Spre o societate in care oamenii vor fi spionati chiar in trupurile lor

index

“Oamenii nu mai pot interacţiona în societate în zilele noastre, dacă nu au un telefon mobil. Credem că implanturile umane vor avea un parcurs similar. Va fi atât de dezavantajos să nu ai un astfel de implant încât este esenţial să fie obligatoriu!”

 “Guvernele şi marile corporaţii vor avea posibilitatea să urmărească acţiunile şi mişcările oamenilor, şi să îi încadreze în diferite categorii socio-economice, politice, rasiale, religioase sau grupuri de consum, pentru ca în final să ajungă să-i controleze.”

Potrivit unor materiale prezentate de CNN, persoanele care folosesc medicamente si carora nu le place sa-si aduca aminte cand sa-si ia pastilele, sa se gandeasca la ele sau sa faca propriile alegeri proactive in legatura cu acestea pe parcursul zilei, ar putea, in curand, sa-si administreze medicamentele prin intermediul unui cip implantat.

Compania MicroCHIPS impreuna cu cercetatorii MIT lucreaza la crearea un cip mai mic de un centimetru patrat in care sa poata fi « incarcate » cu pastile. Acesta ar fi capabil sa administreze medicamente in corpul dumneavoastra in anumite doze si la anumite intervale de timp, in conformitate cu “ordinele medicului” – in timp ce mintea e libera sa se ocupe de lucruri “mai importante”.

In materialul informativ se specifica faptul ca, in cazul in care doza sau intervalele de administrare ale medicamentelor trebuie schimbate, medicul va putea sa modifice microcipurile de la distanta. Cipurile, care au fost testate incepand din 2012 pe o serie de bolnavi de osteoporoza, vor avea capacitatea de a transmite informatii in timp real pentru a tine o evidenta permanenta a dozelor exacte care au fost administrate, in ce moment, precum si alte informatii de ordin medical. Cipurile vor fi lansate pe piata in 2017 si vor fi capabile sa functioneze wireless in organism timp de 16 ani.

In material se subliniaza faptul ca in “cazul unui atac de cord” acest dispozitiv te poate “salva”. Presedintele MicroCHIPS, Bradley Paddock spune ca “dispozitivul de livrare a medicamentelor prin intermediul microcipului implantat creat de MicroCHIPS reprezinta cea mai mare realizare in medicina de la prima pilula comprimanta care a aparut in 1876”

Ce ar putea merge prost?

Poate ati auzit saptamana trecuta despre persoana care nu a scapat de condamnarea de 13 ani de inchisoare din cauza unei erori administrative de redactare. Vreti sa traiti cu posibilitatea unei erori administrative literalmente cusuta sub piele, cu riscul de erori medicale in interiorul corpului, in fiecare zi, fara amanare?

Pentru a ne gandi doar la unul din numeroasele scenarii posibile, imaginati-va ca aveti o reactie adversa la un anumit medicament, serviciul wireless de contactare a biroului medicului dumneavoastra se intampla sa fie intrerupt in ziua respectiva, iar cip-ul continua sa va toarne otrava in sange in tot acest timp.

Teoretic aceasta tehnologie ar putea avea o mica nisa valida doar in cazul in care cineva are intradevar o boala congenitala care ii ameninta sau ii compromite foarte mult calitatea vietii sau reprezinta un prejudiciu catastrofal, are tulburari cognitive si nici un sprijn social care sa ii urmareasca programul de medicamentatie.

Cu toate acestea, problema pentru restul populatiei, avand in vedere principiile filosofice, medicale, psihologice care ne spun ca, atunci cand oamenii nu mai sunt obligati sa fie atenti, ei « atipesc », este ca intra intr-o « somnolenta » a mintii si nu mai sunt responsabili. Iar cand oamenii devin “adormiti” apar catastrofele.

Dupa vreo doua generatii (de atatea a fost nevoie), timp in care am asteptat “un trai mai bun prin cercetarile din domeniul chimiei”, dezvoltarea in curs a acestei tehnologii farma-cip reprezinta o reflectare puternica a iresponsabilitatii care deja poate fi usor observata in societate. Acest cip ar putea fi folosit pentru a conecta trupurile utilizatorilor intr-o “matrice”, pentru a deveni noduri in plasa de informatii globala, o unitate economica si de calcul care ne leaga fizic corpul de complexul farmaceutic-industrial-financiar.

