Bancheri, care nu au fost alesi democratic de nimeni, conduc economia noastra si tiparsc bani, atit cit au ei nevoie si mai putin legat de necesitatea economiei reale

imagesg

Oameniii, ceva mai rasariti, se intreaba zilnic: De ce oare, o mina de bancheri, care nu au fost alesi democratic de nimeni, conduc economia noastra si tiparsc bani, atit cit au ei nevoie si mai putin legat de necesitatea economiei reale? Ar putea fi dobinda reflectata de piata libera, fara aceste banci nationale? 
Este foarte important sa vedem ce fac Rezervele Federale in SUA, pentru a ne da seama ce se intimpla peste tot in lumea financiara capitalista.
Problema vine de la faptul ca toate cele 187 de natiuni care sint „arondate” FMI-ului, au banci centrale, iar prin intermediul lor, acest organism financiar odios, conduce economiile  mondiale dupa placul inimii lor si dezechilibreaza intreg circuitul economic global.
Cea mai prolifica perioada a economiei americane, a fost cind SUA nu  avea banca nationala(Rezervele Federale), adica iniante de 1913, atunci a avut America cea mai mare crestere economica din istoria tarii. De atunci, Rezervele Federale au distrus permanent valoarea dolarului.
Rezervele Federale, cit si in general bancile nationale din sistemul capitalist, sistematic penalizeaza pe cei care incearca sa economiseasca bani. Inflatia se dovedeste ca este o taxa pe care o platim acestor banci, iar valoarea dolarului si a banului in general, se duce in jos in fiecare zi care trece.
Dolarul a pierdut 83% din valoare, numai din 1970, pina in prezent. Pe piata alimentelor din SUA, intre 2002 si 2012, principalele alimente au crescut alarmant. Ouale au crescut cu 73%, cafeaua cu 90%, , laptele cu 26%, piinea cu 39%, sucul de portocale cu 46%, macaroanele si spaghetele cu 44%, merele cu 43%, berea cu 25%, margarina cu 143%, rosiile cu 22%, curcanii cu peste 56%, benzina cu 158%. Au  muncit oamenii mai putin sau prin mecanisme ascunse au obtinut ,cei ce domina bancile centrale,profituri inimaginabile?
USA Today, ne anunta ca in 12 ani, pretul apei sa triplat in SUA. Cum pot spune acesti bancheri nesatui, ca America si in general tarile din sistemul capitalist sint la o inflatie mica (low inflation)?
Cum poate exista un sistem bancar ca cel vestic, din moment ce inflatia reala este mai mare decit dobinda bancara? Oare nu se intreaba nimeni? 
Rezervele Federale cit si celelalte banci nationale din sistemul capitalist,  au fost construite ca fiind o cursa, in care sa atraga guvernele tarilor capitaliste si sa le conduca in directia dorita, prin controlul datoriilor care erau si sint inevitabile atita timp cit sintem condusi de ei. Aceste banci nationale sint miste masini de creat debite continuu si in procentele care doresc acesti asa zisi bancheri.
Multi americanii si vestici in general, nu inteleg de unde vin banii, ce este inflatia si ce reprezinta dobinda in cadrul acestui circuit, dar lipsa unui sistem educational si caderea morala sau ignoranta, sint valorificate perfect de acesti bancheri. Pentru americani si canadieni, cel mai important lucru sint show-rile zilnice care ii tin cu ochii in televizoare, fara sa ii faca sa inteleaga ceva de la viata. Ei nu inteleg si nu vor sa invete ca, crearea de bani in sistemul bancar capitalist prin intermediul acestor banci centrale, implica deasemenea crearea de datorii,iar  noi platim acesti bani.
