Mişcarea feministă un curent masonic, promovat agresiv în distrugerea familiei tradiţionale.

images

Feminism = miscare politica, sociala, filozofica, culturala opusa discriminarilor impotriva femeilor.

Ideologie = totalitatea ideilor şi concepţiilor care constituie partea teoretică a unui curent, a unui sistem .

Depasit = 1. v. învechit. 2. învechit, perimat, retrograd (www.dexonline.ro)

Argumente pro

Argumentul 1: Femeile nu mai lupta pentru drepturile lor

Desi societatea a evoluat, in zilele acestea nu se mai intalnesc foarte des femei care sa fie revoltate pentru ca nu sunt tratate egal cu barbatii. Acestea par sa se fi acomodat cu ideea ca sunt platite mai slab ca barbatii desi au aceleasi calificari si aceeasi experienta, deci aceeasi valoare. In anii 1970, cand feminismul era la putere in S.U.A, o femeie era platita in medie cu 59 de centi/dolar mai putin decat un barbat,iar acum, dupa 30 de ani diferenta a crescut in loc sa scada cu aproximativ 20 de centi conform msnbc. In plus, desi depune acelasi efort la munca, o femeie trebuie sa mai aiba grija si de casa si copii, spre deosebire de barbat, care in general se relaxeaza privind meciuri de fotbal. Mai mult, femeile par sa-si fi pierdut respectul de sine, din ce in ce mai multe apeland la operatii estetice si tinute indecente pentru a face pe plac barbatilor.

Argumentul 2: Feminismul nu mai este cool

Fiecare perioada are trendurile sale. Anii 60 s-au remarcat prin miscarea hippie iar anii 70 s-au definit prin accentul pus de femei asupra egalitatii. Prezentul include prea multe miscari pentru a face loc si feminismului, fapt cu care par chiar femeile sa fie de acord. Dovada este refuzul de a-si exercita opinia prin votul universal (implementat in urma unor eforturi repetate). Desi aproximativ 50% din electoratul american este format din femei, o importanta parte din acestea nu au votat in ultima serie de alegeri care a avut loc. De asemenea, prezenta lor in posturile de conducere si cele din Parlament este foarte redusa, de unde se poate deduce ca femeile pun mai putin accent pe avansare in slujba sau pe competitie.

Argumentul 3: Feminismul promoveaza o egalitate inexistenta intre sexe

Faptul ca femeile si barbatii sunt diferiti prin structura fizica cat si psihica este o realitate acceptata si deci ar trebui admise si atributiile diferite pe care le au cele doua categorii de sexe. Barbatii sunt mai apti sa depuna efort fizic mai greu din cauza conformatiei, aspect care le asigura de asemenea usurinta de a se impune si deci de a ocupa locuri de munca care necesita abilitatea de a organiza. Femeile in schimb, avand o structura fizica mai fragila nu pot efectua un anumit tip de munca, fapt ce motiveaza prezenta lor dominanta in sfera privata. Femeile se simt in general mai implinite de viata privata si maternitate decat de succesul in profesie.

Argumentul 4: Barbatii sunt noile victime

In majoritatea cazurilor situatia barbatilor este trecuta cu vederea, desi si acestia sunt puternic discriminati. Spre exemplu, in cazul proceselor de custodie, mamele au prioritate, fondurile investite in studii sunt mult mai mari in cazul cancerului de san decat in cazul cancerului de prostata, si nu rareori femeile sunt promovate datorita aspectului fizic placut. Aceste exemple dovedesc ca balanta s-a inversat, barbatii devenind noile victime ale societatii.

Argumente contra

Argumentul 1: Metodele de ripostare a feministelor impotriva discriminarii s-au schimbat

In ziua de astazi o femeie nu trebuie neaparat sa iasa pe strada si sa tipe pentru drepturile sale intrucat exista instante care se asigura in mod special ca respectarea egalitatii are loc. Daca o persoana nu este multumita de modul in care este tratata aceasta poate reclama cazul unui tribunal, expunandu-si argumentele nemultumirii sale. O alta metoda prin care feministele isi redau ideologia este cea a scrisului. Luce Irigay, Julia Kristeva si Simone de Beauvoir care in cartea ”Al doilea sex” scria ca femeilor li s-a impus ideea ca reprezinta o deviatie de la normal, fapt ce nu le-a permis deseori sa obtina succesul pe diferite planuri. Schimbarea modului de a reclama aceste nereguli nu echivaleaza cu depasirea miscarii feministe.

