România şi-a pierdut libertatea în decembrie 1989

18_ani_de_la_revolutie__18_ani_de_libertate_677_20071217104705_872

Distrugerea industriei şi agriculturii a atins apogeul în cele două perioade ale guvernării „de dreapta” adică 1996 – 2000, respectiv 2004 – 2012, nu pe vremea lui Iliescu. Negociator cu Banca Mondială la privatizări Traian Băsescu. Vânzarea sistemului bancar, Traian Băsescu, distrugerea mineritului Traian Băsescu şi Victor Ciorbea, devalizarea şi dezmembrarea CFR, Traian Băsescu.

Tot ce s-a privatizat după 2000 fusese anterior negociat de Băsescu în programele PSAL pe care le-a coordonat. În 1990 FSN s-a împărţit în 2 tabere: tabăra lui Iliescu, care nu dorea privatizări, ci o trecere treptată la capitalism şi tabăra lui Petre Roman, care voia terapie de şoc cu privatizări masive, împrumuturi de capital străin şi vânzarea la fier vechi a industriei lui Ceauşescu.

Din acel moment a început lupta pentru înlăturarea lui Iliescu care stătea în calea planurilor Ocultei Mondiale de a dezmembra România şi de a-o transforma într-o colonie a Occidentului. Prima încercare a fost „Golaniada” din Piaţa Universităţii, în spatele căreia se aflau partidele istorice şi forţele străine care au organizat lovitura de stat din decembrie 1989.

Controlul total a fost preluat şi distrugerea României a început efectiv în 1996, când la putere a ajuns alianţa CDR, adică Petre Roman cu PD şi partidele istorice. Iliescu şi PDSR/PSD au fost tot timpul pe post de ţapi ispăşitori deşi s-au opus tot timpul măsurilor de tip neoliberal, adică privatizări şi vânzări ale activelor statului, liberalizări, dereglementări şi invazia capitalului străin.

Comentarii de aici

Contrar celor vehiculate în mass-media şi euforiei generale cauzată de lovitura de stat din decembrie 1989, România a revenit sub dictatura masoneriei, deci implicit a celor care doresc instaurarea noi ordini mondiale.

Pentru o scurtă perioadă de timp în anul 1989 România a fost cu adevărat un stat suveran, liber de orice datorii externe, cu o industrie funcţională, condusă totuşi de un regim dictatorial şi supravegheată atent de ochiul securităţii. Până în decembrie 1989.

De fiecare dată se apropie alegerile generale sau prezidenţiale, candidaţii cu şanse de reuşită pleacă în vizite de lucru la Washington (cei de dreapta) dar şi la Bruxelles. De ce? Pentru că trebuie să primească instrucţiuni şi să dea angajamente de respectare a planului de vindere a ţării, a resurselor, de îndatorare excesivă a poporului român etc. La energie şi gaze, iar financiar jocurile se fac tot la Washington prin Comisia Trilaterală, grupul Bildeberg, Consiliul pentru Relaţii Externe.

Indiferent de cine este la putere (cărui partid politic aparţine) regulile jocului sunt aceleaşi. Toate aşa zisele privatizări s-au făcut către grupuri de interese străine şi împotriva poporului rămân. Tot ceea ce a fost profitabil din industrie a fost făcut neprofitabil pentru a fi vândut bucată cu bucată marilor concerne economice, pentru că prim – ministrul Petre Roman şi-a permis să declare că economia românească este o groapă de gunoi. Aceste firme apoi au beneficiat de imense facilităţi fiscale pentru că erau consideraţi investitori strategici, dar adevăratele firme româneşti au fost supuse la biruri multe, complicate, şi modificate anual şi sunt mereu ameninţate de controalele periodice ale organismele lor de stat care îşi iau taxa lor de protecţie de fiecare dată.

