Turnul Babel si Clădirea Parlamentului European

Turnul Babel si Clădirea Parlamentului European / Babilon si UE

“In vremea aceea era in tot pamantul o singura limba si un singur grai la toti. Purcezand de la rasarit, oamenii au gasit in tara Senaar un ses si au descalecat acolo. Apoi au zis unul catre altul: “Haidem sa facem caramizi si sa le ardem cu foc!” Si au folosit caramida in loc de piatra, iar smoala in loc de var. Si au zis iarasi: “Haidem sa ne facem un oras si un turn al carui varf sa ajunga la cer si sa ne facem faima inainte de a ne imprastia pe fata a tot pamantul!”

Atunci S-a pogorat Domnul sa vada cetatea si turnul pe care-l zideau fiii oamenilor. Si a zis Domnul: “Iata, toti sunt de un neam si o limba au si iata ce s-au apucat sa faca si nu se vor opri de la ceea ce si-au pus in gand sa faca. Haidem, dar, sa Ne pogoram si sa amestecam limbile lor, ca sa nu se mai inteleaga unul cu altul.

Si i-a imprastiat Domnul de acolo in tot pamantul si au incetat de a mai zidi cetatea si turnul. De aceea s-a numit cetatea aceea Babilon, pentru ca acolo a amestecat Domnul limbile a tot pamantul si de acolo i-a imprastiat Domnul pe toata fata pamantului.” (Facere 11, 1-9)

Turnul Babel

Turnul Babel este amintit pentru prima data in Vechiul Testament, in fragmentul citat mai sus. O povestire asemanatoare, sumeriana insa, se pastreaza in opera “Enmerkar si Domnul Arattei”. Cuvantul “babel” provine de la akkadianul “bab-ilim”, care inseamna “poarta spre Dumnezeu”. De asemenea, “babel” ar putea sa mai insemne si “confuzie”, “amestecare”.

De la acest eveniment biblic a luat nastere expresia “ca la turnul Babel”, care semnifica o amestecatura de lucruri sau de idei confuze, o intreprindere sortita esecului, o reuniune haotica, unde toti vorbesc fara sa se poata intelege.

Turnul Babel este amintit pentru prima data in Vechiul TestamentDescendentii lui Noe, lepadand si uitand de inchinarea la singurul si adevaratul Dumnezeu, au ajuns sa inalte acest turn, pentru a ajunge la cer si pentru a dobandi faima. Turnul Babel se vroia a fi o capodopera umana a orasului Babel – Babilon. Babel era un oras unde erau adunati, la acea vreme, toti oamenii de pe pamant, cu totii vorbind o singura limba.

Conducatorul orasului era regele Nimrod, orasul sau fiind primul oras construit dupa Potop. “Nimrod a fost cel dintai viteaz pe pamant.” (Facere 10, 8) In cartea Facere nu ni se spune ca regele Nimrod, al carui oras era Babilonul, ar fi ordonat construirea turnului Babel, insa aceasta este marturisita de alte surse, cu sau fara temei.

Hotararea de a ridica un turn care “sa ajunga pana la cer” a fost motivata de mandria si setea de faima a oamenilor. Incetand de a mai sluji lui Dumnezeu, oamenii au inceput a sluji lor insisi. Dumnezeu le-a pedepsit insa mandria, facand ca fiecare sa vorbeasca o alta limba si, din cauza multimii limbilor vorbite de constructori, oamenii sa nu se mai poata intelege intre ei, si deci sa nu poata termina constructia. Nemaintelegandu-se intre ei, oamenii se vor imprastia pe toata fata pamantului.

Turnul Babel a fost identificat, in repetate randuri, cu ziguratul lui Marduk, numit Etemenanki. Aceasta teorie nu este acceptata de toti cercetatorii subiectului.Cei care o sustin pornesc insa de la o inscriptie de pe vremea lui Nabopolassar, care spune: ” In acea vreme, Marduk mi-a poruncit sa implant adanc in maruntaiele pamantului temeliile turnului Babel, care se cutremurase inaintea domniei mele, gata sa se prabuseasca, si sa-i ridic varful pana la cer.” Fiul lui Nabopolassar, Nabucodonosor II (605-562 i.Hr) spune si el: “Am pus cununa peste Etemenanki, ca varful lui sa se ia la intrecere cu cerul.”

