Atentie la dezastru economic american: virsta medie a muncitorului angajat cu salariu minim pe economie, este de 36 de ani

dees-economic-collapse-300x266

Poate ca nu stiati ca, 89% dintre toti munctorii care cistiga salariu minim pe economie in SUA, sint tinerii. In acest moment, virsta medie a muncitorului care cistiga salariu minim pe economie, este de 36 de ani si peste 56% dintre acestia sint femei, asta pentru a vedea grija capitalista fata de femei si circul politic facut de liderii capitalisti cind discuta de interzicerea discriminarii..

Una din ratiunile pentru care se intimpla acest lucru, este marea cacealma prin care jewmericanii care conduc economia SUA, au creat doua tipuri de locuri de munca, part time si full time.

Muncitorii ful time, sint indreptatiti prin lege sa primeasca beneficii medicale si protectie din partea legii, in timp ce aceia part time, nu primesc nimic. Astfel ca in acest moment, in SUA se creaza locuri de munca… part time si in statistici economia americana arata “excelent”… dar multimea in crestere a celor din sectorul part time, duce la lipsuri esentiale in casele oamenilor.

In acest moment, peste 44% dintre angajatii americani sint angrenati in cimpul muncii, muncind 30 de ore pe saptamina sau mai mult, in rest, sint sub acest barem de timp lucrat.

article-0-193DFB1400000578-482_634x478

Economia Americana “poseda” peste 100 de milioane de americani cu virsta necesara intrarii in cimpul muncii care nu sint angajati in nici o capacitate economica. Daca guvernul american ar utiliza date exacte pentru a ne arata somajul, acesta ar fi in America, de peste 23%, ceea ce nu este o refacere economica ci o criza economica nationala de proportii…

NEW YORK, NY - SEPTEMBER 10: A homeless man sleeps under an American Flag blanket on a park bench on September 10, 2013 in the Brooklyn borough of New York City. As of June 2013, there were an all-time record of 50,900 homeless people, including 12,100 homeless families with 21,300 homeless children homeless in New York City. (Photo by Spencer Platt/Getty Images) *** BESTPIX ***

Sărăcia afectează America                                          

Care ar fi solutia de a iesii din acest impas economic? Nu sint prea multe solutii, din pacate, iar erorile in aplicarea celor putine existente, sint majore..

Cel mai simplu, pentru clasa politica capitalista perversa, ar fi sa dea curs solicitarilor sindicatelor capitaliste si sa creasca salariu minim pe economie, la care sectorul privat va avea de comentat la greu si vor inchide multe unitati economice, dar ar rezolva batalia intre sectorul privat si guvern, in final guvernul raminind la putere si sectorul privat reprezentat de corporatii, imbogatindu-se.

In acest moment, politicienii circari capitalisti, discuta de cresteri ale salariului minim, dar nu am auzit pe nici unul sa creeze un program economic prin intermediul caruia sa aduca in economie locuri de munca cu salariu peste media pe economie. De ce discuta ei numai de salariu minim? Pentru ca atit pot gindii sa faca pentru economie si sa se faleasca cu faptul ca au creat locuri de munca… asta este capacitatea lor mentala.

Ei fac, voluntar sau involuntary, jocul marilor corporatii care se vad in situatia in care pot taia si spinzura in economie.

Tratatele economice globale ale disperarii americane, de tipul celui Transpacific sau Transatlantic, vor duce situatia muncitorilor si mai in abis, pentru ca acolo jucatorii principali sint cei pentru care profitul conteaza si nu omul, iar dispersia valorilor si efectului muncii nu va fi unul constructiv si favorabil muncitorului.

America nu isi poate sustine sistemele educational, de sanatate, al asigurarilor sociale, de aparare si asa mai departe avind salariati cu salariu minim pe economie si cu o calitate a locurilor de munca execrabila, pentru ca salariile peste 25 de dolari pe ora au plecat in Asia cam de mult, ca o decizie de afaceri a marilor corporatii, in America raminind salariile din care , din pacate, americanii nu isi mai pot platii achizitiile facute cu ceva timp inaintea schimbarii.

Din 2008, populatia Americii a crescut cu 16,8 milioane de locuitori, dar in aceasi perioada, de pina acum, numarul de locuri de munca full time in SUA a scazut, deci vedem in valoare absoluta, un dezastru de proportii… de care nu se spune si in Media gasim numai stiri despre Hollywood.. Pina cind? Pina vor mai fi ceva frimituri pe masa.. dar nu prea mult.

Majoritatea muncitorilor americani, nu fac suficienti bani pentru a accede in zona clasei de mijloc, ceea ce reprezinta un curs negativ in economie.

In America s-a dezvoltat o cultura a afacerilor, dar fara sa conteze muncitorul in aceasta ecuatie a profitului. In scolile de business din America si Canada, viitorilor sefi de companii si corporatii li se preda faptul ca aceste corporatii au un singur tel care le da valoarea lor: sa maximizeze profitul si bogatia companiei pentru ca actionarii sa poata beneficia de un profit maxim… aici neaparind muncitorul in nici o ecuatie.

Cu cit corporatiile devin mai mari, cu atit grija fata de muncitori dispare mai mult si mai rapid, ei fiind tratati ca “expensive liabilities”, care sint aruncati peste bord cind nu mai este nevoie de ei. Iar seara pe, “sticla”, vedem un somaj alarmant, iar pe Wall Street stocurile sint in crestere majora, in fiecare zi…

In zilele bune ale Americii, cele mai multe afaceri erau de familie iar angajatii erau ca parte din familie, multi patroni sau sefi de companii neavind nici studii dar comportindu-se cu angajatii intr-un mod in care cei prezenti nu o fac sub nici o forma sau circumstanta.

Acele zile au disparut…

Viitorul muncitorilor angajati in capitalism este sumbru, iar competitia pe locurile de munca ramase si care nu pot fi exportate in Asia, va fi una acerba, pentru salarii existentiale, iar clasa de mijloc va devenii inexistenta si inegalitatea se va adincii si odata cu ea va disparea si mobilitatea sociala… Ce ar mai fi de refacut la acest sistem putrezit pina la radacini…

Adrian Cosereanu 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s