Mitul tehnocratului Mugur Isărescu, părtaş la măsurile de austeritate

word1

Oricât de mult s-ar înrăutăţi situaţia din economia României, Mugur Isărescu poate fi sigur că nimeni nu îl va vorbi de rău. Pot partidele să se înjure între ele, noi pe ele şi ele pe noi, nimeni nu o sa spună ceva rău de omul care semnează conştiincios fiecare bancnotă emisă de BNR. Pentru că în timp Mugur Isărescu a reuşit să îşi facă o imagine de profesionist desăvârşit, de tehnocrat şi de economist care ţine într-un echilibru precar toată finanţa României. Şi dacă nu e aşa?

Pentru că nu ne-am născut ieri, pentru că nici tehnocraţii Stolojan şi Dăianu nu au dovedit că valorează cât scria pe ambalaj, putem spune că nici Mugur Isărescu nu e un Mesia care va scoate România din rahat când i se va cere. Chiar din contră. Căci dacă pentru profani, şi chiar pentru mine, mecanismul unei bănci naţionale este aproape necunoscut, asta nu înseamnă că Guvernatorul nu a luat banii din împrumutul FMI şi nu i-a dat bancilor, lăsându-ne pe noi să plătim datoria. Căci asta s-a întâmplat. Şi în gâlceava partidelor am şi uitat că micuţul Isărescu, guvernator al BNR de când mă ştiu, are şi el un rol în ceea ce se întâmplă în România de 20 de ani încoace. Căci dacă ar fi altfel, Isărescu ar chiar excepţia care confirmă regula, dar în România de azi nu mai există aşa ceva. Toţi o apă şi-un pământ, dar unii mai discreţi ca alţii.

10690070_747017378685132_6378989554218934634_n

Să nu uităm că Mugur Isărescu este membru “plin” al Clubului de la Roma şi preşedinte al Clubului de la Roma din România. Un club de tip “think tank” format în 1968 care s-a preocupat de riscurile creşterii consumului şi a globalizării, devenind faimos în 1972 prin editarea volumului “The limits of growth”, catalogată ca fiind cea mai bună carte “environmentalistă” din lume, cartea de căpătâi a anarhiştilor şi neomarxiştilor. Alături de Isărescu fac parte din acest club şi Gorbaciov, regina Beatrix a Olandei dar şi alte personalităţi politice şi “academice” din Europa. Mugur Isărescu mai face parte şi din Comisia Trilaterală, o comisie împărţită între SUA, Europa şi Japonia în 1973 de către David Rockefeller. Formarea acestei comisii s-a făcut în cadrul unei întâlniri a grupului Bilderberg, reprezentantul cel mai de seamă al ocultei financiare internaţionale. Scopul principal al acestei comisii este dezvoltarea unui noul model economic global , de comerţ şi de finanţe. Este ceea ce se numeşte Noua Ordine Mondială sau, mai pe scurt, globalizare. Dincolo de toate aceste aspecte declarative, Comisia Triatelară fost identificată demult ca fiind o creaţie a SUA pentru controlul economiei globale şi pentru formarea unui guvern mondial. Fără teorii ale conspiraţiei, atât Clubul de Roma cât şi Comisia Triaterală sunt două faţete a aceleiaşi forţe care a provocat criza globală din 2009. Dar mai grav, aceste două comisii s-au exprimat deseori în legătură cu necesitatea “scăderii nivelului de trai” al populaţiei, în contextul unei economii globale tot mai greu de controlat. Adică exact ce se întâmplă acum.

Primul director al Comisiei, Zbigniew Brzezinski, a dezvoltat temelia necesitatii unui nou sistem – a unei “Noi Ordini Mondiale” – in cartea sa “Between Two Ages: America’s Role in the Technotronic Era”. Conform conceptiei sale si a grupurilor din care face parte, omenirea a trecut prin trei mari etape de evolutie, si in prezent se afla la jumatatea celei de-a patra si ultima etapa. Prima dintre ele a descris-o ca fiind Religioasa, a doua Nationalismul, a treia Marxismul, iar a patra si finala etapa este Era Tehnotronica sau “idealul rationalismului umanist pe scara globala”. Laolată cu slogatul “Gândeşte global, acţionează local” al Clubului de la Roma, slogan al grupărilor anarhiste din întreaga lume, ne putem imagina de ce Brzezinski a afirmat ca în prezent omenirea se află la jumătatea ultimei etape descrise în cartea sa.

Ce caută Mugur Isărescu în aceste organizaţii ale ocultei financiare globale, organizaţii pe care putem să le numim fără ruşine chiar masonice? Singurul român care a mai făcut parte din clubul de la Roma este Mircea Maliţa, academician si diplomat comunist, fost preşedinte in tinerete al UNSR (Uniunea Naţională a Studenţilor din România). Cum se face că aceste două oculte, care se pare că sunt chiar vinovate de defectuosul sistem economic global care ne-a adus criza financiară şi apoi cea economică (distincţia e necesară!), îl au ca membru pe guvernatorul BNR? Sistemul piramidal financiar care a adus criza în întreaga lume, un Caritas global patronat de bănci evreieşti ca şi Goldman Sachs, nu plătesc nici acum oalele sparte. Le plăteşte populaţia, exact după cum a prevăzut Brzezinski, fondatorul Comisiei.

Iar acest lucru se vede tot mai clar în România: după ce clientela politică a parazitat banul public, iar toate resursele au fost vândute pe nimic tot abonaţilor Comisiei şi Clubului, România nu a avut nicio şansă în faţa fluctuaţiilor produse de criză. Prima tranşă de la FMI, o organizaţie care se contopeşte cu Comisia Trilaterală, a fost virată în conturile BNR de unde au luat drumul bancilor străine, sub pretextul eliberări depozitelor de siguranţă. 5 miliarde de euro, pentru care vom plăti noi, au luat drumul băncilor patronate de aceleaşi personaje care conduc, aţi ghicit!, Comisia Trilaterală. Deci rolul lui Isărescu în falimentarea intenţionată a României este unul cheie. El nu este salvatorul economiei româneşti, ci groparul ei! L-am auzit azi pe Adrian Năstase la TV spunând că în toată drama României mai există o rază de speranţă, adică intervenţia BNR. Câtă ipocrizie! Mai degrabă BNR-ul lui Isărescu va avea rolul de a pune ultima lopată de pământ pe mormântul acestui popor amărât!

Napoca News

Lasă un comentariu