Comisia Trilaterală un grup elitist internaţional fondat în 1973 în scopul accelerării instaurării Noii Ordini Mondiale. Acest grup îi reuneşte pe conducătorii celor mai puternice corporaţii industriale şi comerciale din lume

Trilateral_Commission_1980_-Larouche

Imi propun in citeva articole (19 episoade), sa spun cite ceva si sa va dau informatii cit mai multe despre modul cum a fost generata aceasta Trilaterala, cum a evoluat, cine intra in componenta ei, ce a „realizat” pentru anumite tari si care este mecanismul, care sint bratele de otel executive care ghideaza politica economica a Trilateralei si alte informatii la care astept comentarii si clarificari in cazul in care sint aspecte pe care le-am omis, dar am sa incerc sa nu se intimple.

Aceasta organizatie a fost constituita in SUA in Iulie 1973 la initiativa marelui magnat american Rockefeller,dar pentru a intelge in ce a dorit el sa implice aceasta Trilaterala si ce urmarea ea sa realizeze,trebuie sa incepem cu o succinta cronologie a evenimnetelor, a ceea ce s-a intimplat in acel an,1973 si putin inainte.Este important la fel sa vedem evolutia ei in anii care au urmat si sistemul pe care l-au construit membri ei pentru a “ajuta” lumea.

In primul rind trebuie sa spunem ca indifferent unde citim sau vizionam informatii despre acesta Trilaterala intilnim extrem de des cuvintul CONSOLIDARE.Ce inseamna?,pentru ca este foarte important in tratarea acestei grupari.

Consolidarea inseamna unirea mai multor lucruri intr-unul singur si oferirea unei puteri mai mari ansamblului nou format dupa cum reiese din ceea ce spun acesti corifei ai trilateralei intr-o lume globalizata.despre ce fel de globalizare si libertate de exprimare vorbesc ei daca organizatia lor se numeste Trilaterala.

In 1945 corporatiile din SUA plateau 50% din volumul de taxe federale.In 2010,ele platesc 5% din aceste taxe federale.

Aceasta consolidare,fortificare a guvernelor si a marilor corporatii,slabesc evident forta individului in societate.Prin intermediul taxelor acest lucru poate fi facut imperceptibil in timp.

In 1990,aproximativ 85% dintre americani erau proprii lor angajati,ei detineau o afacere,mica sau mai mare,in industrie,constructii,transporturi,comert sau agricultura.In 2010,numai 5% dintre americani se bucura sa aiba statul de propriul lor patron(selfemployed).Ce ziceti de asa o “dorinta” a celor ce au condus America de a „promova” initiativa privata,asa cum ne sfatuiesc pe noi,pe romani, ori de cite ori unul din bratele acestei Trilaterale,FMI-ul,vine la Bucuresti.

Consolidarea la scara globala a fost si este un process de inlaturare a individului din viata economica decizionala si duce la situatia in care marea majoritate a popoarelor sa creada si sa incerce sa se bazeze pe guvern.Ceea ce rezulta,este un guvern care creste taxele si impinge oamenii spre a muncii pe sume infime pentru marile corporatii.Efectul acestui ciclu este devastator la nivelul individului.

Ce inseamna CONSOLIDARE si care este diferenta dintre aceasta consolidare propusa de Trilaterala si planurile centralizate prognozate si puse in practica mai mult sau mai putin de regmurile socialiste si comuniste?

Lucrurile sint simple.regimurile socialiste si comuniste aveau in vederea realizarea convergentei economice a tuturor sectoarelor economice si sincronizarea lor in plan national in vedrea functionari cit mai bune a complexului economic national,in timp ce consolidarea vazuta de Trilaterala este un fenomen economic cu generatoarea lui politica,care urmareste favorizarea sau defavorizarea unor economii functie de interesele celor care conduc Trilaterala si care au banii necesari pentru a face ca lucrurile sa se intimple.Evident ca Romania nu se poate numara printre favoritii acestei Trilaterale si nu poate fi vorba de un sprijin acordat tarii noastre.Romania poate fi in viziunea trilateralei numai un factor perturbator construciv favorabil organizatiei,o unelata care sa fie folosita si nu intretinuta.

Dominatia actuala a cooperativei Anglo- Americane asupra intregii lumi a fost realizata printr-o serie de decizii briliante pentru ei si sinistre pentru altii,printre care ne numaram si noi romanii.Toate aceste decizii au fost bine gindite si au intrat sistematic intr-un plan bine elaborat.

Suprematia asupra petrolului a fost un prim obiectiv si el a insemnat mult in economia deciziei de a infiinta aceasta Trialterala.Prin acesta dominatie s-a realizat dominatia suprema a stabilimentului anglo american pe glob.

Dupa al doilea Razboi Mondial,sistemul economic global a fost conturat de intilnirea de la Bretton Woods,New Hampshire,dolarul Americana devenind moneda de schimb mondiala in tranzactiile care se efectuau la nivel global.In acel moment aurul era cotat la 35$/uncie.

Acest sistem implementat la Bretton Woods,care aducea dolarul in prim plan,inlocuind aurul,trebuia sa se bazeze pe niste institutii mondiale care sa puna in aplicare acest proiect,sa il promoveze si sa il controleze in interes american si occidental in general.

Pentru acest lucru s-au creat cei trei piloni ai viitoare hegemonii economice vestice si anume: Fondul Monetar International(FMI),Banca Mondiala(BM) si WTO(fostul GATT) Organizatia Mondiala  a Comertului.

Aceste trei organizatii sinistre au infaptuit politica vestica si au sugrumat un numar enrom de tari din punct de vedere economic,au fost si sint in slujba acestei odioaseTrilaterale.

Numai saraci cu duhul, Boc si Basescu, sint in masura si capacitate mentala sa vada in acesta Trilaterala un pas spre prosperitatea Romaniei.

Odata cu terminarea celui de al doilea Razboi Mondial,americani au initiat in “sprijin”,Planul Marshall,in cadrul caruia erau distribuite diferite materiale strategice economiilor vest europene.Planul a prevazut 10% din volumul total de bani oferiti pentru refacere sa se regaseasca in petrol care trebuia cumparat de la americani,astfel ca in 1947 cele cinci companii americane uriase care dominau piata petrolului,furnizau peste jumatate din necesarul de petrol al Europei de Vest.

Intre  1945 si 1948 aceste companii americane au dublat pretul petrolului pentru a „usura” volumul de bani pe care i-a promis vestului Europei,in felul acesta pastrindu-si dominatia dar si controlul pretului petrolului si diminindu-si cheltuielile masiv.In acest timp americani au refuzat orice propunere a europenilor de a construii rafinarii pentru prelucrarea petrolului,ei dorind sa detina suprematia.

Situatia nu a putut dura mult timp si europeni au inceput sa construiasca rafinarii si sa aduca petrol pe mina lor din tarile exportatoare.

A inceput refacerea reala a Europei si un avint economic determinant.In acelasi timp tarile Lumii a Treia au inceput si ei sa se dezvolte si sa acceada la resuse pentru planuri de dezvoltare economica.In felul acesta lumea demara un process in urma caruia tarile puteau deveni mai independente,ceea ce reprezenta o problema pentru SUA si Anglia.Lumea devenea mai putin dependenta fata de dolarul american.

SUA a refuzat sa devalorizeze dolarul american impotriva aurului iar multe natiuni au gasit decizia ca una de valoare,dar in jurul anului 1971 rezervele de aur ale SUA reprezentau mai putin decit un sfert din fondul oficial de garantie al dolarului.

Magnati de pe Wall Street l-au convins atunci pe Nixon sa abandoneze tinerea in friu a dolarului, impotriva cererii internationale de confirmare a lui in aur,dar ei nu doreau devalorizarea dolarului in raport cu aurul.

Pe 15 August 1971 Nixon a luat o decizie capitala la indemnul unor sfatuitori personali si anume asuspendat convertibilitatea dolarului in aur,punind globul in imposibilitate de a alege si a merge direct pe standardul dolar fara aur in banci.Facind acest lucru SUA a incalcat flagrant Acordul de la Bretton Woods.In acest moment detinatorii de dolari americani nu mai au posibilitatea de confirma bancnotele in reserve de aur americane.

Imediat dupa aceasta miscare,Nixon a anunta ca Rezervele Federale cumpara aur cu 8% mai mult,adica 38$/uncie.Ceea ce incerca sa faca el era o tardiva devalorizare a dolarului dupa ce prinsese in hora dolarului intreaga economie mondiala si dorea sa isi asigure reserve de aur in trezorerie,stiind ca diferenta de 8% este infima fata de cit va cistiga din fluctuatiile pe care le controla ale dolarului pe piata mondiala si in felul asta SUA putea avea si dolarii pe piata modniala si aurul care sa acoperee mai tirziu valoare bancnotelor.Dar miscarea nu a avut succesul scontat.

