Dacismul este promovat de masonerie

 182-267x190

Mihai Silviu Chirila:

Trebuie avută mare grijă în problema „dacismului”.

Recuperarea moștenirii noastre dacice și demontarea mitologiei romanizării și a moștenirii noastre exclusiv romane sunt necesare, pentru că noi trăim o poveste de adormit copiii cu privire la identitatea noastră națională.

Din păcate, istoricii noștri oficiali s-au dat cu toții de partea teoriilor romaniste, pentru ca asta, li se pare lor, oferă prestigiu națiunii noastre (de fapt oferă servitute față de centre masonice occidentale precum Vaticanul, Roma sau Parisul și ideea românilor că sunt niște coloniști uitați ai Occidentului, nu urmașii „nemuritorilor”), lăsând această problemă extrem de importantă a substratului nostru dacic pe mâna tuturor entuziaștilor și visătorilor, motiv pentru care ne și confruntăm cu tendința new-agistă de reîntoarcere la zalmoxism, deși nimeni nu știe exact ce ar însemna asta și ce ar presupune aceasta reîntoarcere, fiind vorba de o religie moartă de două milenii.

Dacii sunt printre primii care s-au creștinat, în țara noastră creștinismul nu a întâmpinat nici o adversitate din partea credinței anterioare, deoarece dacii au fost pregătiți pentru Hristos de unele idei pe care le-au avut, cum ar fi henoteismul, nemurirea, spiritul martiric (manifestat chiar prin acele jertfe de sânge reprobabile în felul lor), înclinarea spre viața meditativă, concepția sănătoasă despre persoana umană ca fiind alcatuită din trup și suflet. Atunci când Hristos a venit, terenul era cumva pregătit pentru primirea Sa, motiv pentru care dacii au devenit unul dintre cele mai vechi și mai solide popoare creștine.

Trebuie combătută fără îndoială tendința tembelă de a-i recrea pe daci și religia lor precreștină și trebuie să se înțeleagă că dacii suntem noi, iar religia noastră este cea creștină ortodoxă, pentru primirea căreia religia anterioară ne-a pregătit doar în maniera în care i-a pregatit filozofia antică pe greci sau, păstrând proporțiile, Vechiul Testament pe evrei. Venirea lui Hristos încheie religia păgână și orice discuție despre ea.

Eu am impresia că unii „daciști” sunt puși să scrie de către sistem, pentru ca acesta să compromită ideea corectă de descendență a noastră din daci, o descendență reală, palpabilă, nu doar acceptată ca un apendice la „marea civilizație” cu care ne-a pricopsit cucerirea din 106.”

Comentariu

   În România postdecembristă, odată cu noul regim ,,democratic”, am asistat în general la o exprimare liberă a presei și la o descătușare formidabilă a spiritului, creației și credinței. Pe acest fundal, au apărut însă și diverse cărți, care de care mai atrăgătoare și mă refer aici în special la cărțile lui Pavel Coruț. Mulți români au răsfoit fie și în treacăt una din numeroasele volume ale acestui autor, în fapt un mare vizionar și fost lucrător în Securitate. Numai că viziunea lui a servit unui scop mai puțin nobil, ocult și chiar amăgitor. Într-o emisiune la televiziune a declarat răspicat că nu există Iisus Hristos și nici demonii…

După părerea mea, de la Pavel Coruț,  se poate spune că a înflorit o adevărată afacere sau industrie cu cărțile care au abordat tema Daciei – centru al lumii, speculându-se la maximum atașamentul românului față de valorile naționale, față de țara lui și eroii neamului. Apoi, constatăm că această temă a fost preluată și de yoghini, a migrat și pe internet. Un caz este blogul Lupul Dacic, pe care l-am descoperit din întâmplare. Dar știți că nimic nu este întâmplător pe lumea asta. În toate există un rost, o rațiune care de multe ori ne scapă.

Cine citește cu atenție Legenda Lupului Alb de pe blogul de mai sus, postat pe firmamentul său, va înțelege legătura cu dacismul, o nouă credință dar ,,anti religie”. Însăși doamna care ține acest blog și se semnează Lupul Dacic, se consideră un dac liber și fără prejudecăți. Cel mai important aspect însă, care merită scos în evidență este conținutul și morala legendei.

Ca și în cazul pietrei filozofale căutate de alchimiștii Evului Mediu și chiar a legendei lui Hiram invocată de către masonerie, apare și aici o ,,Piatră Sacră”, dar și un preot care acceptă să fie transformat în temutul Lup Alb, care conduce în luptă haitele de lupi, care chipurile îi ajută pe daci în lupta lor pentru libertate împotriva stăpânirii (romane?). Care libertate este însă, aceea fără de Dumnezeu, pentru că blogul se declară foarte hotărât ANTI-RELIGIE.

