Guvernele capitaliste din tarile “dezvoltate” se inarmeaza impotriva propriilor popoare

Istanbul 02

Rusinea rusinilor, pentru liderii capitalisti, care nu gasesc solutii pentru a rezolva problemele economice care confrunta tarile lor, care inabuse miscarile tinerilor fara sansa in viata, care reprima miscarile anti rasiste dupa ce creaza rasism, care creaza discriminare si angajeaza mii de soldati pe strazile lor, platiti din taxele platite de parintii acelor tineri ce isi cer dreptul la viata si demnitate, in strada.

Ce poate arata mai mult, degradarea acestui sistem, decit pozitia autoritatilor capitaliste fata de revendicarile in strada ale unor oameni disperati, care fac acest lucru ca un ultim resort in fata furiei capitaliste pentru bani, care calca in picioare orice forma de respect necesar intre fiintele umane.

Au inceput o serie de demonstratii de masa in mai toate orasele din tarile “dezvoltate” capitaliste. Sistemul incepe sa colapseze, iar liderii acestui gunoi de sistem, incep sa se teama, incep sa inteleaga sis a dovedeasca faptul ca numai forta bruta impotriva celor din strada si teama pe care doresc sa le-o inoculeze, sint solutiile ramase.

In Frankfurt, inima bancara bolnava a UE, unde BCE face o politica de a incerca sa limiteze raul pentru gasca pe care o slujeste si nu a produce binele pentru cei ce muncesc si sint bataia de joc a sistemului, au inceput manistefarile de strada.

Nu imi aduc aminte vreodata, de cind ma stiu , ca bancile sa fi gasit o solutie in economia capitalista, la multitudinea de probleme pe care sistemul si existenta lui le genereaza. Absolut niciodata. Bancile au amplificat mereu problemele, le-au creat sub o alta forma, au deturnat atentia catre alte zone ale economiei si managementului politic si au adus in final o saracie mai lenta dar sigura in societate. Tineri o simt, ei cer si nu primesc, ei sint considerati “entitled generation”, dar primesc numai de la parinti atit cit acestia mai pot da, insa de la sistem primesc sfidare. O simt si evident ca nu demonstreaza impotriva parintilor ci impotriva celor ce ii sfideaza, celor ce ii marginalizeaza si ii lasa sa traiasca intr-o mare de frustrari.

La Frankfurt, zeci de mii de tineri, au inteles cine este de vina, au venit dechizati in clovni, asa cum sint perceputi de sistemul capitalist, in fata BCE, la noul sediu, ca si cum era necesar si activitatea acestei banci facea acest lucru sa fie o necesitate. Acesti tineri au fost inconjurati de cordoane de poitisti, batuti si impinsi in zonele unde puteau fi dezmembrati, ca miscare de strada. Tinerii au dat foc la diferite obiecte, pentru a atrage atentia, au aruncat cu pietre si au scandat lozinci anti UE, BCE si anti guvernamentale

http://www.dw.de/violence-as-ecb-protest-begins-in-frankfurt/a-18322124

Intre timp, pe strazile principale ale Montrealului, la mii de kilometric distanta, tinerii incepeau sa se adune, sa defileze si sa trezeasca constiinte, ei fiind numiti de autoritati o “asociatie de tineri comunisti” , asa cum liderii capitalisti fac de cite ori nu le place ca cineva nu accepta saracia.

Au fost zeci de mii de tineri si parintii lor, “o asociatie de tineri comunisti”? Pai, atunci ce mai ramine de facut, daca zeci de mii de tineri din universitati sint comunisti? Cine i-a convertit pe acesti tineri la comunism, ei netraind niciodata in comunism, cei mai multi dintre ei nevizitind niciodata o tara comunista si necitind prea mult despre comunism? Sa fi inteles ei ca opusul dezastrului la care sint supusi, poate fi comunismul? Sa fi inteles ei ca acesti hoti la drumul mare, din conducerile tarilor “dezvoltate” capitaliste , pot fi opriti doar de un regim comunist? Sa fi inteles ei, ca singura alternativa ca ei sa fie tratati ca finite umane si scolile pe care le fac sa fie utile, ar fi o aderare la un sistem de stinga? Sa fi inteles parintii lor, care erau cu ei la manifestare, ca singura varianta pentru copiii lor este comunismul, in fata violentei de nedescris si caderii economice capitaliste?

