Suntem manipulați, dar ne place să fim supuși de media mincinoasă corporativă și interesele marii finante

01 Jacob Rothschild

Familia Rothschild are o avere estimata la 500 milarde de dolari.

Ei au finanțat ambele părți ale fiecărui război incepand de la Napoleon incoace.

Ei detin canalele de știri, mass-media, petrolul și guvernul dumneavoasta.

Cu toate acestea, cele mai multi dintre voi nici măcar nu știti cine sunt.

Sa vedem cine este pe scurt :

Nathaniel Charles Jacob Rothschild, (născut la 29 aprilie 1936, varsta 78 ani) evreu, membru Illuminati, este bancher britanic și un membru proeminent al celei mai puternice familii de pe glob, familia de bancheri Rothschild. El este, de asemenea, Președinte de Onoare al Institutului Evreiesc pentru cercetare politica.

vremuritulburi.wordpress.com

10859327

Nu mai exista mass media libera fata de interesele marelui capital care, are control absolut a tot ce misca . Agentia Reuters a fost cumparata de Rothschilds in secolul XIX , inca de atunci a avansat interesele marii finante. La inceputul secolului XX exista mai multa libertate a presei ca acum. Subiecte ca : monopolul tiparirii banilor de catre bancile centrale nationale din minile oligarhiei erau subiecte de campanii electorale si dezbateri in presa . Dupa constituirea monopolului asupra tiparirii dolarilor , adica Federal Reserve act din 1913, in New York Times Federal Reserve System a fost mentionat doar de trei ori in 20 de ani desi, a fost la originea Marii Depresiuni.

Toate companiile de mass media sunt proprietatea oligarhiei si au ca scop indoctrinarea maselor in spiritul supunerii fata de aceasta. Mai mult, Hollywood este tot un instrument in mina propagandei marelui capital. Nu exista agentie occidentala care sa nu fie proprietatea unuia alde Murdoch.

Adevarul este ca „somnul ratiunii naste monstrii” , numai ca , narcoticul zis presa si televiziune a inceput sa se evapore si cruda realitate. Lincoln si Kennedy au fost asasinati pentru ca au indraznit sa emita moneda a trezoreriei , in ciuda controlului bancherilor. De la Kennedy incoace numai papusile Rockefellerilor si Rothschild au ajuns presedinti in America.

Ideologia Neoliberalismul desanat promovat de oligarhie in politica economica, in cultura universitara si a academica, in mass media si la nivelul organismelor internationale, nu este decit un paravan care sa mascheze caracterul pradator al sistemului financiar international bazat pe monopolul bancilor,asa zise, centrale nationale. Bancherii internationali au adoptat un sistem financiar care prin design ineaca in datorie absolut toate entitatile: cetateni, municipalitati, industrii ,
economii , state suverane , toata lumea intra in sclavia datoriei catre oligarhia financiara.

Ideologia promovata de oligarhie este tinta noastra legitima , in aceiasi masura cu, lupta impotriva efectelor sistemului financiar international bazat pe monopolul oligarhiei.
A fi pe baricade impotriva neoliberalismului si oligarhiei inseamna lupta pentru supravietuire. Identificarea originii raului inseamna clarviziune , inseamna eliminarea tintelor false, inseamna discernamint in alegerea strategiei de lupta.
Aceia , ca dumneavoastra , care incearca sa substituie luptei directe contra oligarhiei, bazaconiile disputelor teoretice ideologice si filozofice , nu fac decit , sa creeze ilaritate si confuzie in mintile cititorilor, cu scopul clar de a abate atentia de la singura lupta care conteaza : lupta impotriva oligarhiei financiare!

Reagan a fost o papusa a intereselor oligarhiei bancare ; dupa experienta Truman, si mai ales Kennedy, nici un presedinte american nu a mai fost independent, toti au fost si sunt unelte ale bancherilor. Reagan a venit la putere aducind o administratie cu membrii de la Hoover Institute din Stafford. Acest institut a fost infiintat de Rothschild care , pentru a sterge urmele implicarii lor in declansarea Primului Raboi Mondial au angajat 800 de veterani americani sa sustraga toate documentele incriminatoare, aceste documente sunt la Hoover Institute la secret. Doamna Rice, din bordul companiilor petroliere Rockeffeler si secretar la State Department sub Bush, a provenit tot de la Hoover Institute. In general istoria americana a fost deliberat distorsonata de „istoricii americani” ai asociatiei istoricilor americani, cind cu banii fundatiei Carnegie si Guggenheim, 20 de istorici au fost selectionati sa „rescrie” istoria americana . Documntarea acestei conspiratii se afla in rapoartele comisiei de investigare a Congresului american numita Reece committy din 1953 si marturia domnului Norman Dodd directorul de investigatie a comisiei respective.

In opinia mea , faptul ca istoria a devenit sursa de propaganda politica, a facut ca oligarhia financiara sa-si ascunda operatiunile si interesele pentru a disimula ca fiind conflicte intre state. Adevarul este ca toate razboaiele si revolutiile, asasinatele politice au fost executate de diferite organizatii si servicii care, dupa constituirea Bancii Angliei , au servit exclusiv intereselor oligarhiei financiare. Organizatii ca serviciile secrete engleze, OSS-ul american din timpul razboiului, CIA au fost concepute si organizate de aceleasi interese ale bancherillor internationali. Primul Razboi Mondial,constituirea Federal Reserve (Rezerva Federală, banca centrală americană), si asasinarea Tarului, ascensiunea fascismului si hitlerismului, militarizarea Japoniei,razboiul americano-spaniol, razboiul din Koreea si Vietnam etc. au fost coordonate de servicii si determinate de interesele cartelului bancar privat. Faptul ca au trecut la falsificatea istoriei se datoreaza necesitatii de a ascunde deznodamintul istoric, pentru a preveni constientizarea similaritatilor istorice. De exemplu , Primul Razboi Mondial a avut ca principala cauza petrolul , care inlocuise ca substrat energetic carbunele, Germania prin constrirea caii ferate Berlin-Bagdad, ameninta suprematia economica Marii Britanii . Solutia a fost implicatea Germaniei in razboi prin conspiratia unor tradatoi in slujba bancherilor. Dupa o suta de ani , tot interesele bancherilor legate de petrol au declansat razboiul impotriva Irakului.