In Februarie 1973 dolarul  fost devalorizat cu 10% iar aurul a fost cotat la 42,22$/unice.Din nou o miscare care s-a dovedit a nu fi cea mai buna si in Martie 1973 dolarul a  cazut 40% in avantajul marci germane,ceea ce era o nebunie pentru economia americana.

Dar vine Mai 1973 cind are loc o Consfatuire Mondiala in Suedia, la Saltsjoebaden, care s-a intitulat “Bilderberg Meeting”.Multimiliardarul Bilderberg fiind figura marcanta a Trilaterlaei,peste doua luni de zile cind a luat fiinta ,in Iulie 1973 si pina acum.

Intilnirea din Suedia s-a bucurat de prezenta a peste 84 de reprezentanti a tot atitea tari,politicieni si oameni de afaceri dar si reprezentanti ai guvernelor tarilor respective.

Momentul culminant al intilnirii din Suedia a fost atunci cind Walter Levy a subliniat necesitatea unui scenariu prin care pretul petrolului sa creasca cu 400% pe piata internationala.

Henry KissingerArhitectul dezastrului economic mondial a intrat in scena si el se numea Henry Kissinger.Planul elaborat de el impreuna cu o echipa de “specialisti” avea in vedere crearea unui flux de petro dolari,pe care el l-a numit “reciclarea curgerii petro dolarilor”.

Acum vine momentul care ne intereseaza si anume crearea unui grup influent in jurul lui Bilderberg care doresc sa lanseze un atac complex impotriva cresterii economice globale cu scopul de a pastra balanta puterii in relatia globala cu stanbilimentul anglo american.Singura arma posibila si la indemina a fost PETROLUL si curgerea lui in pietele modiale.Acum a intrat in scena Trilaterala mult trimbitata.

Incepind din 1945 comertul mondiala  utiliza ca moneda de schimb doarlul american.O crestere masiva in pretul petrolului a adus o crestere a cererii de doalri pe piata mondiala care trebuiau folositi la plata petrolului.

Niciodata in istorie un asa de mic cerc de oameni nu au condus globul si intreaga economie mondiala,ei au utilizat puterea petrolului intr-o maniera nemaintilnita pina atunci.Au creat cea mai sinistra schema ecomnomica la nivel mondial si vom vedea ce au facut in continuare.

In 1973 ,in asentimentul lui Rockefeller,Kissinger arunca in aer Orientul Mijlociu si declanseaza de sarbatoarea evreiasca de Yom Kippur,un razboi simulind o invazie Egipteano Siriana a Israelului,ceea ce a adus acces americanilor la petrolul din peninsula si mai ales a ajutat la crearea de embargo petrolier la discretia americana.

Din acest moment petrolul arab a reprezentat tapul ispasitor al urei care domina lumea cu privire la petrol si pretul lui pe piata internationala,in timp ce interesele anglo americane erau derulate in liniste de Kissinger si echipa lui.

Din 1949 pina in 1970 pretul global al petrolului a ramas aproape neschimbat el fiind mentinut de OPEC la cote rezonabile.Intre 1970 si 1973 pretul a crescut de la 1,90$/baril la 3,01$/baril.

Dupa inceperearazboiului din peninsula arabica,in toamna anului 1973,aceasta Trilaterala care avea pe margine un strateg in persoana lui Kissinger,a dus petrolul in urma unei intilniri la Viena a sefilor OPEC,la 5,11$,deci o crestere de 70%,ceea ce insemna enorm pentru acea perioada.Dar lucrurile era clar ca nu vor ramine asa si americani vor impinge pretul mai sus pentru ca bani imprumutati de alte tari(dolari americani) sa nu mai ajunga si sa duca tarile respective la supunere totala.

La 1 Ianuarie 1974 americani dau o alta lovitura prin mina OPEC,care creste pretul la 11,65$/baril,deci mai mult decit 100%.Una peste alta,intre inceputula anului 1973 si 1974,pretul a crescut asa cum americani au propus,cu peste 400%.Acum ramine ca simpatizanti si membri Trilateralei sa se erijeze in misionari ai “binelui” si sa aiba intilniri cu tarile in dificultate si carora nu le mai ajungeau dolarii.

Ca sa ne putem da seama de cataclismul produs in economia mondiala de “reglajul” American al petrolului,ar trebuii sa coborim la o scara mai mica si sa ne inchpuim ca platim 1,90$/gallon la statia de benzina intr-o anume zi,dupa care in scurt timp pretul sare la 3,01$/gallon,dupa care in citeva luni sare la 11,65$/gallon.Asta a fost socul adevarat,iar daca il reducem la scara individuala ar insemna ca nu putem sa mai iesim din casa cu masina.

Asta a fost jocul murdar american premeditat,al Trilateralei, care vom vedea in continuare cum incepe sa selecteze tarile intre ascultatoare si neascultatoare.

In urma “cutremurului” creat, a trebuit sa treaca citeva luni pentru ca o multime de tari sa vina la picioarele americanilor pentru bani imprumut.Unii au si primit, iar altii au fost victimele unor inginerii financiare concertate.

Dar a venit momentul cind SUA trebuia sa consume petrol si Nixon s-a gindit ca ar fi cazul sa discute cu cei din OPEC sa scada pretul pentru ca a ingenuncheat pe cine trebuie,a asistat la formarea Trialteralei,a trmis cei trei piloni de baza in actiune in jurul globului si acum a ramas sa porneasca motoarele economiei americane cu petrol ieftin.

Dar,surpriza de proportii pentru Nixon.Bancheri americani se opun in acest moment scaderii pretului la petrol,aceasi bancheri  au cerut ca Nixon sa adapteze programul economic la preturile inalte ale petrolului.Asta a fost considerata o decizie fatala si neasteptata.A ramas ca Trilaterala formata sa inceapa in forta prin cele trei brate ale sale,FMI,BM si WTO,sa produca programe devastatoare pentru tarile ravasite de pretul petrolului si imprumutate pina peste cap la americani.

Cistigatorii absoluti au fost bancherii americani care in marea lor majoritate era membri ai Trilateralei.A inceput sa se produca ruptura in rindul tarilor din Orientul Mijlociu,Arabia Saudita fiind prima care a semnat o alianta cu bancile americane.In acelasi timp tarle OPEC au acceptat ca,numai dolarul american sa fie moneda prin care sa se deconteze toate livrarile de petrol.Rezultatul a fost o crestere a cererii de dolari americani pe piata internationala pentru achitarea aprovizionarilor cu petrol.Stabilimentele financiare anglo americane au cistigat din nou lasind in saracie si mai mare, popoare intregi si zone ale globului.

Impactul cresterii pretului la petrol a fost devastator.Tarile in curs de dezvoltare au fost peste noapte in situatia in care se confruntau cu o crestere de 400% la costul energiei din import,fara a mai spune de costurile derivatelor care erau ingarsaminte si fertilizatori pentru agricultura,chimicale si altele.

In 1973,India avea o balanta comerciala pozitiva,o situatie mai mult decit sanatoasa pentru economia Indiei.In 1974,aceasi Indie avea o suma, in moneda straina, de rezerva in Trezoreria Indiei de 629 milioane de dolari,iar factura pentru costul energiei consumate a venit in valoare de 1.241 miliarde de dolari,ducind India dintr-o economie balansata intr-una total dezechilibrata.

In 1974,Sudan,Pakistan,Filipine,Tailanda,Africa si America Latina au inceput sa se clatine si sa cada economic una dupa alta nemaifacind fata platilor in fata bancherilor americani care isi rideau in barba si al Trilateralei careia I se deschise-se un drum cu petale de trandafiri catre tarile in saracie maxima si cu nevoie de bani.

Tarile in curs de dezvoltare au inregistrat un deficit de 35 de miliarde de dolari in acea perioada,o suma colosala pentru acel timp,si nu surprinzator acesta a reprezentat un deficit de patru ori mai mare decit in 1973,deci a fost total controlata situatia.Dupa al doilea Razboi Mondial aceasta perioada a fost cu siguranta cea mai grea din punct de vedere economic.

Multe tari in curs de dezvoltare depindeau ombilical de Banca Mondiala si FMI pentru a primi bani cu dobinda redusa functie de gradul de rezistenta financiara,pentru a se moderniza si a-si crea structuri de productie competitive.

