In istorie niciodata Occidentul nu ne-a ajutat si mereu ne-au tradat. 4 Aprilie 1944 – Nu trebuie uitat

USA-Army

In istorie niciodata occidentul nu ne-a ajutat si mereu ne-au tradat. Ei sunt catolici noi ortodocsi din aceasta cauza le sta in gat BOR

Suntem doar un teritoriu pe care SUA își vor purta viitorul război. Împreună cu violuri, jafuri și tot setul de umilințe care vine cu o armată într-un teritoriu străin.
De atâția ani avem exemple în fața ochilor: Vietnam, Filipine, Afganistan, Irak, iar noi nu ne-am pus niciodată întrebarea… de ce ne dorim atât să trăim sub bocanc de militar?

4 aprilie 1944, ziua în care americanii au mii de bucureşteni

http://dantanasescu.ro/2015/02/09/holocaustul-bucurestean-din-4-aprilie-1944.html

REVOLTĂTOR: românii le-au ridicat două monumente aviatorilor americani doborâţi!

Astăzi se împlinesc 71 de ani de la marea tragedie din 4 aprilie 1944, când Bucureştiul  a fost ţinta unui masiv bombardament al aviaţiei americane. Au fost vizate ţinte civile, cu deosebire zona Gării de Nord, dar şi partea centrală a oraşului, zone care nu aveau o justificare militară, deoarece frontul se afla departe, la peste 300 km, pe linia Iaşi-Chişinău, iar luptele încetaseră de la sfârşitul lunii martie.

În zilele de 3 si 4 aprilie 1944 au fost bombardate masiv orasele Ploiesti si Bucuresti, cu 2 valuri de bombardiere care au decolat de la bazele Foggia şi Aviano, Italia. La Ploiesti bombardamentele au vizat triajul feroviar, ce reprezenta cel mai important nod de cale feratã al tãrii, cât si rafinãriile ce prelucrau petrolul extras din zonã, furnizând combustibil tãrii. Americanii însã au bombardat uniform toatã zona, mai ales triajul feroviar, unde se aflau si bateriile antiaerienei.

Tragedia a avut loc într-o marţi, pe la ora prânzului. Atunci, un număr de 220 bombardiere B-17 (numite Fortăreţe zburătoare) şi 93 bombardiere B-24 (Libertador) au intrat în spaţiul aerian al României, venind din Italia. Şi au făcut prăpăd.

Iată o mărturie din acele vremuri făcută de Mihail Sebastian în jurnalul său a doua zi după masacru: „Ieri după-amiază am fost în cartierul Griviţa. De la Gară la bulevardul Basarab nicio casă – nici una – n-a scăpat neatinsă. Priveliştea e sfâşietoare. Se mai dezgroapă încă morţi, se mai aud încă vaiete de sub dărâmături. La un colţ de stradă trei femei boceau cu ţipete ascuţite, rupându-şi părul, sfâşiindu-şi hainele, un cadavru carbonizat, scos tocmai atunci de sub moloz. Plouase puţin dimineaţa şi peste toată mahalaua plutea un miros de noroi, de funingine, de lemn ars. Viziune, atroce, de coşmar. N-am mai fost în stare să trec dincolo de Basarab – şi m-am întors acasă, cu un sentiment de silă, oroare şi neputinţă”.

Dacă de morţii noştri nu îşi mai aminteşte nimeni, în Bucureşti există însă doua monumente ridicate în memoria aviatorilor americani ucişi în misiunile de bombardament asupra oraşului: unul a fost realizat în 2002 în Cişmigiu, iar celălalt se află în Parcul Kiseleff şi a fost inaugurat în 2007.Bombardamentele americane nu aveau nici o justificare logică. A fost măcelărită populaţia civilă, lipsită de apărare, au fost distruse importante bunuri materiale. 4 aprilie 1944a fost doar începutul, capitala fiind bombardată masiv în zilele următoare. Un bilanţ statistic arată că de-a lungul celor 17 de bombardamente aeriene, începând cu cel din 4 aprilie 1944, executate de americani şi englezi cu aproximativ 3.640 de avioane de bombardament de diferite tipuri, însoţite de circa 1.830 de avioane de vânătoare pe timp de zi, au fost ucişi 5.524 de locuitori, răniţi 3.373, iar 47.974 au rămas fără adăpost devenind sinistraţi. Au fost distruse 3.456 de case de locuit, au fost distruse parţial 3.473, 401 au fost avariate şi au fost 2.305 de incendieri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s