Comisia Europeană nu acceptă reducerea TVA. Comisia Europeană este interesată ca românii să suporte taxe cât mai mari

tva1

Comisia Europeana este interesata ca romanii sa suporte taxe cat mai mari, pentru ca, apoi, sa umple teschereaua corporatiilor prin sistemul bine cunoscut al „investitiilor” si „programelor europene”.

Comisia Europeană este îngrijorată de tot ce este bun pentru români

Dupa intalnirea cu reprezentantii Guvernului, vicepresedintele Comisiei Europene s-a declarat ingrijorarat de modificarea Codului Fiscal si, respectiv, de reducerea TVA.

„Aceasta masura va avea un efect fiscal substantial negativ. Nu e in concordanta cu recomandarea generala a comisiei”, spus Valdis Dombrovskis, vicepresedintele CE.

Cu toate acestea, ce s-a putut vedea în ultima vreme în ”presa” din România ține de cel mai grotesc absurd. Se bat acoperiții cu capul de pereții studiourilor tv ca să îl înjure pe Ponta, îl trag pe premier la răspundere și îl blesteamă pentru că reduce TVA – ul.

Măsura este prezentată în fel și chip, ca un demers electoral, ca o blasfemie la adresa FMI și a Comisiei Europene, ca o lovitură sub centură dată lui Iohannis, ca o iminentă apocalipsă economică, șamd.

Totul în numele atacării, cu orice chip, a lui Victor Ponta, care este un ticălos și nu marșează în continuare pe austeritatea extremă propăvăduită de Comisia Europeană, FMI și slugile lor devotate din România.

Asta în condițiile în care reducerea TVA la alimente nu înseamnă decît o aliniere la realitățile fiscale din majoritatea statelor europene, inclusiv cele vestice și dezvoltate economic, în care nivelul de trai este de două-trei ori mai ridicat decît în țara noastră.

Rolul mass media trebuie să fie, fără doar și poate, unul critic, de cîine ce apără democrația și cetățenii în fața politicienilor și a instituțiilor Statului.

Dar muntele de căcat pus pe ventilator de o mare parte a main stream media, la adresa măsurii de reducere a TVA, inițiată de guvernul Ponta, nu are nici o legătură cu funcțiile și atribuțiile pe care ar trebui să le aibă o presă corectă față de cei pe care se presupune că îi informează.

Așa cum foarte clar a afirmat un ”realizator TV”, care se laudă singur ca aparținînd intelectualității de la Cluj, ”Victor Ponta trebuie să plece, indiferent de calitatea actului de guvernare prestat de cabinetul său”.

Așadar, Ponta trebuie atacat cu orice preț, pentru a-l face să plece și a deschide astfel calea băsiștilor (iohanniștilor, dacă vreți) din noul PNL, adică a vechilor pedeliști, care freamătă în block-starturi să reintre la guvernare, pentru a relua aplicarea dementă a politicilor de austeritate, dictate de FMI și UE.

Campania violentă de defăimare a măsurii de reducere a TVA arată, dacă mai era cazul, că o mare parte dintre mass media din România nu au nici o legătură cu dorința de informare corectă a cetățenilor, cu interesul național sau cu deontologia profesională a lucrătorilor din presă.

Și nici măcar cu realitățile economice nu au legătură aprigii cîini de pază ai nunților de celebrități, pentru că o reducere a TVA este de așteptat să revigoreze mediul economic și, în consecință, contractele de publicitate, care se presupune că finanțează activitatea organelor de presă.

Sau cele mai multe dintre instituțiile media din România fac parte din economia neagră?

invectiva.ro

4 gânduri despre &8222;Comisia Europeană nu acceptă reducerea TVA. Comisia Europeană este interesată ca românii să suporte taxe cât mai mari&8221;

  1. Prietene, pune mana pe o carte de macroeconomie si o sa vezi (bineinteles daca te duce capul) ca aia au dreptate. Vorbim din nou peste 1 an, un an si jumatate, cand explodeaza rahatul asta. Chiar nu intelegeti ca tot ce fac politicienii (nu conteaza partidul) este ca sa ne prosteasca? Jigodia de ponta isi pregateste alegerile din 2016, il doare in pix de ce se intampla! Ce face acum este sincer, o masura populista, care o sa puna f mari problem guvernului de dupa alegerile din 2016, si mai ales populatiei!

  2. Normal ei au tva intre 0-5% ma umfla risu.Nu avem nevoie de FMI.Trebuie redus tva la toate produsele si servicile sa zicem 20% urgent ca economia sa i-si dea drumul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s