Aceasta dovedeste ca tampirea oamenilor se produce arareori numai din vina inovatorilor unei tehnologii, de vreme ce exista o piata care se potriveste cu nivelul de inconstienta pe care produsul este conceput sa-l satisfaca.

Invitarea industriei farmaceutice la a controla mintea si a acapara total biochimia unui trup nu inseamna neaparat ca acesti consumatori (inconstienti) sunt “rai”, insa lucrul ne face sa ne gandim la chestiunile filosofice atemporale legate de intelepciune si virtute. Ce fel de impact are asupra celorlalti indivizi renuntarea zilnica la dreptul de alegere constienta si responsabila? Ce fel de mediu creaza acest refuz al libertatii de alegere (…) ? Cum pot cei care nu pot fi responsabili pentru ei insisi sa fie responsabili pentru civilizatie?

Multe medicamente au efecte secundare neurologice si psihologice si contra-indicatii scrise direct pe ambalaj. De exemplu, avertismentele scrise pe flacon reprezinta modalitate extrema de avetizare, astfel incat oamenii sa nu ia din imprudenta anumite medicamente in timp ce conduc, sau cand folosesc echipamente grele, in stare de ebrietate sau cand sunt sub tratamentul unor alte medicamente speciale. Unde vor fi scrise aceste avertismente si contra-indicatii in cazul microcipurilor astfel incat sa le poti consulta inainte de a ti se administra un medicament ? Poate ca nicaieri.

Din cauza acestor efecte secundare psihotrope, oamenii care traiesc conform intelepciunii naturale si care, totusi, se gasesc intr-o societate alcatuita din persoane care isi administreaza pastile in acest mod, au de a face cu ce am denumit pe acest site ca fiind “zombi”. Prin urmare, daca sau cand cei care aleg sa foloseasca medicamente nu mai sunt in stare nici macar sa deschida un flacon si sa-si foloseasca mana pentru a lua pastila – ci, in schimb, ar lasa un cip sa le administreze medicamentul – atunci vor disparea, pentru milioane de oameni, si ultimele urme ale unei legaturi atenta si constiente cu propriul lor corp. Pierderea acestui fundament ar putea fi cu adevarat periculoasa pentru existenta unei civilizatii sanatoase, iar acest lucru este un fenomen care ar trebui studiat cu mare atentie.

Mii de persoane sunt fericite să şi le vâre sub piele, loviţi de fericire: acum îşi pot descuia casele şi maşinile, îşi pot porni computerele sau telefoanele mobile doar cu o singură mişcare de mână. Nu sunt supra-oameni, ci împătimiţi ai tehnologiei, care şi-au injectat singuri microcipuri în corp, conform unui articol din Sydney Herald.

Supranumiţi biohackeri, aceştia folosesc aşa numitele cipuri RFID (radio-frequency identification) ca pe ultimul răcnet în materie de tehnologie, ce le permite să-şi depăşească “condiţia de om” ce apasă pe clanţă pentru a deschide o uşă şi pe buton ca să deschidă un computer. De dimensiunea unei boabe de orez, cipurile RFID pot fi implantate foarte uşor, sub piele, cu ajutorul unui ac hipodermic.

Odată introduse sub piele şi activate, implanturile trimit un număr de identificare (ID) unic, care poate fi folosit pentru a activa dispozitive precum telefoane mobile şi încuietori. Acelaşi tip de cip le este implantat şi animalelor de casă, pentru a fi găsite uşor dacă se pierd.

Totuşi biohackerii aleg de bunăvoie să-şi implanteze cipurile nu din teama de a se pierde, ci pentru că este cool şi totul pare să devină mai uşor. Atenţie însă, cipurile nu trimit date doar la dispozitivele pe care le controlăm ci şi la imense baze de date cu informaţii despre utilizatorii de RFID, precum date personale, adrese, istoric al datelor medicale etc. baze de date controlate de guverne, de corporaţii şi care, experienţa dovedeşte, pot fi sparte de hackeri oricând.

