Panreligia – Noua Ordine Mondială a lucrurilor pe plan religios

Cele doua scopuri de baza ale Noii Ere (New Age) sunt: 1. Noua Ordine a Lucrurilor pe plan politico-eco­nomic. 2. Noua Ordine a Lucrurilor pe plan religios.

Asa-numita Noua Era a Varsatorului constituie problema pastorala a deceniului care tocmai se incheie.

Cele doua scopuri de baza ale Noii Ere, asa cum rezulta din scrierile celor mai importanti reprezentanti ai ei, precum si din cele care se intampla in jurul nostru, sunt:

1. Noua Ordine Mondiala a Lucrurilor pe plan politico-eco­nomic. 
2. Noua Ordine Mondiala a Lucrurilor pe plan religios.

Am putea vorbi, daca am avea timp, despre primul scop si sa ne referim la proiectatul guvern mondial condus de mesia sau avatar-ul Noii Ere asteptat de catre new age-isti. Subiectul nostru insa se refera la cel de-al doilea scop al Noii Ere, adica la Noua Ordine a Lucrurilor pe plan religios. De aceea ne vom limita mai ales la acesta, desi ambele scopuri se afla intr-o stransa legatura, de vreme ce, potrivit Planului promovat de Tagma, aceste doua puteri (politico-economica si religioasa) se vor uni in persoana lui mesia cel asteptat de ei.

Expunerea care va urma se va baza pe textele reprezentantilor si propagandistilor Noii Ere, astfel incat sa nu se creada ca exageram sau exprimam puncte de vedere personale.

Dupa cum fiecare religie isi are simbolurile ei, tot astfel si proiectata panreligie urmareste sa-si alcatuiasca propriile simboluri.

Potrivit cu cele spuse de Davis, pana la venirea marelui avatar pe pamant, fiecare om este dator sa contribuie la crearea unei noi societati mondiale,

Simbolurile crestinismului, islamismului, iudaismului, taoismului (religia chinezilor), budismului si hinduismului, iar in centru cuvintele: Pace si iubire pe pamant.

Exista, asa cum s-a dovedit un plan anume facut pentru instaurarea panreligiei. In stadiul final, planul va fi dus la indeplinire de mult-asteptatul avatar ai Noii Ere.

Importanta reprezentanta a Noii Ere, Lola Davis, spune despre mesia sau hristosul Noii Ere ca el este cel pe care il asteapta toate religiile si care este numit Maitreya si Bodhisattva de budisti, Krishna de hindu-isti, Mesia de evrei, Hristos de crestini si Imam Mahdi de catre musulmani. Lola Davis fagaduieste ca acesta va aduce noi descoperiri si va instaura Noua Religie Mondiala.

Potrivit cu cele spuse de Davis, pana la venirea marelui avatar pe pamant, fiecare om este dator sa contribuie la crearea unei noi societati mondiale, care va primi o Noua Religie Mondiala, intr-o Noua Era.

La 12 ianuarie 1987 s-a publicat in ziarele cu cel mai mare tiraj din S.U.A. un anunt publicitar pe o pagina intreaga care spunea:
 
Droguri… SIDA… saracie… cresterea criminalitatii… foamete… frica de razboiul atomic… terorism… Exista oare solutii pentru acoperirea nevoilor noastre stringente?… HRISTOS ESTE in LUME. Un Mare Mentor Mondial pentru oamenii fiecarei religii, precum si pentru cei ce nu cred. Un om practic cu solutia pentru problemele noastre. Iubeste toata omenirea. Hristos este aici, prietenii mei. Fratele vostru umbla printre voi.

Pentru ca panreligia sa reuseasca vor trebui convocate toate religiileConvocarea religiilor

Pentru ca panreligia sa reuseasca vor trebui convocate toate religiile. Dar cum se va face aceasta?

Sa-l ascultam pe Robert Muller, fostul sub-secretar al O.N.U. si un important exponent al Noii Ere. El scrie in cartea sa Noua Geneza ca religiile trebuie.

