Dispariţia totală a banilor lichizi va însemna sclavie totală faţă de bănci

998212_391218124315860_491999545_n

Sistemul bancar produce bani din nimic. Procesul este cea mai uluitoare scamatorie care a fost vreodată inventată. Dacă vreți să fiți sclavii băncilor (a se citi, Noul Guven Mondial – Bancherii lumii) , atunci lăsați bancherii să creeze banii și să controleze creditul.

Sir Josiah Stamp,Director al Bank Of England în perioada 1928 – 1941

Dacă nimeni nu ar mai face credite,în curând nu ar mai exista bani în circulație. Din păcate ăsta e sistemul bancar. Eu nu am făcut în viața mea un credit.

Sistemul bancar nu se prăbuşeşte niciodată şi nici nu are cum să se prăbuşească pentru că el creează şi manipulează banii. Tot ce face sistemul bancar este să dea credite masiv, după care să retragă banii din circulaţie şi să sisteze creditarea ulterioară, fapt ce duce ca persoane fizice, companii, state şi naţiuni întregi să intre în faliment. După care toţi aceştia sunt puşi să plătească din propria muncă şi prin cedarea proprietăţilor pe care le deţin.

Se vorbeşte mult de crize economice, de zona euro, de datoriile suverane, despre cipuri RFID şi despre cât de ticălos este actualul sistem financiar, care trebuie neapărat schimbat. Dar puţini sunt cei care realizează că, pe furiş, ne îndreptăm spre ceva mult mai ticălos şi mai nociv pentru umanitate: dispariţia banilor lichizi.

Treptat, se doreşte o trecere totală şi definitivă de la banii actuali de hârtie, plastic sau metal, la banii electronici, folosiţi şi în prezent în tranzacţiile financiare cu carduri, online, prin SMS etc.

Unul din pretexte este acela al eliminării evaziunii fiscale şi al tranzacţiilor ilicite, folosite de crima organizată sau terorişti. În Statele Unite, deja, de la o anumită sumă, orice plată cash este automat luată în vizor de FBI ca fiind suspectă. Chiar şi în Bulgaria, plăţile în numerar mai mari de 1.500 de euro au fost interzise. Pe de altă parte, oamenii sunt încurajaţi în mod constant să facă plăţi cu cardul, printr-o publcitate tot mai agresivă, iar unele firme oferă angajaţilor plata salariilor doar pe card.

Cred că nu trebuie să fii un expert în economie şi un geniu ca să îţi dai seama ce ar însemna să avem o societate fără bani lichizi. În primul rând, banii nemaiavând suport fizic, singurele locuri unde îţi vei putea păstra economiile şi banii pentru cheltuielile curente vor fi băncile. Şi aici începe toată nebunia!

Asta pentru că orice tranzacţie care se face prin bancă este taxată cu un comision. Atunci când faci o plată, sau scoţi bani de la ATM, banca îşi ia automat partea ei. Pe lângă taxele aferente tranzacţiilor, mai există o serie de comisioane lunare pentru administrarea contului curent, pentru administrarea cardului, pentru Internet banking etc.

Mai multe detalii în link-ul de jos

dantanasescu.ro )

De mai multă vreme în Statele Unite,dacă faci plăți cu bani cash de la o anumită sumă în sus,cam 10.000 de dolari dacă nu mă înșel,automat intri în vizorul FBI și riști să fi arestat,fiind considerat chiar terorist.

Scopul este firește eliminarea treptată a banilor lichizi și creșterea dependenței cetățenilor de bănci și de guvern,aceștia putând dispune de banii lor,deveniți simple cifre într-un calculator,mult mai ușor și mult mai abuziv ca până acum.

Se pare că acest proces de eliminare a banilor fizici din circulație este în desfășurare și în România,existând un anumit plafon la plățile în bani cash efectuate de persoanele juridice,acesta urmând să fie introdus și la persoanele fizice.

Vorbim despre intenția de limitare a sumei maxime pentru plățile cash, plăți limitate deja pentru persoanele juridice. În prezent, o companie poate face într-o zi plăţi cash către o altă firmă sau o persoană fizică de cel mult 5.000 de lei, iar valoarea cumulată a operaţiunilor cu numerar nu poate depăşi 10.000 de lei pe zi. Plafonul ar urma să scadă până la 1.000 de lei către un singur client și cel mult 5.000 de lei cumulat. De asemenea, Ministerul Finanțelor analizează și posibilitatea („oportunitatea“, mai exact) de a introduce limitări și pentru plățile între persoane fizice.

Deci dacă vrei să cumperi ceva mai scump de 1.000 lei,trebuie mai întâi să depui suma respectivă la bancă. Asta înseamnă că vom fi tot mai dependenți de bănci,care ne vor omorî cu comisioane tot mai mari la orice tranzacție efectuată,iar statul va putea să bage mâna și mai vârtos în avutul nostru,de câte ori are chef și ne va urmări să nu-i scape niciun bănuț netaxat. Totul bineînțeles sub pretextul fals reducerii evaziunii fiscale și a economiei subterane,care oricum se desfășoară sub atenta supraveghere și îndrumare a instituțiilor statului. Și chiar dacă treci peste faptul că vei deveni un sclav al băncilor și al statului și în final vei ajunge o vită cu implant RFID,mai poți avea neșansa să pățești ca cei câteva sute de nefericiți,care au avut ghinionul să plătească cu POS-urile de la Raiffeisen.

Sursa articol : dantanasescu.ro

O societate fără bani (doar cu bani electronici) nu este atât de îndepărtată pe cât s-ar putea crede. De exemplu, în Statele Unite, doar 7% din totalul tranzacţiilor au loc cu bani-gheaţă; restul tranzacţiilor au loc electronic. În unele ţări occidentale, folosirea unei sume mari de bani cash te face să fii privit ca un potenţial infractor, căci în majoritatea infracţiunilor se folosesc cu precădere banii-gheaţă. În Italia, în decembrie 2011, primul ministru italian Mario Monti a propus ca tranzacţiile cu cash să fie limitate la suma de 1.200 de euro, ceea ce înseamnă că, dacă ai vrea să vinzi sau să cumperi ceva ce depăşeşte 1.200 de euro trebuie să foloseşti doar tranzacţiile prin bancă. În Suedia, doar 3% din tranzacţii au loc cu bani cash; de exemplu, în majoritatea mijloacelor de transport în comun nu se mai pot cumpăra bilete cu ajutorul banilor-gheaţă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s