Orice afacere pe care statul român a făcut-o a fost una foarte păguboasă pentru poporul român. Au vândut petrolul, gazele naturale, apele, pădurile, terenurile agricole , reţelele de distribuţie ale petrolului, gazelor, energiei electrice, băncile, complexele siderurgice, complexele hidroenergetice, bogăţiile naturale ale munţilor, gazele de şist, platoul continental al Mării Negre cu imensele rezerve de gaze naturale, am vândut sau distrus industria de apărare, agricultura, educaţia şi civilizaţia noastră românească.

Dacă vă amintiţi presiunile economice şi politice împotriva României la aderarea sa la NATO. Deşi fusese printre primele state candidate, a fost permanent la îndemâna altora care au făcut presiuni enorme pentru a câştiga dreptul de exploatare a resurselor naturale sau a încheia contracte comerciale net dezavantajoase pentru poporul român. Astfel a fost semnat contractul cu Bechtel, cea mai păguboasă afacere.

La fel cu aderarea la UE, destul de repede vânzarea ţării către interesele străine (Mital Steel – Marea Britanie, EON – Germania, ENEL – Italia, OMV – Austria, MOL – OMV,Petrom. Uniunea Europeană nu avea nevoie de o ţară dezvros2oltată care să fie concurentă statelor membre, ci una care să fie ţinută pe post de consumator al produselor lor – piaţă de desfacere, pentru a nu pune în pericol propriile economii. De ce au fost impuse tot felul de restricţii cu privire la exportul produselor agro-alimentare româneşti pe piaţa vestică? De ce fabricile au fost transformate în ateliere în care doar se confecţionau produsele, materia primă fiind importată respectiv produsul finit fiind exportat. Doar mâna de lucru ieftină era necesară acestor bişniţari.

De ce Parlamentul European refuză să accepte o discuţie asupra calităţii îndoielnice a produselor destinate pieţei române, ce provin din ţările UE din vest, chiar dacă din perspectiva etichetei sunt identice? Pentru că ei nu vor să fie compromise economiile lor, dar dacă românii se îmbolnăvesc cu milioanele datorită sutelor de chimicale injectate în orice produs din carne sau lapte, folosirii excesive a nitriţilor, fosfaţilor, şi altor compuşi cunoscuţi a produce grave îmbolnăviri la orice vârstă. Chimicale pe care nici în 10 ani organismul nu le poate asimila, şi care în cele din urmă vor cauza boala şi moartea consumatorului.

Pe de altă parte rămânem perplecşi la rapiditatea cu care mai toate guvernele şi preşedinţii se grăbesc să adopte orice text legislativ care vine de la Bruxelles, mai ales dacă prin aceste legi / tratate sunt încălcate drepturile şi libertăţile cetăţeneşti în mod flagrant sau pe ascuns. În plus nu se sfiesc să afirme şi să facă angajamente ferme în numele poporului român, fără a avea un mandat expres în acest sens că ei cunosc cel mai bine ce vrea poporul – deşi nu a fost consultat prin referendum – că oricum nu se ţine cont de dorinţa poporului – vezi referendumul privind reducerea numărului de parlamentari din noiembrie 2009.

Atât preşedintele Traian Băsescu, cât şi primul ministru Traian Răzvan Ungureanu – prieten de nădejde al masonilor Soroş şi a unui escroc internaţional, sunt pentru semnarea contractului şi începerea exploatării de la Roşia Montana prin Gabriel Resources.

Conform cifrelor oficiale se vorbeşte de 300 tone de aur şi 1300 tone de argint. Realitatea este că sunt până la 4000 tone de aur, o cantitate însemnată de argint, dar şi de metale preţioase rare. Acestea din urmă sunt mai valoroase decât tot aurul ce se va extrage. Şi sunt oferite gratuit firmei Gabriel Resources fără a încasa vreun leu pentru ele. În schimb ne vom alege cu cianură care va distruge pentru secole viaţa şi civilizaţia în acea zonă în România.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat în 31.01.2012: „Nu vreau aurul de la Roşia Montană, ci locurile de muncă de oriunde”. Deci în concluzie aurul poate fi vândut pe preţ de nimic, doar ca 1000 de muncitori români să aibă un loc de muncă 20 de ani, iar restul locuitorilor să fie otrăviţi pe viaţă cu cianură. Vom reveni în numărul viitor cu mai multe detalii.