Acum a intrat in rol Trilaterala care ii selecta si le impune conditii functie de interesele bancherilor americani si ale SUA in zona.

Oricum,bani pe care ii primeau se duceau imediat in costul ridicat al produselor petroliere si nu ca acum cind tarilor ca Romania li se dau bani in diverse asa zise programe,dupa care sint obligate sa deruleze respectivele programe numai cu firme abilitate de ei,bani intorcindu-se la cei care au imprumutat si reminind tara respectiva cu datorii si fara nici o lucrare facuta.Ba mai mult,tara care a luat inapoi bani a inregistrat si o intrare de taxe la bugetul statului, respectiv din taxele percepute companiilor care ar fi trebuit sa deruleze contractul cu Romania.Deci atit bancherii cit si bugetul statului sint factorii cei mai satisfacuti din acest joc murdar occidental.

Natiunilor li se lasau doua sanse: prima era sa stopeze dezvoltarea pentru o perioada nedeterminata si sa nu mai investeasca,sa treaca la monocultura si la agricultura inapoiata si o industrie total dependenta de interesele vestului bogat or sa imprumte bani de la FMI sau BM pentru a cumpara petrol raminind datori si incercind sa se situeze in rindul tarile in curs de dezvoltare dar pe o pozitie fragila.

Metodele financiare concertate ale americanilor si vesticilor in general ne reamintesc de Mafia si sistemul lor de protectie.Americani au manipulat evenimentele politice pentru a crea o crestere de 400% a petrolului,apoi s-au indreptat prin IMF,BM si WTO,triumviratul de baza al Trilateralei,catre tarile care au fost victime ale asaltului american,propunind sa ii “ajute” imprumutindu-le bani,practic petro dolari pentru a finanta achizitiile,dar acest imprumut american a fost facut cu dobinzi variabile functie de tara si zona din care faceau parte tarile respective,cistigul fiind oricum astronomic pentru SUA.Nici una din tari nu se putea gindi la dezvoltari echilibrate de infrastructura sau alte domenii ale economiilor lor nationale.Imprumuturile FMI si BM vizau intretierea unei tensiuni politice in anumite state sau dezamorsarea acestor tensiuni in altele functie de intresele americane.

Alianta OPEC – SUA a dus tarile Lumii a Treia intr-o situatie fara iesire,un dezastru fara margini.Nu putem sa nu ne fie scirba de jocul mizerabil pe care acesti “capitalisti” americani il fac in momentul de fata cind trimit fel de fel de cintareti si actori sa faca donatii in Africa si in colturile sarace ale lumii,fac donatii prin Bill Gates si alti fanfaroni care vor sa dreaga busuiocul si sa reinceapa furatul sub pavaza grijii planetare a capitalismului.

Dolarul a devenit in acea perioada foarte greu de procurat iar multe tari vindeau sub prêt numai pentru a achizitiona dolari si as putea plati datoriile.

Paul VolkerLa sfirsitul anilor 70,Paul Volker,presedintele Rezervelor Federale de atunci si figura marcanta a Trilateralei a inceput un circ de nedescris promitind ca va lupta impotriva “inflatiei globale”,el urmarind in acest fel dezintegrarea controlata a economiei mondiale si nicidecum scoaterea la suprafata a tarilor inglodate in datorii.

Cind Volker a inceput sa creasca dobinzile pentru sumele oferite de Rezervele Federale,pretul petrolului a atins cote astronomice si nemaintilnite,40$/baril,situatie la care Volker personal a spus ca se datoreaza evenimentelor violente din Iran,dar aceasi Trilaterala crease ingineria prin care Shah-ul sa vina la putere, dar terenul trebuia pregatit pentru ca globul sa vada in acesti americani un salvator mondial.Crescind dobinda,Volker a creat un dolar din ce in ce mai scump de cumparat, acompaniat de o dobinda ucigatoare,aducind tarile la masa FMI si BM coordonate de Trilaterala.

Un alt membru al Trilateralei,un bandit fara margini,Secretarul de Stat American  George Schultz a avut o interventie in plenul Adunarii Generale a ONU in care promova solutii prin FMI care sa duca la posibilitatea de plata a tarilor Lumii a Treia fata de BM si IMF.El vorbea pervers despre economie de piata dar in acelasi timp crea teoretic potentiale structuri de export pentru tarile in curs de dezvoltare si sarace,pe care le vedea net exportatoare de materii prime catre tarile bogate,in felul asta putind sa inregistreze venituri prin care sa isi plateasca datoriile in opinia lui fatarnica.Fara discutie ca si el facea parte din Trilaterala, si era un bun prieten al lui Milton Friedman.Cita perversitate a putut emana acel discurs din 30 Septembrie 1982,este incredibil si un tupeu de neimaginat.

A existat si un presedinte rebel,care le-a intors planurile celor din Trilaterala si anume Lopez Portillo,presedintele Mexican din 1976 care a vindut petrol catre SUA si a inceput un vast program national de dezvoltare economica generala a tarii,chiar construind si un reactor nuclear pentru aprovizionarea cu enerige a unui milion de oameni.Stabilimentul bancar si Trilaterala a vazut in el un pericol si a incercat sa il elimine de pe scena poitica,orchestrind o fluctuatie a monedei mexicane,peso-ul,dar mai mult,facind o campanie denigratoare pe toate canalele de televiziune si presa, la adresa Presedintelui Mexican,ba chiar conditionind cooperarea cu unele state vestice de retragerea investitiilor lor din Mexic.

Presedintele Mexican a devalorizat moneda fortat de imprejurarile create,cu 30% in 1982,ceea ce a insemnat si o distrugere a economiei Mexicului.Somajul a crescut,inflatia a venit la cote de alarma si nivelul de viata a venit in jos.Dar ceea ce era cel mai interesant pentru americani,ei au trimis FMI si BM sa negocieze preturile la materiile prime si in final au ajuns sa le achizitioneze la preturi foarte mici.

Pe 20 August 1982 Ministrul de Finante Mexican a spus in fata unei comisii a Rezervelor Federale Americane ca Mexicul nu mai poate plati datoriile care se ridicau la peste 82 de miliarde de dolari.Americani nu au dat un raspuns iar Lopez Portillo a luat cea mai drastica masura,a nationalizat la 1 Septembrie 1982 toate bancile private pentru a nu accepta dezintegrarea Mexicului.Intr-o cuvintare in fata a sute de mii de mexicani,el a numit bancile “speculative” si a aratat cum au plecat din tara in mod dubios 76 de miliarde de dolari veniti in investitii straine dar care nu se derulau si lasau Mexicul dator,situatie similara cu cea a Romaniei in care din pacate marinarul belaliu se ploconeste pentru ultimele avantaje.

Lopez Portillo a aratat ca se poate lupta impotriva sacalilor Trilateralei si impotriva SUA fara a fi sugrumat.El a inteles ca numai nationalizarea poate aduce succes si orice interventie sau nou imprumut ar fi dus la aduncirea dezastrului.In felul acesta el a oprit, cel putin, scurgerile de capital catre afara si a dat o turnura noua politicii economice a Mexicului.

La 1 Octombrie 1982,Portillo Lopez in fata Adunarii Generale a ONU infierat politica FMI si a bancilor americane,explicind ca dobinzile mari coroborate cu pretul mic al materiilor prime exportate sint ca doua lame ale aceleias foarfeci si care taie orice élan in dezvoltarea oricarei natiuni.El a spus in fata mai marilor lumii ca “tara lui si tarile in curs de dezvoltare nu doresc sa fie vasalii americanilor”,iar in continuare a exprimat consecintele acestor masuri spunind ca “noi nu putem sa aruncam popoarele noastre in mizerie cu scopul de a platii debitele pe care cei care au oferit bani le-au triplat in timp si pentru a imbogatii oameni ce doreau sa fie vazuti ca cinstiti”.In finalul cuvintarii care este una de mare angajament si curaj,Portillo Lopez a spus ca “eforturile tarilor in curs de dezvoltare de a invinge foamea,bolile,ignoranta si dependenta nu au cauzat criza din acesta perioada”,facind aluzie la generatorii crizei mondiale.

Lopez Portillo a fost si ramine un exemplu de mare politician,de un adevarat patriot si om de mare curaj.Din pacate la terminarea mandatului sau ca Presedinte,banii Trilateralei au dus la alegerea unui vasal,de acesta data, Miguel de la Madrid Hurtado care a ingenuncheat in fata FMI.