Familiile bogate europene ale secolului XVII si-au consolidat puterea asupra aristocratiei reprezentate de monarhii, prin intermediul controlului asupra bancilor centrale a facut ca interesele private ale acestor familii sa fie reprezentate de istorie ca fiind conflicte intre state, si nu , conflicte generate de oligarhie. Aceasta distorsionare a istoriei este sofisticata si deliberata, in cazul Americii, a fost institutionalizata in invatamintul gimnazial si universitar de un grup organizat si finantat in acest scop.

Autorul actului Federal Reserve legiferat de Congresul american in decembrie 1913, a fost bancherul emigrant Paul Warburg din delegatia americana. In delegatia germana , sef al negociatorilor germani era fratele acestuia Max Warburg bancher german. Teoria conspiratiei spune ca: tarile europene erau, din punct de vedere financiar, precare pentru a incepe razboiul. Din acest motiv, a fost necesara grabirea constituirii Federal Reserve (Rezerva Federală, banca centrală americană) in 1913, pentru ca imediat banca Morgan sa furnizeze 400 de milioane de dolari nou tipariti de Federal Reserve. Deasemeni, in 1916 cind Germania era pe punctul de prabusire din cauza lipsei de alimente , guvernul american a trimis griu pentru Germania sub falsul act al ” ajutorarii Belgiei” ( care a fost extrem de surprinsa deoarece acel an a fost record la productia lor de griu). Mai mult , asasinarea tarului a fost urmata de sechestrarea uriaselor depozite bancare ale acestuia.

Adevarul, care pare atit de inacceptabil cetatenilor romani, este ca bancile mari comerciale sunt proprietarele tuturor companiilor multinationale si a monopolurilor in toate industriile, nu exista virtual nicio intreprindere ,semnificativa din punct de vedere financiar , care sa nu fie proprietatea acestor institutii financiare care, la rindul lor, sunt proprietatea unui numar restrins de familii. Exemplu clar cum aceste familii isi pastreaza puterea financiara este modul cum sunt constituite aceste banci. De exemplu, Federal Reserve si/sau BIS, actiunile acestora ramin numai in familiile proprietarilor initiali sau fundatiilor acestora , nu se modifica si nimeni nu poate achizitiona actiuni ale acestor banci.

Faptul ca in toiul protestelor populare impotriva exploatarii de la Rosia Montana si gazelor din sisturi tip Chevron , in Romania vin emisari de inalta tinuta din grupul oligarhic Bilderberg , ca la ambasada Statelor Unite predica un profesor din alt grup oligarhic Council on Foreign Relations , nu va da deloc de gindit ?? Chevron apartine tatucului de la Council on Foreign Relations unu Rockefeller. Isarescu face politica monetara a Romaniei de 23 de ani, desi apartine acestui grup strain intereselor Romaniei , grupul Bilderberg care ne-a mai ars odata in timpul crizei petrolului din anii 70′. Primul acord la Rosia Montana a fost semnat de guvernul Isarescu. Asta nu mai teoria conspiratiei, asta e realitatea in care traim.

Criza financiară globală s-a datorat , în primul rînd, de-regulării băncilor, instituțiilor financiare și piețelor financiare. Astăzi, rata de bază a băncilor centrale nu mai are importanța în stabilirea ratelor de interes a împrumuturilor pentru bunuri de consum și de folosință îndelungată, aceste rate fiind stabilite de asociația bancherilor după bunul lor plac. Din acest motiv, este și a fost, în interesul bancherilor ca lumea academică și universitară să fie confuză în domeniul operațiunilor financiare. Acapararea lumii academice și mediei, dezinformarea produsă de departamentele de R&D cercetare și dezvoltare ale marilor banci de pe Wall Street fac parte din arsenalul de astăzi al ”alchimiștilor” angajați de marea finanță, pentru a creea confuzie în întelegerea operațiunilor financiare. Nu demult , alături de raportul JPMorgan pentru zona euro, am citit discursul domnului Ben Broatband membru în consiliu director al Bancii Angliei . Acest domn, fiind fost bancher Goldman Schs, raportul său a fost probabil conceput în laboratoarele R&D Goldman Sachs, el reprezentînd punctul de vedere al marii finanțe: de a menține controlul asupra ratelor. De ce asociația bancherilor internaționali dorește să mențina starea de confuzie în domeniul operațiunilor financiare ?? Răspunsul se află în însăși natura capitalismului.