Ceva metode de securizare a datelor memorate pe cip există, dar ele nu sunt nici prea sigure, nici prea uşor de implementat.

Cipurile RFID

Cipurile RFID sunt aproape peste tot, pe cărţi de credit, şi mai nou paşapoarte. Unele RFID-uri sunt prevăzute cu micro-baterii sau alte surse de alimentare, care le fac capabile să poată opera la sute de metri distanţă, aşa că nu trebuie să fie conectate cu un cititor. Acest tip de microcipuri nu poate fi făcut suficient de mic pentru a fi încorporat în oameni.

Dar altele sunt. Microcipurile incorporabile în om sunt învelite într-un înveliş organic ce le face uşor de acceptat de către corp însă, şi foarte greu de extras, odată integrate în ţesutul uman.

Totul vine cu un preţ

Iar dacă viaţa devine aparent mai uşoară, telecomenzile, telefoanele mobile putând fi înlocuite cu un sigur microcip, trebuie menţionat că tehnologia de ultimă generaţie vine cu un preţ. Specialistul în cibernetică Mark Gasson, de la Universitatea din Reading, din Marea Britanie, a devenit prima persoană infectată cu un virus de computer, după ce şi-a injectat el însuşi un cip în 2009, pentru a controla dispozitivele electronice din biroul său. Virusul s-a replicat pe cardurile de acces în clădire, folosite de personalului universităţii, şi a infestat şi baza de date a instituţiei. În ciuda “micului inconvenient”, Gasson şi alţi oameni de ştiinţă afirmă că viitorul aparţine populaţiei “computerizate”, dând acest scenariu drept iminent.

Implanturile vor schimba lumea, cred ei “Vor schimba chiar esenţa a ceea ce înseamnă să fii om”, afirmă Gasson. “Oamenii nu mai pot interacţiona în societate în zilele noastre, dacă nu au un telefon mobil. Credem că implanturile umane vor avea un parcurs similar. Va fi atât de dezavantajos să nu ai un astfel de implant încât este esenţial să fie obligatoriu!”, declara Gasson.

Comunicare umană versus comunicare elecronică de la sistem nervos la sistem nervos

Iar dacă umanitatea pune preţ pe comunicare conştientă, prin care oamenii aleg din noianul de gânduri ce să comunice şi cui, ştiinţa abordează, prin microcipare, un cu totul alt tip de demers. Kevin Warwick, profesor de cibernetică la Reading University, şi-a implantat în corp un dispozitiv electronic care interacţionează cu sistemul său nervos, o versiune mai simplă a respectivului dispozitiv fiind implantată în braţul soţiei sale. Cei doi au putut recepta semnale rudimentare de la unul la altul, ceea ce dovedeşte că între două sisteme nervoase este posibil să se realizeze o comunicare pur electronică.

Trecând peste întrebarea-cheie – dacă am vrea ca orice gânduri ale noastre să fie cunoscute de soţii, şi invers – trebuie menţionat că acest tip de comunicare este însă potrivit de la robot la robot, o dovedeşte chiar ştiinţa. Cipul pe care îl are Warwick îi permite acestuia să trimită, prin intermediul unui computer, comenzi către o mână artificială aflată pe alt continent. Mâna robot imită orice mişcare pe care o face mâna lui Warwik prevăzută cu cip, pe când legătura pe care omul de ştiinţă a stabilit-o cu sistemul nervos al soţiei sale este rudimentară, el percepând doar că ea îşi mişcă mâna, nu şi ce mişcări face cu ea.

Ştiinţa versus etică şi noi valenţe ale controlului social

Văzută drept o inevitabilitate de către unii oameni de ştiinţă, ideea implanturilor stârneşte îngrijorări printre specialişti.

“Microcipurile RFID sunt, în esenţă, un generator al unui ID unic încorporat în corpul vostru. Aşa cum ştim, numerele pot fi furate şi datele pot fi accesate de hackeri.” atrage atenţia Dr Katina Michael, profesor la University of Wollongong, specializată în implicaţiile socio-etice ale tehnologiilor emergente.

