Ce este MK-ULTRA?

XEUMBWj9VS_1401991370096

MKULTRA este numele de cod al unor cercetări și operațiuni experimentale ilegale ale guvernului SUA asupra oamenilor, cu privire la mecanismul comportamental omenesc, pentru divizia științifică a CIA.”
Pe aceeași pagină se spune că programul a debutat la începutul anilor 1950, că a fost sancționat oficial în anii 1953 și că a fost oprit oficial în anul 1973. Programul s-a angajat în multe activități ilegale, și a folosit ca subiecți cetățeni americani și canadieni pentru experimentele sale ceea ce a atrase controverse cu privire la legitimitatea sa.
MKULTRA a folosit numeroase metode de manipulare mentală a oamenilor și de modificare a funțiilor cerebrale ale acestora, inclusiv administrarea mascată de droguri (în special LSD) și alte chimicale, hipnoza, privarea senzorială, izolarea, abuzul verbal sau sexual, precum și diverse forme de tortură.
Așa cum Curtea Supremă a USA avea să decidă,MKULTRA viza ”cercetarea și dezvoltarea de arme chimice, biologice și elemente radiologice pentru angajarea clandestină în operațiuni de control al comportamentului uman.”
Aflăm că MKULTRA a fost adus în atenția opiniei publice în anul 1975 de către Comitetul Bisericilor al Congresului USA, sub președintele Gerald Ford, și de o comisie de investigare a activităților CIA pe teritoriul USA.
În anul 1977, ”Freedom of Information Act” a cerut prezentarea a peste 20 de mii de documente ascunse, referitoare la proiectul MKULTRA. În iulie 2001, unele dintre informațiile oficiale ale MKULTRA au fost declasificate oficial.
Experimentele precursoare au fost Proiectul Bluebird (1950) care avea să fie redenumit Proiect Artichoke în anul 1951. Scopul acestor proiecte era de studiere a comportamentului mental, a interogării, a modificărilor comportamentale și altor topici relatate. La început acestea s-au derulat cu oameni de știință naziști, care studiaseră tortura și spălarea creierului, mulți dintre aceștia fiind identificați și condamnați ca, criminali de război în timpul Procesului de la Nuremberg.
Pe pagina wiki se mai vorbește și despre experimentele din Canada, desfășurate de către Donald Ewwn Cameron, pentru CIA, sub paravanul Societății de Investigare a Ecologiei Umane.
Și de asemenea foarte multe alte detalii legate de acest program și de epoca respectivă, printre care otrăvirea cu mercur, microtoxine, sau cauzarea de halucinații, de delir mistic etc…
lsdexperiments
Mărturii ale victimelor programelor MK-ULTRA.

Stația Radio CKLN-FM 88.1 Toronto, avea să înceapă, în a doua parte a anilor 1990, difuzarea unui șir de emisiuni, distribuit în nouă serii lunar, cu privire la programele CIA de control mental și cu privire la metodele folosite de către aceștia. Gazda emisiunii fiind Will Snodgrass.
În acest material, este numit de câteva ori și Carl Rogers precum și organizația sa, apoi MKULTRA, și diferitele tipuri de experimente făcute pe copii – hipnoză, abuzare sexuală, expunere la radiații. Una dintre justificări era aceea că ei sprijină guvernul USA în lupta împotriva comunismului.
Claudia Mullen, una dintre victime, relatează că trebuia să întrețină relații sexuale cu diferiți demnitari CIA, încă de la o vârstă fragedă, de nouă ani! I se spunea că astfel ea ajută guvernul SUA să lupte împotriva comunismului. Și la întrebarea gazdei emisiunii dacă erau și fete mai mici ca vărstă decât ea, care erau supuse abuzurilor sexuale, ea declară că același lucru li s-a întâmplat și unor fete de doar 5 ani! Însă fiind prea mici ca vârstă, ele făceau doar sex oral și anal. Ea spune că acei monștrii doreau copii inocenți și puri pentru astfel de abuzuri.
Ea vorbește despre un program de inducere a amneziei și de dezvoltare a memoriei fotografice, și că, copii retardați din estul New Orleans erau supuși în masă unor doze masive de radiații.
Ea povestește în continuare că a fost expusă radiațiilor X pentru a nu rămâne însărcinată.

