Războiul de exterminare împotriva românilor

590-26_rom_de_vanzare

Dacă analizăm ultimii 25 de ani din istoria României, vom constata că cei din fruntea statului, care cică ne conduc, vor să ne extermine pur şi simplu lipsindu-ne de orice posibilitate de a ne câştiga traiul.

Într-o primă fază au fost distruse industria şi agricultura de pe vremea lui Ceauşescu, iar ce a mai rămas a fost vândut străinilor. Astfel au fost desfiinţate peste 4 milioane de locuri de muncă. Deci mai mult de 4 milioane de români au rămas fără un loc unde să-şi câştige pâinea, la acest număr adăugându-se noile generaţii care după terminarea studiilor s-au văzut în situaţia de a fi şomeri.
Oamenii au început să se adapteze noilor condiţii şi au început să deschidă mici afaceri. Dar statul a intervenit imediat cu legi aberante, birocraţie excesivă şi taxe multe şi împovărătoare.

În paralel a încurajat afacerile străine, prin oferirea de facilităţi fiscale, scutiri, subvenţii, oferirea de spaţii şi autorizaţii pentru construirea de malluri şi hypermarketuri străine, toate acestea făcând o concurenţă neloială şi scoţând de pe piaţă mici întreprinzători români.

Culmea a fost atinsă în regimul de tristă amintire Băsescu-Boc atunci când, în urma creşterii TVA la 24% şi a introducerii impozitului forfetar pentru firmele mici, peste 400.000 de IMM-uri au fost desfiinţate, asta însemnând sute de mii de de oameni rămaşi fără slujbă, la care s-au adăugat şi cei care au fost concediaţi de la stat, prin aşa-numitele măsuri de austeritate.

Guvernul actual a continuat opera de exterminare a întreprinzătorilor români, introducând impozitul forfetar în agricultură, iar mai nou, în perspectiva unui nou acord cu FMI, a introdus obligativitatea plăţii de asigurări de sănătate şi pensii în cazul celor care desfăşoară activităţi independente şi chirii de zeci de ori mai mari celor care îşi desfăşoară activitatea de acasă, chiar dacă sunt persoane fizice.

După cum vedeţi românului de rând nu i se oferă nicio şansă! Dacă eşti o persoană trecută de 40 de ani şi ai ghinionul să rămâi fără serviciu, şansele de a-ţi găsi un nou loc de muncă, oricât de mizerabil şi prost plătit ar fi, ţin astăzi practic de domeniul fantasticului. Şi în ultima vreme asta este valabil şi pentru cei mai tineri.

Dacă nu accepţi situaţia şi te ambiţionezi să îţi deschizi o afacere, sau măcar o activitate pe cont propriu, atunci vine statul şi te omoară din start cu o birocraţie care creşte cu fiecare nouă lege adoptată, cu zeci de taxe aiurea, care nu ţin cont de cât produci şi cât câştigi, în cazul activităţilor independente impozitul fiind perceput în avans, pe baza normelor de venit. Practic, imediat ce îţi deschizi o afacere începi să plăteşti taxe şi impozite, chiar dacă nu obţii niciun câştig din activitatea ta, fiind obligat să devi sclavul băncilor doar pentru a-ţi achita la timp şi fără penalizări, datoriile la stat!

În concluzie, statul nu numai că nu sprijină cetăţenii să muncească şi să prospere prin propriile puteri, ci dimpotrivă descurajează prin orice mijloace orice încercare a acestora de a supravieţui măcar! În aceste condiţii ce poţi face, în afară de a părăsi ţara, în căutarea unui trai mai bun? Dacă nu ai posibilitatea să pleci pentru a lucra în străinătate, există o altă opţiune în afară de ştreang sau alte metode de a-ţi pune capăt mizeriei şi suferinţei?!

http://dantanasescu.ro/2013/08/06/razboiul-de-exterminare-al-statului-impotriva-romanilor.html

Războiul psihologic împotriva cetăţeanului
Am fost cu ceva treburi la Direcţia Impozite şi Taxe Locale Sector 2, undeva pe la Obor, în zona Gării de Est. Înăuntru, o mare aglomeraţie, căldură, aerul condiţionat nu funcţiona, multă agitaţie şi nervi.