Nu este normal, arată specialista, ca problemele care afectează bazele de date şi computerele, precum atacurile hackerilor, să fie interconectate cu corpul uman. Mai mult, ne îndreptăm spre o societate de tip Big Brother în care se doreşte ca oamenii să poarte instrumentul prin care sunt spionaţi chiar în trupurile lor. “Guvernele şi marile corporaţii vor avea posibilitatea să urmărească acţiunile şi mişcările oamenilor, şi să îi încadreze în diferite categorii socio-economice, politice, rasiale, religioase sau grupuri de consum, pentru ca în final să ajungă să-i controleze.”, mai avertizează Dr. Michael.

Dr. Michael este în special îngrijorată că oamenii vor fi forţaţi sau constrânşi să aibă un implant, lucru care, de altfel, explică ea, s-a şi întâmplat. “Această perspectivă este atât de îngrijorătoare încât cel puţin nouă state americane au interzis implanturile de microcipuri.” a explicat ea.

Reamintim că faimoasa ObamaCare, legea propusă de preşedintele SUA, prevedea ca americani să fie “dotaţi”, cu dispozitive medicale, clasa II, implantabile.

De bună voie şi nesilit de nimeni?

În 2007, o companie numită VeriChip a implantat microcipuri în 200 de pacienţi cu Alzheimer, implanturile urmând să “verse” date despre bătrâni într-o bază de date cu informaţii despre istoricul lor medical. Vârstnicii, mulţi dintre ei fără discernământ, se aflau în îngrijirea unui azil de bătrâni din Florida, care a beneficiat de sponsorizare de la compania VeriChip.

Scandalul izbucnit a fost enorm după ce s-a descoperit că experimentul nu a beneficiat de aprobarea autorităţilor din Florida responsabile de siguranţa persoanelor pe care se fac experimente şi cercetări.

Aceeaşi companie, Verichip a implantat microcipuri în Procurorul General al Mexicului şi în membri seniori ai echipei sale, microcipurile având scopul declarat de a le asigura acestora accesul în zonele securizate din clădirile oficiale. Se spune că următoarea etapă este ca militarilor şi poliţiştilor să li se implanteze câte un cip.

Mai mult, Solusat, distribuitor al VeriChip a anunţat că a încheiat un acord cu Fundaţia Naţională din Mexic pentru Investigarea Dispariţiilor şi Răpirilor de copii pentru a promova “ciparea” copiilor din ţară.

Cum ar putea ajuta cipurile la găsirea copiilor dispăruţi este de-a dreptul incert, căci acestea nu dispun de tehnologie de urmărire GPS. Şi alte companii fac o publicitate puternică implanturilor de microcipuri, cercetătorii lor lucrând din greu să le integreze cu tehnlogie GPS. Firmele din domeniu se aşteaptă să aibă, după ce vor reuşi în acest demers, “o piaţă de desfacere enormă.”

Succes care, arată opozanţii ideii, este o armă cu două tăişuri. “Chiar vreţi ca cineva să vă poată urmări copilul şi să ştie în permanenţă unde e?” se întreabă cei care sunt conştienţi că informaţiile devin bune sau nocive în funcţie de scopurile pentru care se folosesc.

Sursa

PayPal vrea sa va injectati USERNAME-UL

Sistemele biometrice de identificare, cum ar fi citirea amprentelor sau scanarea irisului, sunt deja stiri vechi. Ce ziceti de ultimele noutati in domeniu: un director al companiei PayPal spune ca sisteme implantabile, injectabile sau ce pot fi inghitite sunt urmatoarea revolutie in industria de securitate pentru identificarea tranzactiilor si a altor informatii ce sunt transmise in mediul online.

Intr-o prezentare numita sugestiv „Moartea parolelor” pe care a inceput sa o tina la diverse conferinte din sfera tehnologiei in SUA sau Europa, Jonathan Leblanc sustine ca  tehnologia a facut pasi uriasi in directia „integrarii cu adevarat a tehnologiei cu corpul uman”.

Leblanc a spus ca metodele de identificare vor avansa de la citirea amprentelor catre recunoasterea unor functii interne ale corpului uman, cum ar fi bataile inimii sau recunoasterea venelor, iar pentru ca acest lucru sa devina realitate vor fi folosite sisteme ce pot fi implantate sau inghitite.