Cei patru pasi ai subjugarii economice dictate de Trilaterala prin cele trei brate ale sale,voi incerca sa le detaliez in cele ce urmeaza.

FMI a fost o momeala buna aruncata si cu o motivatie ce nu putea sa nu fie luata in seama de tarile in curs de dezvoltare si cele sarace.

Imprumuturile FMI,oferite tarilor victime au dus la acceptarea de catre acestia a unor conditii draconice asa cum se intimpla si cu perversi care conduc acum Romania.Le-au fost impuse taierea importurilor,reducerea drastica a cheltuielilor guvernamentale si a bugetelor aferente,creteerea taxelor si devalorizarea monedei nationale care face si mai dificila plata creditului contractat.Acest debit este mereu renegociat si restructurat financiar prin intermediul altor taxe pentru serviciile oferite.

FMI-ul isi permite inspectii pentru a vedea daca orientarile date de ei s-au respectat.

In concordanta cu datele furnizate de Banca Mondiala,intre 1980 si 1986,un studiu pe un group de 190 de tari datoare care au contractat imprumuturi de la aceste sinister institutii,FMI si BM,dar si de la bancile americane,numai dobinda la aceste credite se situa la 326 miliarde de dolari.

Plata la principal,adica a sumei initial imprumutate era de 332 miliarde de dolari,deci in total suma de plata se situa la 658 miliarde de dolari la un imprumut initial de numai 430 miliarde de dolari.In ciuda efortului lor de a rambursa banii,cele 190 de tari debitoare inca mai datorau in 1986 suma de 882 miliarde de dolari(observati ce crestere avea loc ei totusi platind periodic),suma  care nu se va mai putea stinge niciodata in conditiile actuale de asuprire a capitalului.

Tarile Lumii a Treia au transferat in ani ’80 suma de 400 de miliarde de dolari catre SUA,majoritatea dintre ei sub forma de plata serviciilor la debitul pe care il au.Cita bataie de joc si cu ce nonsalanta vedem la televiziunile evreesti cum o mina de oameni “bine intentionati” duc cutii cu seringi de unica folosinta ca si ajutor umanitar celor care au muncit fiecare dolar si l-au patat cu singe pentru a-l trmite in SUA,fara a reusii sa plateasca ceva din imprumutul contractat.Ei inca nu inteleg ca aceste imprumuturi nu mai trebuiesc platite si ca odata platite ei se afunda si mai rau.Este alegerea intre a crea un sistem in care sa traiesti dupa cum iti permiti sau sa alegi sa iti creeze alti modul de viata dupa cum vor ei.

Marele journalist Greg Palast facea referinta la FMI,BM si WTO ca la un “triunghi de otel al globalizarii” in slujba Trilateralei care aduce raul tarilor in curs de dezvoltare indiferent de ceea ce spun sau conditiile in care trateaza cu cineva.

Aceste organizatii,FMI,BM,WTO, promoveaza o politica anti stat care are ca efecte secundare ale globalizarii dictate de “triunghiul de otel”,pavarea drumului catre eliminarea din ecuatie a independentei nationale si crearea unor structuri de conducere la nivel planetar.

Joseph Stiglitz se referea la FMI,BM si WTO ca fiind “masti interschimbabile ale unui singur sistem guvernamental”,aici avind in vedere Trilaterala.

Pasul 1.

Primul pas in directia subjugarii economice il reprezinta in opinia cistigatorului premiului Nobel pentru Economie din 2009,Joseph Stiglitz, PRIVATIZAREA,pe care Stiglitz o numeste sub o alta forma -”SPAGALIZAREA”(Briberazation)

Liderii nationali, folosind indicatiile FMI si BM incearca in primul rind sa obtina tacerea criticilor,creeaza scenarii ce trebuiesc urmate,ei fac ca lucrurile sa se intimple intr-un plan concertat.In primul rind planul lor se bazeaza pe o distrugere in tarile in curs de dezvoltare a componentelor principale si anume apa si energia.

Aceste componente nu pot astepta refacerea si ele trebuiesc incluse in prima prioritate.Acolo sint cele mai mari spagi care se pot obtine.Sintem in stuatia in care pentru desfasurarea planurilor FMI si BM avem niste oameni de afaceri de genul Patriciu care poate cistiga ,prin modul de intelegere al refacerii abordat de FMI.El poate face bani prin distrugerea sistemului energetic si de aprovizionare cu carburanti pentru ca refacerea sa fie realizata ulterior dupa scenarii cunoscute ale FMI si BM.

Liderii tarilor in curs de dezvoltare in general au sentimentul creat de aceste organizatii, prin care 10% comision este o cifra rezonabila pentru vinzarea unor bunuri ale statului construite de popor in zeci de ani.Liderilor regionali,cum sint si mascaricii de Romania,li se imprima in minte ideea ca oricum cineva o va face si ei nu vad de ce nu ar fi ei, mai ales ca sint afectati pozitiv.Dupa asemenea tranzactii,in foarte scurt timp,prin dezechilibre generate artificial,cele trei organizatii sinister,FMI,BM si WTO vor reface nu numai spaga data in conturile  din Elvetia catre liderii corupti, ci mai ales vor avea controlul unui cistig pe lunga durata care poate fluctua functie de necesitatile lor.

Asta s-a intimplat in 1995 in Rusia cind Rezervele Federale ale SUA au pus la bataie fonduri importante pentru realegerea lui Eltin pe care si-l doreau din toata inima.Din pacate pentru acesti sacali ai economiei mondiale a venit un alt conducator,Putin,care a preferat sa vinda unor rusi influenti dar pe care a putut sa ii tina sub control si o face in continuare cu success,evitind  un dezastru iminent care s-ar fi putut intimpla in cazul unor vinzari necontrolate ale sectoarelor strategice ale Rusiei catre occident.

Pasul 2

In cadrul acestui pas se prevede,de catre FMI si BM, “liberalizarea pietei de capital”.In teorie,deregularizarea pietei de capital duce inevitabil la o curgere de capital din si in tara respectiva.

Din pacate,aceasta sinistra Trilaterala,prin bratele ei puternice,FMI,BM si WTO, au inceput sa creeze circuite financiare paralele cu bancile nationale in tarile in curs de dezvoltare preponderent distribuind acesti “hot money” ceea ce s-a intimplat in Indonezia.

Circuitul lor consta in introducerea acestor “hot money” in scopuri speculative si mai ales in imobiliare si schimbari de moneda,dupa care bani plecau la prima dereglare economica din tara respectiva,ceea ce se incearca cu succes in Romania sub obladuirea celor care conduc si care au trecut ei insusi cu “succes” de primul pas de mai sus.Rezervele financiare ale unei tari pot fi golite in acest caz in ore sau zile si ei, aceste institutii financiare internationale, reprezinta un pericol de neimaginat prin rapiditatea cu care actioneaza.Cind acest lucru se intimpla,FMI cere acestor tari,intre care se numara si Romania,sa ridice dobinda la 30%,50% sau chiar 80%.Rezultatul a fost intradevar cel asteptat de aceste organizatii, pentru Asia si America Latina.Prin acest mecanism ei au demolat valoarea proprietatilor,au distrus orice inceput in productia industriala si au scurs toti bani din trezoreriile tarilor respective.Au creat una dintre cele mai mari crize din Asia in ani ‘90,ducind micii tigri asiatici,Indonezia,Malaezia si Singapore la sapa de lemn,tari care inainte de criza erau cele mai prolifice si dominau piata de componente electronice pentru calculatoare si nu nu numai,dar ei amenintau hegemonia SUA.

Asadar Trilaterala a trimis emisarii sa “rezolve problema”.Imediat dupa acest obstacol generat de Trilaterala,acestia au trimis “expertii” sa discute cu tarile afectate in vederea ridicarii masurilor protective pentru a “relansa dezvoltarea”.Asiatici au inghitit momeala cu “total free market” si au pierdut totul,lasind loc speculatorilor Trilateralei de genul lui Soros sa cistige sume de neimaginat.


Pasul 3

In acest punct al planului Trilateralei de distrugere a economiilor tarilor in curs de dezvoltare si al celor slab dezvoltate,FMI a adus in prin plan un alt concept si anume “Market Based Pircing”(Preturi Specifice Bazate pe Piata).Spuneau ei la momentul respectiv, ca acest pas ar fi un succes indiscutabil.Ce a adus el? O crestere enorma a preturilor la alimente,apa si gas de gatit,ele fiind controlate de “triumviratul mortii”,FMI,BM si WTO.

In Africa de Sud,BM a sfatuit guvernul sa decida o politica de orientare in conformitate cu piata legata de APA,in vederea privatizarii apei potabile si distributiei ei.