Adevărul despre Roşia Montana – Tunul mileniului dat poporului român

Preluat de pe Dan Tănăsescu – http://dantanasescu.ro/index.php?s=rosia+montana

Pentru Poporul Român, proprietarul bogăţiilor naţionale din România, sunt şi rămân secrete informaţiile referitoare la uriaşele zăcăminte de aur, argint, uraniu şi metale rare din perimetrele Roşia Montană şi Bucium, precum şi cele privind explorarea şi exploatarea lor.

Așa cum ştie toată lumea, primirea României şi a Bulgariei în spațiul Schengen, un spaţiu în care sunt desfiinţate de facto frontierele interne ale statelor incluse în acest spaţiu, a fost amânată de nenumărate ori în ultimii ani de către Consiliul pentru Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) al UE-ului.

Dar cât de justificate sunt aceste decizii ale Consiliului JAI sau mai bine zis ale decidenților informali care conduc UE-ul? Lăsând la o parte pretextele, ridicările din umeri, încurajările ipocrite sau admonestările iritate, ar trebui să ne întrebăm care este motivul real al divizării UE-ului în două segmente extrem de distincte: Zona Schengen (ZS) și Zona non-Schengen (ZNS).

În opinia mea, carantina impusă României şi Bulgariei de către Bruxelles în ceea ce priveşte accesul în ZS reprezintă o decizie determinată în mod exclusiv de mentalități și de interese unilaterale. Şi care sunt aceste mentalităţi şi interese? Cei care cunosc cât de cât Occidentul ştiu, desigur, că acolo sărăcia este considerată în ultimă instanţă o boală contagioasă, iar săracii nişte bolnavi care trebuie trataţi şi de care trebuie să te fereşti dacă vrei să rămâi sănătos. Desigur, există şi în Occident oameni înţelegători şi milostivi faţă de cei săraci, mai ales în Grecia, în Italia şi în Spania. Dar în Olanda, în Suedia, în Danemarca, în Finlanda, în Germania, în Austria, în Ţările Baltice, în Marea Britanie şi în multe alte state occidentale există foarte puţină înţelegere şi milă pentru cei săraci şi pentru sărăcie.

Această inapetenţă a Occidentului pentru sărăcie şi pentru cei săraci poate fi judecată în fel şi chip, dar cred că aceste judecăţi de tip speculativ nu reprezintă soluţii reale în ceea ce priveşte eradicarea sărăciei. Iar celor care se îndoiesc de faptul că majoritatea occidentalilor consideră sărăcia o infirmitate nescuzabilă care trebuie tratată şi de care trebuie să te fereşti le recomand să analizeze ultimele discursuri ale lui David Cameron privind problema liberului acces al românilor şi al bulgarilor pe piaţa forţei de muncă a Marii Britanii. Ce spune de fapt premierul Marii Britanii? Dacă accesul forţei de muncă din România şi din Bulgaria nu va mai fi îngrădit ca şi până acum, atunci Marea Britanie va fi invadată de muncitori români şi bulgari foarte săraci, iar autorităţile britanice vor fi obligate să asigure protecţie socială pentru soţiile şi pentru copiii acestor nefericiţi. Se îndoieşte cineva că marea majoritate a britanicilor consideră că atât premisa, cât şi concluzia acestui silogism sunt perfect valide? În plus, trebuie să ținem cont că Marea Britanie nu face parte din ZS. Dar Franţa face parte din această zonă. Iar dacă România şi Bulgaria ar deveni „colege” cu Franţa în ZS, atunci autorităţile franceze n-ar mai putea expulza, ca şi acum, romii români şi bulgari în ţările natale, ci, dimpotrivă, ar trebui să creeze locuri de muncă, grădiniţe, şcoli, cantine şi spitale pentru aceşti nou veniţi.