Aceste dispozitive vor cuprinde implanturi in creier si calculatoare implantabile in corp, ce vor „oferi oamenilor controlul total asupra propriei securitati”, a declarat el. Aceste dispozitive vor fi alimentate de catre acidul din stomac, ce poate alimenta bateriile acestor dispozitive”, a adaugat el.

Intr-un interviu cu The Wall Street Journal, Leblanc a declarat ca parolele sunt ineficiente si ca a venit timpul sa gasim concepte noi pentru a inlocui autentificarea folosind nume de utilizator si parole. „Daca o parola e slaba, aceasta trebuie intarita cu ceva fizic, real”.

Desi exista metode mai avansate pentru a spori securitatea, cum ar fi verificarea localizarii utilizatorului, sau a modului in care un utilizator introduce o parola, amprentele si alti identificatori biometrici, aceste metode pot sa dea erori si din aceasta cauza utilizatorii nu vor putea sa se autentifice cu succes pentru a accesa serviciile lor online. Sau, si mai riscant, utilizatori de rea vointa vor putea accesa contul altei persoane.

Leblanc prezinta noi metode mult mai sigure pentru a verifica identitatea unei persoane, cum ar fi cipuri foarte subtiri din silicon ce pot fi introduse in piele. Cipurile wireless pot contine si senzori ECG ce pot monitoriza activitatea cardiaca ce este unica pentru fiecare persoana si sa comunice datele folosind antene wireless catre „calculatoare ce pot fi aplicate ca un tatuaj pe piele”.

Capsule ce pot fi inghitite pot detecta nivelul de glucoza din corp si nivelul altor substante folosind astfel chiar corpul utilizatorului pentru a-l identifica. Pentru protectie impotriva hackerilor, informatia ar fi encriptata, a declarat el.

Leblanc spune ca PayPal lucreaza impreuna cu partenerii sai pentru a construi tehnologii pentru recunoasterea „amprentei” venelor si pentru recunoasterea amprentei cardiace. PayPal colaboreaza cu foarte multi ingineri in cadrul unor „maratoane” de 24 de ore pentru a veni cu idei futuristice si inovatoare in gasirea unor alternative la metodele clasice de identificare ale utilizatorilor.

„Nu pot sa speculez asupra viitorului PayPal, in sensul ca aceasta companie va introduce in practica aceste metode, dar incercam sa o pozitionam ca pe un viitor lider in aceasta industrie” a declarat Leblanc.

Leblanc admite ca din punct de vedere cultural nu am ajuns inca in punctul in care societatea ar accepta dispozitive injectabile sau ce pot fi incorporate in corpul uman. Dar chiar si asa exista multe companii ce lucreaza in spatele fiecarei idei despre care el vorbeste sustine acesta: „Prezentarile mele sunt ancorate in realitate, dar spre finalul prezentarii lucrurile pot sa devina putin ciudate”.

Sursa: http://blogs.wsj.com/digits/2015/04/17/paypal-wants-you-to-inject-your-username-and-eat-your-password/tab/comments/

Alte surse:

  1. http://www.wired.co.uk/news/archive/2015-04/20/paypal-biometric-security-edible-passwords-tattoos
  2. http://www.techworld.com/news/security/kill-all-passwords-by-eating-them-says-paypal-finger-print-biometrics-are-so-old-fashioned-3608577/
  3. http://www.techtimes.com/articles/47639/20150421/hate-passwords-paypal-wants-to-try-password-pills-brain-implants-and-tattoos.htm
  4. http://www.theinquirer.net/inquirer/news/2404954/paypal-talks-up-biometric-solutions-in-kill-the-password-initiative

Traducere:

PIETRELE VORBESC

Comentariu :

   Si de ce sa nu fie asa si cu buletinul, pasaportul, cardul de sanatate, carnetul auto? Toate in unul, frumos, elegant, sigur.

Si evident fara bani cash. Si s-a rezolvat totul. Gata cu teroristii, gata cu coruptia. Se va stii despre oricine unde se deplaseaza, ce sume cheltuie si pe ce.

O lume minunata, fratilor. In lagare cu cei ce se opun binelui pe pamant.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s