Intrebari grele si la care ar trebui sa raspunda tot adeptii sistemului capitalist si liderii lor. Cum s-a ajuns aici si cum se poate ca acesti tineri sa traiasca intr-o economie capitalista atit de dezechilibrata, care le anuleaza toate drepturile? De ce le sint anulate drepturile si in favoarea cui? Merita ei sa fie privati de drepturi, intr-un sistem care flutura “democratia” la toate intilnirile cu alti lideri pe care ii considera mai putin sau deloc democrati..?

La Montreal, autoritatile au fost mai mult decit indignate, pentru ca tinerii demonstranti au “uitat” sa le furnizeze traseul pe care il vor urma, in final, ura acestor politisti a ajuns la paroxism si au apelat la gloante de cauciuc, bombe cu sunet asurzitor si crearea de panica. Asa raspunde sistemul capitalist “dezvoltat” tinerilor pe care i-a adus la faza de masa inerta, care traiesc frustrari in fata carora nimic nu mai conteaza si care nu mai au ce pierde.

Acesti tineri, se asteapta sa fie specialistii de mine, managerii de mine. Cum pot ei fi specialisti si manageri intru-un mediu economic care isi bate joc de ei, intr-un mediu economic pe care il detesta? Cu cine cred acesti monstrii capitalisti care conduc, ca vor fi inlocuiti, pentru ca ei sa isi pastreze puterea si sa ia decizii in favoarea unui grup?

http://rt.com/news/243781-montreal-students-austerity-police/

La numai 200 de kilometrii de Montreal , in Quebec City, sute de studenti au demonstrat in sincronism cu “fratii” lor din Montreal, acestia dorind printre altele, dreptul lor la a invata. Care credeti ca a fost unul din punctele solicitate de ei? Au cerut ca bibliotecile facultatilor sa fie deschise dupa un program mult mai extins pentru a invata. Au cerut acest lucru, findca, din lipsa banilor pentru cazare, ei stau cite sase intr-un apartament, iar cazarile in campus sint demolatoare ca pret, muti parintii neputind sa isi permita acest “lux”.

In aceste conditii, lor le este greu sa invete si au cerut program extins al bibliotecilor universitare, fiind de mai multe ori refuzati de conducerile universitatilor.

Cum li s-a raspuns de catre politie? Cu gaze lacrimogene si arme de asalt, numarul politistilor fiind pe alocuri mai mare decit numarul demonstrantilor, efectivele de politie desfasurind armament modern si mijloace de raspindire a multimii dintre cele mai sofisticate. Evident, studentii au cerut si scaderea taxelor pentru educatie, scaderea preturilor la cazari, crearea unor cantine mai ieftine unde sa poata minca, cei mai multi dintre ei nepermitindu-si sa mearga la McDonalds sau alte fast food-uri zilnic, crearea de locuri de munca in sistem co-op pentru ca sa poata cistiga ceva bani dintr-o activitate utila si legata de profilul lor de studiu, au cerut mai multe spatii de cazare in campusuri, pentru ca ei sint imprastiati prin tot orasul si trasportul ii costa foarte mult si multe altele, care ar fi trebuit sa fie usor rezolvabile si sa se gaseasca bani pentru ele, dar Harper a trimis echipament militar de zeci de milioane de dolari in Ucraina, avioane militare in Yemen, ajutoare militare pentru destabilizarea situatiei din Libia, trupe si echipament militar in Afganistan, avioane de lupta in tarile baltice si uite asa, nu au mai ramas bani si pentru studentii de acasa, care ar trebui sa fie viitorii manageri si aceasta saracie impusa sa ii duca la gasirea unor solutii, dupa ce o gasca de evrei condusa de Harper, i-a lasa fara nici o sansa, in limite “democratice” canadiene.

http://rt.com/news/244505-canada-police-brutality-students/

Pe de alta parte, guvernul american nu poate sau nu vrea sa stinga conflictul rasial din Ferguson(Missouri), legat de moartea prin impuscare unui cetatean de culoare, ca si in New York City, ca sa nu mai discutam de cei peste 1100 de ceteani americani impuscati de politie pe strazile oraselor americane pentru diferite cauze, in cadrul unui sistem capitalist “prosper”.