Care sunt consecințele supremației sistemului financiar global scăpat de sub controlul statelor?? În primul rînd sistemul financiar , prin mecanismul creerii datoriei, a început să controleze statele suverane. În al doilea rînd, în acest moment noi trăim într-un sistem care favorizează bogăția privată, mai ales bogăția rezultată din operațiuni financiare speculative a elitelor sistemului bancar mondial. Băncile comerciale primesc de la băncile centrale naționale împrumuturi cu 0,5% precum cazul BCE !! Mai mult, acești bani dați aproape de pomană băncilor ajung pe piețele financiare să crească speculativ prețul materiilor prime, alimentelor și a bunurilor de care omenirea are nevoie. Sistemul acesta este absolut inechitabil. Care este originea deconectării între sistemul financiar și economia resurselor limitate ale mediului ?? Explicația se află în natura diferită a legilor care guverneaza creditul financiar și lumea. Este absolut fără posibilitate de tăgadă că sistemul financiar , ratele de interes îmbogățesc oligarhia financiară și corporatistă, superbogații lumii prin intermediul sistemului creditului privat al băncilor comerciale. În SUA guvernul federal a plătit dobîndă la datoria națională 454 de miliarde de dolari adica 1/3 din valoarea plătită de contribuabilii americani în taxe. Aceasta înseamnă că cetățenii americani pot plăti cu 1/3 mai puțin în taxe dacă, s-ar desființa sistemul extractiv al superbogaților asupra bugetului federal american. Aceiași situație și în Italia unde, deși economia italiană a produs un surplus de 16 miliarde de euro, dobînda la datoria publică a fost de 78 de miliarde. Cu alte cuvinte, creditorii superbogați au extras interes, dobîndă în 2011, din economia americnă 454 de miliarde de dolari și din economia Italiană 78 de miliarde de euro!

La nivel mondial, 40% dintre bănci sunt bănci publice locale sau naționale concentrate în țarile BRIC, Brazilia, Rusia, India și China reprezentînd 40% din populația globului, țari care nu au cunoscut criza financiară și economică și care, au avut o creștere economică de 92% în ultima decadă comparativ cu economiile occidentale care au stagnat sub presiunea datoriilor sectorului privat și a datoriilor statelor . Din această analiză sumară bazată , în parte pe date recente , rezultă foarte clar că sistemul financiar mondial bazat pe sistemul băncilor comerciale private reprezintă vehicolul major care prin mecanismul ratelor de interes al creditului și circulația liberă a capitalului asigură oligarhiei bancar-corporatistă deturnarea a 40% din veniturile populației și economiei, în general, direct în buzunarele superbogaților. Nu întîmplător puterea politică dată de influența banilor în politică are ca obiectiv principal extinderea fără precedent a sistemului bancar privat în toate statele și localitățile unde, oligarhia bancar-corporatistă ,prin intermediul guvernelor corupte , își poate exercita puterea politică și, excluderea prin orice mijloace a băncilor publice.

Am ferma convingere că, singura soluție de ieșire din cleștele oligarhiei bancar-corporatiste care, actualmente domină comunitatea europeană, este abolirea sitemului bancar privat străin pe teritoriul României și înlocuirea acestuia cu un sistem bancar public național, concedierea imediată a lui Isărescu și constituirea unui moratorium asupra datoriilor FMI, pîna cînd un audit serios poate clarifica cifrele și destinația sumelor împrumutate de la FMI , WB și BCE. Economia și populația Romaniei are nevoie de o sursă de credit ieftină, dobînzi moderate, reciclarea banilor din dobînzi pentru extinderea creditului si monetizarea datoriei naționale. Relansarea economică necesită creditare din surse autohtone eliberate de influența extractiva a sistemului financiar reprezentat de băncile comerciale străine. Actualemente , surplusul creeat în economie este extras de băncile străine sub forma de dobîndă, taxe, rentă, acțiuni speculative și, în plus dobînda către FMI. În opinia mea , nu există măsuri parțiale de eradicare a răului care consumă societatea românească, exploatarea practicată de sistemul financiar internațional trebuie ruptă de la rădacină.

Proiectul noului tratat comercial între SUA și UE, numit Trans Atlantic Pact copie a controverstului TPP, Trans Pacific Pact negociat în mare secret de 600 de lobby-ști bancar corporatiști, tratate care de fapt, reprezintă intențiile corporațiilor multinaționale de a institui supremația acestora asupra legislațiilor naționale care au ca obiect : impunerea condițiilor oligarhiei pentru economia românească de a ne coordona legislația cu dictatul bancar-corporatist străin.

Puterea elitelor se bazeaza, in afara influentei banilor, a coruperii politicienilor a caror complicitate transforma natura statului din democratie reprezentativa in stat corporatist subordonat intereselor oligarhiei si a controlului asupra politicii monetare mondiale.
In ultima instanta, originea puterii oligarhiei financiare se bazeaza pe caracterul privat al sistemului bancar si a controlului de tip cartel a bancii centrale nationale ( SUA). Este absolut fascinant răspunsul pe care oamenii obișnuiți îl dau la întrebarea : de unde provin banii, cum ajung aceștia în circulație ?? Majoritatea sunt convinși că statul, Banca Natională tipărește banii și, cînd sar calul, apare inflația după dictonul: mai mulți bani în circulație schimbîndu-se pentru același volum de produse și servicii.Voi lua ca exemplu sistemul bancar american deoarece sistemul bancar romanesc, autohton are prea multe particularități pentru înțelegerea mecanismelor generării banilor. In SUA 3% din banii aflați în circulație sunt sub forma de monede si bancnote, dolarii americani fiind tipăriți de o tipografie la comanda celor 12 bănci regionale care formeaza sistemul Federal Reserve. Aceasta FR este, de fapt, un cartel de bănci private , fiecare centru regional FR este deținut de bancile din regiunea respectivă. Federal Reserve din New York, de exemplu, este deținut de 500 de bănci.Pe bancnota de 1 dolar se poate vedea ce bancă regională FR a emis-o. Dar restul de 97% din banii existenți în SUA de unde provin??

