Cine a vîndul PETROM-ul?

1908197_1610006399214411_400261909151585649_n

Clica mafiotă UE-FMI-BM care a pus stăpânire pe România prin intermediul cuplului Basescu-Isărescu şi a acoliţilor acestora. Vă rugăm să remarcaţi termenele strânse pentru „privatizarea” perlelor coroanei, care au avut loc, hoţeşte, un fel de alba-neagra în ultimi ani de mandat. Practic, toate întreprinderile profitabile construite de poporul român în zeci de ani au fost date gratis unor asasini economici internaţionali de un preşedinte care nu reprezintă în niciun caz interesele poporului roman.

In 10 ani de basism Din Romania au plecat peste 1000 de miliarde de euro CASH. Toate astea inseamna un mare ajutor in distrugerea si exploatarea Romanilor iar BASESCU nu va plati penal niciodata!

Cine a vîndul PETROM-ul?

Propaganda pentru privatizare are la bază ideea că statul nu este un bun administrator şi, deci, toate – sau aproape toate – întreprinderile statului trebuie privatizate, fiindcă nu sunt eficiente, iar un particular are grijă mai bine de patrimoniul respectiv.

In anii ’90 Traian Basescu era negociator sef cu Banca Mondiala si FMI in cadrul acordului PSAL si a semnat o serie de privatizari paguboase pentru Romania.

Obligaţia de privatizare a Petrom a fost asumată de Traian Băsescu, prin celebrul Memorandum cu Banca Mondială din anul 2000. Petrolul, în România, este exploatat. Americanii, la început, nemţii – în perioada războiului. În perioada privatizării Petrom,companiile petroliere americane – în special cele apropiate de republicani – se „conectau” la marile „puţuri” petroliere. Prin contractul de privatizare, s-a concesionat exploatarea unor perimetre.

In timpul Regimului Constantinescu-Ciorbea-Vasile-Isarescu s-a convenit cu Banca Mondiala, in cadrul programului PSAL , sa fie privatizat PETROM. Negociator-sef din partea Guvernului Romaniei in cadrul acestui program PSAL 2 a fost ministrul Transporturilor, Traian Basescu.

Dupa anul 1989, dupa lovitura de stat din decembrie, fortele oculte straine care au pus mana pe Romania si asasinii economici impreuna cu papagalii si popandaii politici de la Bucuresti au fost deosebit de preocupati de jefuirea zacamintelor de titei si gaze naturale, precum si de averea PETROM-ului. Regia Autonoma a Petrolului PETROM a fost transformata, prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.49 din 15 septembrie 1997, in Societatea Nationala a Petrolului PETROM S.A. care avea ca obiect de activitate: explorarea si exploatarea zacamintelor de petrol si gaze naturale de pe uscat si din platoul continental al Marii Negre; rafinarea si prelucrarea titeiului; transportul si comercializarea produselor petroliere; comercializarea gazelor; importul si exportul de titei, produse petroliere, utilaje, echipamente si tehnologii specifice. Anterior privatizarii, S.N.P. PETROM S.A. a fost singurul producator de titei din Romania si cel de al doilea producator de gaze naturale.

Conform contractului de privatizare, cumparatorul OMV (firma de stat) din Austria a platit Statului Roman suma de 668,815 milioane euro. Aceasta suma este mai mica decat profitul obtinut de PETROM intr-un an. PSAL este considerat o reusita deopotriva de autoritatile romane si de Banca Mondiala, care, potrivit ministrului Basescu, a calificat programul derulat in Romania drept un „succes story”. Basescu sustine ca desfiintarea Bancorex, ca efect al aplicarii PSAL, a avut urmari pozitive asupra sistemului financiar romanesc.

Privatizarea Petrom a fost initiata de guvernul din care Traian Basescu a facut parte si de el insusi, in calitate de coordonator al Programului PSAL ( vezi HG 202/1998, HG 362/1998, HG 363/1998, HG 374/1999,HG 456/2000, Memorandumul trimis de Basescu lui Mugur Isarescu in 2000, prin care propunea privatizarea Petrom prin vanzarea a peste 50% din actiuni, etc).
Va mai aduceti aminte de „privatizarile” decise de Basescu in 1999?

