Analizele medicale obligatorii,un abuz și o încălcare a dreptului omului

rumania

De fiecare dată când un politician este lăudat și apreciat excesiv de toate televiziunile,indiferent ce sponsor și orientare politică ar avea acestea,e semn că se pregătește ceva murdar și nociv pentru români.

De fiecare dată când se face o campanie de „sensibilizare a opiniei publice” într-o anumită problemă,pe modelul problemă – reacție – soluție,e un semn sigur că ni se pregătește ceva care ne va face viața mai grea și ne va limita drepturile și libertățile cetățenești.

Despre ce e vorba ? În ultimul timp ministerul Sănătății,Nicolae Bănicioiu a fost lăudat și periat de mai toate televiziunile,inclusiv de cele băsiste și portretizat ca un om de suflet,care rezolvă rapid problemele oamenilor și care se preconizează a fi un mare reformator al sistemului medical din România. Până aici nimic grav.

Apoi a început o campanie de propagandă în presă,continuată și în prezent,care vrea să sensibilizeze cetățenii în legătură cu sistemul de sănătate românesc,care ar fi la pământ și ar face numeroase victime printre pacienți. Au fost prezentate o serie de cazuri de bătrâni externați din spital,care au murit în drum spre casă,cazuri de malpraxis,în urma căror au decedat femei gravide,copii sau tineri,unui bărbat i s-a amputat penisul după ce acesta s-a infectat de la o sondă urinară etc.

Pro TV,un mare promotor al transplanturilor de organe,donărilor de sânge,recoltări de celule stem și altor activități medicale generatoare de profit pentru anumiți băieți deștepți,a inițiat o campanie numită „Sănătate și respect”, în care sunt prezentate zilnic cazuri precum cele amintite mai sus.

Putem bănui că se pregătește o nouă încercare de privatizare a sistemului medical și a asigurărilor de sănătate și trebuie sensibilizată opinia publică să accepte acest lucru,ca să nu mai avem proteste precum cele din 2012,care au clătinat serios regimul băsist.

Partea cea mai hidoasă și abominală,care l-ar fi lăsat pretext până și pe Orwell și care nu i-ar fi trecut prin cap nici lui Ceaușescu,este ce are de gând să facă ministrul Bănicioiu și cei din spatele lui. Acesta vrea să îi oblige pe toți cetățenii României să facă un set complet de analize și o vizită la medicul de familie,cel puțin o dată la trei ani,chiar dacă aceștia nu sunt bolnavi și să impună sancțiuni penale celor care refuză și nu se conformează.

Iată ce a declarat Bănicioiu :

Asta nu este reglata inca, dar avem in intentie in momentul de fata, si e prima oara cand o spun, ne gandim ca persoanele care nu merg o data la trei ani la medicul de familie sau nu isi fac un set de analize complet, sa introducem sanctiuni. Stiu ca este cel mai nepopular lucru pe care il spun in momentul de fata, dar pentru sistemul sanitar va insemna foarte mult in sensul preventiei, in sensul gestiunii corecte a unui caz, in momentul in care il gasesti, in sensul ca, pana la urma, cheltuirea banului, pentru ca eu depistez in momentul de fata mare parte din afectiunile oncologice numai in stadii foarte avansate. Ceea ce e foarte greu de tratat, un cancer in stadiul 4 sau …

Așa ceva nici în cele mai negre vise și în cel mai sinistru lagăr totalitar nu aș fi crezut că am să trăiesc! Dacă statul mă obligă să fac analize,asta înseamnă că Statul se consideră proprietarul corpului meu,iar eu sunt doar o vită crescută la ferma de stat,unde am nevoie de certificat de calitate și de analize făcute la zi.

Dacă aș fi un cetățean liber și aș avea drepturi,ar trebui să hotărăsc singur dacă și când să îmi bag pe gât sau în fund tuburi de plastic,ace în vene,să mă iradiez cu raze X,să fac pipi în eprubete și borcănele etc. Tot ca cetățean liber aș avea dreptul să hotărăsc dacă vreau să fiu sănătos sau bolnav,sau dacă urmez sau nu un tratament sau operație. Repet : nu sunt o vită în proprietatea statului !

Nicolae Bănicioiu spune singur că acesta cel mai nepopular lucru pe care îl spune. De ce să fie nepopular un lucru care este spre binele cetățenilor ? Și de ce ar face un politician mari sacrificii de popularitate,doar pentru binele neamului și al sistemului medical ? De ce este primit și susținut Nicolae Bănicioiu la un post băsist ca Pro TV,având în vedere că este membru PSD ?

E clar că avem de-a face aici cu scopuri și interese care vin din alte sfere și de la un alt nivel. Cred că în primul rând avem de-a face cu o nouă încercare de preluare masivă a unui serviciu public de către capitalul străin,cu complicitatea statului. Este același tip de afacere ca și cel cu apometrele,repartitoarele de căldură,reabilitatea termică a locuințelor,schimbarea cardurilor de identitate,cardurile de sănătate,asigurările obligatorii pentru locuințe,în care firmele private,în loc să concureze pe „piața liberă” pentru atragerea clienților,îi primesc gratis de la stat prin adoptarea unor legi și sub presiunea sancțiunilor.