Turnul Babel apare desenat inca din epoca romana, in picturile murale din Saint-Savin
Turnul Babel pictat de Saint-Savin

Turnul Babel apare desenat inca din epoca romana, in picturile murale din Saint-Savin, in mozaicurile Catedralei din Monreale, in Sicilia, in sculptura, la Palatul Dogilor din Venetia, in lucrarea semnata de Bruegel cel Batran si Rafael, in ansamblul decorativ al unei incaperi din Vatican, care cuprinde scene din Vechiul Testament, cat si in lucrarile altor pictori.

Initial, s-a crezut ca Turnul Babel se afla la Borsippa (Birs Nimrud) sau la Aquarquf, la 30 de kilometri de Bagdad, unde au ramas vestigii impresionante ale ziguratelor. Incertitudinea localizarii turnului este fireasca, tinand cont ca acesta a fost daramat pana la pamant. Ruinele orasului din Babilon au fost descoperite de catre arheologi aproape de Hillah, Babil Governorate, Irak.

Istoricul grec Herodot, mare calator si narator fidel, a vizitat Babilonul pe la mijlocul secolului al V-lea i.Hr.. Acesta a vazut numai niste uriase ruine, turnul din Babilon fiind distrus de Xerxes, odata cu cucerirea locului.

O tablita de argila, pastrata astazi in Muzeul Luvru, avand dimensiunile de 20 X 10 cm, a fost descoperita intr-o colectie particulara de parintele Vincent Scheil. Tablita vorbeste despre dimensiunile turnului. Astfel, baza acestuia era patrata, avand fiecare laterala lunga de 90 de metri.

Dupa infrangerea lui Darius, in anul 33 i.Hr, regele Alexandru cel Mare a dorit refacerea orasului Babilon, el vazand in acest loc un potential economic semnificativ. Astfel, el a inceput mai intai cu indepartarea ruinelor vechiului turn, lucrare care a necesitat un efort urias. Pana la inceperea lucrarilor de ridicare a turnului, regele macedonean a murit, planul fiind si el abandonat.

Cladirea Parlamentului din Strasbourg – Uniunea Europeana

In ce priveste arhitectura, cladirea Parlamentului din Strasbourg, Franta, intruchipeaza ideea Turnului Babel. Cladirea actuala reprezinta primul sediu al Uniunii Europene. Cladirea aceasta este numita “Louise Weiss”, ea infatisand un turn aparent neterminat. Arhitectura acesteia a fost inspirata de un tablou al lui Brueghel cel Batran, din anul 1563, infatisand Turnul Babel.

Tabloul lui Brughel cel Batran infatisand   Turnul Babel
Tabloul lui Brughel cel Batran infatisand 
Turnul Babel

Uniunea Europeana a creat un afis, spre a puncta misiunea acesteia in lume. Cele 12 stele ale UE  sunt asezate deasupra Turnului Babel, avand drept motto: “Multe limbi, o singura voce.” Stelele folosite in afis sunt intoarse, voit sau nu, acestea fiind simboluri satanice recunoscute.

Propaganda UE ne prezinta Uniunea Europeana asa cum sarpele din vechime i-a prezentat Evei pomul oprit; a ametit-o cu vorbaria si cu minciunile, pâna când femeia, socotind ca rodul pomului este bun de mâncat si placut ochilor la vedere si vrednic de dorit, pentru ca da stiinta, a luat din el si a mâncat (Facerea 3,6). Nu i-a spus ca el vrea ca ea sa manînce din pom, ci a facut-o pe ea sa doreasca acest lucru.

Aidoma, UE ne este prezentat astfel încât s-o dorim noi însine. Vorba ceea: Ce-si face omul cu mâna lui, nici Dumnezeu nu mai desface. Dar ei (cei de la Bruxelles) ne vor în UE chiar mai mult decât ne vrem noi. Pentru ca cine alege sa ramîna afara nu poate fi controlat. Intentia este ca în final toate natiunile Europei sa fie aduse în UE. Acesta este viitorul la care s-au gândit ei.