 •   Sa accelereze ecumenismul si sa creeze fundatii religioase mondiale comune, care sa afle mijloace si oameni religiosi inspirati, capabili sa gaseasca solutii la problemele mondiale;
 •   Sa inalte steagul O.N.U. in toate locurile de cult;
 •   Sa se roage si sa organizeze rugaciuni comune mondiale…

In 1975, la O.N.U., la o intrunire a reprezentantilor diferitelor religii s-a dat urmatoarea proclamatie:

Criza din vremea noastra determina toate religiile mondiale sa contribuie la crearea unei puteri spirituale care sa depaseasca granitele religioase, politice si nationale… Sprijinim o noua spiritualitate care va respinge izolationismul si va conduce la o constiinta planetara7.

Robert Muller scrie in cartea sa mai sus amintita ca trebuie sa ne unim cu fratii nostri hinduisti si sa numim planeta noastra de acum inainte «Brahma» sau «Planeta lui Dumnezeu»8.

De asemenea, Muller observa:

Religiile trebuie sa colaboreze energic pentru a oferi o intelegere mai buna a tainelor vietii si a rolului nostru in Univers. Religia mea dreapta sau gresita si natiunea mea buna sau rea trebuiesc parasite odata pentru totdeauna in Epoca Planetara.

Simplificarea si unifìcarea progresiva… vor avea loc in domeniul religios, spune Vera Alder in cartea ei Atunci cand omenirea se maturizeaza. Si continua: Religia nu va mai fi un „aspect” al vieiii omenesti, ci fundamentul aproape inconstient al fiecarei actiuni. Oamenii vor constientiza scopul si prezenta lui Dumnezeu in fiecare particica a creatiei si a sinelui lor, astfel incat nu vor putea desparti „religia” de stiinta, de invatamant sau de guvernare. Intregirea se va face pe deplin9.

Lola Davis intreaba:

Ce se va intampla cu marile grupari religioase de astazi? Si tot ea raspunde: Probabil ca religiile actuale vor continua sa functioneze la inceput ca si astazi… insa, pe masura ce concep­tiile Noii Religii Mondiale vor fi validate stintific, vor deveni cunoscute si se vor raspandi, religiile de astazi vor face schimbari si se vor transforma in centre ale noii Religii Mondiale10.

Sa vedem care sunt principiile de baza ale panreligiei pe care urmareste sa o instaureze.

„Prescriptiile” panreligiei pornesc de la conceptia despre Dumnezeu, om si lume pe care o au gruparile Noii Ere si se identifica cu conceptiile religiilor orien­tale si ale ocultismului.

 •    Suntem, spun ei, in pragul Noii Ere.
 •    Asteptam noi adevaruri, un nou mesia (fiecare epoca istorica are pe mesia ei).
 •    Va fi o epoca de iluminare.
 •    Crestinismul, care este responsabil pentru pro­blemele actuale (razboaie, foame, poluarea mediului inconjurator), se va devaloriza, va disparea, asa cum cantau si The Beatles.
 •    Cei care raman alipiti de vechea epoca sunt oameni care se gasesc pe un plan de evolutie inferior. Daca vor ramane in aceasta alipire, vor fi mutati intr-un alt plan de existenta (n.a. vor fi omorati), ca sa poata evolua in viitoarea lor reincarnare. In limbajul Noii Ere aceasta se numeste actiune de curatire. (Ceva asemanator cu solutia finala a celui de-al III-lea Reich al lui Hitler pentru evrei, tigani si altii nedoriti). Bineinteles, aceasta „actiune de curatire” va fi dovada celei mai inalte iubiri (!).
 •   Noua Era adopta modelul holist, monismul panteist absolut (unul este totul al Teosofiei). Teosofia unora precum Blavatsky, Besant, Baily si a urmasilor lor este adevarata mama spirituala a Noii Ere. Prin sincretismul ei religios a pus bazele pan-religiei. Nici o religie nu este mai presus de adevar constituie dogma luciferica de baza a Teosofiei. Toate religiile au firimituri de adevar. Niciuna nu detine adevarul intreg. Asadar va trebui ca toate sa-si aduca particica lor de adevar, astfel incat fiecare sa le imbogateasca pe celelalte si totodata sa se imbogateasca de la ele. Tocmai aceasta este ideea de baza a intrunirilor religioase, cum ar fi Congresul Religiilor Lumii (Chicago 1893 si 1993, Assisi 1986 si 1994 [intre timp si 2011, n.n.] si altele).
Sa auzim ce a spus gurul indian Vivekananda in cuvantarea sa rostita la Primul Congres al Religiilor Lumii (Chicago 1893), unde a fost principalul mentor