Dar sa vedem mai jos ce inseamna dorinta guvernului american de a aduce multimea sub control si de a crea linistea saraciei pe strazile oraselor americane. Ce inseamna achizitionarea de catre politie a unor arme “mai putin letale”? Pot fi ele la fel de “mai putin letale” pentru orice organism uman? Cine decide cit sint ele de letale si in ce conjunctura? Disperarea este maxima si politia platita de contribuabili, este din ce in ce mai violenta, iar revendicarile americanilor sint ignorate total, liderii americani avind prea multe “probleme” de rezolvat, in Orientul Mijlociu, in relatia cu Iranul, in certuri controlate cu Israelul, caruia trebuie sa ii dea 6 miliarde de dolari pe an in ajutor, pentru ca saracii bacheri americani, in totalitate evrei, nu au gasit fondurile sa isi ajute confratii si este mai usor sa ii fure pe americanii de rind, sa finateze campanii militare in Afganistan, Irak si sa asiste cu echipament militar pe fanaticii ISIS si altele, pe care acesti lideri americani le gasesc ca prioritare, iar la ei acasa este dezastru total, atit economic cit si social si politic.

https://www.fbo.gov/index?s=opportunity&mode=form&id=6c29a831cd2e57b5c5a0bc6f53775a09&tab=core&_cview=1

Cine cistiga din inarmarea din ce in ce mai puternica si cu echipamente de lupta din ce in ce mai sofisticate a politiei de pe strazile americane? Pai, evident, complexul industrial-militar-bancar, intretinut de miliardari evrei din America!

Cine plateste pentru ca acestia sa produca arme de lupta si sa le foloseasca impotriva tinerilor americani care isi cer drepturile si raspunsurile la unele actiuni ale guvernelor locale, statale sau federal? Pai parintii (contrbuabilii) acestor tineri rupti cu bataia si impuscati de politie pe strazile acestor orase americane.

In caz ca sinteti curiosi sa vedeti ce tip de munitie si armament au solicitat cei de la Homeland Security, pe care sa il indrepte impotriva actualilor si viitorilor demonstranti pentru drepturile lor firesti, democratice. Aveti mai jos, o lista cu “explicatii”, in amanunt, printre care veti vedea , proiectile, aparate de control sonor a multimii prin paralizarea partiala a sistemului nervos, echipamente de distragerea luminoasa a atentiei demonstrantilor, gloante speciale si agenti chimici aruncati pe demonstranti..

Asta este adevarata “democratie” promovata de vest, asta este raspunsul liderilor capitalisti la nemultumirile populatiei, pe care nu are cum sa le mai satisfaca decit prin minciuni si violenta, pentru ca in final acesti oameni care au crezut in munca ca valoare sociala si o viata decenta ca rezultat al ei, nu mai au nimic pe masa, pentru ca muncesc ca robii si nu pot aduce copilului pine pe masa, iar daca o fac, platesc cu cardurile de credit si ramin datori vinduti pe veci, cu dobinzi de peste 22,5%.

Sper ca nici unul dintre noi sa nu ne dorim o schimbare artificiala in cadrul aceluias sistem capitalist, care oricum nu ar functiona si ar fi impotriva noastra…

Adrian Cosereanu

Vesti “senzationale” pentru americani si cei ce mai cred in ei: Salariile nu au crescut cu o asa dinamica niciodata in istoria economica a Americii

Probabil dupa ce a-ti citit prima parte a titlului, a-ti rasuflat usor, crezind ca sinteti pe lista de mariri de salarii… Dar nu este deloc asa ci chiar este un dezastru in acest domeniu.

In ultimii 7 ani, Rezervele Federale au manipulat magistral piata statisticilor economice si numerele vitale pentru imaginea societatii, incercind sa arate o turnura favorabila a redistributiei bogatiei sub forma salariilor in SUA, prin minciuni legate de mariri de salarii, dar povestea ar fi trebuit sa vina cu doua capitole strict necesare de citit, insa cei de la Rezervele Federale au prezentat numai un capitol, pe acela care ii interesa.

