Corporațiile sunt mai presus de suveranitatea națională

ttip

Washington și Bruxelles negociează un tratat care ar permite investitorilor sa atace Statele. O evoluție majoră puțin mediatizată

Corporaţiile multinaţionale pun stăpânire pe lume

Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii speculează tot mai mult sărăcia unor ţări predominant agricole, pentru a asigura marilor corporaţii surse de materii prime şi forţă de muncă ieftine. Actualele colonii continuă să fie şi astăzi exploatate prin impunerea unor „acorduri de liber schimb”, încheiate exclusiv în avantajul investitorilor străini. Populaţia acestor ţări trăieşte în cea mai mare parte de pe urma agriculturii. Speculând sărăcia, nevoia de hrană, de locuri de muncă,a acestor ţări, SUA şi UE le impun condiţii total dezavantajoase pentru ele. Lucrurile nu se limitează doar la atât. Prin aceste acorduri sunt impuse reguli care îi anihilează pur şi simplu pe producătorii autohtoni.

Cum cele mai multe din aceste curţi internaţionale sunt controlate de SUA şi UE, ele nu au cum să ţină cont şi de interesul naţiunilor sărace. Armata de jurişti şi de avocaţi din spatele acestora primeşte onorarii exorbitante din partea marilor corporaţii.

TPP decide: corporațiile sunt mai presus de suveranitatea națională!

După ani de discuții între înalți funcționari, industriași și financiari, Statele Unite si Comisia europeană au oficializat, prin urmare, negocierile privind un nou tratat care ar acoperi atât comerțul cât și investițiile. Un text cu bătaie foarte lungă care ar trebui să modeleze lumea în anii următori. Barack Obama l-a inițiat în februarie 2013, în discursul său privind starea Uniunii. Imediat, José Manuel Barroso,fost președintele Comisiei Europene, instituția care negociază pentru cele 28 de țări ale Uniunii Europene (UE) a declarat “intenția sa de a progresa rapid. Contextul economic actual ne cere să ne unim forțele (…)”. A urmat imediat Parlamentul European care a votat în favoarea deschiderii acestor negocieri, iar președintele său, Martin Schulz, a prevăzut chiar că “un final fericit ar avea, pentru ambele părți, beneficii imense”.

Românii acceptă legile stăpânului (SUA/UE/NATO)

Va reamintesc ca Microsoft la fel ca Bechtel sunt companii AMEERICANE si nu ruse,care au fraudat bugetul de stat al Romaniei cu sustinerea ambasadei USA la Bucuresti,mass media propagandista finantata de Washington cu sute de milioane de dolari/euro.

Numărul proceselor este în creștere în Statele Unite, Canada și Mexic de la adoptarea în 1994 a Acordului de Liber Schimb Nord American (NAFTA) . De exemplu, compania Metalclad a primit compensații de milioane de dolari pentru refuzul de către autoritățile mexicane de a autoriza activitățile sale de îngropare a deșeurilor toxice pe un teren pe care-l cumpărase. De asemenea, compania americană Lone Pine Resources reclamă Quebecului 250 milioane dolari, pentru interzicerea exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică.

“Statele Unite ar putea căuta să impună acest model în timpul negocierilor cu UE”, recunoaște Pascal Kerneis.

Bazat la Bruxelles, acesta din urmă a participat la pregătirea negocierilor transatlantice, alături de alte organizații, cum ar fi Business Europe, care regrupează organizațiile patronale din întreaga UE. Ce se spune la aceste întâlniri? Informația este confidențială. Două asociații care scrutează activitățile de lobbying de la Bruxelles -Observatorul Europei întreprinderilor (Corporate Europe Observatory, CEO ) și Institutul transnațional (Transnational Institute, TNI) – au folosit o procedură administrativă care le-a permis să primească documente interne ale serviciilor Comisiei europene ce pregătesc acest tratat. Ele sunt edificatoare (raportul în limba engleză al CEO și al TNI : A Transatlantic Corporate Bill of Rights este disponibil la http://www.corporateeurope.org sau http://www.tni.org). Astfel, într-un e-mail pe care La Vie l-a consultat, un funcționar de rang înalt raportează colegilor săi declarații pe care le-ar fi făcut același Pascal Kerneis, la 8 iulie 2011, la o întâlnire cu o delegație a Camerei Americane de Comerț pe lângă UE : “protecția investițiilor nu ar trebui să fie sacrificată pentru obiective de politici publice, inclusiv drepturile omului și dreptul muncii”.

Întrebat, Pascal Kerneis nu-și amintește, pe moment, de acestă întâlnire, dar asigură că “nu a spus niciodată asta. Mai ales că atribuțiile mele nu au nimic de-a face cu dreptul muncii …” Pentru el , poziția Fes este clară : tratatul nu ar avea nici un interes dacă sectoare de activitate precum transportul aerian sau maritim, de exemplu, ar fi excluse de la protecția investițiilor în timpul negocierilor tradiționale care vor puncta elaborarea textului.

Da, dar raportul al CEO și al TNI include alte declarații similare. Astfel, Peter H. Chase, vice-presedintele Camerei de Comerț Americane din Europa consideră că , în cadrul negocierilor, “partea americană ar trebui să fie în măsură să explice clar de ce este nevoie de o definiție largă a investițiilor, precum și pericolele scutirilor inutile dorite de către Parlamentul European în domeniul social, în materie de mediu și de reglementare”. Prin urmare, sub aspectul tehnic al acestui tratat, este vorba în cele din urmă de viața fiecăruia. După cum remarcă Pia Eberhardt, cercetător la CEO : “De ce ar trebui ca legislatorii să atribuie lumii de afaceri un instrument capabil să apese atât de mult asupra interesului public?”.

