si in ce directie se indreapta SUA dar si intreg lagarul capitalist.

Fiecare dintre noi ar dori sa plateasca procentual asemenea taxe pe profit sau pe venitul obtinut prin munca de dimineta pina seara.

Dar cel mai interesant exemplu este compania Facebook, care a facut peste un milliard de dolari in profit in anul 2012 si nu a platit nici un cent in taxe pe profit. La inceputul acestei luni, Facebook a eliberat prima forma catre autoritatile fiscale americane, numita “10K”, un raport financiar, prin care a aratat ca a facut un profit de de 1,1 miliarde de dolari si nu a platit nici un cent.

Pe de alta parte, ironie maxima !!!!, Facebook va primi, ca rambursabila, de la serviciul de taxe American, suma de 429 de milioane de dolari, iar un credit de 2 miliarde de dolari a fost oferit lui Facebook tot ca un credit la taxe, bani pe care ii va folosii pentru compensarii in anii care urmeaza. Ce ziceti de acest jaf de care nu sint multi oameni care stiu???

Dar cei mai mari infractori in sistemul de taxe, sint cei de pe Wall Street. Sa vedem in citeva cuvinte ce se intimpla cu liderii unor mari corporatii de pe Wall Street si cu aceste companii.

1. CEO de la Bank of America – Brian Moynihan. Bank of America avea 371 de filiale inregistrate legal in paradisurile fiscale (in 2010), dintre care 204 erau inregstrate in Cayman Island, care are o taxa pe profit aplicabila de 0%.

Daca acesti bani nu ar fi in Cayman Island, Bank of America ar trebui sa plateasca in mod normal o taxa pe profit de 2,5 miliarde de dolari pe an, ceea ce nu se intimpla si aceasta banca continua sa aiba in conturile din Cayman Island, suma de 18,5 miliarde vde dolari. Pentru 2010, Bank of America nu a platit nici un cent in taxele federale si a PRMIT INAPOI SUMA DE 1,9 MILIARDE DE DOLARI.

In perioada de inceput a crizei, in 2008, Bank of America a primit de la Rezervele Federale, 1,3 miliarde de dolari ajutor, cu dobinda zero si 45 de miliarde de dolari de la Trezoreria Americana. O prima dovada a bataii de joc a institutiilor americane fata de popor. Asta pentru ca sistemul capitalist o permite.

2. CEO de la JP Morgan – James Dimon. JP Morgan, detine 83 de filiale in paradisurile financiare, inregistrate. Daca aceste filiale nu ar fi existat si bani aveau un circuit normal, JP Morgan ar fi platit in taxe 4,9 miliarde de dolari. In acest moment , marea banca americana detine in aceste paradisuri, conturi in valoare de 21,8 miliarde de dolari, la care nu plateste nici un cent impozit. Toate acestea in timp ce a primit de la Rezervele Federale si Trezoreria Americana, suma de 416 miliarde de dolari pentru a salva banca de la faliment in 2009. Deci banii contribuabililor au fost luati si o parte din ei platite jongleriile financiare, in speta gaurile produse de derivative, iar altii au fost folositi pentru acordare de bonusuri si stocarea in paradisurile finaciare, asta pentru ca a existat si exista o cirdasie generalizata la acel nivel si pentru ca James Dimon a fost directorul Rezervelor Federal ale statului New York, inainte de a ateriza in “borcanul cu miere” al celor de la JP Morgan, unde a furat pe rupte impreuna cu gasca lui.

3.CEO la Goldman Sachs – Lloyd Blankfein. Goldman Sachs, nu a platit nici un cent pentru profitul pe 2008 si a primit de la guvernul american un retur de 278 de milioane de dolari (refund), desi banca facuse un profit de 2,3 miliarde de dolari pe an in 2008. In 2009, Goldman Sachs avea 39 de filiale inregistrate in paradisurile financiare, detinind in aceste insule peste 20,63 miliarde de dolari, pe care ii tine blocati in vederea speculatiilor viitoare in defavoarea contribuabililor care i-au salvat sau a altor popoare.

In 2008, Goldman Sachs a primit de la Rezervele Federale si de la Trezoreria Americana suma de 824 de miliarde de dolari pentru a nu intra in faliment, bani de care si-au batut joc si au acoperit fraude si mecanisme financiare cu grad ridicat de risc pe care le puse-se in aplicare in plan mondial si unde au pierdut.

Daca Goldman ar fi platit taxe corect ,fara sa detina bani in paradisurile financiare, ar fi trebuit sa plateasca statului american suma de 3,32 de miliarde de dolari.

Cam asa arata numai o parte a tabloului dezastrului capitalist si gaurile care aceste banci le-au dat la bugetul federal american , care la rindul lui se inceraca a fi acoperit tot cu banii amaritilor de contribuabili, care continua sa plateasca taxe si de cele mai multe ori din ce in ce mai mari.

In 1950, taxele platite de corporatiile americane reprezentau 30% din venitul total din taxe la nivel federal. In 2012, aceste taxe reprezentau numai 7% din total incasari de taxe la nivel federal.

Evazionistii de elita si-au asigurat paradisurile lor fiscale si uite ca in inima Europei. la Zug in Elvetia, un orasel cu 26.000 de locuitori , intilnim cartierele generale a peste 30.000 de corporatii, ca o sfidare fata de cei ce ies in strada in intreaga Europa.

Dar nu numai corporatiile creaza acest dezechilibru financiar la nivel mondial ci chiar unii lideri din lumea afacerilor sau politicieni. ”Elita” globala detine in paradisurile financiare, suma de 32.000 de miliarde de dolari, ceea ce reprezinta 34% din bogatia mondiala !!!!! De aceea ne miram unde sint banii si de ce simntem saraci, dar unii dintre noi inca mai visam la miracolul capitaist, probabil pina in momentul cind vom realiaza ca nu mai avem nici mincare in farfurie si nici haine pe noi.

 Adrian Cosereanu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s