Principala ratiune pentru care fondul de salarizare in America a “crescut”, in pofida sonajului din ce in ce mai accentuat dar mascat, a ratei participarii in rindul fortei de munca din ce in ce mai “subtiri”, a unei cereri de produse din ce in ce mai mici pe piata si a unor dezechilibre majore intre economia reala, Main Street si Wall Street, in pofida tuturor acestor aspecte, cresterile salariale sint cu mult sub ceea ce ar fi fost necesar pentru un trai decent si cu 50% sub tinta Rezervelor Federale.

Chiar BLS, a creat o ruptura, cu siguranta intentionata in cadrul statisticilor legate de forta de munca si cele doua grupuri care acum apar din ce in ce mai dispersate daca le privim prin prisma veniturilor obtinute si anume: cei ce urmaresc procesele economice, le controleaza si iau decizii si cei ce lucreaza in activitati nesupervizate si muncitorii.

In concordanta cu datele eliberate de BLS,  existau aproximativ 98,4 milioane de lucratori in America, care lucrau in activitati nesupervizate de sefi sau lucratori in general, in Martie 2015, sau ceva peste 82,5% din totalul de 119,3 milioane de lucratori angajati in sectorul privat in aceasi luna.
http://www.bls.gov/news.release/empsit.t22.htm

http://www.bls.gov/news.release/empsit.t17.htm

Acest lucru inseamna ca, pe ansamblul economiei capitaliste americane, peste 17,5% din forta de munca, reprezinta personal de supraveghere a productiei si activitatilor economice sau simplu, sefi…

Numarul acestora a crescut in ultima perioada, iar salariile lor s-au marit, ceea ce a dus la o falsa crestere a fondului de salarii pe economie, o alta smecherie capitalista, care cu siguranta se va vedea si in economii ca cea a Romaniei.

Marile companii au inventat si inmultit posturile pentru acesti vatafi care au obligativitatea de a pune presiune pe forta de munca efectiva, in multe domenii, au fost si sint extrem de utili si singurii care pot duce la cresterea productivitatii prin distrugerea fizica a fortei de munca implicate in productie.

Ei numesc acesti vatafi, manageri, iar cursurile de HR (Human Resources), nu sint de natura sa valorifice forta de munca ci sa o exploateze in interesul unui grup. Acest HR nu este in masura sa faca o legatura intre calitatea profesionala a fortei de munca si investitiile necesare pentru a pune in evidenta aceasta capacitate. Ei sint pur si simplu sefi ai vatafilor economiei americane decazute, in care nici un muncitor nu se mai simte confortabil cu vatafii suflindu-le in ceafa si impingindu-i sa munceasca mai multe ore, sa accepte orice plata, in ideea ca sint someri care se uita pe fereastra si doresc sa le ocupe locul de munca si multe alte „jonglerii” psihice capitaliste de natura sa creeze teama si sa induca ideea ca acesti vatafi ofera un avantaj muncitorilor, numai pentru ca are cine sa ii exploateze…

Ce numar de sefi va putea accepta economia capitalista americana? Probabil ca nu mai este mult pina cind numarul lor va stagna datorita unei rate din ce in ce mai mici a participarii fortei de munca in economie si unei cereri de produse din ce in ce mai mici.

Deci economia sa va omori singura, iar acesti vatafii, o parte a lor, vor trebui sa isi gaseasca locuri de munca, dar cu siguranta vor dorii sa devina tot vatafii, ceea ce va dezechilibra sistemul si mai mult.

Cu citeva zile in urma, BLS raporta intr-o statistica, o crestere a fondului de salarii pe economia americana, de 2,1%, care este mai mult decit descurajanta daca facem o analiza economica agregata.

Din acest fond, numai 1,56% se refera la o crestere a fondului de salarii a muncitorilor, care sint in jur de 83% din intreg personalul, iar 0,51% crestere a fondului se referea la salariile sefilor, care este o suma enorma pentru participarea lor in economie, a acestor vatafi, care in curind vor  primii bice ca la galere, pentru a biciuii forta de munca si a face pe plac celor ce promoveaza “democratia si respectul….”.

Practic, pentru cei 83% din americani, angajati in procesele economice, cresterea salariala este inexistenta…iar managerii se prevaleaza de starea precara a economiei, ori de cite ori este vorba de bani care ar trebui sa fie dati celor ce muncesc.