Argumentul 2: Numarul femeilor care ocupa posturi de conducere este in crestere

Deşi numărul bărbaţilor angajaţi în posturi politice sau publice este încă mai mare decât cel al femeilor, există o tendinţă clară de creştere a reprezentării femeilor. Acest lucru se datoreaza si schimbarii mentalitatii oamenilor, care, potrivit unui sondaj Gallup realizat in 2003 aproape trei sferturi dintre românii în vârstă de 18 ani şi peste ar vota o femeie competentă pentru funcţia de preşedinte al ţării. Prezenta femeilor in politica a crescut, putand fi enumerate exemple precum Mona Musca, Ecaterina Andronescu, Daniela Bartos, Hildegard Puwak, cancelarul Germaniei sau secretarul de stat al S.U.A. Ponderea femeilor de afaceri din numarul total al cetatenilor implicati in acest domeniu este de 31%, adica in crestere. Avand in vedere toate acestea feminismul a avut efectele scontate si nu este o ideologie depasita.

Referinte
http://www.msnbc.msn.com/id/6933222/
http://www.time.com/time/community/transcripts/chattr062598.

SURSA
http://www.idebate.org/wiki_ro/index.php/Feminismul_este_o_ideologie_depasi

De ce îşi pierd bărbaţii interesul pentru femei

dr. Henry D. Makow

INTR-UNA din ediţiile sale , programul “20/20″ difuzat de postul american de televiziune ABC şi-a propus să dezvăluie “cel mai mare secret al mariajului american.”

„Circa 20% din cuplurile căsătorite americane nu fac sex,” a arătat gazda, celebra Barbara Walters. „Însă nu femeile sunt cele care nu vor, aşa cum v-aţi aştepta, ci bărbaţii!”

Programul s-a concentrat asupra a doua cupluri. În ambele cazuri, concepţiile feministe erau responsabile pentru problemele apărute – însă realizatorii programului TV au refuzat să o admită.

PRIMUL CUPLU

Primul barbat era casatorit cu o atractiva femeie de 30 si ceva de ani, de meserie stripper! Reporterul John Stossel vedea indiferenta barbatului fata de ea, cu atat mai uimitoare, in aceste conditii. Psihologul Michele Weiner-Davis, invitata in emisiune, a ignorat meseria practicata de femeie ca posibila explicatie pentru impotenta sotului.

Feministele considera ca sexualitatea unei femei este aceeasi cu a barbatului, si ca atare, ea o poate folosi spre propria placere, sau o poate vinde. In aceasta conceptie – tipic lesbiana -, raspunsul barbatului este considerat irelevant.

Opinia mea este diferita. Barbatul dansatoarei este impotent pentru ca este inselat, „incornorat”. Sexul este un act de posesiune. Sotul nu isi poate poseda sotia, intrucat ea se ofera altor sute de barbati in fiecare zi. Cand sexualitatea unei femei este “a ei proprie,” apartine potential oricarui barbat. Este proprietate publica, nepotrivita pentru o relatie monogama de durata.

O femeie prospera in contextul unui mariaj fericit. In ciuda a ceea ce spune feminismul, cele mai mult femei vor sa apartina unui singur barbat: sotul lor.

AL DOILEA CUPLU

In acesta, femeia era critica si cicalitoare. “Nu pot fi eu insumi,” se plangea sotul. “Mereu sunt nesigur.” Sotia isi emasculeaza sotul. El se compenseaza conducand un Harley si actionand ca pompier voluntar.

Psihologul sugereaza ca femeia ar trebui sa inceteze sa mai fie cicalitoare, iar sotul sa o mai asculte. Ea insa nu tine cont ca barbatul raspunde doar la agresiunea verbala a sotiei.

Asa cum am spus mai inainte, dragostea heterosexuala implica schimbul de putere contra dragoste. Barbatii vor putere. Femeile, dragoste. Femeia se preda si permite barbatului sa o protejeze si sa o posede. In schimbul consimtamantului ei, barbatul o iubeste in adevaratul sens al cuvantului. El conduce, dar doreste sa o faca fericita.

Femeile au nevoie sa dea barbatilor puterea ca acestia sa le iubeasca. Sotia mea a primit de la mama ei urmatorul sfat intelept: “Cauta un barbat care sa aiba grija de tine, dar sa fii capabila sa iti porti singura de grija.”