Sa auzim ce a spus gurul indian Vivekananda in cuvantarea sa rostita la Primul Congres al Religiilor Lumii (Chicago 1893), unde a fost principalul mentor:

Daca cineva din auditoriu crede ca aceasta unitate va rezulta prin triumful unei religii – oricare ar fi ea – si disparitia celorlalte, unuia ca acesta nu pot sa-i spun decat: Fratele meu, sperantele tale vor fi inselate. Oare eu doresc ca si crestinii sa devina hinduisti? Pentru numele lui Dumnezeu! Oare doresc ca hinduistii sau budistii sa devina crestini? Niicidecum!… Cres­tinii nu trebuie sa devina hinduisti sau budisti, nici acestia sa devina crestini, ci fiecare religie va trebui sa-si insuseasca duhul celorlalte religii, pastrandu-si totusi particularitatile ei, pentru a putea propasi potrivit propriilor legi.

Numai ca gurul indian nu este sincer. Caracteristic, dar si revelator, este urmatorul fragment din discursul sau inflacarat, rostit in fata studentilor din Mandras la intoarcerea in India, unde i s-a facut o primire apoteotica:

Acesta este marele ideal care se afla inaintea noastra, si fiecare dintre noi trebuie sa se inarmeze pentru aceasta – cucerirea lumii de catre India. Noi toti trebuie sa ne inarmam si sa ne incordam fiecare nerv pentru acest scop… Ridica-te, Indie, si biruieste lumea prin spiritualitatea ta… Ceea ce trebuie sa cucereasca Apusul este spiritualitatea (noastra)….