Niciodata in istoria continentului nord american nu a fost inregistrata o discrepanta salariala atit de mare intre lucratori si sefii lor si niciodata acesti vatafi ai economiei capitaliste americane nu au avut un fond de salarizare la nivelul economie, atit de mare, destinat lor. Ar trebui ca fiecare muncitor nord american si vestic in general, sa intrebe conducerea companiei cu cit a crescut fondul de salarizare si cit reprezinta el, din total, pentru structurile de management si care a fost evolutia lui, raportat la evolutia fondului de salarii pentru muncitori. Intrebarea nu va avea raspuns si cel ce intreaba ar putea fi concediat si vatafii stiu de ce…

Acest proces nu numai ca este distructiv total, dar arata un dezchilibru major, arata lipsa de interes a patronatului in a investii si considerarea muncitorilor ca fiind niste numere in exploatare, ca pot fi date afara din productie oricind, li se pot reduce salariile, pot fi angrenati in alte departamente mai prost platite, pot fi chemati la munca numai part time si tot felul de mecanisme prin care acesti patroni sa poata cistiga cu usurinta. De aici vedem si o crestere a productivitatii cu mult sub asteptarile lor, pentru ca asteptarile lor nu tin cont de limita fizica a fiintei umane si de necesitatile ei.

In final trebuie sa spunem ca pentru cei 98,4 milioane de muncitori, faza actuala este una puternic recesionista, iar daca vor salarii mai mari nu au decit sa ceara o promovare in calitate de vatafi si nu sa se pregateasca pentru a lucra mai bine si a oferii produse de calitate mai ridicata…. Citi dintre ei au „capacitatea” de a-si bate joc de cei din jurul lor, colegii lor de munca? Citi dintre ei vor fi angajati, daca nu au relatii? Un sistem bolnav si fara credibilitate la vreun nivel. Cum mai poate exista? Doar prin lipsa noastra de interes fata de munca si efortul nostru, fata de familiile noastre si de cei din jur. Pe asta mizeaza ei in continuare, pe izolarea noastra informationala si fizica fata de restul societatii incercind sa genereze un „curfew” economic mascat, care sa tina oamenii „fericiti” doar in interiorul fabricilor….

Adrian Cosereanu

America, o tara prepondenta de ospatari isi barmani, acestea fiind locurile de munca refacute in economia SUA

Studentii americani lucreaza la baruri, iar dupa terminarea studiilor ralizeaza ca acolo cistigau mai bine decit in profesia pentru care au urmat o facultate, multi dintre ei intorcindu-se la restaurante sau baruri, pina cind isi pot gasii un loc de munca, care intirzie sa apara. Strungarii se angajeaza si ei temporar la baruri, functionari la fel, pentru ca pot cistiga un ban la negru din ciubuc, vinzatorii din magazine la fel, se angajeaza si ei la baruri si cluburi, elevii din licee se angajeaza la fast food-urile americane si asa mai departe…

Dar in industrie nu este nimeni tentat sa mearga sau acolo nu sint locuri pentru tinara generatie si cei ramasi fara munca intr-un anumit domeniu?

Realitatea este ca acest mediu al restaurantelor si barurilor a fost pus in fata cind s-a discutat de refacerea economiei si aparitia locurilor de munca, dar nimeni nu a intrebat nici de ce oamenii se deplaseaza spre aceste domenii si nici daca nu este cumva, o cadere morala prentru un absolvent de facultate,  sa lucreze intr-un bar ca ospatar, pe ciubuc si sa plateasca o facultate din acest ciubuc?

Nimeni nu a inteles si nici nu li s-a explicat, faptul ca un loc de munca sub calificare sau departe de calificarea obtinuta prin scoala, poate fi si trebuie sa fie considerat in mod normal ca generator de somaj, pentru ca de cele mai multe ori, omul care ocupa acel loc, nu este pe pozitia profesionala sau sociala pe care si-a dorit-o cind a inceput scoala in invatamintul academic.

Eu nu minimizez meseria de ospatar sau barman, dar sint extrem de indignat de faptul ca s-au gasit aceste meserii ca principale in refacerea economie americane, dupa ce se trimbitaza legat de tehnicitatea si complexitatea economie si mai ales cifrele si graficele ce ne arata evolutia fulminanta a stocurilor de pe Wall Street. Orice profesie are specificul ei si complexitatea ei, insa trebuie sa se stie ca acesti barmani si ospatari nu vin pentru a profesa aceasta meserie ci in disperare financiara si se leaga de bacsis pentru a exista, mi se pare o rusine de proportii pentru niste guvernanti mamuti.