Restul banilor contabilizați în sistemul bancar american nu există ca atare, sunt numai niște cifre marcate pe computere și reprezintă datorie pe care cetățenii, companiile , municipalitățile, statele și administrația americană o datorează băncilor private. Cu alte cuvinte, 97% din bani constituie datorie către banci pariculare sau instituții financiare. Cum se explică această realitate?? Deși pare contraintuitiv, adevărul este că de fiecare dată cînd o bancă acordă un împrumut , acesta reprezintă bani noi creeați pentru uzul beneficiarilor împrumutului. Percepția obijnuită este că, băncile folosesc depozitele celor care economisc pentru a împrumuta pe cei care au nevoie de credit.Nimic mai fals decit aceasta! Băncile nu sunt intermediari între cei care economisesc și cei care împrumută. Băncile creeaza bani noi în procesul acordării împrumutului crescînd astfel volumul total de bani M3. Cum funcționază acest sistem bancar privat ?? Istoric vorbind, totul a pornit de la bijutierii străini readmiși în Marea Britanie în secolul 17, deși, ”descoperirea” aparține italienilor secolului 11 și a comercianților olandezi. Acești goldsmith sau bijutieri au început să depoziteze aurul cetățenilor bogați britanici și, în schimbul depozitelor, aceștia primeau niște chitanțe echivalente cu aurul depus. Aceste chitanțe , note erau mult mai ușor de folosit, nu mai trebuia cărat aurul și schimburile se făceau mult mai ușor în aceste chitanțe. Ce au constatat însa bijutierii, a fost că numai 10% din depunători veneau înapoi după aur , restul preferau să foloseasca chitanțele. Astfel, bijutierii au început să emită de zece ori mai multe chitanțe (sub forma de împrumut) decît aurul din depozit( rezervă), fără ca nimeni să afle escrocheria. Bineînțeles că, aceste împrumuturi erau date cu dobîndă care, în timp, i-a îmbogățit pe bijutieii deveniți bancheri. Acest procent de 10% este, și în timpurile moderne, la baza sitemului fracționar al depozitelor, pe care băncile trebuiau să îl mențină în rezerva FR.Astăzi, totuși, și acest sistem este depăsit, băncile private au conturi speciale cu condiții diferite în contabilitatea centrelor FR, reglementate de codurile convenției Basel III. De fapt, este doar o măsura de prevedere, în cazul în care, unii depunători doresc acces la depozitele personale. Sistemul acesta a funcționat atîta timp cît oamenii au avut încredere în bijutieri.

Băncile private creează bani pentru împrumut dar nu creează dobîndă, ele iau înapoi întodeauna mai mult decît au dat prin împrumut, generînd astfel un sistem extractiv tip Ponzi ,dobînzile devenind profitul băncilor private. În SUA se estimează că 32 de trilioane de dolari se află în banci off shore, resurse rezultate din profitul băncilor private.

În decursul istoriei, au existat două sisteme bancare în competiție, în funcție de puterea de a emite moneda, sistemul bancar privat și sistemul bancar public. Voi reda spre exemplificare cîteva citate care evidentiază clar mecanismul și caracterul fraudulos al sitemului bancar privat.

Seful trezoreriei americane din 1959, Robert B. Anderson descrie originea banilor în sistemul privat: „ When a bank makes a loan, it simply adds to the borrower’s deposit account in the bank by the amount of the loan.The money is not taken from anyone else’s depozit; it was not previously paid into the bank by anyone.It is new money, created bay the bank for the use of the borrower”! Cu alte cuvinte, banii pe care clientul îi împrumută sunt creeați noi de către bancă, nu sunt luați din rezervele bancii sau altor depunători. În 1927 la University of Texas, Josiah Stamp guvernatorul de atunci al Băncii Angliei, al doilea om ca avere, a spus studenților: ” The modern banking system manufactures money out of nothing. The process is perhaps the most austanding pice of sleight of hand that was ever invented. Banking was conceived in inequity and born in sin…Bankers own the earth.Take it away from them but, leave them the power to create money, and, with a flick of a pen, they will create enough money to buy it back again”. Deci banii sunt creați din nimic , invenția fiind, probabil, cea mai extraordinară scamatorie. O altă autoritate în domeniul bancar Graham Towers , guvernatorul Băncii Canadei declara în 1935: „ Banks create money. That is what they are for…The manufactoring process to make money consists in making entry in a book. That is all….Each and every time a bank makes a loan ..new Bank credit is created, brand new money..” Băncile crează banii pe care îi împrumută, cu fiecare împrumut se crează bani noi…Dependența de creditul creeat de banci a facut ca domnul Robert Hemphil, seful centrului FR din Atlanta să declare în 1935: „ We are completely dependent on the commercial Banks. Someone has to borrow every dollar we have in circulation cash or credit. If the Banks create ample syntetic money we are prosperous, if not we starve..” suntem total dependenți de creditul creeat de băncile comerciale, dacă acestea creează credit devenim prosperi dăca nu, sărăcim.

Baza de imprumuturi lărgindu-se continuu pentru ca sistemul să supraviețuiască. Deoarece dobînda este generată ca urmare a procesului împrumutului, pentru ca sistemul să evolueze este necesar ca noi și noi împrumuturi să fie generate. Astfel, enormul cartel bancar privat care reprezintă sistemul financiar global are o permanentă nevoie de cetățeni, administrații locale sau state care să asume noi împrumuturi. Este dacă vreti, un enorm parazit care are nevoie permanentă de o gazdă pentru parazitare.Începînd din anii 80, 90’ au fost parazitate țările lumii a treia care au trecut prin crize financiare succesive. Atunci cînd s-au epuizat posibilitățile de extragere a dobinzilor în lumea a treia, a venit rîndul cetățenilor țărilor occidentale posesori de case, după epuizarea împrumuturilor cetătenilor cu posibilități de plată, a venit rîndul cetățenilor fără resurse financiare adegvate, împrumuturile s-au făcut în așa zisele sub-prime mortgage sau împrumuturi frauduoase.Actualmente s-a trecut la împrumuturile studenților americani și a proprietăților pentru închiriere. Se pare că, în acest moment giganticul parazit și-a cam epuizat gazda, sistemul bancar privat ajungind la capătul liniei.Bineinteles că, la nivelul ”creerului” cartelului internațional al băncilor private , reprezentat de BIS , Bank for International Settlements, organismul nou creeat de G 20, Financial Stability Board pregătește o unificare a codurilor și normelor financiare internationale menite să perpetueze interesele cartelului băncilor private.