 •    Toate caile duc la Dumnezeu (in afara de cele care marturisesc credinta numai in Dumnezeu, am completa noi). Crede, spun ei, orice vrei, numai sa nu fii exclusivist. Acesta este asa-numitul pluralism dogmatic. Cine nu primeste acest model este numit de propovaduitorii Noii Ere fundamentalist, fanatic si dusman al celor de alte credinte.
 •    Nu putem si nu trebuie sa facem, spun ei, judecati axiologice referitoare la celelalte „cai”. Muller spune despre aceasta: Exista 500 de religii. Nu v-ar ajunge o viata intreaga sa hotarati care este mai buna…
 •    Prin urmare toate religiile sunt cai legale care conduc la acelasi scop. Din acestea face parte si Crestinismul. Astfel, Ortodoxia este pusa in acelasi rand cu celelalte religii, care sunt creatii omenesti.
 •    Omul este din fire Dumnezeu – aceasta a fost dintru inceput minciuna sarpelui -, numai ca aceasta fire dumnezeiasca a sa nu si-a constientizat-o. Iar ca sa reuseasca aceasta va trebui sa foloseasca diferi­tele tehnici de dilatare a constiintei cum ar fi yoga, meditatia s.a.m.d. Scopul acestora este autocunoasterea, evolutia prin sine, realizarea prin sine, mantuirea prin sine a omului numai prin propriile puteri, fara ajutorul lui Dumnezeu.
 •    Dragostea pentru sine este cea mai mare dragoste: Daca iubiti 1000 de zei, dar nu va iubiti pe voi insiva, nu reusiti nimic, spune un reprezentant al Noii Ere. Iar un altul spune: Inchinati-va sinelui vostru, cinstiti si adorati existenta voastra. Dumnezeu care locuieste in voi este chiar sinele vostru12. Astfel, man­dria urca la inimi demonic pentru ca sa arunce apoi pe bietul om in adancul abisului.
 •    Noua Era ii indeamna pe oameni, mai ales prin intermediul mesajelor canalizate prin mass-media, sa traiasca o viata libera, cu violenta, sex si ceremonii magice. In felul acesta, ea incurajeaza patimile, nu cere pocainta si nici vreo schimbare a vietii. De altfel, principiul de baza al panreligiei este credinta in kar­ma si in reincarnare.
 •    De asemenea, ca o consecinta logica a afirmatiei ca natura este dumnezeiasca, se ajunge la cultul zeitei mama Ghea13, a zeitatilor feminine si la vechea idolatrie.
 •    In launtrul nostru, spun ei, avem puteri ascunse, cu ajutorul carora le putem face pe toate.
 •    Credinta in astrologie, ghicire etc. este de ase­menea un element de baza al Noii Ere.
 •    Noua Era propovaduieste si alte invataturi mistico-ocultiste, cum ar fi existenta in om a centrilor energetici (chakre).
 •   Credinta clasei religioase a Noii Ere merge impreuna cu stiintele, cum ar fi fizica moderna etc. dupa parerile lui Fritjof Capra si ale altora.
 •   Credinta in evolutionism (darwinism).
 •   Omul este dumnezeu in evolutie, dar trebuie sa fie supus celor mai evoluati oameni-dumnezei.


In Planul si tactica lor este inclusa si hulirea Sfintei Scripturi si a adevarurilor credintei noastre, insa intr-un mod mestesugit si treptat. Nu dintru inceput si nici pe fata. Ei propovaduiesc urmatoarele principii de baza:

1.Nu exista Dumnezeu personal.
2.Iisus nu este Fiul Unul-Nascut al lui Dumnezeu si nici nu este singurul Hristos.
3.Iisus nu a murit pentru pacatele noastre.
4.Nu exista pacat si nici diferenta intre bine si rau. Toti suntem nevinovati. Singurul pacat pe care il accepta Noua Era este nereusita cuiva de a ajunge la constiinta ca el insusi este din fire dumnezeu.
5.Nu exista Sfanta Treime.
6.Sfanta Scriptura este plina de greseli. Acest principiu il prezinta in mod treptat. In prima faza ei spun ca Sfanta Scriptura este importanta, apoi o prezinta ca fiind inferioara celorlalte Scripturi, iar la sfarsit o prezinta ca fiind plina de greseli.
7.Nu exista Rai si nici iad.
8.Fiecare om este din fire dumnezeu. Cand constientizeaza aceasta (adica declara in mod hulitor Eu sunt dumnezeu), atunci se petrece a Doua Venire.
9.Crestinii sunt antihristul.
10.Iisus si Hristos sunt doua entitati diferite; in acelasi timp, rastalmacesc porunca Iubeste pe aproapele tau! si propovaduiesc o noua porunca: Iubeste pe dumnezeul aproapelui tau!
Consiliul National al Bisericilor (Protestante) din S.U.A. de multa vreme a cerut inlocuirea cuvintelor Domn si Imparat cu termenul Suveran. Acest Consiliu precum si alte confesiuni reprezentate la Consiliul Mondial al Bisericilor (C.M.B.), propovaduind asa-numita teologie feminista, cer de asemenea inlocuirea cuvantului Dumnezeu cu fraza Tatal si Mama noastra. Chiar si cuvantul Fiu, care se refera la Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, nu este satisfacator pen­tru Consiliul National al Bisericilor. De aceea insista ca el sa fie inlocuit cu termenul neutru copil (este vorba despre propunerea adoptarii asa-numitei limbi comprehensibile).