PENIS=PUTERE

In filmul sau The Crying Game(1992), regizorul Neil Jordan reda experienta unui barbat modern: cand protagonistul descopera ca „prietena” lui are penis, fuge din camera si vomita.

In ciuda acestui exemplu, cei care distrug personalitatea femeii astazi sunt, in general, tot femei! Incurajand tinerele sa fie “puternice si independente”, feminismul le-a prevazut cu un falus mental. Ele au devenit barbati, facand astfel barbatii redundanti. Apoi au incercat sa ii convinga pe barbati sa le iubeasca asa, oferindu-le ipostaza de marionete.

In realitate, puterea unei femei consta in a fi ceea ce barbatul nu este. Nu agresiva, plina de forta, dinamica, musculoasa si conducatoare. Unii barbati slabi sunt atrasi de femeile “dinamice”, insa, de fapt, sunt in cautarea propriului eu.

Puterea feminina consta in persuasiune mai degraba decat in forta. O femeie adevarata se bazeaza pe autoritate morala si pe atractia sa: frumusete, gratie, sarm, dragoste si devotiune. Asemenea femei sunt rare si la mare cautare.

Barbatii si femeile sunt diferiti. Jonathan Swift remarca faptul ca femeile iubesc flatarea, insa barbatii sunt stanjeniti de ea. Asta, pentru ca, prin natura lor, barbatii sunt activi, iar femeile, pasive. Universul este tinut in echilibru de principiile pozitiv (activul) si negativ (pasivul). [”Pozitiv” si “negativ” in sens filosofic, si nu de “bine” si “rau” – n. A.M.] Casatoria este modalitatea in care heterosexualii ating acest exchilibru.

BARBATII AU NEVOIE SA FIE GRIJULII

Un barbat mi-a marturisit ca, dupa o zi de munca la renovarea casei, se temea ca sotia sa va face explozie daca indrazneste sa o intrebe de ce n-a spalat macar vasele. Un australian mi-a scris recent: “Prea mult timp mi-am facut prietenele nesigure, intrucat nu le-am spus ce doresc cu adevarat, ca sa nu par arogant.”

In general, barbatii au nevoie sa inteleaga ce anume vor sa faca cu viata lor. Va puteti intreba ce anume doreste Dumnezeu ca voi sa faceti. Apoi, definiti rolul pe care l-ati vrea indeplinit de sotia voastra, si gasiti o femeie doritoare.

Asta vor cu adevarat femeile. Ele sunt atrase de barbatul dinamic pe care NU il pot controla. El trebuie sa aiba o viziune sanatoasa, in care ea sa fie rasplatita pentru contributia sa.

FEMINISMUL ESTE O FARSA

Feminismul invata ca barbatul si femeia sunt la fel, iar rolurile sexuale sunt “stereotipuri”. Ca rezultat, milioane de oameni sunt dezorientati in legatura cu identitatea lor sexuala si sufera de complexe. A fost si cazul meu.

Acum am 53 de ani. Normal, as fi avut o familie si trei copii mari de acum. In loc de asta, am divortat de trei ori si am un singur copil. Mi-a luat 50 de ani sa inteleg exact cum sa-mi construiesc un mariaj fericit.

Feminismul a corectat cateva abuzuri – insa aceste reforme mascheaza adevarata sa agenda. Feminismul este o farsa cruda. Este un adevarat razboi psihologic care urmareste sa depopuleze si sa destabilizeze societatea, inventat de aceiasi Iluministi care ne-au dat si comunismul. Ei vor exploata orice revendicare, pentru a fi mai aproape de “Noua Ordine Mondiala” – un sistem de guvernare mondiala care va “omite din schema” democratia.

Iluministii folosesc sistemul educational si mass-media pentru a ne reforma, in mod subtil, gandurile si conceptiile. Suntem obligati sa ascultam de altii, in loc sa ne incredem in propriile noastre instincte si bun simt.

CONCLUZIE

Rolul femeii este sa faca barbatul puternic. El foloseste aceasta putere spre folosul ei. Impreuna, sunt o echipa. In acest fel “lucreaza” heterosexualitatea. In schimb, rezultanta feminisului este degradarea femeii, a familiei si a societatii.

