Comportament inadmisibil al unor diplomati straini acreditati la Bucuresti

ambasada-sua-chisinau-moldova(1)

Este inadmisibil amestecul unor ambasade straine in procesul de legiferare din Romania. Cu respect, rugam pe excelentele lor, domnii ambasadori acreditati in Romania sa respecte Constitutia Romaniei.
 Nu intra in atributiile ambasadorilor acreditati in Romania sa spuna parlamentarilor romani cum sa legifereze.
Este o jignire adusa poporului roman ca unele ambasade straine sa indice Parlamentului roman cum  sa legifereze.
 Oare cum s-ar simti cetatenii britanici sau americani daca ar afla ca ambasadorii Romaniei acreditati in tarile lor ar da indicatii cum sa legifereze Parlamentele din tarile lor?
Tine de demnitatea statului roman ca, presedintele Romaniei, primul ministru si ministrul Afacerilor Externe sa notifice ambasadele straine de la Bucuresti pentru a nu se mai amesteca in procesul de legiferare a Parlamentului roman, organ reprezentativ suprem al poporului suveran.
Este pacat ca traditiile de stima si respect dintre tarile noastre, care sunt partenere strategice sa fie umbrite de comportamentul unor ambasadori, comportament care aminteste de perioadele imperialismului colonialist din secolele trecute.
 Este de dorit ca mesajul nostru sa fie perceput ca o chemare pentru respectul reciproc privind independenta statelor, neamestecul in treburile interne si suveranitatea popoarelor.

Senatorul PC, Cristiana Anghel despre Ambasada SUA și cea a Marii Britanii referitor la propunerea unor parlamentari de modificare a Codului penal :

„Amestec în treburile interne, să-și vadă de treburile lor! Eu la Ministerul de Externe pot să fac propunerea să-i cheme pe ambasadori să-i puna la punct.

Ce, eu m-am dus să-i spun Congresului american ce să voteze? Noi mai suntem un stat independent și suveran? Ne-au mâncat un referendum de 7,5 milioane de voturi.

Cât suntem considerați vasalii și sclavii unora și altora, nu vom reuși. Dacă eu aș avea puterea asta, i-aș chema pe toți și le-aș spune: Nici un amasador nu-și poate permite să se implice în politica unui stat”.

Tupeu al ambasadelor SUA si Marii Britanii de a ordona Parlamentului si Guvernului ce sa faca in Romania !

Ambasada SUA ar trebui sa se uite mai cu atentie la ea in tara, unde protestele din Baltimore au ajuns pana la New York, asta ca o dovada a Statului Militienesc ce exista in SUA si modul cum SUA isi trateaza proprii cetateni „drept teroristi”, in baza legii abuzive „Patriotic Act”, publicata in octombrie 2003 de catre criminalul de razboi, George W. Bush, dupa ce si-au demolat turnurile WTC la 11 septembrie 2001.

Ambasada Marii Britanii, ar trebui sa se uite mai cu atentie la conflictele de la ei, avand in vedere faptul ca multi britanici vor sa iasa din UE, din cauza coruptiei si saraciei unde i-a adus conceptul „Valorilor Europene”.

(zero.ro)

Lasă un comentariu