„România lucrului bine făcut”: bani pentru armament, în loc de autostrăzi, şcoli și spitale

klaus-minte

Marioneta Klaus Iohannis continua pe aceasi linie cu Basescu si Ponta

Anchetele se fac la comanda SUA și UE, se urmareste ca afacerile cu capital romanesc sa dispara. Romanii oricum nu inteleg nimic ca ei sunt preocupati cu „invazia rusilor”, vai de capu’ nostru, al celor care mai intelegem cate ceva!

La o sută de zile de la preluarea puterii preşedintele Klaus Iohannis nu se dezminte. A început ziua cu declaraţia sa obişnuită pe Facebook, cu înscrisuri puerile în formă de inimioară despre educaţie, dezvoltare şi lupta împotriva corupţiei, în general binecunoscutele generalităţi de limbaj de lemn repetate seară de seară la plictisitoarele emisiuni de la televiziunile generaliste de „acoperiţii” lui Hellvig. Aşa că mare mi-a fost mirarea când Iohannis a anunţat că coboară de pe Facebook la o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni. Nu pot să repet ce a spus Iohannis la conferinţă pentru că nu a spus de fapt mai nimic. Cu o morgă de marionetă preşedintele ales de Facebook a vorbit generalităţi, banalităţi şi nu a promis nimic pentru schimbarea guvernului Ponta, cu care se înţelege minunat, deoarece cu unii miniştri lua masa împreună cu Voiculescu la un şpriţ pe la Grivco.

Şi totuşi, Iohannis a transmis un semnal pentru cunoscătorii scenei politice, nu pentru roboţeii de la talk show-uri plătiţi la bucată, el i-a înştiinţat pe români că trebuie să cumpărăm armament greu de la americani ca să întărim flancul estic al NATO. În loc să facem autostrăzi, şcoli, spitale sau să mărim salariile africane trebuie să cheltuim pe avioane second hand F16 şi pe armament greu ca să ne batem cu invadatorii ruşi. Nu întâmplător s-a nimerit vizita comandantului suprem al Forţelor Aliate din Europa, generalul Philip M. Breedlove, tocmai la raportul de 100 de zile al preşedintelui Iohannis. Prevăzător generalul Philip M. Breedlove s-a întâlnit şi cu premierul Victor Ponta, cel care gestionează bugetul ţării pentru a se asigura că vom cumpăra armamentul greu. La 100 de zile de huzur pe Facebook din bani publici, Iohannis nu a vorbit de reforme, de prosperitate şi echitate, ci doar a executat parcă un ordin primit: trebuie să amplasăm armament greu american pe teritoriul României. Eu mă întreb sincer la ce ne ajută acest armament greu? Se vor speria ruşii sau se vor întărâta şi mai mult de prezenţa avioanelor şi armamentului greu. Se doreşte un război între interpuşi. Dacă tot se vrea război programatic cu Federaţia Rusă, eu propun ca cei care l-au votat de pe Facebook pe Iohannis preşedinte să meargă să lupte în prima linie şi să nu se reîntoarcă ca românii din Bucovina de nord, o mână, un picior sau un deget în coşciuge sigilate.

napocanews.ro

Condi042706b

Bulgarii nemulţumiţi, mai ales cei tineri, nu au (ca şi românii) cu cine vota de fapt! Nici un partid principal nu le prezintă o autentică alternativă, ci doar acelaşi drum cu alte figuri! O alternativă reală n-ar putea oferta decît o forţă politică cu un program avînd tente de eliberare naţională de sub colonialism, şi nu nişte partide care nu au altă preocupare decît să-şi îmbogăţească liderii şi, ca o garanţie în acest sens, să cumpere oblăduirea stăpînilor de la Bruxelles. Similaritatea României cu Bulgaria duduie şi în această privinţă. România a putut evita deocamdată protestele de stradă de amploare pentru că în plan politic lucrurile s-au învîrtit de o asemenea manieră încît nemulţumirile – de fapt şi pe fond aceleaşi cu cele ale bulgarilor – au fost absorbite de înfruntarea dintre forţa politică ce a impus austeritatea şi forţele politice pe care soarta le-a ocrotit prin faptul că atunci erau în opoziţie. La alegeri, prima a pierdut în mod strălucit, în favoarea celor din urmă care au preluat neuzualul 70% din voturi. Ajunsă la guvernare, fosta opoziţie nu poate face de fapt nimic pentru a combate marile nemulţumiri ale românilor, care sînt aceleaşi cu cele ale bulgarilor: sărăcia, umilinţa de la Bruxelles, practicile coloniale ale monopolurilor (bănci şi companii) vest-europene care au luat în stăpînire ţara. Este de discutat în termenii „nu poate” doar admiţînd că ar vrea! Dar, de fapt e mult mai rău: nici nu vrea să facă ceva, fiindu-i mai comod politic să nici nu crîcnească, probabil considerînd că, făcînd sluj la Bruxelles, îşi asigură spatele la Bucureşti.

ILIE ŞERBĂNESCU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s