Gândiți-vă puțin ce pleașcă pe capul laboratoarelor private de analize,pe farmacii și producătorii de medicamente,furnizorii de tratamente pentru boli cronice/incurabile subvenționate de stat și alte servicii medicale private ! Dacă te duci la doctor,indiferent cât de sănătos ai fi,tot ți se găsește ceva și te trezești alergând pe la zeci de analize cu plasa plină de pastile și rețete după tine. Plus de asta,de multe ori analizele pot furniza rezultate greșite și te trezești că faci tratamente și operații de care nu ai nevoie,sfârșind cu adevărat bolnav sau mult mai bolnav ca înainte.

Haideți să recunoaștem că,în mare majoritate,cu excepția câtorva specialiști și oameni cu har,medicii nu sunt niște vindecători,ci mai mult agenți de vânzări și comercianți de medicamente pentru marile corporații și furnizori de clienți pentru laboratoarele de analize!

Un alt aspect,mult mai sinistru este cel al traficului de organe. Prin această măsură a obligativității analizelor medicale și în combinație cu cardul electronic de sănătate,un traficant poate afla foarte ușor,dintr-o bază de date,sau direct de pe card,în ce stare de sănătate ești,istoricul bolilor tale,grupa sangvină,starea de sănătate a fiecărui organ,vârsta,munca sa de găsire a donatorilor și de recoltare și vânzare a organelor fiind astfel mult ușurată cu contribuția statului.

Dacă punem la socoteală și faptul că războiul mondial bate la ușă,pentru că „ne atacă rușii” și „NATO ne apără” , vă dați seama ce înflorire și dezvoltare va cunoaște traficul de organe în România ?! Dacă nu credeți,mergeți în fosta Iugoslavie,Ucraina,Irak,Afghanistan și veți afla de la sursă ce vaste rețele de trafic de organe s-au dezvoltat acolo.

Probabil,având în vedere că a fost adoptată legea care permite staționarea pe teritoriul țării a unui număr nelimitat de militari americani,aceștia vor fi cei care vor aplica și sancțiunile de care amintea Bănicioiu,intrând cu forța în casele „teroriștilor” care refuză să facă o vizită la medicul de familie și un set complet de analize o dată la 3 ani.

Dacă ministru ar vrea cu adevărat să facă medicină preventivă,ar iniția campanii naționale de informare a cetățenilor,în care aceștia să învețe să trăiască sănătos,să facă mișcare,să mănânce sănătos,să practice igiena atât a trupului cât și a minții și dacă vrea analize medicale periodice,să le ofere gratuit și să lase cetățeanul să decidă când,cum și dacă să le facă sau nu.

Statul ar trebui să știe că suntem ființe umane libere,cu drepturi și suntem stăpâni pe corpul,nostru,nu vite crescute la fermă,exploatate pentru profit și folosite ca sursă de piese de schimb pentru cei bogați cu bani. Dacă megem tot așa ce urmează ? Tratamente obligatorii ? Operații obligatorii ? Eutanasiere obligatorie ???

Autor articol : Dan Tănăsescu

Sursa articol : dantanasescu.ro

2 gânduri despre &8222;Analizele medicale obligatorii,un abuz și o încălcare a dreptului omului&8221;

  1. VASILE CIURCHEA, PREȘEDINTELE CASEI NAȚIONALE DE ASIGURĂRI SOCIALE ȘI DE SĂNĂTATE, A APĂRUT FOARTE RECENT, ÎN SEARA ZILEI DE 6 APRILIE 2015 LA DIGI24, UNDE A DEZINFORMAT DIN NOU TELESPECTATORII. A MENȚIONAT PRINTRE ALTELE FAPTUL CĂ PESTE UN AN DE ZILE NU VA MAI EXISTA ACEST GRUP DE CONTESTATARI AI CARDURILOR ELECTRONICE DE SĂNĂTATE (ESTE VIZIONAR?!), CĂ SUNT DOAR 500 000 DE CARDURI CARE NU AU AJUNS ÎNCĂ LA ROMÂNI ȘI UNII SUNT PLECAȚI ÎN STRĂINĂTATE… CREDEM CĂ REALITATEA ESTE CU TOTUL ALTA. PESTE 1 000 000 DE ROMÂNI AU REFUZAT CARDURILE ȘI MAI MULȚI NU-L VOR ACTIVA. IAR VASILE CIURCHEA NU DOREȘTE DECÂT SĂ NE LINIȘTEASCĂ PE TOȚI, SĂ NE INDUCĂ ÎN EROARE, SĂ LE LUĂM CĂ NU ESTE ABSOLUT NICIO PROBLEMĂ, ETC… NE-A MINIMALIZAT ÎN MOD VOIT, CĂ SUNTEM UN GRUP (ADICĂ O MICĂ MINORITATE!), A UITAT SĂ SPECIFICE CE FEL DE GRUP (O PARTE IMPORTANTĂ DIN COMUNITATEA ORTODOXĂ) ÎNCERCÂND SĂ INFLUENȚEZE CÂT MAI MULT OPINIA PUBLICĂ ÎN SENSUL DORIT DE MASONERIE… SE ȘTIE CĂ SUNT UNII MEDICI ÎNREGIMENTAȚI DEJA ÎN FRANCMASONERIE… FERICE DE CEI CARE NU AJUNG PE MÂINILE LOR (LA SPITAL SAU LA CABINETE) ȘI MAI FERICIȚI CEI CARE VOR SUFERI MUCENICIA, PRECUM FOSTUL PATRIARH TEOCTIST, CA SĂ DĂM DOAR UN EXEMPLU…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s