In final, guvernele elibereaza actiuni ale trezoreriei nationale, bond uri, pe care le dau bancilor nationale in schimbul banilor primiti, iar aceste banci nationale preiau controlul total al economiei, promitindu le politicienilor scaune calde daca respecta jocul. Ceea ce trebuie inteles ca pentru acesțe actiuni pe care guvernul le ofera bancii centrale, el trebuie sa le recupereze platind si o dobinda intr-o anumita prioada, care variaza functie de modul cum se doreste sa mearga economia de catre acesti sacali si in acest fel se creaza datorii enorme, din care traiesc aceasta mina  criminali financiari.
De unde ia guvernul american si cele occientale, bani necesari pentru a plati datoriile fata de bancile centrale? Teoria spune ca noi putem primi bani in cadrul economiei, foarte repede si ei pot fi taxati la o rata la care guvernul sa isi asigure fondurile necesare si evident, pentru a platii datoria.
Dar acest lucru, din teorie, nu se intimpla niciodata.. Iar creatorii bancilor nationale si a Rezervelor Federale, inteleg foarte bine de ce. Ei stiu ca aceste guverene si cel al SUA, nu vor avea niciodata bani pentru a functiona si pentru a platii, iar guvernanti capitalisti doresc pentru inceput sa isi asigure scaunele pe ca stau confortabil. In acest fel, guvernele vor continua imprumuturile iresponsabile fara ca cineva sa se intrebe de ce.
Thomas Edison, nu intelegea de ce atunci cind se adauga bogatiei unei economii, ea trebuie sa isi creasca datoria . El ca si Henry Ford, nu intelegea de ce pentru un imprumut al propriilor bani, ai poporului american, SUA trebuie sa plateasca de trei ori mai mult in dobinda.
Dar acum incepe din ce in ce mai clar sa fie explicabil de ce se intimpla acest lucru. Ei se intrebau cum se poate ca poporul sa fie de acord ca oameni care nu muncesc sa fie platiti de oameni care muncesc si creaza produsele in economia capitalista. De aceea de cele mai multe ori ne imtrebam de ce costurile cu activitatile publice, guvernamentale, costa atit de mult. In actuala conjunctura, actualul sistem financiar capitalîst, derulind o afacere,  noi trebuie sa audagam intre 120 si 150% la costul normal al produsului cu care ar fi trebuit comericalizat.
Ceea ce mai trebuie inteles si este fundamental in analiza, este faptul ca arhitectura si functionalitatea sistemului, dupa care actioneaza bancile nationale capitaliste, este in totala contradictie cu mecanismul de piata libera, nu are nici o legatura cu el asa cum se bat cu pumnul in piept capitalistii si asa zisii specialisti ai  bancilor nationale , printre care si Isarescu, un alt pungas si tradator. Dobinzile bancare sint o pirghie la indemina acestui grup, dupa cum am vazut din mecanismele explicate mai sus.
De ce avem noi nevoie de cineva care sa stabileasca „tinta ratei inflatiei” sau cum spune Isarescu „the target rate of inflation”? De ce, daca discutam de capitalism, asa cum doresc ei sa se creada si nu de sclavagism, cum este de fapt. De ce nu este reglata aceasta inflatie de catre mecanismele pietei libere, de cerere si oferta?
In schimb, au devenit capitalisti, planificindu-se de la centru absolut orice miscare, dar criticind in termeni duri socialismul si comunismul, datorita planificarii, care era creata de stat in favoarea statului si nu de infractori financiari internationali in detrimentul popoarelor inrobite si in avantajul grupului.
Cel mai rau esțe ca acest grup. de asa zisi finantisti internationali, manevreaza dolarul, practic moneda cea mai circulata pe glob in acest moment, chiar daca ea pierde serios din teren. Acest lucru inseamna ca ei pot arunca in haos economii intregi, la discretia lor, doar prin manevrarea ratei dobinzii la nivelul dorit in cadrul economiei mondiale.
Aceste banci nationale capitaliste creaza artificial sincope in sistemul financiar intern al tarilor capitaliste si ne amintim de foarte recentele caderi ale pietei caselor si traseul urmat de Dotcom,  totul numai prin jonglarea ratelor dobinzilor.