În legenda de mai sus, Zamolxis este zeul cel care îl transformă pe preot în Lupul Alb.

Și totuși viclenia este mare. Ce caută un preot în legendă? Care este rostul pietrei sacre? De ce spun că dacii aveau mai mulți zei? Observăm că în fond, nu este promovat ateismul și cunoașterea empirică (științifică) decât la suprafață pe acest blog. Se încearcă de fapt, în mod ocult, racolarea românilor mai dotați din punct de vedere intelectual, așa cum prin bursa Soros și alte burse de acest gen sponsorizate de masonerie (purtătorul de cuvânt al Marii Loje Naționale a României, Olimpian Ungherea, fost comunist și securist, recunoștea într-un film acest lucru), au fost și sunt racolați în continuare tineri studenți mai înzestrați intelectual decât alții, în schimbul ajutorului material acordat. Oare sectanții nu fac și ei la fel?

Doamna Lup și adepții ei formează în realitate o comunitate unită, care se închină unui zeu păgân. Și cum dacii erau monoteiști și venerau un singur zeu, pe Zamolxis, rezultă că lui i se închină, deși poate nu conștientizează acest fapt sau mai degrabă nu vor să declare, pentru a nu se observa că sunt adepții unei o noi credințe (de tip NEW AGE) și că de fapt PROMOVEAZĂ Noua Ordine Mondială. Și știm că masoneria nu este ceea ce spun masonii că ar fi (societate filantropică), este organizația religioasă anticreștină.

În masonerie se întâmplă la fel. La primele grade, începătorii își pot păstra credința pe care o au, dar după un anumit grad (unii susțin că gradul 32) aduc adorații lui Lucifer (satana, diavolul suprem). În fond, atei cu adevărat există doar într-un număr extrem de mic. Toți oamenii cred până la urmă în ceva.

Ei, daciștii, susțin precum yoghinii, că toate religiile sunt îndoctrinări și spălări ale creierului și că doar ei au acces la o cunoaștere și înțelegere superioară a lucrurilor, că sunt ,,deasupra tuturor religiilor”. Ei vorbesc de o energie  universală, de faptul că Dumnezeu există în toate și în toți (erezia Integrării în Absolut), de existența reîncarnării (sufletul migrează într-un alt corp sau animal). Ei spun că Dumnezeu este iubire și atât.

Dacismul este până la urmă o credință păgână ca și Yoga, care a preluat unele elemente din budism și alte credințe orientale. El se crede a fi naționalist. Dar pe care fundament? Dacia nu se identifică cu România. Ori suntem români, ori suntem daci într-o Dacie virtuală, adică inexistentă și trăim într-o himeră. Ei vorbesc de ,,fantasmele creștine”, deși ei înșiși le trăiesc pe viu.

Ei spun că noi ortodocșii sau creștinii în general nu gândim, dar în realitate ei înșiși sunt supuși unei spălări oculte și abile a creierului, ceea ce se întâmplă exact și în cazul yoghinilor și francmasonilor. Ei ajung de fapt să slujească mai întâi zeiței rațiunii (preaslăvită de masonii francezi în Revoluția de la 1789) și mai apoi sunt amăgiți cu ideea că omul este singurul dumnezeu (această amăgire ,,veți deveni dumnezei…”, care datează de la ispitirea Evei de către diavol și care nu s-a împlinit niciodată!). Deși spun că nu cred în existența lui Dumnezeu, vin apoi și spun că Dumnezeu este în om și în lucruri. Probabil în ipoteza lor că ar exista. Citiți puțin cu atenție comentariile doamnei Lupul Dacic de la articolele ȚINE MINTE! și NU TE ÎNDRĂGOSTI DE DRAGOSTE, de pe blogul cu același nume.

Amintiți-vă numai de Mișcarea de Integrare în Absolut a lui Grigorian Bivolaru (cel cu terapia cu urină și cu dezvirginarea de către acesta a tinerelor adepte), de cazurile mediatizate în urmă cu câțiva ani, de adolescenți racolați de yoghini și de părinții care au protestat pentru ceea ce li s-a întâmplat copiilor lor, care au ieșit de acolo cu tulburări psihice.