“Femeia conduce” sau despre minciuna egalitarismului sexual

de Drd. Picioruş Gianina Maria-Cristina

“Femeia conduce”, sună titlul unei binecunoscute emisiuni TV, însă sugestia pe care o inoculează acest titlu, în sine, nu îmi miroase bine deloc. Nu înţeleg de ce trebuie să conducă femeia, pentru că, deşi formulată echivoc această “ştampilă” sau brand al televiziunii respective, toată lumea înţelege ce conduce femeia: pe bărbat. Asta e şi atracţia, sugestia difuză care trebuie, este îndreptată spre a umple de plăcere, de satisfacţie, femeile care vor să conducă, vor să fie lideri în familia lor, cu orice preţ.

Acest titlu ne traduce însă ceea ce se urmăreşte de fapt, în realitate, şi anume inversarea ierarhiei în familie, aşa cum a lăsat-o Dumnezeu. Bărbatul trebuie să fie cap al familiei şi al femeii sale, nu femeia trebuie să fie cap. Ea este trup, după cum şi Biserica este Trupul lui Hristos, Care este Capul Bisericii.

Dacă femeia conduce, bărbatul ce trebuie să facă, să ia el locul femeii? Ce înseamnă perversitatea aceasta, dacă nu acelaşi lucru pe care îl practică şi îl reclamă homosexualii şi lesbienele, anume că în cuplu fiecare dintre parteneri îşi asumă ce funcţie vrea: fie pe cea masculină, fie pe cea feminină, care nu este însă identică cu cea biologică, naturală?

Feministele au acuzat “dominaţia” bărbatului şi au cerut egalitatea în drepturi cu bărbaţii, pentru femei. Unde mai este însă egalitatea şi democraţia, chiar din punctul de vedere secularizat al societăţii contemporane, dacă se schimbă o dominaţie cu alta? Cu ce e mai bună dominaţia femeii decât cea a bărbatului?

articolul poate fi citit în continuare şi în blog-ul Teologie pentru azi în care a fost publicat iniţial
Personal, nu cred în imaginea idilică a femeii care e toată numai iubire, grijă, delicateţe, suavitate şi candoare, plină de maternitate şi înţelegere pentru tot ce mişcă. Cred că femeile îşi hiperbolizează prea mult şi îşi exhibă demonstrativ delicateţea şi maternitatea, uneori până la cote care pe mine mă exasperează şi nu de azi, de ieri, nici de când m-am întors la Biserică (la 18 ani), ci de când eram foarte mică. Există femei şi femei. Metehne sunt şi la femei şi la bărbaţi, iar femeile aşezate în anumite posturi, când te aşteptai la mai multă sensibiltate, pot fi chiar mai rele decât bărbaţii, şi acest fapt este o realitate, nu o teorie.

Soluţia nu este să dărâmăm ierarhia rânduită de Dumnezeu, ci fiecare să ne vedem scăderile, lipsurile, patimile şi păcatele şi să devenim mai buni, atât bărbaţii, cât şi femeile.

Asta nu înseamnă că, în Ortodoxie, femeile sunt “sclavele” bărbaţilor sau “slugile” lor. Dimpotrivă, acolo unde femeile sunt înălţate până la rangul de “divinităţi”, acest lucru se întâmplă tocmai pentru faptul că sunt percepute ca procuratoare de “extaze” şi “delicii” şi tocmai acest fapt este ceea ce le degradează cel mai tare, le dezonorează. O femeie se simte jignită, în societatea de astăzi, pentru că trebuie să asculte de bărbat şi nu să îl contrazică şi să se certe toată ziua cu el, numai de dragul de a i se părea că are dreptate, dar nu se simte deloc jignită când e considerată “marfă”, “marfă de marfă”, când se prostituează pentru bani sau pentru daruri scumpe sau pentru un loc de muncă “vizibil” şi confortabil? O jigneşte pe femeie metania sau statul în genunchi la Biserică, dar nu şi poziţia 69, nu şi faptul că este considerată un obiect şi este tratată ca un wc, chiar dacă i se spune că a fost “bună ca o zeiţă”?

Femeii nu i se refuză iniţiativa, dacă aceasta aduce roade bune şi dacă nu contravine liberei voinţe a partenerului, iar în Ortodoxie au existat şi femei care şi-au adus soţii la credinţă sau chiar i-au îmbărbătat la mucenicie sau la a trăi în aspra viaţă călugărească, aşa cum a făcut, spre exemplu, Sfânta Teodora de la Sihla.