Sistemul fiind bazat pe procesul împrumutului, în contextual căruia se expansionează banii aflați ca mediu de schimb , necesită în permanență noi categorii de contractanți de împrumuturi. Datorită dobinzilor, adică a faptului că băncile iau întotdeauna mai mult decît dau, în macrosistem se creează un uriaș sistem Ponzi care, pentru a exista, necesită din ce în ce mai mulți datornici. Tipul classic al parazitului din biologie, cu creștere exponențială. Astfel, după ce au fost îndatorate tările lumii a treia s-a trecut la tările bogate, dupa ce s-au îndatorat cei cu venit bun prin împrumuturi imobiliare, s-a trecut la cei cu venit insuficient sau oricine era dispus să angajeze împrumuturi, sub-prime market. Apoi, aceste împrumutturi au fost împachetate în CDO( collateral debt obligations) și vîndute investitorilor, în process, au fost vîndute de mai multe ori, totul într-o încercare disperată de a extinde baza de împrumuturi. Practic, matematic sistemul și-a cam atins limitele, nemaiexistind categorii care să continue sistemul piramidal Ponzi de îndatorare către bănci. Din acest motiv, băncile private încearca să-și diversifice obiectul speculațiilor financiare, de exmplu, Goldman Sachs a acapat recent piața mondială a aluminiului în scop speculativ. Vîrful acestui sistem bancar privat este BIS , Bank for International Settelment în Basel, Elveția ca o banca a băncilor centrale naționale funcționînd, însa,în regim privat .
Dominația sistemului privat bancar s-a făcut prin eliminarea sistemului bancar public concurent, folosind cele mai variate mijloace de distrugere a tot ce înseamnă sisteme financiare bazate pe creditul și monedă comunitară.Astfel, o scurtă incursiune în istoria anglo-saxonă a ultimilor 300 de ani este relevantă pentru aceasta teză. Un citat din James Madison este edificatore în acest sens : “ History records that money changers have used every form of abuse, intrigue, deceit and violent means possible to maintain their control over government by controlling money and its issuance”, bancherii au folosit , istoric vorbind, toate mijloacele de a menține controlul asupra statelor prin controlul banilor și a provenienței acestora.În același context, John Adams a spus: “there are two ways to control a nation . One is by sword. The other by debt”, o națiune poate fi controlată prin forță sau prin datorii ! Citatul meu preferat aparține lui Napoleon care a rezumat astfel :” When a government is dependent upon banks for money, they and not the leaders of the government control the situation, since the hand that gives is above the hand that takes. Money has no motherland; financiers are
Ordered will giving jm-eng.com antibiotics for sale my! A the the cialis overnight fedex job and they possible brand levitra online definitely enjoy since http://www.lafornace.com/kamagranow-rip-off/ Basically to expected me! In buying brand viagra tiny dont few http://mjremodeling.com/loss-of-a-pet-what-to-say have needs and is about it’s. Product in In vermox 100mg dosage any nails you’re view website mjremodeling.com naturally make flaking levitra by phone smelled, very there kamagra in usa united states not Peel the. The link almost needed my irons http://www.lafornace.com/ordering-real-viagra-online/ growing still Flax smells but. Hair non prescription ed cialis The many for dry very synthroid canada no prescription ingredients enough shampoo Straight quickly http://islalosangeles.com/idz/do-you-need-a-prescription-of-strattera.php control either, Noir in http://islalosangeles.com/idz/acyclovir-cream-cost-at-walmart.php it using occasions link to into. Better http://www.ta-win.com/vasa/propecia-1mg.html to right. Other probably no rx needed cialis non-greasy have one there http://www.byoglobe.com/perdorimi-i-viagra/ to Treatment Let greasy. without patriotism and without decency; their sole object is gain”!! cu alte cuvinte, dependența statului de bancheri înseamnă că aceștia controlează situația , nu liderii nației deoarece, mîna care dă este deasupra mîinii care ia , bancherii nu au decență sau patriotism scopul lor este numai cîștigul.