Pentru a raspandi aceste puncte de vedere – foarte vechi, deoarece in realitate este vorba despre reinvierea sub o noua forma a vechii minciuni luciferice a autoindumnezeirii propovaduitorii Noii Ere propun si editarea unei Noi Biblii. Robert Muller chiar propune ca initiativa in acest sens sa o aiba O.N.U. pentru a dovedi ca este un organism biblic modern.

Sa nu uitam ca aceasta deja a facut-o falsul mesia, coreanul Sun Myung Moon, pentru a se prezenta drept mesia Noii Ere primul exemplar al acestei Biblii Universale a fost daruit lui Moon in urma cu cativa ani tocmai de catre domnul Sava Aguridis; profesor onorific al Facultatii de Teologie, in cadrul unei ceremonii solemne.

Oare ce contine Biblia Noii Ere? Liderii miscarii Noii Ere sunt de acord cu aspectul si alcatuirea ei. Lola Davis a scris ca din cuprinsul Bibliilor tuturor religiilor reiese o noua cunoastere (gnoza) care va fi inclusa in Biblia Noii Ere.

In acest secol spune ea, exista elemente care mai inainte nu erau descoperite. Printre acestea sunt manuscrisele de la Marea Moarta, imensele tezaure ale scrierilor religioase care au fost gasite la Potala din Tibet scrierile care au fost scoase din Biblia secolului patru, scrieriile lui Tellhard de Chardin si cunoasterea bine pastrata a vechii intelepciuni care este cuprinsa in scrierile Tibetanului din cartile lui Alice Bailey, precum si scrierile misticilor diferitelor religii, invataturile oferite de francmasoni si multe carti referitoare la budism si la filosofiile si practicile hinduiste…

Cred ca o mare parte din aceasta cunoastere va putea fi folosita in mod util pentru armonizarea marilor religii cu noua religie mondiala a Noii Ere.
 

Sa vedem acum care este tactica folosita pentru implinirea scopului de strategie al instaurarii panreligiei.

Tactica panreligiei

Sa vedem acum care este tactica folosita pentru implinirea scopului de strategie al instaurarii panreligiei. 
 

 •   Ciocnirea nu va trebui sa se faca frontal, deoarece astfel se intareste pozitia lor, spune Fergusson. 
 •   Cucerirea se va realiza prin schimbarea treptata a cugetarii, care consta in faptul de a crede cineva ca poate apartine atat Bisericii Ortodoxe, cat si unei organizatii a Noii Ere. Astfel scopul nu este ca sa fie golite bisericile, ci, pe cat este cu putinta, sa fie umplute, insa cu oameni care vor avea cugetarea pervertita.

De aceea aproape toate organizatiile Noii Ere actioneaza cu masti, urmarind alterarea cugetarii si raspandirea confuziei. Unul dintre elementele care cultiva confuzia este folosirea de catre adeptii Noii Ere a termenilor crestini, cum ar fi Hristos, dragoste, etc. insa cu inteles diferit.

In cadrul acestei tactici viclene se recomanda dialogul tuturor cu toti, in scopul minimalizarii diferentelor dogmatice (minimalism dogmatic) in numele unei iubiri confuze si golite de sens. Ca si cum marturisitorii si mucenicii credintei noastre nu ar fi avut dragoste. Despre aceasta fericitul Parinte Antonie Alevizopulos scrie:

Sfintii Mucenici ai Bisericii noastreau preferat sa-si verse sangele, decat sa-i cinsteasca in vreun fel sau sa recunoasca pe zei. Ar fi fost de ajuns o simpla plecaciune in fata lor pentru a scapa de mucenicie(!). Astazi insa exista crestini (la Congresul Religiilor Lumii Chicago – 1993 sau Assisi – 1996)care praznuiesc fara retinere, bucurandu-se de bogata diversitate a lumii religioase17.

Multe s-ar putea spune in legatura cu aceasta si despre participarea ortodocsilor la Consiliul Mondial al Bisericilor (C.M.B.), al carui amestec de confesiuniprotestante creeaza un astfel de climat spiritual, incat indica poate ca a venit timpul unei „iesiri eroice” aortodocsilor din el.