Documentul de 55 de pagini descrie diferite mecanisme prin care corporațiile care investesc la nivel transnațional și consideră că din cauza unor prevederi din legislația națională a statului în care își desfășoară activitatea le afectează sau le pot afecta profitul pot da în judecată acele state, fără ca vreo intervenție să poată fi posibilă din partea tribunalelor naționale.

Mai mult, acest capitol garantează protecție acelor corporații cu privire la exproprieri directe sau indirecte sau amendamente la legislația financiară.

gandeste.org

UE negociază cu uşile închise acordul TTIP

http://dantanasescu.ro/2014/09/17/ue-negociaza-cu-usile-inchise-acordul-ttip.html

4 gânduri despre &8222;Corporațiile sunt mai presus de suveranitatea națională&8221;

 1. Am aflat accesând pe cei care m-au accesat pe mine, pe cine credeți? Pe cel care a postat dialogul (fără video) dintre părinții Arsenie Papacioc și Ioanichie Bălan despre așa-zisa înșelare a părintelui Arsenie Boca (dialog trucat și fals):

  cristirg, administatorul blogului https://ortodoxiasingurabisericaadevarata.wordpress.com.

  Ce am observat deja: A postat și dânsul articolul fratelui saccsiv despre părintele Nifon de la Mănăstirea Prislop. Iar la blogroll îi are firește pe:

  Invitaţie la Ortodoxie
  Bine aţi venit…
  Bucovina Profundă
  ORTODOXIA CATHOLICA – blog ortodox al parintelui Matei Vulcanescu
  Ortodoxie Traditionalista si Teologie Patristica

  Ultimul blog știm că este al lui Andrei Dinu. Dar de ce ,,Bucovina Profundă”? Oare pentru informare?…

 2. Frați ortodocși, întâmplător am aflat accesând pe cei care m-au accesat pe mine, pe cine credeți? Pe cel care a postat dialogul (fără video) dintre părinții Arsenie Papacioc și Ioanichie Bălan despre așa-zisa înșelare a părintelui Arsenie Boca (dialog trucat și fals): cristirg, care este administatorul blogului ortodoxiasingurabisericaadevarata

  https://ortodoxiasingurabisericaadevaratadpress.com. (accesând http://www.crestinortodox.ro/forum, unde este Senior Member din 26.06.2014)

  Ce am observat deja: A postat și dânsul articolul fratelui saccsiv despre părintele Nifon de la Mănăstirea Prislop. Iar la blogroll îi are firește pe:

  Invitaţie la Ortodoxie
  Bine aţi venit…
  Bucovina Profundă
  ORTODOXIA CATHOLICA – blog ortodox al parintelui Matei Vulcanescu
  Ortodoxie Traditionalista si Teologie Patristica

  Ultimul blog știm că este al lui Andrei Dinu. Dar de ce ,,Bucovina Profundă”? Oare pentru informare?… Asta mie îmi dovedește că ,,cristirg” a conlucrat în prealabil cu Matei Vulcănescu și Andrei Dinu, pe care îi are la loc de cinste. În plus, la comentarii pe blog îl regăsim firește și pe preotul Marian Tudor, care se semnează: preot-duhovnic, duhovnic, adevărul hristic, posibil și preotortodox… Adică toată trupa, toată artileria grea alăturată preotului Gheorghe Anițulesei și monahului Antim de la Mănăstirea Bistrița… Toți fiind denigratori și hulitori ai părintelui Arsenie Boca și cu o atitudine pro-cipuri…

  UN EXEMPLU DE COMENTARIU ÎN FAVOAREA PREOȚILOR CARE SLUJESC ȘI PE LA REUNIUNILE MASONICE (!):

  preotortodox says: September 19, 2014 at 6:54 am
  http://saccsiv.wordpress.com/2014/09/19/bor-mai-are-succesiune-apostolica-ce-i-a-raspuns-parintele-adrian-fageteanu-lui-danion-vasile-ce-mi-a-spus-parintele-justin-parvu-ce-zice-ioan-vladuca/

  Este Har, si va fi pana in momentul Parusiei. Ceea ce nu inteleg eu, este problema mirenilor. Preotii buni au arhiereu bun, iar mirenii buni au duhovnici buni. Mirenii nu au treaba arhiereului. Preotii buni se ingrijesc de aceasta. Si un arhiereu care merge lunar in loja masonica, este unul valid. Mitropolitul Serafim de Pireu, spunea ca slujitorul care merge in masonerie se aseamana cu cel ce trece la o secta sau la paganism. Cel ce a fost botezat-ortodox sau a fost si hirotonit-ortodox atunci cand revine dintr-o secta, inapoi in ortodoxie, nu mai este rebotezat sau rehirotonit ci doar remiruns si spovedit. In astfel de conditie, exista o scapare totdeauna: stim noi ca arhiereul care vine seara de la loja masonica, nu este remiruns de un preot al sau? Stim noi ca nu plange si nu se spovedeste dupa remirungere? Asadar, hirotonia pe care o savarseste el a doua zi, este intru totul valida! Fiti pe pace! Exista Harul succesiunii apostolice pana in ziua Parusiei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s