În tarile care au votat sa nu adere la UE (Norvegia), s-a tot refacut votul, pâna când propaganda pro-UE si-a spus cuvântul. în cele din urmâ au cazut si norvegienii în plasa.

Toate popoarele trebuie sa fie membre UE. Chiar si cele cârora acum li se acord cele mai putine sanse, toate vor sfârsi în UE.

Posterul UE cu cele 12 stele   intoarse, cu motto-ul:   "multe limbi o singura voice"
Posterul UE cu cele 12 stele 
intoarse, cu motto-ul: 
„multe limbi o singura voce”

Propaganda UE si admiterea în Uniune este un joc pervers. Popoarele Europei sunt mânate spre UE asemenea magarusului care înainteaza având în fata un morcov agatat de un bat. El este facut sa mearga iar si iar în speranta ca va apuca morcovul. Desigur, în cazul UE, popoarele sfârsesc prin a prinde morcovul momeala pescarului. Cei de la Bruxelles ne spun: Vreti sa intrati în UE? Trebuie sa îndepliniti conditii. Ce ar face ei însa daca noi am raspunde si am ramâne tari pe pozitie: Nu, multumim. Asa ceva ar fi de neacceptat pentru ei. Atunci s-ar vadi ce mult vor ei ca si noi sa fim la gramadâ.

Propaganda pro-UE vehiculeaza niste sentimentalisme ieftine: Popoarele Europei înfratite într-o casa comun a Europei si alte asemenea fraze frumoase. Aceasta este prezentarea comerciala a creuzetului în care sunt sfarâmate popoare, sunt topite identitati nationale un adevarat Babilon 2. Aici legile lucreaza concertat la spalat creierului individului, dictându-i ce si cum sa creada. Cine nu se conformeaz este catalogat imediat extremist, terorist si este dat în judecat pentru hate crime (delict de ura).

Nivelul de trai e un idol. Este reeditarea modern a latinescului pâine si circ. Omul, având satisfacute nevoile primare, având acum si gândirea controlata, nu e mai mult decât un animal. în mijlocul confortului material, o ia razna si degenereaza. Este si ajutat de legi în acest sens, pentru ca degeneratul este mai usor de controlat decât cel care adera si umbla dupa valori din afara UE (valorile crestine, de la Dumnezeu). Degeneratul este legat cu patimile sale care se vor satisfacute, si asa l poti mâna unde vrei. Astfel ca se dau legi: sodomia si celelalte perversiuni devin prin lege lucruri firesti. Degeneratii se casatoresc între ei si în curând vor adopta si copii.

Prin lege se face larga calea degenerarii. Scopul final: omul animal docil, usor de controlat.

Chiar asa de rau vor sta lucrurile? Sa aruncam o privire peste gard, în UE. O societate pe care o vedem zilnic din filmele lor. Nu sunt simple filme. Ele prezinta aspecte care noua ni se par exagerate (si sunt), dar omul european e deja obisnuit cu ele pentru ca ele sunt cotidianul vietii lui.

Pentru România, faza de pre-aderare deja ne aduce blagosloviri de tip UE: gusatii care ne conduc (clica politica) au început sa ne impuna legi de controlul gândirii. Ni se dicteaza cine ne sunt eroii nationali, pe cine avem voie sa pomenim si pe cine nu. Maresalul Antonescu, un om cu o coloana vertebrala cum nu are tot Guvernul cu Parlamentul la un loc.

Profesorul brasovean Grigore Oprit a fost condamnat pentru ca a scris si vorbit despre cercetarea istoriei nationale interbelice. A fost acuzat de fascism pentru ca a pus în discutie niste date istorice legate de Miscarea Legionara si de dictatura lui Carol al II-lea (detalii).

S-a dezincriminat sodomia. Degeneratii din Bucuresti au iesit pe strazi sa tipe de bucurie. Acum au cale liber. Pe drumul pe care a apucat-o tara, nu peste mult timp îi vom vedea manifestându-se fara rusine pe strada, în mass-media, cerând dreptul de a se casatori si de a înfia copii.