Departe de a o înjosi pe femeie, de a o degrada, aşa cum susţinea neoiconoclastul Emil Moise, Creştinismul Ortodox a înălţat cel mai mult femeia, infinit mai mult decât a făcut-o oricare altă religie. În Ortodoxie, cel mai mare om este o femeie, o Fecioară Maică, mai bine zis, care a născut pe Dumnezeu-Omul şi prin care se revarsă harul dumnezeiesc la toată făptura zidită de Dumnezeu.

Creştinismul este cel care a dus la abolirea sclaviei şi la recunoaşterea demnităţii femeii în societate şi în lume, propovăduind că în Hristos nu mai există diferenţă între liberi şi robi şi nici între bărbaţi şi femei, ci toţi au deschisă calea mântuirii, iar cununile biruinţei se dau după nevoinţa fiecăruia şi nu după rang sau după sex sau vârstă etc.

Cei ce ne vorbesc şi ne proclamă astăzi libertatea, egalitatea, respectul, democraţia, trebuie să ştie şi să recunoască faptul că nu o altă religie şi nici vreo declaraţie a drepturilor omului sau vreo constituţie modernă nu a proclamat aceste lucruri mai înaintea Bisericii Creştine Ortodoxe şi Soborniceşti. Ele ne-au rămas scrise de la Sfântul Pavel răspicat (deşi le-au propovăduit toţi Sfinţii Bisericii) şi nimeni altcineva nu şi le poate impropria decât prin fraudă şi plagiat.

Acest lucru s-a produs datorită faptului că omul care priveşte spre sine fără perspectiva transcendenţei, nu poate să fie decât deznădăjduit, nu poate să proclame despre sine decât concepţii foarte joase, situându-se pe sine însuşi în rând cu animalele şi chiar inferior lor. Prin urmare, numai Dumnezeu Însuşi, venind şi mântuind pe om, a putut să-l ridice, pentru că numai El cunoaşte adevărata lui ontologie, El, Care l-a zidit după chipul Său. Religiile păgâne nu puteau să conceapă abolirea sclaviei sau ridicarea femeii de la statutul inferior care îi fusese rezervat în Antichitate (să ne amintim numai ce părere proastă avea Socrate despre soţia sa, Xantipa, şi despre femei, în general) şi, la fel, nici Declaraţia drepturilor omului su Constituţia americană sau Constituţiile liberale europene nu ar fi putut fi vreodată redactate dacă nu ar fi existat Evanghelia, dacă Hristos nu ne-ar fi spus cine suntem şi nu Şi-ar fi asumat umanitatea noastră în întregime, afară de păcat, pentru ca nouă să nu ne mai fie ruşine că suntem oameni.

Aşa încât femeia este deplin femeie în Creştinismul Ortodox. Nu “de 3 ori femeie” şi nici femeie care “conduce”, ci femeie care este simbol al înseşi Bisericii lui Hristos, al Miresei veşnice a lui Dumnezeu. Femeie care trebuie să se adâncească în înţelegerea rolului său de a fi “trup” al familiei, în înţelepciune dumnezeiască, ascultând de capul ei, de bărbat, dacă acesta îl are ca şi cap pe Hristos.

FONDATOAREA MISCARII feministe postbelice americane, Betty Friedan, a incetat din viata, la varsta de 85 de ani, in urma unei crize cardiace.Friedan, pe numele adevarat Naomi Goldstein, in prima sa tinerete propagandista bolsevica, a devenit cunoscuta in 1963 prin cartea “The Feminine Mystique”, care a marcat inceputul unei miscari menite sa distruga piatra de temelie a societatii: familia nucleara, heterosexuala, prin asa-zisa “reevaluare a rolului femeii in societatea americana”. Prin atacarea ordinii sociale, feministele au cauzat mult rau, avand o mare contributie la aprinderea scanteii razboaielor culturale ce au polarizat societatea americana.

Feminismul promoveaza agresiv avortul, incurajand femeile sa urmareasca sexul si cariera si nu implinirea prin familie. Consecintele sunt catastrofale in special in SUA, unde rata nasterilor a cazut de la 3,9 copii per femeie in 1960 la 2 astazi, un minim istoric (rata de inlocuire este de 2,1). Rata casatoriilor a scazut cu o treime, in timp ce numarul divorturilor s-a dublat din 1960. Mai mult de jumatate din primii copii ai femeilor americane sunt conceputi sau nascuti in afara casniciei.

Cei interesati sunt invitati sa reciteasca articolul “Mommie was a commie” despre Betty Friedman, semnat de Henry Makow.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s