Dar preturile bazate pe piata,cum le placea lor sa spuna nu au fost concentrate doar pe mincare,apa si petrol ci deasemenea pe servicii.In Tanzania ei au incercat si au si reusit in cea mai mare masura,sa adopte Programele de Ajustare Structurale (Structural Adjusment Programs – SAPs).Prin acestea au impus familiilor tanzaniene sa plateasca o taxa pentru fiecare copil care doresc sa il inroleze in invatamintul public.In acest caz au realizat un mare pas in programul lor de distrugere a tarii,numarul copiilor inregistrati in scoala scazind vertiginos.

Daca in 1972 procentul copiilor inregistrati in scolile publice din Tanzania era de 96%,in ani 80 acest procent era sub 50%.

Si-au realizat planul si la capitolul prostire si control al consumului unei tari.Asta se doreste si din pacate se vad si unele ‘realizari’ in Romania.

In momentul actual mai mult de 30% din bugetul Tanzaniei merge la plata serviciilor care reprezinta de peste patru ori mai mult decit bugetul de educatie.Asta au facut si fac in continuare “baroni” de necontestat de catre presedintele glumet al Romaniei,care spune despre acesta Trilaterala ca oriunde s-au dus au venit dupa ei cu prosperitatea.De asa o prosperitate ar fi cazul sa aiba el parte.Apropo,trebuie sa spunem ca peste 51% din Banca Mondiala apartine Trezoreriei Americane,deci cam se poate vedea cu ochiul liber pentru cine trage si pe cine trebuie sa scoata din criza actuala,daca se va mai putea.Se vede cita mila au ei de milioanele de copii care mor in tarile Lumii a Treia pentru nobilul ideal al imbogatirii membrilor Trilateralei.

Pasul 3 ½ 

Acest pas este denumit “Revolta impotriva FMI”.Acesta revolta a fost predictibila si conducatorii Trilateralei au luat-o in calculul lor pentru ca ei se miscau extrem de repede in directia distrugeri tarilor in care actionau incit nu puteau sa nu se vada rapid efectele.Cind o natiune este la pamint,FMI-ul o valorifica si stoarce de la ea si ultima picatura de singe,aprind focul revoltelor pina cind tot sistemul intern al acelei tari este total distrus.

Cind FMI a eliminat sponsorizarile pentru petrol pentru oamenii saraci din Indonezia in 1998,intreaga tara a fost in strada.In acel an,in Februarie, am asistat la miscari masive de strada in Bolivia, unde  FMI a impus cresterea pretului la apa potabila.In Ecuador cu citeva luni in urma am asistat la miscari de strada revendicative si violente legate de cresterea pretului la gazul de gatit.Nu putem sa nu vedem ca aceste miscari de strada nu izbucnesc simultan si ele sint fara discutie parte a unui plan.De curind a fost eliberat un document “strict confidential” al BM care se numeste “Interim Country Assistance Strategy”,specific pentru Ecuador si ceea ce s-a intimplat in acel an.In document, BM si FMI,de nenumarate ori directioneaza discutia,spunind ca ei stiau ca vor iesii miscari de strada in Ecuador cu o mare precizie chiar si in timp.Mai departe ei spun ca orientarile date  guvernului ecudorian de a face ca dolarul amerian sa devina moneda nationala in Ecuador au dus 51% din populatia tarii intr-o saracie de nedescris,ceea ce s-a si dorit in ultima instanta.

Pasul 4

FMI si BM numesc acest pas “Poverty Reducing Strategy”(Strategie de Reducere a Saraciei) si are ca atribut principal: Comertul Liber (Free Trade).

Se poate numi “free trade”, un comert desfasurat pe baza regulilor unei organizatii?

Sub nici o forma,este doar un circ ieftin pus in scena de cei trei jucatori malefici de pe scena finantelor si comertului mondial.Economisti neancorati la ideologia acestor sinistre organizatii identifica acest pas cu Razboul Opiumului cind occidentali au folosit blocada militara pentru a forta deschiderea pietelor pentru comertul lor total dezechilbrat in acea perioada.In momentu de fata FMI poate ordona blocada financiara la fel de mortala ca si cea militara.

Ceea ce este evident in acest fenomen de exploatare a celor trei,FMI,BM si WTO, este faptul ca uneori una dintre ele ,in nebunia gasiri profitului pentru mai mari Trilateralei,nu respecta regulile celeilalte.FMI cere de multe ori natiunilor care au acceptat colaborarea cu ei,sa accepte politici mult mai dure decit prevad acordurile cu WTO.

Acest Program de Reducere a Saraciei este in principal destinat distrugerii democratiei in tarile care il imbratiseaza,si el nu functioneza nicaieri.

Poate vreo natiune sa il refuze?

DA,cu siguranta si exemplul Botswanei este relevant.Ce au facut ei? Au impus FMI sa isi stringa bagajele si sa paraseasca tara,Botswana raminind una dintre principalele furnizoare de diamante din lume.

Conceptul de Globalizare fluturat in fata noastra ori de cite ori sint in joc interesele americane este un concept teribil pentru muncitori.

Inca nu se intelege ca muncitorii sintem noi toti,clasa de mijloc si saracii care sint realizatori efectivi ai produselor din economia unei tari.

Incepind din Iulie 1973 cind a luat fiinta Trilaterala,salariu mediu din SUA nu a crescut deloc daca luam in calcul elementele ce confera valoare acestui venit.Acest aspect vine in paralel cu mult trimbitata crestere economica vestica.Pentru cine aceasta crestere economica?

Inainte de 1973,pentru ultimi 20 de ani(1953 – 1973),cresterile salariale in SUA au fost de peste 80% in termeni reali !!

De ce s-a oprit cresterea dupa 1973?Pentru ca politica scolii Miltoniene(Milton Friedman)de la Chicago,a adus in atentie o orientare a populatiei catre cumparare de bunuri ieftine si totodata cresterea profiturilor marilor comercianti prin cresterea volumului de marfa distribuit.Dar marile afaceri au fost si sint organizate impotriuva clasei muncitoare si nu in favoarea ei.


Venirea acestor “emisari” ai Trilateralei la noi in tara cu putin timp in urma nu este intimplatoare .Ei vor sa se asigure ca Romania respecta “democratia” impusa de FMI si BM.

Lor le este frica,se vede dupa cum discuta,dupa ce impun si dupa ce intuim ca pot sa isi imagineze in realizarea planurilor propuse.Romania nu a respectat niciodata un sistem democratic,chiar in timpuri grele pentru ca ea,aceasta DEMOCRATIE poate fi definita ca “punere in practica a dreptului” ceea ce nu s-a intimplat in Romania niciodata in totalitate.

Faza cea mai sfidatoare a crizelor generate in scara si bine orchestrate de acesti vampiri ai economiei mondiale a fost SOCIALIZAREA CRIZEI.

Aceasta Trilaterala a mers mai departe si anul trecut in toamna au infiintat un cartel al creditorilor pentru a avea un control absolut al economiei mondiale.Ei s-au intilnit in Anglia in Ditchley Park din Londra, iar mai tirziu au creat Instituttul International de Finante sau subversiv numit Ditchley Group.Aici sint o serie de alte aspecte care vor intra in discutie in articolele pe care le voi publica pe site in viitorul apropiat,pentru ca prezinta interes modul cum vor si chiar reusesc sa socializeze riscul.

Sistemul economic global actual dominat de marile corporatii nu este un sistem sanatos,nu este bazat pe productie,ci mai degraba pe speculatii,pe furt,pe jaf,pe un fel de joc de noroc in care cartile sint masluite de unii jucatori participanti.

In ani ’60 peste 70 % din dolari cheltuiti in comertul mondial au fost pentru bunuri fizice, pentru produse de consum destinate oamenilor de toate categoriile.In ani ’90 derivativele si alte instrumente speculative financiare au crescut atit de puternic incit numai 0,5% din dolari cheltuiti erau destinati comertului cu bunuri,ceilalti 99,5% fiind destinati speculatorilor financiari internationali care licitau in comertul cu petrol si energie si in schimburi de monede pe piata internationala.

Pentru exemplificare,in 1986 valoarea totala a a derivativelor pe piata a fost de 1000 de miliarde de dolari ,iar in 1994 valoarea lor a crescut la peste 45 de miliarde de dolari.La inceputul anilor 2000,valoarea lor a fost astronomica devenind peste 300 de miliarde de dolari,deci explozia a fost exponentiala in timp ce productia de bunuri a reprezentat valoric un procent infim.