Claudia Mullen spune că a făcut parte din Proiectul 74 MKULTRA, fiind subiectul numărul trei al programului respectiv.
În acele emisiuni difuzate la respectivul post de radio din Canada, Valerie Wolf a prezentat mai multe victime ale abuzurilor inumane asupra copiilor, precum și numeroasele personaje implicate în așa-zisele programe MKULTRA de creare a candiatului manciurian, al armei perfecte, gata să ucidă la comanda superiorilor. Apoi despre experimentele cu radiații și medicamente pentru observarea, influențarea, modificarea și alienarea minții umane. De asemenea și doctorul Collin Ros a vorbit la rându-i despre aceste programe, mai cu seamă despre dorința CIA de creare a soldatului perfect, așa-numitul ”candidat manciurian”.
wolf-mullen-denicola1
Claudia Mullen, ca victimă, a identificat proiectul Bluebird, a vorbitdespre MKULTRA, despre Societatatea de Investigare a Ecologiei Umane. Alte victime au vorbit și despre implicarea lui Carl Rogers.
În martie 1995, Claudia Mullen alături de Valerie Wolff și Chris deNicola Ebner, au depus o mărturie înaintea Consiliului Consultativ, dinWashington DC, al președintelui Bill Clinton cu privire la experimentele de control mental săvârșite asupra copiilor prin expunerea lor la radiații, abuzare sexuală etc. [despre programele MKULTRA, abuzurile sexuale asupra copiilor, William Thetford etc mai puteți citi aici]
mqdefault
Următoarele înregistrări video, de la adresele de mai jos, sunt sugestive în acest sens:
În primul clip, Valerie Wolf, prezintă Consiliului președintelui Bill Clinton, mărturia asupra atrocităților ”psihologice” săvârșite asupra copiilor prin diferite metode, de către slujbașii care îndeplineau direct ordinele MKULTRA.
Al doilea videoclip o prezintă pe Claudia Mullen, cea care vorbește deschis despre tratamentul pe care l-a suportat 30 de ani, pentru a deveni zice-se spionul perfect: privare de somn, electroșocuri, viol, abuzare sexuală, radiații, droguri etc… și asta din încă fragedă pruncie.
La o urmărire atentă a acestor două înregistrări se vor auzi rostindu-se cuvintele, MKULTRA, BlueBird, Artichoke precum și Human Ecology etc…
 hqdefault

Interesantă este și mărturia completă a lui Cathy O’Brien, o altă vicitimă a MKULTRA, de data aceasta din Canada. Ea este de altfel menționată și pe pagina de wikipedia cu referire la MKULTRA.
MK_Ultra_cd
Conexiuni secrete. Proiecte de control al minții.


Încă de la începutul secolului trecut se efectuau proceduri similare pentru deteriorarea sau ruperea chirurgicală a fbrelor nervoase care leagă cortexul prefrontal de thalamusul cerebral. Astfel de operații erau cunoscute funcționarilor ”Caselor Bedlam” sub numele de lobotomii sau aziluri de ”nebuni”. Rezultatul final al procedurilor descrise în paragrafele anterioare de mai sus este. în opinia mea, în esență același cu o lobotomie.

Există multe alte persoane la nivel înalt de moralitate îndoielnică și care îmbrățișează filozofii la fel de nerealiste ca acelea din jurul ACIM (Un Curs de Miracole). De exemplu, Lee Carrol (Kyron), care pretinde că este un ”channel” pentru astfel de prostii și care se bucură de binecuvântarea ONU, precum și Barbara Max Hubbard, care este un avocat fățiș pentru genocid [BarbaraMax Hubbard este cea care spune că există un singur obstacol în calea unității mondiale, creștinismul! Și că întrucât creștinii pretind ”cunoașterea supranaturală” și ”divina revelație”, din acest motiv ei nu ar trebui tolerați!].
Deși programul MK-ULTRA a fost oficial declasificat și considerat reziliat, efectele daunelor provocate de acest program de război psihologic (PSYOP) sau ”Mind War” se resimt încă în anul 2007.


Se pare într-adevăr că un și mai nou hibrid, COINELPRO / MK-ULTRA, un program de supraveghere și hărțuire a oamenilor, ar fi deja operațional astăzi în SUA fiind utilizat împotriva cetățenilor USA.


În mod similar, Nick Begich, M.D. a făcut cercetări extinse în zona a ceea ce armata americană numește Efectul Auditiv al Microundelor (Microwave Auditory Effect), o așa-numită armă non-letală capabilă să producă sunete intracraniene în interiorul capului țintei umane:


Acest domeniu de cercetare este unul dintre cele mai importante, deoarece acesta țintește la arma finală, controlul politic: capacitatea de a plasa informații direct în creierul uman, prin ocolirea tuturor mecanismelor normale de filtrare.