Oricum, situatia pare sa fie din ce in ce mai dificila, datorita umplerii acestor locuri de munca si vedem o stagnare si o scadere a numarului lunar de angajari pe economie.

Luna Martie a fost cea mai rea luna in ceea ce privesc angajariile ca ospatarii si barmani, din Iunie 2012 si pina in prezent.

https://research.stlouisfed.org/fred2/series/CES7072200001

Chiar daca sesizam o scadere a interesului pentru a deveni barman in SUA in ultima perioada, din cauza „umplerii” locurilor pentru aceasta profesie, trebuie sa spunem ca in SUA, numarul acestor barmani este cel mai mare din istoria economica a SUA, fiind peste 11,017 milioane de barmani si ospatari angajati in acest moment in America, evident cu mult mai multi decit lucratori specializati in alte domenii, care ar fi trebuit sa ofere refacerea efectiva si reala a economiei americane….

Dar un aspect demn de luat in seama si care reflecta saracia in cadrul sistemului economic capitalist american, este ca patru din cinci locuri de munca active, in care s-au facut angajari in Martie 2015, luna care tocmai s-a incheiat, au fost locuri de munca cu cele mai proaste salarii:

1. In Educatie si Sanatate, unde au fost angajati in jur de 38.000 de persoane.

2. In Comert, avind in vedere ca Pastele Catolic tocmai bate la usa si vinzarile se spera sa fie ceva mai mari, au fost angajati in jur de 26.000 de lucratori.

3. In Restaurante, baruri, cluburi si hoteluri au fost angajati alti 13.000 de oameni…

4. Agentiile  cautare a fortei de munca si integrare a ei, au angajat in jur de 11.000 de muncitori, dar acolo, aceste agentii trebuie sa ia si ele bani si in final, muncitorii ramin doar cu ideea ca sint angajati undeva, dar nu pentru mult timp, ci numai pina iau primul salariu si vad ce le ramine „in mina” si in ce batjocura au fost tratati.

Am aratat aceste aspecte, doar in cazul in care cineva este ingrijorat de „cresterea salariilor” care este un circ ieftin. In opinia mea, este o insulta a liderilor capitalisti fata de cei ce i-au votat, sa se discute de cresterea salariului minim pe economie, din moment ce acesta nu este nici macar unul de supravietuire, in loc ca acesti politicieni sa discute despre numarul de locuri de munca create de ei, de peste 20 de dolari pe ora, care ar fi un factor stimulativ pentru tineri si ar crea valoare in societate… Dar pina acum nu prea se vede si asteptam alte profesii prost platite sa umple paginile studiate de cautatorii de locuri de munca….

Adrian Cosereanu

Sub comanda „democratiei” americane si vestice si sub impulsul spiritului de afaceri american, o companie de stat ucrainiana a furat cinci avioane indiene aduse la Kiev pentru imbunatatiri tehnice

Pe unde au trecut, americanii si occidentali au lasat urme ale „capacitatii si modalitatilor lor de a face afaceri”, care daca la ei in tara s-au bazat numai pe frauda, era greu de crezut ca va fi altfel atunci cind isi impun sistemul in alte tari. Pina la caderea lui Yanukovici, vestul discuta despre coruptie, furt, inselatorie si asa mai departe, practicate de fostul presedinte inlaturat de la putere de gasca americano zionista.

Dupa aceea, se discuta de crearea unui cadru democratic, respect si parteneriate economice. Dar, vedem ca aurul din Trezoreria Ucrainei a luat drumul vestului si ei nu mai au aur de o pereche de cercei la indemina, vedem ca tara se imprumuta fara sa existe vreun rezultat sau un program economic viabil, vedem ca saracia este din ce in ce mai mare si datoriile din ce in ce mai mari si ele,vedem ca deteriorarea relatiei cu Rusia a dus la scadere masiva a exportului ucrainian, care, in procent de 35,6% se indrepta catre Rusia,vedem ca moneda ucrainiana Hrivina, este pe cale sa isi dea duhul si multe altele.