Desigur, putem să calificăm discursurile politicienilor şi liderilor de opinie occidentali care militează pentru expulzarea romilor emigraţi din România şi din Bulgaria şi pentru neincluderea acestor ţări în ZS drept populiste, xenofobe, rasiste sau denigratoare. Putem să ne prefacem că nu înţelegem realitatea şi să declarăm, la fel ca şi miniștrii de externe din România şi din Bulgaria, că „nu există nici un motiv… bazat pe realități concrete” care să justifice existenţa ZNS. Dar toate astea nu vor ajuta la nimic. Din păcate, faptul că România şi Bulgaria sunt cele mai sărace ţări din UE nu reprezintă o mistificare sau un pretext propagandistic. În opinia mea, eradicarea sărăciei din aceste ţări reprezintă o problemă concretă care implică în mod necesar soluţii concrete şi nu speculaţii sau frustrări, indiferent dacă România şi Bulgaria vor fi sau nu vor fi acceptate vreodată la „masa bogaţilor”.

Slovacia, Estonia şi Bulgaria – celelalte state care au aderat la UE în perioada 2004-2007 nu au reuşit să recupereze în perioada de după aderare absolut nimic din marile decalaje de productivitate a factorilor de producţie (munca şi capitalul) comparativ cu statele din UE cu un nivel ridicat de dezvoltare economică. Dimpotrivă, fractura dintre Vechea şi Noua Europă a devenit și mai vizibilă în ceea ce priveşte nivelul dezvoltării economice şi al prosperităţii după marea extindere din primul deceniu al acestui mileniu. Drept urmare,UE-ul este o grupare supra-statală în care unele state se îmbogăţesc pe seama celorlalte!

Ce rost au parteneriatele strategice ale României cu SUA sau cu Marea Britanie? Ce câştigă România din aceste parteneriate? În opinia mea, absolut nimic. Cât despre costurile acestor parteneriate, nu are rost să mai vorbim: carne de tun pentru războaiele coloniale din Afganistan şi din Irak, cele mai scumpe autostrăzi din câte s-au construit vreodată, fregate casate cumpărate la preţuri exorbitante, dezastre ecologice de tip Chevron, baze militare la Constanţa şi la Deveselu. Şi pentru ce toate astea? Pentru că România a fost primită în NATO şi în UE.

Suntem colonia ”euro-atlanticilor” , depozit de resurse gratuite, rezervatie de sclavi ieftini, piata de desfacere, poligon de experimente, fabrica de curve, ”donatori” de organe, de ovule, de tot ce detinem,totul este la discretia celor care inca dau lectii de democratie in Romania.

Pentru ca o societate să prospere, trebuie să fie îndeplinite 2 lucruri:

1. Oamenii trebuie să producă plus-valoare.
2. Această plus-valoare să fie împărtăşită între indivizi.

Un om obişnuit nu poate să producă singur plus-valoare, pentru că mijloacele de producţie se află în mâna patronilor de firme şi corporaţiilor. Iar plus-valoarea nu poate fi împărtăşită în mod liber, pentru că aceasta se face prin intermediul banilor, iar banii sunt controlaţi de bancheri. Orice activitate lucrativă pe care o poate face un om simplu, fără să îşi înfiinţeze o firmă şi deci să ia un credit de la bănci este un mic ciubuc, prin care să extragă valoare de la ceilalţi, care multe pori sunt la fel de săraci ca şi el. Deci dacă vrei să devii prosper cu adevărat, singura soluţie cinstită este aceea de a produce ceva, fără să iei nimic de la ceilalţi.