În anul 1995, Departamentul Apărării al USA a prezentat contractul, ”Comunicarea prin intermediul efectului microundelor, agenției competente, a Departamentului Apărării; SBIR Contract nr F41624-95-C-9007”. Descrierea acestei tehnologii, care ar putea fi utilizate pentru comunicațiile directe cu personalul militar, este făcută după cum urmează:


Titlu: Comunicarea prin efectul auditiv al microundelor. ”Descriere: O tehnologie inovatoare și revoluționară este descrisă ca oferind mijloace de interceptare a comunicațiilor de radio frecvență(RF), de joasă intensitate. Fezabilitatea conceptului a fost stabilită utilizând un sistem de laborator al undelor RF de joasă intensitate. Există numeroase aplicațiuni militare în zone de cercetare și salvare, securitate și operațiuni speciale.” [(MindControl: The Ultimate Brave New World, Extracted from Nexus Magazine,Volume 13, Number 2, February – March 2006)]
mq1
Scopul acestor arme este de a folosi valuri de ultrasunete nu numai pentru a-i orbi și năuci pe inamici, dar deasemenea pentru a strecura mesaje în capetele lor, similar proiectului ”Medusa” al lui George Gibbs. Conform Bitar, în cultura arabă, să auzi voci de la Dumnezeu este un ”mare lucru”. ”Îi vom orbi. Și, în timp ce ochii lor vor fi închiși, noi le vom putea trimite un mesaj sau o voce guturală, profund, care să răsune în interiorul capului lor…”


 În cele din urmă, punctul care trebuie subliniat, înainte de orice altceva este acela că arma descrisă mai sus și care a fost catalogată ca o ”armă exotică sau neletală”, este o armă informațională (cartea ”Un Curs de Miracole” servește unui scop similar – o armă informațională sau o armă a propagandei). În acest fel, războiul este desfășurat sub forma unui tip de război informațional (sau PSYOP) care, implicit, se traduce prin propagandă. Propaganda sau PSYOP, prin însăși definirea dată de codul USA se traduce prin minciună, vorbire despre neadevăr sau distorsionarea adevărului; prin urmare, folosirea PSYOP împotriva cetățenilor SUA este un act criminal care intră sub incidența legilor în vigoare ale Statelor Unite ale Americii.

Rogers_1969

De la mijlocul anilor 1950 până în anii 1960 Carl Rogers a condus pentru CIA cercetări legate de dezvoltarea personalității. El era finanțat de CIA prin intermediul unui program intitulat Societatea pentru Investigarea Ecologiei Umane, mai târziu redenumită Fondul Ecologiei Umane. La începutul acestor cercetări, Carl Rogers lucra la Facultatea de psihologie de la Universitatea din Wisconsin.

Această organizație a luat ființă ca urmare a inițiativei directorului CIA de atunci, Allen Dules. Motivul înființări acestei organizații ar fi fost ”preocuparea populară” cu privire la prizonierii de război întorși din Coreea. Problema aceasta avea să fie soluționată prin înființarea respectivei societăți, în care urmau să se studieze metodele chinezești și sovietice de interogare și îndoctrinare. Printre specialiștii cooptați se număra psihologul Carl Rogers precum și psihiatrul Lawrence Hinkle de la Cornell Medical Center. Hinkle a recunoscut că toți cunoșteau că această organizație era înființată de CIA. Hinkle a observat că CIA era interesată și în dezvoltarea agresivă de metode pentru a obține informații. Din consiliul la nivel înalt al acestei organizații, pe lângă agenți CIA se număra și psihologul Carl Rogers. [aici]
Dr Colin Ross, un cercetător și investigator al programului CIA MKULTRA,dezvăluia, în anul 2000, faptul că, Carl Rogers se afla la conducerea proiectului 74, ”Imaginative Research„ al CIA, în perioada dintre sfârșitul anilor 1950 și mijlocul anilor 1960. Într-un articol din data de 24 octombrie 2007, în ”Jurnalul de Psihologie Umanistică”, și avându-i ca autori pe Stephen P. Demanchick și Howard Kirschenbaum, se vorbește despre munca de cercetare a lui Carl Rogers, în programul MKULTRA Proiect 74 cunoscut sub numele de ”Imaginative Research.”, sub paravanul Societății de Investigare a Ecologiei Umane. Afirmațiile lor s-au fundamentat pe dosare declasificate ale CIA precum și pe mărturii ale unor foste victime ale programelor MKULTRA ale CIA [Claudia Mullen, de ex, una dintre victime, numind expres organizația ”Ecologiei Umane” a lui Rogers, programul BlueBird și alte programe MKULTRA ale CIA ].
Surse articol :

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s