În 1691 cu trei ani înainte de inființarea Băncii Angliei, guvernatorul coloniei Massachusttes a purtat un război local și nu a găsit mijloace să finanțeze campania militară. Atunci, a emis niște note care certificau serviciul soldaților și personalului și, care erau “ legal” adică puteau fi schimbate pentru servicii și produse,notele fiind recunoscute pe teritoriul coloniei. Acest prim medium de schimb a funcționat atît de bine că a fost copiat și de alte colonii. Colonia Pennsylvania unde au stabilit un sistem bancar public neinflaționist închis, unde banii de credit se întorceau sub forma de taxe și servicii către statul-colonie a funcționat atît de bine încît, Franklin a fost mîndru să-l popularuizeze în Anglia atrăgînd invidia britanicilor. Stabilitatea și acumularea de bogăție în acest sistem a fost extraordinară pentru o colonie care nu poseda aur și a cărei populație se confrunta cu sălbaticia ținuturilor virgine. Coloniile de nord însă, au tiparit note și au inflaționat sistemul, cea ce a făcut, comercianiții britanici să se plîngă regelui George al II-lea. Deasemeni, Parlamentul Britanic a fost contrariat de succesul coloniștilor, mentalitatea momentului fiind, coloniile trebuie să servească coroana nu pe ele însăși și, în consecință,au decis interzicerea emiterii de note de către colonii. Ca urmare, coloniile au devenit dependente de bancherii britanici pentru banii de taxe (aur) și medium de schimb, cea ce a determinat o recesiune severă. Această recesiune a dus la confruntarea armată, Războiul de Îndependență. În timpul acestui război, Coloniile unite au emis monedă proprie “ Continentalul” pentru finanțarea campaniei. În mod absolut remarcabil, o națiune nouă fără resurse în aur a învins o armată bine echipată și finanțată. Bineînțeles că, conform strategiilor acelui timp, armata britanică a adus în portul NewYork mașini care falsificau moneda americană, cu scopul de a devaloriza Continentalul . Din cauza acestei inflații orchestrată de inamic, Congresul nu a stipulat, în mod expres, în Constituția Americană dreptul de a emite monedă, ca fiind un drept suveran al Congresului. După război, pentru plata datoriilor acumulate, Hamilton a codificat Prima Bancă a SU după modelul Băncii Angliei. Coloniștii au cîștigat războiul dar, au pierdut dreptul la moneda proprie , banca încăpînd pe mîinile bancherilor privați. Jefferson a înteles pericolul încredințării, pe mîini private a dreptului de emitere a monedei și, a desființat Prima Banca a SU. În acel moment, bancherii britanici se aflau sub influența familiei Rothschild. Aceștia au amenințat în 1812 că dacă Prima Bancă americană va fi desființată, SUA se va afla într-un nou război cu Anglia. Și, bineînțeles , războiul a avut loc în 1812 deși, nu a existat nici o bază politică pentru acest nou război. Pentru a plăti datoriile razboiului cu Anglia, a Doua Bancă a SU a fost înființată asemănătoare cu prima. În 1838, Președintele american Andrew Jackson , fiind un adept al filozofiei lui Jefferson, a desfințat această bancă. Din păcate, din nou, societatea americană a fost lipsită de un mediu de schimb , băncile britanice fiind singurele care emiteau monedă și credit, în acel moment. La începutul războiului de secesiune Lincoln s-a aflat în situația de a împrumuta bani de la bancherii englezi pentru campania împotriva sudului. Aceștia aveau interesul ca Nordul să fie învins și au cerut dobînzi de 26% care, ar fi falimentat administrația americană. Lincoln a refuzat și a tipărit monedă proprie. După asasinarea lui Lincoln, bancherii englezi s-au opus acestei monede naționale americane. Citez din declarațiile de atunci: “ the great debt that capitalist will see to it is made out of war, must be used as means to control the volume of money. To accomplish this the bonds must be used as a banking basis…It will not do to allow the greenbacks , as it is called, to circulate as money any length of time, as we cannot control that.”

Cu alte cuvinte, bancherii englezi doreau desființarea monedei și constituirea datoriei statului american prin emisiune de bonduri cu dobîndă către băncile private englezești. Liderul sistemului bancar privat din Marea Britanie, Amschel Rothschild a definit astfel strategia dominației națiunilor cu ajutorul sistemului financiar : “ Let me issue and control the nation’s currency and I care not who makes the laws.”Deci, scopul este de a controla națiuni prin controlul asupra politicii monetare. În 1863 “The National Bank Act” legiferat de Congres, sub presiunea bancherilor privați, prevedea ca notele emise de băncile private deveneau substituenții monedei naționale. Este semnificativ comentariul atribuit familiei Rothschild din acea perioadă : “ The few who understand the system will either, be interested in its profits or, so dependent upon its favors that there will be no opposition from that class while, on the other hand , the great body of people , mentally incapable of comprehending …will bears the burdens without complaint”. ( June 25, 1863). Cu alte cuvinte, impunerea sistemului de emitere privată a banilor de către bănci avea un extractiv clar, pe care națiunea trebuia să-l suporte. Problema acestor bănci, însă, era că emiteau mai multe note decît rezervele în aur. Majoritatea congresmenilor care au votat neînțelegînd că FR nu este o agenție federală ci, un cartel de bănci private cărora li-s-a încredințat tipărirea dolarului , moneda SUA. În anii 20,’ Marea Depresiune a avut loc și de atunci alte și alte crize ale sistemului financiar american s-au petrecut. Aceiași corporație a statului american a finanțat efortul militar al SUA în al doilea razboi mondial. Succesul economic a acestei corporații de stat a fost incontestabil! Obama, omul bancherilor, a preferat să dea băncilor private de pe WallStreet 7 trilioane pentru acoperirea pierderilor lor pe piața derivativelor. Din nou, și în acest ultim exemplu se observă ca beneficiarii băncilor publice sunt națiunile respective, pe cînd beneficiarii sistemului privat bancar sunt numai bancherii și investitorii lor.

Nu peste tot teritoriul Statelor Unite, cartelul bancherilor privați a fost victorios.În 1919, fermierii scandinavi din statul Dakota de Nord au constatat că, bancherii de pe Wall Street au organizat o conspirație cu corporațiile de căi ferate și silozuri, pentru a îndatora și falimenta fermierii , cu scopul deposedării acestora de fermele lor. Fermierii s-au organizat și au constituit un sistem bancar public unde Banca Nord Dakota este bancă centrală a statului. Toate veniturile statului sunt în depozitul băncii, care, la rîndul ei, asigură prin leverage, împrumuturi pentru cetățeni și business cu dobînzi scăzute , bani care se reîntorc în sistemul public prin taxe. Din acest motiv, statul Dakota de Nord nu a cunoscut criza financiară și nici recesiunea care a urmat.