Guvernanţii nu încurajează activităţile mici, aducatoare de venituri, pentru că sistemul capitalist care ne este impus din afară favorizează doar marile corporaţii transnaţionale şi vizează eliminarea micilor afacerii, care asigură oamenilor obişnuiţi independenţa financiară şi faţă de sistem. Globalizarea spune că regulile nu le mai fac statele şi naţiunile, ci pieţele şi investitorii, conform propriilor interese. Nouă nu ne trebuie investitori străini, ci firme româneşti bazate pe producţie de bunuri, nu speculaţii şi servicii. De ce nu facem agricultură noi? Pentru că prin tratatul de aderare la UE am convenit să fim piaţă de desfacere pentru produse alimentare, nu producător agricol. Scrie în tratat, dar puţină lume ştie. O corporaţie preferă să aducă fructe din noua Zeelandă în România şi să exporte fructe din România în Noua Zeelandă. De ce? Pentru că face profit şi este ieftin, deoarece statele subvenţionează corporaţiile şi taxează la sânge micii producîtori! Soluţia este localizarea economiei, nu globalizarea.

Teoriile economice provenind din şcoala economică austriacă de factură libertariană au la bază idei sataniste. În concepţia lor cel care produce este doar patronul, în timp ce proletariatul reprezintă o masă de animale puturoase care stau cu mâna întinsă la stat. Realitatea este însă exact invers: cei ce produc sunt muncitorii, ţăranii şi toţo ce de la baza societăţii, iar patronii şi bancherii sunt doar nişte paraziţi care trăiesc pe spinarea lor însuşindu-şi tot rodul muncii acestora. Citiţi despre William S. Volker şi ideologia libertariană.

Voinţa de a intra în UE şi NATO nu a fost a poporului român ci a politicienilor cumpăraţi de cei din afara ţării. Poporul a fost convins prin acţiuni concertate de propagandă şi manipulare în masă. În primul rând populaţia habar nu avea despre ce e vorba.

În orice ţară din lume sunt doar două forţe care pot face legea: cei care tipăresc bancnote şi politicienii cumpăraţi de aceştia. În România în prezent legile se fac conform dispoziţiilor de la UE, de la FMI, Banca Mondială şi alte asemenea instituţii mafiote. Un lucru mai puţin cunoscut de populaţie, dar foarte bine cunoscut de unii politicieni este că, prin Tratatul de aderare la UE, României i se limitează dreptul de a face agricultură, pentru a nu face concurenţă celorlalte state. Pe urmă legile din România sunt mai puţin importante în raport cu cele europene sau cu directivele europene. Citiţi articolul 148 din Constituţie.

Totuşi, ca soluţie eu aş vedea mai multă solidaritate între români. De exemplu fermierii să se organizeze în asociaţii cetăţeneşti şi să-şi facă singuri sisteme de distribuţie, de promovare a produselor, să înfiinţeze bănci populare, sau Case de ajutor reciproc (CAR), care să folosească capital autohton şi să ofere credite fără dobândă, sau cu dobânzi foarte mici pentru investiţii, iar banii să rămână tot la aceste asociaţii nu să iasă din ţară, ca în cazul băncilor. La aceasta ar putea contribui, dacă ar exista, oameni de afaceri potenţi din România, care să sprijine financiar aceste asociaţii ale ţăranilor şi micilor întreprinzători din România.

În agonie ne-au adus alogenii care au cotropit şi au luat în stăpânire ţara. România este ca un animal muşcat de un şarpe sau o insectă veninoasă, care acum este amorţit, sleit de puteri şi incapabil de acţiune. Cel mai otrăvitor lucru pentru poporul român este să fiim dezbinaţi să ne urâm între noi şi să considerăm că „de vină suntem noi toţi”! NU!!! De vină sunt cei care ne conduc şi care dau mereu vina pe noi pentru ticăloşiile lor! Conducătorii noştri sunt înţeleşi cu cei de la UE, ca România să nu facă agricultură.

( Dan Tănăsescu)

2 gânduri despre &8222;România şi-a pierdut libertatea în decembrie 1989&8221;

    • O mica eroare; prima dorinta de a-l ,,termina,, pe Iliescu a fost in ianuarie 1990 cand un alt ,,revolutionar,, suit pe tanc a aratat cu degetul in jos dorinta lui de a lua puterea.Incet, incet omul s-a pierdut in ceata….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s