Printre cei care aşteptau la cozi foarte mulţi pensionari, femei cu copii în braţe, rromi, şomeri şi alte categorii defavorizate. Din când în când, câte unul începea să urle şi să îl acuze pe recent realesul primar Neculai Onţanu că pune oamenii pe drumuri, că îşi bate joc de ei şi multe altele. La fel şi funcţionarele de la ghişee, erau apatice sau nervoase, unele vociferau că fac o muncă în plus, care le împiedică să-şi facă treaba lor obişnuită, altele chiar întrerupeau lucrul, sub pretext că li s-a făcut rău.

Nu cred că era cineva printre aceşti oameni care să ăşi dea seama cine este cu adevărat de vină pentru tot stresul şi alergătura la care erau supuşi. Este vorba despre OUG 70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, adoptată  de guvernul Băsescu-Boc.
Această ordonanţă are în preambul următorul text:

În baza asumării de către România a unor obligaţii în cadrul tratatului de aderare la Uniunea Europeană, dar şi în cadrul unor acorduri cu organisme internaţionale, s-a stabilit eliminarea treptată a compensărilor acordate din bugetul de stat pentru producerea energiei termice, perioada de graţie avută la dispozitie fiind destinată retehnologizărilor şi modernizărilor la unităţile de producere a energiei termice.

Eliminarea compensărilor de la bugetul de stat va conduce la o majorare a preţului energiei termice furnizate populaţiei şi deci la o cheltuială mai mare din partea bugetelor familiilor.

Această situaţie impune luarea unor măsuri de protecţie a populaţiei vulnerabile într-un termen cât mai scurt posibil, pentru a se realiza toate măsurile administrative premergătoare sezonului rece.

Deci, cu alte cuvinte, UE şi alte “organisme internaţionale” au hotărât ca România să nu mai acorde ajutoare sociale nevoiaşilor din România şi astfel Guvernul trebuie să le elimine treptat. Şi cum putea face mai bine acest lucru decât prin 2 metode: înăsprirea condiţiilor de acordare a acestora şi convingerea asistaţilor să renunţe de bunăvoie la ajutoare prin presiuni psihologice.

În această ordonanţă de urgenţă la articolul 30 alin. 1 se precizează:

Primarii au obligaţia de a efectua lunar, până la începutul sezonului rece următor, la solicitarea agenţiilor teritoriale, anchete sociale pentru verificarea veridicităţii datelor înscrise în declaraţiile pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia pentru cel puţin 60% dintre beneficiarii dreptului la ajutorul pentru încălzirea locuinţei.

Anchetele sociale înseamnă, pe lângă vizite la domiciliu, pentru verificarea celor care locuiesc acolo şi ce valori deţin (bijuterii, maşini, aparatură electrocasnică, electronice etc.) şi prezentarea de către cei care au primit ajutor la încălzire în sezonul trecut a unor documente care să dovedească veridicitatea datelor referitoare la numărul de persoane asistate, veniturile realizate de fiecare şi eventuale restanţe la plata impozitelor şi taxelor locale. La toate acestea se mai adaugă o serie întreagă de copii ale actelor de identitate ale membrilor familiei, ale actelor de proprietate, adeverinţe de venit sau taloane de pensii, adeverinţă de la asociaţia de proprietari a blocului, timbre fiscale etc.

Toate acestea în condiţiile în care aceste informaţii şi copii ale actelor mai fuseseră furnizate o dată, în luna noiembrie anul trecut, în perioada acordării acestor ajutoare şi în plus, toate aceste informaţii se găsesc în baza de date a primăriei ce include persoanele care au primit ajutor pentru încălzire.

Cred că vă daţi seama că toată această agitaţie inutilă, muncă, cheltuială şi alergătură nu au vreo eficienţă şi singurul scop este acela de a tracasa şi de-a face presiuni psihologice asupra cetăţenilor în cauză, pentru a-i determina să renunţe pe viitor la ajutorul pentru încălzire. Iar primarii nu au nivio vină în toată afacerea asta, ei aplicând doar legea dată de Boc.

http://dantanasescu.ro/2012/07/03/razboiul-psihologic-impotriva-cetateanului.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s