Ministerul Educatiei si Cercetarii, sponsorizat de UE, va introduce în scoli manuale în care sodomia e prezentat a copiilor nostri ca fiind ceva firesc. Se spune acolo ca stiinta a dovedit ca acesta este un lucru normala (???). Generatii întregi de români vor fi stricate de pe bancile si prin intermediul scolii !

În virtutea acestor doua fetisuri moderne democratia si drepturile omului, toti degeneratii si scursurile societatii, sodomitii si ceilalti perversi, primesc drepturi si libertatea sa se manifeste deschis. Vedem astazi cum în cele mai democrate tari acesti nenorociti ai soartei se casatoresc unul cu altul si vor chiar sa înfieze copii. Aceste lucruri se apropie si de România si nu va trece mult pâna vom vedea sodomiti dansând dezbracati pe strada sau casatorindu-se la primârie. Totul pentru drepturile omului. Faza urmatoare va fi ca pedofilii, zoofilii, gerontofilii, necrofilii si toti ceilalti câini (Apoc. 22, 15) sa ceara si sa obtina si ei drepturi, pentru ca, nu-i asa, tot oameni sunt si ei si au si ei drepturi. Trebuie doar ca societatea sa fie pregatit în acest sens, printr-o desensibilizare si amortire pâna la desfiintare a bunului simt. Filmele de la Hollywood lucreaza intens în acest sens, posturile tv subordonate Sistemului oferindu-ne câteva filme pe seara doza de omoruri, înselatorii, sodomiti si lesbiene, drogati si alti ciudati. Scopul lor este ca în final sa nu mai reactionam la acestea si sa fim gata a le accepta în viata reala de zi cu zi.

Francmasoneria si organizatiile evreiesti lucreaza de zor la faurirea Uniunii Europene. Cu sediul în Statele Unite, ele se folosesc de puterea banului prin intermediul institutiilor financiare internationale si impun adoptarea de legi asa cum vor ele. Faptul ca francmasoneria si organizatiile evreiesti viseaza la o Europa unita se cunoaste de mult.

Caderea comunismului si tânara democratie din fostul bloc comunist n-au fost decât o faza intermediara catre democratia lor. Un tip aparte de democratie, care este deja implementata în Occident (SUA, Canada si acum se generalizeaza în tarile vest-europene). Sub aceasta democratie omul nu mai are voie sa spuna ce gândeste, sa scrie sau sa publice. Se dicteaza de sus ce este politically correct, adica ce este corect sau incorect din punctul lor de vedere. De pilda, nimeni în Occident, si în curând si la noi, nu mai are voie sa conteste Holocaustul, iar cei care o fac, precum si cei care se opun gândirii unice, sunt pasibili de pedeapsa. Comunismul a fost înlocuit cu un sistem similar, dar mult mai pervers. Oamenii oprimati sub comunism traiau cu nadejdea ca într-un viitor mai mult sau mai putin îndepartat zorii democratiei vor rasari si pentru ei si ca vor avea libertate de exprimare. Dar iata ca democratia mult visata este doar o forma rafinata de totalitarism al gândirii unice, acum cu nume democratic.

Nu stim unde se va opri totul. Nu stim limitele degenerarii umane. Nu stim care sunt planurile celor care conduc lumea, dar putem sa ne facem o idee urmârindu-i pe avansatii din UE, pe cei care sunt deja în Babilon.

Va place o astfel de societate pentru copii vostri? Mie nu. De aceea vorbesc si scriu.

Exista o carte foarte veche, în care se spune ca va veni o vreme când popoarele se vor uni, vor avea un singur conducator, o singura religie (Vai, ce frumos! exclama ecumenistii), iar oamenii vor fi fortati sa joace dupa cum se cânta de sus, nu de la Dumnezeu, ci de la Bruxelles. Aceasta carte e Sfânta Scriptura.