În concluzie, blogul Dacic propagă erezia dacismului și credem că este un blog masonic. Nu am cercetat încă legătura acestuia cu alte bloguri. De ce masonic? Altfel cum ați putea  explica această înverșunare virulentă împotriva tuturor religiilor și îndeosebi a creștinismului (ortodoxiei), care nu este o religie inventată de oameni ca în cazul celorlalte, ci este religia revelată omului de către Însuși Dumnezeu?

Desigur, dacismul nu este singura reîntoarcere la credințele păgâne… Mai sunt și altele. Biserica Ortodoxă Română are cunoștință despre toate sectele și ereziile contemporane. Despre acestea vom vorbi poate într-un viitor articol.

Iar fratele Vasile (Saccsiv) subliniază pe scurt: Lupul Dacic este de fapt o femeie ce se dovedește a fi o activistă antiortodoxă. Își autodenumește blogul: “Blog pentru regăsirea identității naționale”. O identitate națională antiortodoxă? Adică satanistă?

E plin internetul de tot soiul de astfel de bloguri cică anti sistem, dar în fapt doar niște “alternative” drăcești la sistem. Iar dintre ele cel mai bine prind la începători cele precum acesta, ce pedalează pe tema dacismului.

  

Iata si ce putem citi in articolul Reabilitarea „dragonului”?!:

Circulă pe internet de o vreme încoace niște materiale foarte ciudate, semnate de către persoane mai mult sau mai puțin cunoscute în cultura română actuală. În aceste articole se pretinde, nici mai mult, nici mai puțin, că trebuie urgent reabilitat dragonul, adică șarpele, ca semn esențial în identitatea noastră națională. Fără șarpe românii n-ar mai fi români! Zic autorii  acelor materiale, că șarpele ar trebui ridicat la același nivel cu Sfânta Cruce și cu alte simboluri care ne definesc drept creștini.

Pentru susținerea acestor teorii, autorii respectivi aduc câteva argumente, pe care le menționăm și noi: dacii aveau steagul format dintr-un cap de lup cu corp de șarpe, în Biblie se fac referiri numeroase la șarpe, în icoanele cu Sfântul Gheorghe apare șarpele, ba chiar în sculpturile și picturile unor biserici apare șarpele. Îl mai întâlnim, de asemenea, pe cârjele ierarhilor. Unul dintre autorii unor astfel de materiale susține că a muncit cincisprezece ani ca să se documenteze și să scrie acele articole.

Este impresionantă munca de a realiza articolele în discuție și insistența de a promova ideile respective. Din păcate, autorii nu merită decât compătimire! Atâta muncă se merita pentru cauze mai nobile!

Desigur, subiectul cu pricina putea fi tratat din punct de vedere folcloric, etnografic, etnologic, mitologic, din perspectiva istoriei religiilor etc. În nici un caz nu putea fi abordată problema așa cum a fost abordată. Nu negăm faptul că șarpele apare în Biblie de mai multe ori. Precizăm chiar că apare din primele capitole, ca întruchipare a diavolului. Această semnificație și-o va păstra și în creștinism, până în zilele noastre. E adevărat că apare în icoana Sf. Gheorghe, sau în picturile și sculpturile unor biserici, sau pe cârjele arhiereilor, dar prezența lui acolo semnifică victoria lui Dumnezeu asupra diavolului, a Binelui asupra răului. Prin jertfa Lui, Mântuitorul a zdrobit ,,capul șarpelui” și puterea celui rău.

Faptul că șarpele era animal ,,sfânt” în religia dacilor, precum și în religiile altor popoare nu ne îndreptățește să ,,sfințim” șarpele în creștinism. La asirieni, spre exemplu, zeul suprem, Baal, era reprezentat de un șarpe uriaș de piatră, în pântecele căruia ardea focul zi și noapte și pe gura căruia era aruncat aproape zilnic câte un copil viu. În felul acesta se socotea că  Baal va fi binevoitor față de asirieni, îi va feri de războaie, de boli, le va da belșug și prosperitate. Treaba lor!

Autorii articolelor respective au nevoie de mai multă cultură teologică, de o formație creștină și o gândire creștină. Noi, creștinii, respectăm valorile și simbolurile noastre creștine, așa cum au fost stabilite de către Mântuitorul, Sfinții Apostoli și Sfinții Părinți. Nu întotdeauna simbolurile creștine au aceeași semnificație în alte religii. Este ceva firesc, normal. Ca atare, nici nu trebuie să forțăm lucrurile și să impunem semnificații străine simbolurilor noastre creștine.