Iata lista acestor societati:

ALRO SA Slatina

ALPROM SA Slatina

SIDEX Galati

HIDROMECANICA Brasov

ELECTROPUTERE Craiova

ROMVAG Caracal

ANTIBIOTICE Iasi

TRACTORUL Brasov

ROTEC Buzau

CORD Buzau

FORTUS Iasi

SANTIERUL NAVAL Constanta

CMB Bocsa

REAL Pleasa

SIDERMET Calan

CUG Cluj

ELSID Titu

INDUSTRIA SARMEI Campia Turzii

FAUR Bucuresti

SUBANSAMBLE AUTO Sf Gheorghe

MECANICA Marsa

ROCAR Bucuresti

TIMPURI NOI Bucuresti

UZTEL Bucuresti

UZUC Ploiesti

PETROUTILAJ Campina

GRIRO Bucuresti

VIROMET Victoria

CAROM Onesti

UZINELE SODICE Govora

COLOROM Codlea

BICAPA Tarnaveni

ARGESANA Pitesti

MOLDOSIN Vaslui

CORAPET Corabia

TEROM Iasi

ROMTENSID Timisoara

COST Targoviste

ARO Campulung

VULCAN Bucuresti

RULMENTUL Brasov

UCM Resita

LUGOMET Lugoj

NICOLINA Iasi

MECANICA Negresti Oas

F.S.R. Rasnov

URBIS Bucuresti

OPTICA Timisoara

TEHNOFRIG Cluj

ELECTROTURRIS Turnu Magurele

BIOSIN Calafat

ELECTRONICA Bucuresti

ROFEP Urziceni

SINTER Azuga

EXFOR Bucuresti

POIANA Brasov

CELHART DONARIS Braila

CLUJANA Cluj-Napoca

I.U.G. Craiova

ROMAN Brasov

NITRAMONIA Fagaras

SIDERURGICA Fagaras.

Asta e logica băsistă

Dacă spui nasoale despre Băsescu, SUA/UE/NATO/Occident înseamnă că faci propagandă. Dacă spui nasoale despre socialişti PSD, Năstase, comunism, asistaţi social, înseamnă că spui adevărul.

Sunt înverşunat împotriva a 3 lucruri: minciuna, ticăloşia şi prostia.

Vorbim aici de resurse de petrol, de gaze şi de energie electrică. Toate aceste companii sunt extrem de profitabile. Să pierzi controlul asupra resurselor energetice ale ţării în acest moment echivalează cu o crimă în masă. Şi acesta nu este un eufemism. Există deja precedentul Petrom şi înstrăinarea pe nimic a resurselor de petrol şi capacităţilor de rafinare ale României, cu efecte dezastruoase asupra consumatorilor, şoferilor în acest caz, care au putut vedea pe pielea şi pe buzunarul lor ce înseamnă monopolul asupra resurselor energetice.

Vorbim practic de companiile care exploatează, produc şi „transportă” energia electrică şi gazele în acesta ţară. Vorbim de Hidroelectrica şi de NuclearElectrica, care produc cea mai ieftină energie din ţară, din apă şi energie nucleară, şi de o infrastructură construită în zeci de ani de poporul roman.

 

De ce sunt privatizate?

Este simplu! Pentru că sunt apetisante. Pentru că se poate. Pentru că asasinii economici care gravitează în jurul clicii Băsescu,UE, SUA, FMI, CE, BM au pus ochii pe ele. Pentru că odată cu privatizarea acestor companii, care au poziţii de cvasimonopol, se ia prizonieră o întreaga ţară care va fi prinsă ca într-un lagăr şi va fi complet dependentă de şefii ei străini care le pot creşte sau scădea preţul la gaze sau la curent electric sau chiar le pot opri gazele sau lumina după bunul plac.

La polul opus avem cazul Ungariei al cărei premier patriot şi responsabil, Viktor Orban, a negociat dur pentru preluarea din acţiunile MOL vândute anterior tot la „sugestia” binevoitoare a UE într-un exces de febră a privatizărilor cu orice preţ.