Asta este adevaratul scop al trilateralei.Ei nu investetesc in agricultura si nici nu ofera sanse altora pentru ca, cistigul este mic,se deruleaza pe perioade lungi  si cu o oarecare probabilitate de nereusita.Ei nu investesc in turism unde pot aparea factori de risc necontrolati si pot pierede bani pentru ca jocul este numai in parte controlat de ei.Ei investesc in finante pentru ca toate tarile sint ancorate la acest sistem si pentru ca ei genereaza majoritatea jocurilor.Ei distrug si creaza jocuri artificial, dupa bunul lor plac.

Daca aceasta Trilaterala era interesata de Romania,ea trebuia sa ia masina si sa mearga pe cimpurile pline cu bururieni ale Romaniei,alta data fertile si imbelsugate cu productii indestulatoare nu numai pentru tara noastra.Trebuiau sa vada un litoral mort si lipsit de eficienta din care vin numai bani la negru si este un pacat de proportii.Ei trebuiau dusi de marinarul chior,in caminele de batrini pentru a vedea cine isi poate permite si in ce conditii traiesc acesti napasttuiti ai sortii,trebuiau dusi la fostele scoli din comune si sate care nu mai exista decit ca relicve arhitectonice,trebuiau dusi la scolile unde nu este apa curenta si unde copiii beau din galeata si invata intr-o clasa toate generatiile scolii.Trebuiau dusi in fata studentilor care nu au bani sa se cazeze in conditii corespunzatoare pentru a invata.Trebuia sa fie indrumati spre  gradinitele din orasele mici si chiar mari, unde isi pot duce o parte din muncitori copiii si sa vada ce dotare au si cu ce problema se confrunta.Trebuiau dusi in comunele unde se maninca prune uscate cu mamaliga pe intreg parcursul anului si in multe alte locuri.

Mascarici si vasali romani de la conducerea tarii i-au dus la Ateneul Roman sa urmareasca un concert de gala ca si cum asta este reprezentativ pentru Romania actuala.

Ceea ce nu inteleg slugile romane care conduc tara noastra, este ca acesti trilateralisti nu sint in cea mai buna conditie ba chiar sint pe muchia unui cutit care se numeste China si care nu asculta de ei si in continuare voi detalia pentru citeva rinduri componenta Trilateralei pentru a vedea cam cum vad ei structura acesteia si cum vad zonele de influenta dar mai ales implicarea pe raportul bani/ valoare in cadrul acestei organizatii sinistre.


POLITICA DE CADRE A TRILATERALEI

Am sa punctez citeva aspecte legate de acesta Trilaterala si deschiderea ei catre “binele” planetar.

1.In cadrul conducerii executive a Trilateralei nu avem nici un chinez,ceea ce este o sfidare atunci cind vrem sa discutam despre planuri globale de evolutie, in orice plan economic.Asta este o prima constatare iar in finalul constatarilor voi aduce informatii legate de “delegatia” chineaza de 8 membri,din peste 350, in cadrul Trilateralei dar nu in conducerea ei.

2.In cadrul celei mai inalte structure executive nu exista nici un rus,chinez si nici un indian,ceea ce pare a fi un alt paradox legat de intentiile acestei organizatii.

3.Daca putem vedea o pleiada de patroni de banci faimoase si de companii transcontinentale,presedinti si fosti presedinti,guvernatori si prim ministrii,miliardari si multimilionari in rindul membrilor acestei trilaterala,vedem foarte clar ca, in cazul Chinei,putere dominanata clar in economia mondiala,statutul celor care sint inTrilaterala este cu mult mai modest si ii voi prezenta in continuare:

Wang Jisi – Decan al Scolii de Relatii Economice Internationale din Beijing.

In anul 1982 el a studiat la Oxford University in Anglia.In 1985 il regasim la studii de data aceasta in California la Clearmont unde pe linga studii de cercetare in economie mondiala, preda cursuri in studii asiatice.In1990 preda la Universitatea din Michigan,iar intre 1991 si 2005 a fost Presedinte al Academiei Chineze de Stiinte Sociale din cadrul Institutului American de Studii.Dupa 2005,este retras la “baza” si numit Presedintele Universitatii din Beijing de Studii Internationale.

Wei Jianguo – Fost Vice Ministru al Comertului in China.

In 1992 atasat commercial al Ambasadei Chinei in Gabon,tara in care China a cumparat de curind cele mai mari reserve de bauxita mondiale si a oferit guvernului gabonez pe linga bani un cadou de 800 de km de cale ferata de mare viteza,bani pentru 10 biserici,schimb de studenti,peste 2500 de doctori care vor fi permanent acolo prin rotatie si construirea unor capacitati de producere a energiei electrice.

In 1993 este Director pentru Relatiile Economice Externe si Comert pentru Vestul Asiei si Africa.

In 1998 este numit Ministru Comertului International si Cooperarii Economice al Chinei.In 2003 este numit in Comitetul Central al Partidului Chinez in Comisia de Disciplina.

Wu Jianmin – Mmebru al Comitetului Politic Orientativ pentru Relatii Externe din China.

In 1985 este consilier din partea Chinei la natiunile Unite, la New York.

In 1990 il regasim ca Deputat al Partidului Comunist Chinez la Natiunile Unite si in acelasi an este numit Consilier Politic al Chinei la Ambasada din Bruxell.

In 1991 este Ambasador al Chinei in Olanda,la Haga.

In 1998 este Ambasador al Chinei la Natiunile Unite, la Biroul din Geneva.

In 2000 este ambassador al Chinei in Franta.In 2003 este adus la “baza” si este numit Presedinte al Universitatii din Beijing pentru Afaceri Externe.


Yang Jiemian –Presedintele Instututului pentru Studii Internationale din Shanghai.Editeaza in numele lui mai multe lucrari legate de relatiile China – SUA si particpa la o serie de articole din The New York Times,dar are si o serie de carti legate de terorism si implicarea lui in politica.

Zhang Yunling – Profesor si Director al Academiei de Studii Internationale – Stiinte Sociale din cadrul Universitatii din Beijing

In 1983 Director al Academiei deStiinte Sociale,Institutul pentru Studii Europene.

In 1985 participa in cadrul unuigrup de oameni de stiinta in elaborarea unor studii in cadrul John Hopkins University dinMariland,Baltimore.

In 1986 participa din nou laelaborarea unor studii complexe in colaborare cu sociologii americani in cadrulUniversitati Harvard, Massachusetts.

In 1994 este numit Director alAcademiei de Stiinte Sociale in cadrul Insitutului Asia Pacific.In 2001 ilregasim ca Director in cadrul Academiei de Stiinte Sociale din China – Institutul de Studii Japoneze.

Chen Dongxiao – Vicepresedinte al Institutului de StiinteSociale din Shanghai.

Studiile lui sint concentrate incea mai mare parte pe ceretari in domeniul relatiilor Sino – SUA si alactivitatilor Consiliului de Securitate.Studiaza impactul sionist la nivelmondial.

Fost Director al Centrului deStudii Interdepartamentale al SUA in 1993.A ocupat pozitia de Director al Departamentuluipentru Organizatii Internationale din cadrul Universitatii Fudan.

Victor K Fung – Presedinte al companiei Li& Fung,pentru comert,distributie sivinzare cu amanuntul a mai multor produse.Este Presedinte al Camerei de ComertInternational si Presedinte al Universitatii din Hong Kong.A fostreprezentantul Chinei in conducerea consiliului APEC.

Detine un masterat inElectrotehnica obtinut la una dintre cele mai importante universitatiamericane,Massachusetts Institut of Technology(MTI).A obtinut Doctoratul inAfaceri si Economie din cadrul Universitati Harvard si a predat la Scoala deAfaceri de la Harvard inainte de a se reintoarce in China.

Huang Renwei – Vicepresedinte al Academiei de StudiiSociale din Shanghai.

Este Decan al ScoliiInternationale pentru Economie si Politica din Shanghai.Director al Institutluide Economie Mondiala si Director al Centrului International pentru StudiiStrategice.

Principalul sau obiectiv incadrul cercetarii este concentrat politica si relatiile Sino – Americane, adicadintre evrei si americani sau invers.

Acum sa facem citeva comentariipentru ca unul dintre cele mai incitante si interesante subiecte pe care eu leconsider la momentul asta este China si vreau sa cred ca stiu ce vorbesc,chiardaca presa occidentala si multi politicieni „aerieni” minimizeaza subiectul.

Ce putem deduce la o primainterpretare a valentelor celor implicati in Trialterala si ce s-a urmarit decatre fiecare tara in parte prin participantilor?