A ridica șarpele, dragonul, la rang de element de cult în creștinism, ar fi cea mai mare victorie a diavolului asupra celor botezați în numele Sfintei Treimi. Parcă n-ar fi suficient că se atacă alte valori milenare, precum familia, că se legiferează aberații morale inimaginabile cu câteva decenii în urmă, precum căsătoria între homosexuali, lesbiene și ce-or mai fi. Mai ridicăm și pe dracul la rang de divinitate și i ne închinăm, pentru ca Sodoma și Gomora să fie reconstituite pe deplin. Doamne ferește!

Sursa – Saccsiv

Astradrom: New Age și dacismul în România

Neopăgânismul din Romania se ascunde sub umbra Bisericii Ortodoxe spunând că practicile oculte pe care le săvârșesc sunt o “Ştiintă a creierului” neavând amestec cu religia. Intenţia lor este de a atrage câţi mai mulţi adepţi ca mai apoi să pună în aplicare ceea ce de fapt se pregăteşte la nivel mondial: întoarcerea la păgânism.

Mișcarea New Age, tot mai întâlnită la nivel mondial, ca o „religie” a viitorului, are rădăcini în practicile oculte dinainte de creștinism. La baza acesteia stă crezul în reîncarnare. Promotorii noii “religii” mondiale susțin că toate popoarele trebuie să se întoarcă la vechile religii politeiste și astfel nu vor mai fi certuri interconfesionale și războaie religioase. Unul dintre liderii acestei mișcări, Alice Bailley, din SUA, susține că: “Se apropie ziua în care toate religiile vor fi privite ca emanând dintr-o unică sursă spirituală. Toate vor fi reduse la o unică religie comună, din care religia mondială universală va lua naștere în mod inevitabil”. Un alt lider New Age, Helen Blavatsky, tot din SUA, susține că religia viitorului va fi o revenire la vechile religii ale “strămoșilor noștri” dinainte de creștinism socotind că, în final “religia ancestrala este religia viitorului”. Aici se tinde, spre o religie fără Hristos, o religie fără “piatra cea din capul unghiului”, din care se naște haosul. (vezi Serafim Rose, “Ortodoxia si religia viitorului”, ed. Sophia, Bucuresti, 2004, p. 294)

În România se încearcă de câțiva ani conturarea unui cult deosebit al “strămoșilor noștri” daci prin care ni se spune că aceștia au fost manipulați de Apostoli și, de fapt, noi ar fi trebuit să fim zamolxieni. Această teorie o susțin cercurile ezoterice din România care spun, chipurile, că merg la locurile dacice pentru a se încărca cu “energie pozitivă”. Ne întrebăm ce “energie pozitivă” poate avea acel loc în care se aduceau jertfe sângeroase și chiar umane? E drept că dacii aveau o religie păgână, pentru că așa aveau toate neamurile până la întruparea lui Iisus Hristos, dar după încreștinare, dacii au părăsit aceste practici. Cu toate acestea, conform relatărilor scriitorilor antici, dacii aveau o puternică credință într-o singură viață pământească și după moarte o viață veșnică (tocmai din acest motiv despre daci se spunea că sunt nemuritori). De unde au născocit-o ezoteriștii din România cu reîncarnarea? Ce legătură o fi avut religiile tibetane cu dacii nu știe să ne spună nimeni, dar cert este că practicanții ocultismului tibetan din România susțin astfel de teorii încercând să convingă și pe alții de ideile lor. Răspunsul e clar, orice ar fi, ținta e: New Age-ul cu orice preț.

Durerea noastră, ca și creștini, e viclenia cu care se încearcă, la noi în țară, punerea în practică a noii “religii” mondiale. Neopăgânismul mondial se ascunde sub diverse forme pentru a se putea infiltra mai ușor printre creștini. Cu toate că (unii dintre ei au și botez) au anumite ritualuri, invocă duhuri (numite de ei “energii”) etc., neagă că aceste practici ar fi religioase spunând că ezoteria este doar o “știință a vindecării”. În România, practicanții ezoteriei (yoghini, radiestezteziști, bioenergeticieni, reiki, prananadi etc.) merg pe la bisericii și mănăstiri (la mormântul părintelui Arsenie Boca, Cleopa Ilie și alți mari duhovnici ortodocși) fără să declare nimic despre practicile lor. În acest caz se produc confuzii și noii adepți trăiesc cu convingerea că tot ce fac ei e sub umbra Bisericii Ortodoxe, câștigând astfel credibilitate în rândul celor mai puțin cunoscători.

Cu tot respectul pe care îl avem față de înaintașii noștri daci, trebuie să fim realiști și să înțelegem că astfel de practici nu aduc nici o onoare celor care, în urmă cu două mii de ani, au luptat aici pentru apărarea acestor locuri. În ce privește ortodoxia pe care poporul român o are din perioada apostolică, dacii au primit-o fiind convinși că Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu.