Aceste companii cu un potenţial de dezvoltare imens au fost ţinute intenţionat în acesta stare de precaritate. Nu s-a încercat nicio clipă eficientizarea lor. Vânzarea acestor companii importante pentru economia românească cu situaţia unui bogătaş care, ajuns, la limita resurselor, îşi vinde argintăria din casă. Nimic mai adevărat. Numai că acestă vânzare este, de fapt, o simplă donaţie, o schimbare de proprietar. Sunt cele mai interesante societăţi care au mai rămas de furat în România, de care nici măcar lăcustele roşii PSD-iste nu au îndrăznit să se atingă.

Cine le vrea atât de tare

Există un interes crescut venit din partea unor concerne din SUA şi Europa, apropiate FMI, CE şi BM. Aceste concerne fac presiuni extraordinare pentru vânzarea acestor pachete de acţiuni.

Metoda „calului troian”

Un pachet de 15% este suficient de mic pentru a induce opiniei publice imaginea ca statul controlează aceste companii, însă suficient de mare pentru ca pachetul majoritar de acţiuni să fie preluat după una-două majorări succesive de capital la care statul, evident, nu va participa. Participaţia „investitorului” va creşte apoi la 30% iar apoi la 50-60%. Acest model a fost „brevetat” în cazul Petrom sau în cazul Fondului Proprietatea unde statul era iniţial proprietar. În cazul Petrom, statul a păstrat iniţial un pachet de acţiuni de 40%, însă după câteva majorări succesive de capital, participaţia s-a diminuat până la 9%, statul român pierzând, astfel, o sursă extrem de importantă de venituri în condiţiile în care valoarea acţiunilor companiei a crescut fantastic.

În cazul Fondului Proprietatea, care a fost creat, de fapt pentru despăgubirea foştilor proprietari, jaful a fost şi mai mare. În cadrul acestui fond au fost incluse acţiuni la companii foarte apetisante (multe şi din lista de mai sus). De la o deţinere iniţială de 100%, statul a ajuns la 80%, apoi la 40%, prin majorări succesive de capital ale acţionarului minoritar la care statul nu a participat, pentru ca acum să nu mai deţină nimic la Fondul Proprietatea. O altă țeapă dată foştilor proprietari care îşi aşteaptă despăgubirile şi acum, după mai bine de 20 de ani.

Presaţi de creditorii internaţionali

Efectul: transferul de proprietate gratis din proprietatea poporului român în cea a bancherilor internaţionali, prietenii lui Băsescu.

Preţul, stabilit de consultanţi. Băsescu se spală pe mâini

Consultanţii aleşi pe sprânceană pentru această privatizare fac parte din marea finanţă internaţională, mult blamată în toată lumea, precum J.P. Morgan sau Goldman Sachs. Aceştia vor „recomanda” preţul de vânzare după o analiză a „realităţilor economice”. Practic, aceşti consultanţi îi vor spune lui Băsescu la ce preţ trebuie să vândă acestor acţiuni chiar prietenilor lor apropiaţi de FMI, probabil, unul derizoriu. Iar Băsescu, după mintea lui, se va spăla pe mâini, pasând reponsabilitatea asupra consultantului.

Unul dintre capetele de acuzare în procesul lui Nicolae Ceauşescu a fost subminarea economiei naţionale. Pare hilar astăzi când ne gândim că, chiar sub mandatul lui Ceauşescu au fost construite aceste întreprinderi. Pentru această acuzaţie, puerilă, de altfel, Ceauşescu a fost executat şi i s-a confiscat întreaga avere! De data aceasta răspunderea este individuală! Cu atât mai mult că, în cazul lui Băsescu, au existat semnale că ar putea fi un agent infiltrat (activitatea sa la Anvers l-a expus riscului recrutării de către agenţii străine) la vârful statului încă de acum 20 de ani când şefii lui de afară i-au ordonat să lichideze flota maritimă, o concurență redutabilă pentru ei în acele vremuri. Şi, s-a conformat rapid. După 20 de ani a primit ordinul sa dea lovitura de graţie României şi să transforme țara într-o colonie. Şi, de asemenea, s-a executat rapid.