Este mai mult decit vizibil ca,China a produs cel mai inteligent sistem de infiltrare in cadrula cesteiTrilaterale,a dus acolo cea mai buna structura mentala pentru a-i salvgardainteresele,a fost cea mai inteleapta masura si alegere pe care o putea face otara,o politica de cadre gindita pina in cele mai mici detalii.

China a dus acolo in primul rindoameni care stiu sistemul capitalist in amnunt,au invatat in el si au predatcelor de la marile universitati americane.Au sacrificat timp si energie curabdare pentru a-i cunoaste pe occidentali si au facut-o, iar acum este greu casa piarda.

Ei stiu si valorificamentalitatea occidentalilor in timp ce occidentali nu o pot face cu a lor si nupot copia nimic din sistemul lor,aici este problema vestului.

Daca urmarim la chinezi, ei autrimis in general sociologi.

Este asta o solutie? Sigur cada,ei cunosc statutul societati capitaliste,psihologia membrilor ei si celor ceconduc si pot interpreta orice schimbare in plan social dictata de uneledecizii in plan economic.Dar ceea ce este interesant este ca in plan global asurvenit o schimbare in balanta dintre social si economic si anume socialul ainceput sa fie generatorul si motivatorul adoptarii unui anumit tip deeconomic.

Determinarea pentru adoptareaunui economic se face dupa modele matematice sociale si voi reveni cu subiectulpentru cei ce vor sa colaboreze si sint interesati in viitorul omenirii.

Chinezii au dus la Trilaterala pesub nasul multimiliardarilor, oameni care nu stiu sa manince cu tacimuri de aurdar au creier de aur,oameni modesti care asteapta ziua de salariu si pentrucare s-au intors inapoi in China, chiar dupa ce au avut de facut stagii in „ceamai democrata”tara a lumii.

Este clar ca nu putem comparavenitul lui Rockeffeler cu cel al unui profesor chinez din Trilaterala si comparatiile devin inutile fata de cei mai multi dintre participanti la aceasta organizatie sinistra.

Chinezi nu pot fi inlaturati chiar daca „domnii ” de peste ocean si din vestul Europei o doresc,dar sfidarealor va fi platita cu virf si indesat.Nu este posibil ca o tara care dominalumea sa fie prezenta cu opt oameni intr-o organizatie care isi doreste sa fie”mintuitoare economica globala”.Dar chinezi cu tenacitatea lor si cu rabdareade neinchipuit pentru anumite popoare vor intoarce cu siguranta situatia si vordovedii ca atitudinea creaza bani si nu invers,vor dovedii ca bani pe careacesti ingineri mizerabili ai finantelor mondiale iau facut sint falsi si nu auvaloare in fata unor oameni inteligenti,vor dovedii ca ignoranta si sfidarea pecare o arboreaza aceste gunoaie care au dus planeta intr-o situatie extrem dedificila este o chestiune de timp pentru a fi distrusa si ea nu poate dura incontact cu un partener dur si cu principii solide.

Legat de Romania, putem spune caeste un mare pacat faptul ca acesti mascarici care conduc tara, nu intelegfaptul ca aceasta Trilaterala nu ar fi venit niciodata in Romania daca erausiguri pe ei si nu ar fi strins o cohorta de oameni pentru a face turneecostisitoare de dragul de a scoate Romania din criza.

Lor le este FRICA,au ce pierde si vor pierde,vor sa limiteze pierderile pentru ca isi dau seama ca procesul esteireversibil,asta este problema pe care romanii ar trebui sa o valorifice.Eisint in cadere si este posibil sa accepte un joc gresit pentru ei si bun pentruRomania daca este facut gindit.Sint dispusi sa piarda dar numai in anumiteconditii iar Romania trebuie sa valorifice si sa creeze premisele creariacestor conditii si tara va face bani cu ei in curind, cu toate ca este cel maiprobabil, cu conducerea de paiate actuala,Romania sa isi piarda suveranitateaeconomica de tot si sa devina un vasal sarac al unui occident vlaguit dar careinca mai are prosti lui.

Solutia este una singura si anumegindirea unui nou sistem,un sistem socialist care va fi cu siguranta imbratisatde multe tari dar trebuei sa fim printre primi care sa adoptam o astfel depozitie pentru a avea pretentii la coliva care va fi destinata prohodului societati capitaliste.

Acesti trilaterali vor inepe saintensifice filmele pe Internet in care sa arate cine conduce lumea si ca au unguvern al lor puternic,ca domina lumea finantelor si asa mai departe.Nu aufacut-o in ani ’70 pentru ca erau puternici,nu au facut-o nici in ani ’80 sinici in ’90,dar a venit timpul ca dupa 2003 sa iasa la rampa,sa vada cum pierdteren si sa puna in scena o politica de intimidare si cadere morala pentrupopulatia globului.

Nu trebuie sa credem in povestilelor,ci sa intelegem ca totul face parte dintr-un plan orchestrat de oameni ceau ce pierde si isi vad ruinate interesele pentru mentinerea carora sint instare sa arunce peste bord multi saci agonisiti in ani de impunere aconditiilor sclavagiste pentru omenire.

Asta este adevarul care presa deglumeti din Romania trebuie sa il spuna cititorilor romani,ei trebuie sa stiesi sa aleaga sistemul si conducatori lor dupa adevar si nu dupa minciuna sisubordonare.

Romanii au posibilitatea de aalege si trebuie sa o faca,au posibilitatea de a intelege ca un stat de drepttrebuie sa fie in slujba dreptului ce ofera avantaj poporului roman si nu undrept international generat de FMI si BM.Noi trebuie sa ne construim propriuldrept si trebuie sa il respectam,sa dovedim ca putem si trebuie sa avem in elun ajutor pentru majoritatea romanilor care doresc sa traisca si sa isi creascacopiii lor in liniste.

Romania poate si trebuie sa faca pasul spre socialismsi sa ignore obsatcolele care le promit sa le puna in scena acesti amariti demiliardari trilaterali care sint bogati pentru ei si nu pentru poporulroman.Romania trebuie sa inteleaga faptul ca procesul de subordonare nu o poate avantaja pe termenmediu si lung sub nici o forma dar o iesire gindita inca se poate si este unacare o asteptam de sute de ani.Trebuie sa o facem si trebuie sa credem in ea.


Adrian Cosereanu

rockefeller-pyramid

Cel care a scris Carta Comisiei Trilaterale si care a fost primul director al acestei comisii (1973 – 1976) a fost Zbigniev Brzezinski, Consilierul presedintelui Carter în ceea ce priveste problemele de securitate nationala. Brzezinski recunoaste cu candoare ca pentru a realiza Noua Ordine Mondiala, poporul american va trebui sa accepte scaderea nivelului de trai. Cele trei „laturi” ale Comisiei Trilaterale, si anume Statele Unite, Europa Occidentala si Japonia, sunt regiunile (cu denumirea originala de „regate”) 1, 2 si 3 pe harta Clubului de la Roma. Comisia Trilaterala francmasonica are 325 membri: 98 din America, 146 din Europa si 81 din Japonia. Fiecare mare corporatie din Japonia este reprezentata cu cel putin un director. Aproape toti reprezentantii francezi sunt masoni în loja Grand Orient. Metodele de lucru ale Comisiei Trilaterale, ca si ale francmasoneriei în general, includ printre alte mijloace satanice, asasinatul politic sau macelul în masa, daca le este util. Dar asasinatul reprezentantului Larry McDonald (deghizat prin lovirea „accidentala” a unui avion întreg), care, în ciuda conspiratiei francmasonice guvernamentale si a conspiratiei tacerii în mass-media, începuse sa dezvaluie în public activitatea Comisiei Trilaterale între 1981 si 1983, a provocat o reactie de indignare in rândul populatiei. La 15 decembrie 1987 senatorul Jesse Helms a facut o trecere în revista a situatiei politice din Statele Unite ale Americii, si a încheiat cu urmatoarele cuvinte: „…aceste organizatii oculte lucreaza de comun acord cu stapânii din Kremlin ca sa creeze ceea ce ei numesc „Noua Ordine Mondiala”. Organizatii particulare precum: Consiliul pentru Relatii Externe, Institutul Regal de Afaceri Internationale, Comisia Trilaterala, Conferinta de la Darmouth, Institutul Aspen pentru Studii Umanistice, Institutul Atlantic si grupul francmasonic Bilderberg disemineaza si coordoneaza planurile pentru aceasta noua ordine mondiala în cercuri puternice comerciale, financiare, academice si oficiale… acest amalgam amorf de bogatie si legaturi sociale a caror putere rezida în faptul ca ei (francmasonii) au pus stapânire pe sistemul nostru financiar si pe o mare parte din sectorul industrial. Principalul lor instrument de control asupra economiei si finantelor americane este Federal Reserve System… Oricine poate vedea cum (bancherii de pe) Wall Street controleaza Departamentul de Stat si Agentia Centrala de Investigatii… Punctul de vedere al puterii instaurate de francmasoni se cheama azi globalism… Dupa punctul de vedere globalist, statele nationale si granitele nationale nu au nici o valoare. Filozofia si principiile politice sunt pur si simplu relative. Chiar constitutiile sunt doar vorbe goale în fata celor care au puterea. Libertatea sau tirania nu sunt nici bune, nici rele în sine si nu sunt luate în considerare. Conform acestui punct de vedere, activitatea fortelor internationale financiare si industriale trebuie orientata spre realizarea acestei unice lumi globale, având ca punct principal contopirea Uniunii Sovietice cu Statele Unite ale Americii… Tot ceea ce conteaza în ochii lor este sa stoarca profituri maxime printr-o practica descrisa ca fiind capitalism financiar, un sistem care se bazeaza pe doua lucruri: îndatorare si monopol. Acesta nu este un adevarat capitalism. E calea concentrarii economice si a sclaviei politice”.