Despre Înviere se vorbește în tot Noul Testament. Cu toate acestea ezoteriștii din România caută justificări pentru susținerea teoriilor elaborate. În cele ce urmează vom prezenta câteva argumente biblice care demontează teoria reîncarnării:

Reîncarnarea este o credinţă pagână prin care se neagă credinţa în Înviere. Derutant e faptul că unii dintre adepţii filozofiilor orientale, yoga, arte marţiale, budism, hinduism, prananadi etc. se declară creştini şi spunând că recunosc ca bune învăţăturile ortodoxe le contrazic prin însăşi propovăduirea rătăcirilor lor.

Unii spun că sufletul omului s-ar putea reîncarna dupa moartea biologică a individului într-un trup de animal (cal, vacă, oaie etc.) ceea ce încalcă grosolan învăţăturile Evangheliei şi ale Sfinţilor Părinţi despre suflet şi mântuire căci Iisus Hristos nu s-a jertfit pentru mântuirea animalelor. Alţii zic că sufletul, după moartea trupului, pentru a ajunge la purificare poate să treacă prin mai multe trupuri omenesti până la starea finală de curăţie (purificare) sufletească numită: Nirvana. Dar ce se va întâmpla în ziua Învierii? Sufletul în care trup va rămâne? A creat oare Dumnezeu mai multe trupuri decât suflete?

La cartea facerii ni se spune clar că Dumnezeu a făcut pe om după chipul şi asemănarea Sa; după ce l-a făcut din pământ a suflat pe el şi I-a dat viaţă. Apostolul Pavel zice că o dată este dat omului să moară, iar după aceea să fie Judecata (Ev.9,27). Tot Sfânta Scriptură ne mai spune, încă din Vechiul Testament: ,,…fiindcă omul merge la locaşul său de veci… şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, care l-a dat”(Ecles.12,5 şi 7).

Cu toate acestea, cei ce doresc cu tot dinadinsul să susţină această hulă împotriva Duhului Sfânt, spun că Sfântul Prooroc Ilie Tezviteanul s-a reîncarnat în Sfântul Ioan Botezătorul, justificându-se cu citatul biblic: “Şi dacă voiţi să înţelegeţi, el este Ilie cel ce va să vină” (Mt 11,14). Aici, Mântuitorul vorbea despre Ioan Botezătorul pe care îl numise Ilie căci avea duhul şi râvna lui Ilie şi nicidecum sufletul celui ce s-a ridicat cu trupul la cer. Astfel Evanghelistul Luca spune: “Şi va merge înaintea Lui cu duhul şi cu puterea lui Ilie” (Lc1,17), adică având calităţile (virtuțile) lui Ilie. Acest lucru îl mărturiseşte însuşi Sfântul Ioan Botezătorul în următorul pasaj din Evanghelie: “Şi ei l-au întrebat: Dar cine eşti? Eşti Ilie? Zis-a el: Nu sunt…Ce spui tu despre tine însuţi? El a zis: Eu sunt glasul celui ce strigă în pustie: Îndreptaţi calea Domnului…” (In 1,21-23).

O dovadă incontestabilă care dovedeste ca sf. Ilie Tesviteanul nu s-a reîncarnat în sf. Ioan Botezătorul este arătarea sa împreună cu Moise alături de Mântuitorul pe muntele Tabor când a avut loc Schimbarea la față. Sfântul prooroc Ilie s-a urcat cu trupul la cer (IV Reg 2,11) şi va reveni împreună cu Enoh care şi el, înainte de Potopul lui Noe, s-a urcat cu trupul la cer (Fac 15,18-24). Sfinții Părinți spun că Ilie și Enoh vor veni înainte de sfârşitul lumii: “Ilie într-adevăr va veni şi va aşeza la loc toate” (Mt 17,11; Apoc 11,3-12; Mal 3,22-24) având misiunea de a lupta cu antihrist. Ambii, când vor veni, vor fi în trupurile lor şi nu în trupurile altora.

Această erezie este mult susţinută de adepţii New Age -ului mondial şi mediatizată prin reviste, ziare, emisiuni radio şi TV, literatură modernă, programe educative pentru tineret etc. Prin credinţa în reîncarnare se elimină teama de Judecată, existenţa Raiului şi a iadului, necesitatea căinţei, lăsându-se prilej omului să păcătuiască având şansa de a se curăţi sufleteşte într-o aşa-zisă viaţă viitoare.

ieromonah Eftimie Mitra

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s