Ne intrebam: asa trebuie sa arate democratia americana in miscare si importata la ordin de liderii evrei ai Ucrainei? Nu, nicidecum, democratia vestica are si alte aspecte si valente, mult mai interesante si le putem vedea si in Romania, dar mai ales in Ucraina.

http://www.themoscowtimes.com/business/article/5-indian-warplanes-vanish-in-ukraine-during-modernization-work–report/518263.html

Apare ca un aspect hilar, de tot risul, dar cu putin timp in urma, guvernul Ucrainei si o companie de stat, Ukrspetsexport Corp, care au intrat in contract cu guvernul indian, pentru imbunatatirea capacitatii det ransport si in general capacitatii tehnice a unor avioane militare de genul Antonov, din dotarea armatei indiene, au declarat ca un numar de cinci avioane militare trimise de indieni pentru marirea capacitatii tehnice, NU LE MAI GASESC…

http://sputniknews.com/world/20150330/1020213157.html

Deci, din cele 40 de avioane militare trimise de India pentru  imbunatatire, cinci au fost date pierdute de oficialii ucrainieni si fara posibilitatea de a mai fi gasite, dupa cum noteaza in Defence News, un oficial al Indian Air Force.

India a semnat un contract cu compania de stat ucrainiana pentru imbunatatirea performantelor tehnice ale acestor aeronave militare in numar de 104, de tipul AN 32, iar costul operatiunilor tehnice se ridica la 400 de milioane de dolari.

In cadrul contractului, modernizarea a 40 de avioane trebuia facuta la Kiev, iar celelalte 64 de avioane erau imbunatatite tehnic in India, cu sprijinul inginerilor ucrainieni, la Air Force Kanpur, sub tehnologie ucrianiana.

Din cele 40 de avioane, numai 35 se vor mai intoarce in India, datorita faptului ca autoritatile ucrainiene au declarat ca nu pot gasii cinci avioane, carora „le-a pierdut urma”…

Ce fel de sistem au instituit americanii Biden, Kerry, Nuland &Co impreuna cu ceva mai evreii, Poroshcenko,Yatzeniuk, Kolomosky&Co ?

A-ti auzit ceva in presa aservita din vest sau chiar din Romania, de acest incident major sub tutela vestica, din Ucraina? Nici publicatiile americane nu spun nimic, si este clar de ce?

Unii indieni in presa lor, se intreaba daca nu cumva ucrainienii au facut pierdute avioanele, ca reactie la pozitia Indiei de a nu impune sub nici o forma sanctiuni Moscovei si dorintei de colaborare a Delhi-ului cu Rusia in proiecte gigant in domeniul energetic…

Declaratiile oficialilor indieni arata ca India nu va mai derula nici un contract cu Ucraina in domeniul tehnic, datorita acestui eveniment de neinteles pentru liderii militari indieni.

Este interesant ca acest incident s-a intimplat imediat dupa ce Igor Kolomoisky, un evreu sadea si miliardar in dolari, rezident ucrainian si cu mare influenta in Parlamentul ucrianian si Congresul American, a fost deposedat de „forta” de decizie pe care o avea in politica si economia ucrainiana, chiar de presedintele tarii, in urma unui holocaust intre evreii ucraineni, legat de scandaluri de coruptie.

In acelasi timp, doi lideri ai serviciilor de securitate ucrainiene, au fost arestati chiar in timpul sedintei de guvern, fiind acuzati de obtineea de profit in urma tranzactiilor ilegale cu petrol, vindut la intern cu preturi supraevaluate.

Vazindu-se in centrul unui circ cu influente americane, vest europene si o coruptie rampanta in Ucraina, presedintele Poroshcenko, a luat o decizie vitala, impunind aramatei neo naziste a lui Kolomoisky, condusa si finantata de acest evreu servitor al Americii, Batalionul Azov, Svoboda si Right Sector, sa decida daca vor sa se inroleze in armata regulata a Ucrainei sau vor disparea. Un ultimatum care poate sa il coste mult pe Poroshcenko, pentru ca aceste grupari naziste erau finantate si sustinute de evreii americani, Nuland, Kagan, Kerry si altii.
http://cassad-eng.livejournal.com/152233.html

Poroshcenko nu se impaca cu gindul ca este aliatul unor grupari paramilitare naziste, care sint stationate la granita cu Rusia si care lupta impotriva etnicilor rusi din zona Donbas.