Manipularea penibilă

În intervenţiile sale televizate, la săptămâni după începerea protestelor împotriva să, Băsescu ne-a vorbit despre fluturi, baloane şi alte bazaconii. Nu a scos un sunet, însă, despre jaful pe care l-a pus la cale. S-a gândit probabil, că nu-i interesează pe români pe mâna cui ajunge energia ţării. A ţinut, însă, să precizeze că nu a greşit nimic până acum, că a făcut doar ce a trebuit să facă. Pusă în acest context, declaraţia să este halucinantă!

Lipsa de consultare a poporului

În cel mai rău caz, supus fiind la presiuni externe, ar fi organizat un referendum pe această temă extrem de importantă pentru viitorul României. Nu, în schimb, cuplul Băsescu-Boc a preferat să joace alba-neagra cu poporul român şi să profite de lipsa lui de atenţie. Până acum!

Mesajul preşedintelui în primul discurs după demonstraţiile împotriva sa. No comment!

„S-a creat impresia falsă că preşedintele nu-i mai reprezintă pe români în relaţia cu instituţiile statului. Pentru români, obligaţia preşedintelui de a-i reprezenta continuu e unul din imperativele majore, fiind vorba de un președinte ales direct. Aş vrea ca românii să înţeleagă că îmi e extrem de clară situaţia în care se află. Ştiu că măsuri precum creşterea TVA, reducerea salariilor bugetare, restructurarea sectoarelor bugetare, introducerea contribuţiilor pentru sănătate la pensiile de 750 de lei i-au făcut să iasă în stradă ca urmare a traiului greu. Ştiu în acelaşi timp că aceeaşi abordare o au şi milioane de români care n-au ieşit în stradă. E clar pentru mine că prima obligaţie e aceea de a restabili legăturile de încredere între mine şi acea parte a populaţiei care şi-a pierdut încrederea în președinte.”

Mass-media aservită

Probabil că abia dacă aţi văzut câte o relatare palidă în presă despre acest adevărat jaf care ni se pregăteşte. Ne-am fi aşteptat la adevărate dezbateri pe acesta temă şi la mii de articole scrise. În schimb, nimic. Televiziunile au profitat de zăpadă ca să ne manipuleze şi să ne impună false probleme, nu înainte de a analiza pe toate părţile discursurile penibililor.

Jaful din energie nu este interesant. Nu e de mirare că acţionariatul majorităţii televiziunilor aparţine cam aceleiaşi minorităţi etnice, care vrea ca această alba-neagra în care perdantul este poporul român, să aibă succes.

Studiu de caz – Transgaz

Consorţiul format din:
– Erste Group Bank AG
– Goldman Sachs Internaţional
– Banca Comercială Română
– Raiffeisen Capital & Investment

Consorţiul format din:
– B.R.D. – Groupe Societe Generale
– Citigroup Global Markets Limited
– ING Bank N.V. London Branch
– Societe Generale
– ING Bank N.V. Amsterdam-Sucursala Bucureşti

Consorţiul format din:
– Unicredit CAIB Securities România,
– Unicredit Bank AG-London Branch,
– Alpha Bank România,
– Alpha Finance România,
– BT Securities,
– JP Morgan Securities Ltd.

Comisia numită prin ordin al ministrului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, împreună cu consultanţii care acordă serviciile de asistenţă juridică în cadrul acestui proces, respectiv Societatea Civilă de Avocaţi „Salans, Moore şi Asociaţii” împreună cu Cabinetul Individual de Avocatură „Septimiu Stoica”, în urma punctajului total obţinut de către Ofertanţi, au declarat Oferta câştigătoare cea a Consorţiului de intermediere constituit din Erste Group Bank AG, Goldman Sachs Internaţional, Banca Comercială Română şi Raiffeisen Capital & Investment, acesta fiind declarat Ofertant selectat.

Ce înseamnă PRIVATIZAREA în România?

Scopul Loviturii de Stat din România a fost transferul patrimoniului de stat din regimul proprietăţii socialiste de stat în cel privat (adică PRIVATIZAREA).

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s