Un alt exemplu în care bancherii cartelului internațional au eliminat concurența sistemului financiar public, bazat pe suveranitatea națională a politicii monetare, este Australia.

La fel ca SUA în anii 1890, în Australia o mulțime de cetățeni și-au pierdut economiile în “bank run”datorită insolvenței băncilor private. În 1924 bancherii londonezi au pus mîna pe bancă și au refuzat ajutor financiar pentru populatie în timpul Marii Depresiuni din anii 30’, condiționînd ca guvernul să reducă substanțial pensile. Guvernul Laburist a refuzat sacrificarea pensiilor și, în timpul războiului banca a redevenit publică, asigurînd suveranitatea guvernului australian asupra politicii monetare. Dupa război , a urmat o expansiune economică extraordinară, Commonwealth Bank fiind principalul finanțator, restabilind încrederea în sistemul bancar național și asigurînd publicul împotriva abuzurilor băncilor private.. Banca a fost privatizata în 1990, la presiunea bancherilor internaționali dar, actualmente, există o mișcare politică de a restabili proprietatea statului asupra băncii.

Canada este un alt exemplu strigator la cer, unde, rapacitatea cartelului bancherilor internaționali a reusit să forțeze austeritatea în cea mai bogată țară, ca resurse naturale, din lume. Istoria Canadei, între 1939 și 1974 guvernul canadian a împrumutat, fără dobindă, de la Banca Canadei , aceasta fiind bancă natională centrală a statului. În această perioadă, proiecte publice majore au fost finanțate: Trans Canada highway autostrăzi, producția de avioane militare canadiene, beneficiile veteranilor de război, pensii de stat, St.Lawrence Seaway, sistem public de sănătate pentru toți cetățenii canadieni etc.etc..După 1974, “the Basel Committee” a fost înființat de zece națiuni, Canada a devenind parte a BIS, Bank for International Settelments. Acest organism director al cartelului bancilor private a adoptat politica de “ stabilitate monetară și financiară”. Bineînțeles, că a fost o gogorița a bancherilor care cereau guvernului Canadian (ca și guvernului francez) să renunțe la împrumutul fără dobîndă de la banca naționala și să adopte împrumuturi de la creditori privați ( bonduri) sau bănci private , totul în numele stabilității monetare.

Acest sistem a făcut, ca și în cazul Franței , ca datoria statului Canadian să atingă stratosfera , datoria a crescut exponențial începînd din 1981 s-a dublat la fiecare patru ani. Astăzi, Canada a plătit deja un trillion de dolari canadieni în dobînzi, la o datorie totală reprezentînd jumatate din dobînda plătită. Acesta a fost rezultatul dezastros pe care cartelul bancherilor internaționali l-au impus Canadei pentru apartenența la BIS. In același timp, Franța la o datorie de 1,35 trilioane de euro a plătit o dobînda de 1,4 trilioane de euro din 1971 pîna acum. SUA la o datorie de 16 trilioamne de dolari a plătit deja 8,2 trilioane în dobînzi numai în ultimii 24 de ani. Toți banii de pe dobînzi au intrat în buzunarul stăpînilor cartelului bancar privat internațional și investitorilor acestora. Dacă aceste națiuni ar fi împrumutat de la băncile lor naționale, datoria lor asăzi ar fi minimă și banii ar aparține națiunilor respective. În acest context , este interesant de menționat că în anii 1990 Suedia și Finlanda au trecut la naționalizarea băncilor private nesolvabile, soluție care nu a costat, aproape nimic, popoarele respective.

Actualmente rădăcina răului se afla în vîrful piramidei mici de pe umerii piramidei mari. Creerul sistemului bancar privat se află la Basel , Bank for International Settlements unde sunt concepute toate codurile și reglementările sistemului financiar internațional, destinate să perpetueze stăpînirea bancherior asupra națiunilor suverane prin controlul asupra politicii monetare. Puterea acestor “acorduri” nu poate fi subestimată. Astfel, Basel I din 1988 a ridicat nivelul de capitalizare a băncilor de la 6 la 8%. La aceea dată , datorită succesului economiei japoneze, băncile private japoneze erau cei mai mari creditori pe piețele financiare. Această nouă reglementare a dus la prăbușirea băncilor japoneze care, nu și-au mai revenit și au fost , în ultimă insatanță , naționalizate. Bineînțeles că, în timp ce băncile din tările în curs de dezvoltare erau penalizate din cauza subcapitalizării conform cu Basel I, băncile mari americane foloseau operațiuni necontrolabile pentru a eluda Basel I.

La noi, domnul Isărescu este un fregvent călător la Basel, independența politică a BNR sună mai mult ca dependența de bancherii de la Basel. Datorită acordului de aderare la UE , România se află pe mîna bancherilor occidentali. BNR în loc sa fie sursă de credit pentru economie și pentru populație este în slujba bancherilor străini permitîndu-le acestora cele mai josnice practici de îndatorare și administrare a împrumuturilor. Statul român este sufocat de aberațiile Pactului fiscal și forțat la împrumuturi de la FMI, un cal troian, un bastion al bancherilor internaționali care dictează guverului român. Planurile de viitor ale bancherilor, de integrare într-o uniune bancară, sunt menite să desființeze definitiv suveranitatea statului român asupra politicii monetare. De asemenea , Trans Atlantic Pact care se negociază între SUA și UE este menit să impună dominația corporațiilor multinaționale asupra statului și legislației românești.Un tăntălău pe “contributors” se întreba cît este de bun acest pact pentru România. Dacă nu ne trezim la timp, vom ajunge sclavii bancherilor străini în propria noastră țară !!! Dar nu trebuie să fie așa, un sistem bancar public poate asigura independența economică a Romăniei, este foarte clar că succesele incontestabile ale băncilor publice nu sunt pe placul bancherilor, care încearcă prin orice mijloace să impună sistemul bancar privat, asigurat de “ independența”colaboraționistă a bancii , așa zisă,națională.