Cind vom decide ca este suicient cu acest joc murdar care ne a dus pe toti la sapa de lemn? Schimbarea de sistem este o necesitate indiscutabila.
 Au fost zece diferite recesiuni incepind din 1950 si chiar Rezervele Federale au admis ca au „ajutat” la crearea Marii Deoresiunii din anii ’30.
 Toata lumea stie ca Banca Nationala a SUA este privata si apartine acestui grup de care am scris mai sus.  Multi americani, cred ca Rezervele Federale reprezinta o agentie federala, dar adevarul este ca ea este total privatizata si controlata de un grup.
Daca Rezervele Federale sint in proprietatea acestui grup de bancheri, putem noi sa credem ca ele servesc poporul in relatia cu bancile? Nici nu se poate pune problema. Aceasta banca nationala a SUA, a creat ideea  „too big to fail”( prea mare ca sa fie lasata sa cada), principiu ca s-a aplicat in relatia cu toate bancile care erau in cadere.
In 1970, cele mai mari cinci banci americane , detineau 17% din intreg sistemul bancar american. In ziua  astazi, ele detin 52% din acest sistem.
 Rezervele Ferale au oferit cautiune financiara bancilor in colaps, pe baza de prietenie si realtii, mergind pina la compensatii politice. Aceasta banca centrala a SUA, a oferit imprumuturi preferentiale in valoare de 16.000 de miliarde de dolari unor banci unde erau prietenii si oameni din cercul lor.
 Daca urmarim pagina 131 a auditului GAO, putem vedea ca multe dintre aceste banci sint straine si nu sint americane, deci putem deduce la ce mod acest grup este implicat in sistemul financiar international. Intrebarea fireasca ar fi: De ce aceasta  „cinstita” banca nationala a Americii tipareste bani iar apoi ii imprumuta bancilor de pe toate meridianele, daca economia Americii trebuia refacuta?
Poate imi raspunde cineva la intrebarea asta, care inca mai crede in acest sistem capitalist?
Stiati ca Rezervele Federale platesc bancilor pe care le imprumuta, pentru a nu mprumuta bani multora dintre clientii acestor banci comerciale? A-ti spune ca nu face sens asa ceva, intr o economie bazata pe credit si unde micile afaceri au mevoie de bani. Dar Rezervele Federale au decis sa plateasca bancile pentru a nu  se duce la un grad de risc pe care ei il anticipeaza sau mai bine zis il induc in economie. Acest lucru este stipulat in Sectiunea 128 a Emergency Economic Stabilization Act din 2008, de fapt cind a inceput criza.
Pentru „merite” deoșebite, Obama l-a numit pe Ben Shalom Bernanke, la conduderea bancii centrale pentru a doua oara.
Ceea ce mai trebuie stiut, este faptul ca Rezeervele Federale ca si toate bancile din sistemul capitalist, nu raspundin fata poporului pentru dezastru pe care il produc in economiile tarlor capitaliste. Nu am vazut niciodata pe Isarescu sa raspunda pentru economia medievala creata in Romania si pentru datoriile care se aduna permanent fara ca sa se faca ceva util cu banii.
BNR ul este intangibila in fata celor care ii dau bani si pe care ii fura ca in codru. Statisticile arata ca oamenii de rind au o mare ingrijorare fata  economie, poate mai mult decit orice altceva, dar niciodata nu merg catre centrul acestui seism controlat. Cum pot popoarele capitalste, sa accepte a fi conduse de un gasca de infractori financiari internationali, care sa le manevreze banii si destinele ,  sa ia decizii economice, fara ca acestia sa fie alesi democratic?
Thomas Jefferson, spunea cu mai multi ani in urma, ca „daca ar putea sa adauge un amendament la constitutia Americii, acela ar fi de interdictie a imprumuturilor facute guvern”.
Mai crede cineva in refacerea acestui sistem sau sintem cu totii de acord ca el trebuie eliminat si adus socialismul real in care acesti infractori sa nu isi mai aiba locul.

Adrian Cosereanu

 
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s