Trebuie stiut ca Ucraina are o traditie nazista din perioada celui de Al Doilea Razboi Mondial, cind Stepan Bandera conducea escadrilele fasciste ucrainiene impotriva Rusiei, pe principiul ” dusmanul dusmanului meu este prietenul meu”. Actualele grupari naziste din Ucraina se bazeaza in totalitate pe ideologia hitlerista. Cum ar putea Presedintele Putin sa accepte la granitele tarii sale, un amalgam de nazisti fanatici, militari NATO rataciti  si armament ca sa puna in pericol integritatea populatiei ruse de o parte si de alta a granitei..?

Sa nu uitam un alt aspect al circului ucrainian si anume ca liderii politici evrei de la conducerea tarii, impusi de Washington, au propus avansarea la gradul de general a lui Dimitry Yarosh, comandantul brigazilor naziste ale Right Sector, ca sa ne dam seama cit de legati sint liderii ucrainieni de acesti fanatici nazisti si cit de mult se bazeaza pe ei, la fel ca si raspindacii americani care se perinda pe la Kiev.

Intrebarea este: Ce vor face aceste armate neo naziste in continuare?. Cel mai probabil, ei vor crea nuclee in cadrul armatei regulate a Ucrainei si vor circula informatiile din interior, cistigind experienta si creind propriul lor grup in sprijinul sacalilor ca si Kolomoisky, care cel mai sigur, nu va mai investii atit de masiv in acest tip de grupari paramilitare si ii va fi mult mai usor ca ele sa fie platite de stat si el sa le ofere cite un „bonus” pentru informatiile primite si conexiunile create in cadrul fortelor de securitate si armata. Este foarte clar ca acest criminal nazisto evreu, Kolomosiky, a aratat permanenta lui insatisfactie fata de politca Kievului de temporizare a razboiului cu Rusia, pe care el si gasca evreiasca din SUA il asteapta ca pe ultima lor scapare si eficientizare a „investitiei” facute in Ucraina.

Evreii miliardari sau multimilionari in dolari din Ucraina, au ajuns la capatul rabdarilor, ei vor morti, razboi, conflict, pentru a putea sa isi scoata banii si sa domine prin bani, zone intregi si chiar intreaga tara.

Dupa cum am vazut inaintea acestor evenimente, Washingtonul a pus in posturile cheie ale guvernului ucrianina, “specialisti” pregatiti in aceste domenii in America, pentru a “elimina” coruptia.

Uite ca au eliminat-o si in Ucraina, ca in nici o alta tara, au inceput sa dispara avioane, iar guvernul sa dea din umeri si nici macar sa nu inititeze o actiune sau sa traga la raspundere vreun oficial responsabil.

Pentru vest, un singur lucru este important si anume ca FMI-ul sa isi ia banii inapoi inzecit si sa “disciplineze” economia Ucrainei dupa pofta liderilor occidentali si interesele acestor tari. Iar in acest sens, FMI, BM si BCE au nevoie de “schimbari” in viata economica a tarii.

Cu citeva zile in urma, neoconservatorii din Congresul SUA au reactionat vehement si au avut cuvinte de amenintare la adresa guvernului si presedentiei din Kiev, pentru ca acestia dadeau semene ca ar dorii sa negocieze pacea cu militantii pro rusi din estul Ucrainei, americanii considerind acest lucru inacceptabil.

Este normal sa fie asa, pentru ca lor nu le trebuie pacea in aceasta zona, dupa ce au investit in crearea unei situatii conflictuale la granite Rusiei, pe care trebuie sa o intretina si chiar sa genereze un razboi real si de proportii, insa stiu si ei ca in acest potential razboi, nu vor mai avea in fata nici Afganistanul, nici Irakul si nici Yemenul, in nici una din situatii necistigind razboaiele duse, dar acum totul este mult diferit…

Poroshcenko pare sa fi devenit mult mai pragmatic si sa realizeze amplitudinea situatiei si faptul ca ar putea in curind sa fie presedintele unei tari acoperita de ruine, la indemnul occidentului si datoare pe veci. Sa vedem ce se va intimpla acum in Aprilie, pentru ca “evolutia” diplomatica a situatiei este de natura sa aduca schimbari mjore.

Adrian Cosereanu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s