Comisia Trilaterala a fost cel mai bine descrisa de Senatorul Barry Goldwater: „Ceea ce intentioneaza trilateralistii sa faca în realitate este crearea unei supraputeri economice mondiale deasupra guvernelor politice ale statelor nationale afectate. Ca administratori si creatori ai sistemului, ei vor stapâni lumea”. Cine-si închipuie ca vorbele despre stapânirea lumii sunt vorbe goale, se înseala. Stapânirea lumii de catre un grup dedicat puterii banului, lipsit de nationalitate si loial doar lui însusi înseamna pentru ceilalti lagare de concentrare, viata de mizerie, degradare fizica si psihica si genocid dupa bunul plac al elitei. Comisia Trilaterala cuprinde Statele Unite, Europa si Japonia pentru ca acestea produc doua treimi din productia mondiala de bunuri si pot absorbi restul lumii în sferele lor. Fondul Monetar International si Banca Mondiala sunt brate ale acestei comisii, care formuleaza planuri pe 20-30 de ani înainte. In 1972, planul Comisiei Trilaterale era de a scadea nivelul de trai al claselor de jos si de mijloc, de a spori autoritatea presedintelui, de a consolida cooperarea dintre guvern si sectorul particular, faurind planuri economice, un control guvernamental mai sever asupra presei si dezarmarea muncitorilor. Henry Kissinger a devenit în 1977 membru în Comitetul Executiv al Comisiei Trilaterale si sef al Consiliului International al Bancii Chase-Manhattan a lui Rockefeller, pe a carui mosie a fost fondata Comisia Trilaterala în 1972. Fondurile pentru salariatii si activitatile Comisiei Trilaterale au fost donate de cei care profita de pe urma activitatilor ei: Rockefeller si cumnatul sau Franklin (director la CFR între 1953-1971), David Packard de la Hewlett Packard, si o serie de megaindustrii si fundatii ca Ford, Lilly, Kettering, fratii Rockefeller, Thyssen, General Motors, Sears, Caterpillar, Deere, Exxon, Texas Instruments, Coca-cola, Times (publicatii), CBS (televiziune), Wells-Fargo (banci). Senatorul Barry Goldwater numeste Comisia Trilaterala „noua cabala internationala a lui Rockefeller”, caci este internationala (din ea fac parte directorii bancilor Chase-Manhattan din America, Mitsubishi din Japonia, Dresdner Bank din Germania, Swiss Bank Corporation – Banca Elvetiana, Amsterdam Rotterdam Bank din Olanda, Bank of Montréal din Canada, Crédit Agricole din Franta, si altii); dar Rockefellerii sunt, credem noi, subordonati casei Rothschild. In 1991, la una din conferintele secrete ale grupului Bilderberg din Germania, David Rockefeller a multumit ziarelor de larga circulatie din Statele Unite, Washington Post, The New York Times, si Time ca timp de 40 de ani au pastrat secretul asupra a ceea ce face aceasta organizatie. David Rockefeller a fost un foarte activ agent al Comisiei Trilaterale în ultimii 40 de ani. In 1964 s-a întâlnit cu Nikita Hrusciov si dupa 4 luni acesta a fost schimbat.

In 1976, premierul australian Malcolm Fraser a venit sa se întâlneasca cu presedintele Statelor Unite, dar înainte de aceasta s-a întâlnit cu David Rockefeller. In 1989 acesta l-a vizitat pe Gorbaciov si a oferit Uniunii Sovietice intrarea în Fondul Monetar International (International Monetary Fund, IMF) si în Banca Mondiala; apoi s-a dus în Polonia. Dar împrumuturile acordate oricarui guvern de catre Fondul Monetar International sunt garantate de avutul natiunii: de munti, râuri, lacuri, câmpii si dealuri, de pamântul tarii, de baza existentei locuitorilor. Jesse Helms le-a vorbit americanilor, dar cuvintele lui se adreseaza tuturor natiunilor. Este sfâsietor sa vezi cum se grabesc românii sa se vânda puterilor distrugatoare si dusmane ale bancherilor internationali, care sub pretextul „ajutorului economic”, „împrumutului necesar pentru reconstruirea industriei” le vor rapi suveranitatea nationala, stapânirea asupra pamântului României si, în cele din urma, statutul de om liber. Caci grabindu-se sa se îndatoreze la bancherii internationali, românii îsi pun drept garantie („colateral”) – nimic altceva decât pamântul stramosesc, teritoriul României si dreptul de a fi cetatean român. Caci scopul declarat al guvernului francmasonic mondial, al Noii Ordini Mondiale, este „sa treaca pamântul în proprietatea altora”

Dar în 1980 Comisia Trilaterala francmasonica a hotarât ca nu mai este util Carter ca presedinte. Lui Ronald Reagan, ne-membru al Comisiei Trilaterale, i s-a permis sa câstige în mod spectacular alegerile, desi declarase ca „interesele (Comisiei Trilaterale) sunt angajate de partea bancherilor internationali si-a companiilor multinationale” si nu e de parere ca se cuvine ca un anumit grup de interese sa ocupe posturile cheie în stat – deci nu va numi membrii Comisiei Trilaterale în posturi cheie. Dar pe cine-a recomandat Reagan în posturile cheie dupa alegeri? Dintre cele 59 de numiri ale lui Reagan, 28 erau membri în CFR, 10 în grupul Bilderberg si 10 în Comisia Trilaterala, iar vicepresedintele pe care si l-a ales, George Bush, ulterior presedinte, este membru atât în CFR cât si în Comisia Trilaterala. In administratia Reagan au înflorit 64 de membri ai CFR-ului, 6 ai Comisiei Trilaterale, 6 ai ambelor si 5 fosti trilateristi

La alegerile din 1992, poporului american i s-a permis sa vada trei candidati la presedintie: democratul francmason Bill Clinton, republicanul George Bush si independentul Ross Perot. Despre Ross Perot nu se stie sa fie membru în vreunul din aceste grupuri; a fost recomandat pentru CFR de catre George Bush, dar nu apare pe lista membrilor; poate n-a acceptat el, poate nu l-au acceptat ei. Bush apare pe lista CFR-ului ca fost membru. Clinton însa este membru si în CFR, si în Comisia Trilaterala, si în grupul Bilderberg si este si bursier Rhodes, si francmason.

In deceniile anilor 1950 si 60, cu tot secretul conspirator al CFR-ului, publicul, care era mai putin timp decât acum, dupa treizeci de ani de continua spalare a creierului, începuse sa ridice întrebari cu privire la activitatile CFR-ului. In special, începuse sa observe ca producatorul american sufera din punct de vedere economic. Ca un mijloc de diversiune, David Rockefeller a înfiintat în 23 si 24 iulie 1972 Comisia Trilaterala.

Cei opt delegati din partea Statelor Unite care au participat la sedinta de înfiintare a Comisiei Trilaterale în castelul lui Rockefeller sunt membri ai CFR-ului. Scopul declarat al acestei comisii este, dupa spusele ei, „cooperarea trilaterala strânsa pentru a mentine pacea, a administra economia globului, a promova renovarea economica, a diminua saracia mondiala, permitând astfel evolutia pasnica si linistita a sistemului mondial global”.

dezvaluiri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s