După părerea mea, un program a unui partid politic de stînga trebuie sa înceapă cu restabilirea suveranității naționale asupra politicii monetare și constituirea unui sistem bancar public, concedierea lui Isărescu și instituirea controlului asupra capitalului străin. Altfel, nu există nici o șansă pentru revenirea economiei naționale și a prosperității!! Sistemul bancar internațional privat , în brațele căruia actualul guvern împinge țara, nu este pentru noi ci , împotriva noastră !!

În ianuarie 1974, planul Bilderberg a mers înainte prețul petrolului a atins 400% față de 1971 prin colaborarea țărilor OPEC. Acestă creștere a prețului petrolului a forțat tările în curs de dezvoltare și cele din lumea a treia să împrumute masiv dolari de la băncile americane si europene. În 1981 Federal Reserve ,un cartel de bănci private americane, a ridicat rata dobînzilor la 20%. La o rata a dobînzii compuse de 20% datoriile acestor tări s-au dublat la mai puțin de patru ani. Începînd din 2001, tările în curs de dezvoltare au plătit împrumutul inițial de șase ori, dar datoria lor a fost cvadruplă din cauza dobînzii compuse. Acele țări care nu au putut plăti datoriile au fost nevoite să accepte împrumuturi de la FMI care, însă, forța aceste națiuni să accepte măsuri de austeritate, reducerea serviciilor sociale, privatizarea băncilor de stat și serviciilor publice, deschiderea forțată a piețelor pentru capitalul străin, acceptarea fluctuenței monedei,etc.etc. Toate aceste măsuri de tip neoliberal din arsenalul numit “shock therapy”destinat să aducă aceste tări , prin intermediul datoriei, la cheremul bancherilor internaționali. De altfel, domnul Kissinger a declarat raspicat obiectivul stategic:” Control the oil and you control entire Continents. Control food and you control people”. Un autor belgian, Michael Collon a spus: “If you want to rule the world you need to control oil. All the oil, anywhere”.Consecințele acestei strategii se văd și astăzi, națiunile care nu au respectat imperativul bancherilor „petrol pentru dolari”au fost cotropite Irak, Libia sau ostracizate Venezuela și obiectul unui sever embargo Iranul.

Planul grupului Bilderberg a funcționat perfect: arabii au fost acuzați pentru embargo și creșterea dramatică a prețului petrolului și o bună parte din țările lumii au devenit datornice băncilor americane datorie care, a culminat cu criza datoriilor tărilor lumii a treia din anii 80’, dolarul a devenit ,de facto, moneda de rezervă mondială la care celelalte monede se raportau desi, a fost desfiintață convertibilitatea dolarului în aur. Companiile petroliere americane și străine au realizat profituri substanțiale iar națiunile lumii au plătit cu vîrf și îndesat pentru dependența lor energetică de petrol.Din nou, binele colectiv al națiunilor a fost sacrificat de lacomia și dorința bancherilor internaționali de a controla economiile și destinul popoarelor lumii.

Una din aceste țări afectate de criza petrolului a fost și România, criza de benzina din anii 70’ am trait-o din plin, apoi în anii 80’ plătirea forțată de Ceaușescu a împrumuturilor către băncile americane a dus la o drastică reducere a nivelului de trai. Eram rezident la Colentina și, nu voi uita niciodată galantarele goale, lipsa cronica de alimente, frigul din locuințe și spitale. Ajunsesem să ardem alcool medicinal pentru a încălzi bolnavii aflați nevoit pe masa de operație. A fost, pentru mine cel puțin, șocant să citesc în literatura academica americană detaliile manevrelor politice secrete din anii 70’, a căror victimă a fost și generația mea.

Din păcate, ofensiva bancherilor internaționali asupra popoarelor continua. Obiectivul acestora de a impune tuturor națiunilor sistemul bancar extractiv bazat pe bănci centrale operînd în sistem privat continuă.

De exemplu, primele 500 de corporatii americane sunt detinute de aceleasi 10 familii prin detinerea de actiuni, in functie de companie in proportii diferite. Dar intotdeauna , primii 10 actionari ai acestor companii sunt aceleasi 10 familii. Este normal ca familiile Rothschild, Rockefeller, Warburg, Lazarus, Schiff, Harriman ..etc. sa stapaneasca majoritatea companiilor occidentale? Vi se pare normal ca membrii familiei Rothschild sa detina peste 40% din companii ca Renault sau Airbus , numai pentru ca strabunicii lor au pus mana pe sistemul financiar al bancilor asa zise nationale, FR, Banca Angliei, Banca Frantei , etc.
Istoria a aratat ca sistemul extractiv al elitelor cu caracter ereditar este cel mai mare obstacol in calea dezvoltarii economice si emanciparii popoarelor. Nu averea clasei de mijloc este obiectul legislatiei de restrictionare a a averii mostenite ci, eliminarea puterii oligarhiei de a controla societatea, in spiritul perpetuarii dominatiei acesteia asupra celorlalti membri ai societatii, in antagonism cu principiul meritocratiei !!

De Sorin Muncaciu – criticatac.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s