Cei care traiesc robiti de mirajul nivelului de trai vor vota prompt pentru aderarea la UE. Crestinii care înteleg pacaleala vor vota împotriva. Nu de UE au nevoie românii pentru a avea o economie zdravana, ci de conducatori corecti. E o aberatie sa te vaiti ca n-ai bani si sa ceri de la UE, când tu risipesti banul public pe masini de lux si televizoare de un miliard de lei. în alte tari asemenea guvernanti ajung în puscarie.

Crestinii înteleg bine. Propaganda UE vorbeste despre pâine si circ. Dar omul dinauntru nu poate trai numai cu pâine. Daca nu primeste alta hrana, devine o fiara. Cei care neglijeaza acest aspect, devin asemenea animalelor, desi la suprafata se arata a fi oameni manierati si fini. Totul se învârte însa în jurul trupului si a celor pamântesti. Hrana lor sunt revistele de moda, ce haine se mai poarta, ce ruj nou a mai iesit, cum sa gatesti o mâncare buna. Când vezi un animal afara pe câmp, el are capul plecat spre pamânt. Nu vede cerul si nici nu se gândeste la el. La fel este si cu multimea oamenilor au gândul lipit de cele trecatoare, de cele pamântesti, iar propaganda UE, a nivelului de trai, lucreaza vârtos la a-i lega si mai mult.

În UE se cânta asa:

Nu asteptam mântuirea din Ceruri, de la zei sau de la ceata Sfintilor.

Nu, în unitate ne-o aducem singuri, uniti noi biruim.

Tot ce este furat cerem înapoi,

Si pentru duhul nostru un scut de libertate !

Ciocanul nostru îl ridicam si batem fierul cât este cald.

Sau:

Da-mi pe cei amari si pe cei duri, care nu se tem pe calea lor.

Da-mi pe cei nelegiuiti, care nu doresc misticism.

Ci în chip obraznic vor sa faureasca aici un cer dupa chipul lor.

(Cântece din Norvegia)

Atacul împotriva credintei în Hristos va fi puternic si greu de combatut. Se poate vedea ca vântul politic din toata Europa trage spre social-democratie. Pâine si circ pentru toata lumea. Vor veni si vor spune: Iata ce a facut politica noastra. Noi am facut voia lui Dumnezeu. Bolnavii primesc consultatii medicale si spitalizare gratuita în timp ce le merge salariul întreg. Am marit pensiile si alocatiile, toti primesc de lucru, hrana si îmbracaminte. Acesta este crestinism.

În cadrul UE ni se ofera toata stralucirea pe pamînt, întocmai cum Diavolul i-a oferit-o lui Hristos în pustie, când îl ispitea. Hristos stia care e pretul si a refuzat oferta. Acum crestinilor, urmasii lui Hristos, li se prezinta aceeasi oferta un produs original din Uniunea Europeana.

Asa cum am arâtat si în alte articole, avem la îndemâna o arma puternica: VOTUL. Prin vot putem îndrepta lucrurile. Prin vot putem sa punem în fruntea tarii conducatori zdraveni. Prin vot putem schimba actualul sistem corupt si ineficient. în plus, trebuie sa vorbim si sa raspândim informatia. Trebuie Sa GÂNDIM. Prin aceasta ne opunem intentiei gusatilor pro-europeni de a ne mâna si educa unde si cum vor ei si sefii lor francmasoni de la Bruxelles. Ei trebuie sa stie ca gândim, ca în popor exista opozitie. Trebuie sa le facem lucrurile dificile, trebuie sa le încurcam planurile.
Majoritatea oamenilor traiesc într-o imponderabilitatea informationala. Lipsa informatiilor îi face manipulabili. Adevarul va va face liberi, adevarul cunoscut despre lume si viata îi asigura omului libertatea. Un om care cunoaste Adevarul este un om puternic.

Sursa: ortodoxie.3x.ro

Un gând despre &8222;Turnul Babel si Clădirea Parlamentului European&8221;

  1. Of, of si banuiesc ca tu cunosti adevarul ?
    Hai sa fim seriosi, daca Dumnezeu a daramt turnul din Babilon, atunci tot el o sa aiba grija si de soarta noastra.
    Cam multe informatii contradictorii in doar 2-3 pagini.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s