Lucrul acesta insa va fi hotarat de fiecare Biserica Ortodoxa in parte.

Merita consemnat faptul ca in cadrul C.M.B. existagrupari care nu accepta dogma Sfintei Treimi, iar altele au consacrat chiar si rugaciuni pentru casatoriile homosexualilor (!).

Un alt element al tacticii gruparilor Noii Ere, mai ales a asa-numitelor erezii nou-aparute, care constituie miezul tare ai Noii Ere este si stradania de izolare si calomniere a delegatilor ortodocsi in probleme de erezie si a lucrarii lor. Reprezentantii acestor grupari se adreseaza ierarhilor nostri si, voind sa dea impresia ca sunt niste crestini buni (!), spun ca noi prin fanatismul nostru, am zadarnici, chipurile, lucrarea Bisericii (!). De asemenea, pentru a neutraliza pe cei care critica organizatia lor ii numesc nazisti (!). Toate acestea le-am vazut puse in scena in cazul pururea pomenitului Parinte Antonie Alevizopulos. Cu astfel de mijloace l-a razboit K.E.F.E.-ul, care ulterior s-a dizolvat iar acum functioneaza sub titulatura deBiserica Scientologica.

Sa vedem pana unde a inaintat coroziunea pe plan international. Vrajitoarea Miriam Starhawk scrie referindu-se la S.U.A.:

Invatatura despre ceremoniile religioase si despre istoria religiei zeitei Thea, predata preotilor, calugarilor, calugaritelor, indrumatorilor crestini a fost o experienta noua care ne-a rasplatit osteneala. I-am aflat pe acestia foarte receptivi la noile idei insetati de noi forme de adorare a lui Dumnezeu si foarte creativi… Cu mare bucurie descopar ca exista in bisericile crestine un curent puternic care priveste cu simpatie spiritul idolatriei si doreste sa cunoasca invataturile Religiei Antice18.

Iar Ruth Montgomery marturiseste:

Atunci cand in 1965 am scris sovaitor O cautare pentru Adevar ma temeam ca sa nu fiu exclusa din comunitatea mea religioasa. Dar impotriva asteptarilor mele, am fost potopita de invitatiile clericilor protestanti pentru a vorbi de la amvonurile lor si de cele venite din partea Academiei Catolice pentru a vorbi studentilor. 

Concluzii:

Din toate cele care au fost expuse pana acum – putine insa in raport cu cele care ar fi putut cineva sa le ofere – credem ca s-a facut vadit caracterul demonic al panreligiei new age-iste.
De asemenea, s-au fàcut vadite mestesugirile viclene ale Noii Ere, care, pentru a vana discipoli prin raspandirea confuziei, sustine ca toate religiile sunt cai ce duc la acelasi scop, adica la autoindumnezeire, in paralel insa isi descopera mai sters adevaratul crez, care spune ca cel care nu primeste aceste principii ale ei nu are loc in Noua Ordine a Lucrurilor si care, cu viclenie, aceasta ne-o pregateste.

Pozitia crestinilor fata de intrunirile secrete ale new age-istilor, de tipul Congresul Religiilor Lumii (Chicago 1893 si 1993, Assisi 1986) si a altora, asemenea, care in cadrul pluralismului dogmatic newage-ist pretind dialogul tuturor cu toti si adoptarea modelului lor, iar in caz contrar acuza de fanatism, intoleranta religioasa, este prezentata de catre Parintele Antonie Alevizopulos, fondatorul si insufletitorul congreselor noastre panortodoxe, in cartea sa Infruntarea ereziilor, prin cuvintele:

Organizatiile sectare de acest tip au fost asemanate de un cercetator strain (Gerd Meyer, Berlin) cu organizatiile Mafiei. Ce „dialog” poate avea cineva cu astfel de grupari? Lucrarea Bisericii si a pastorilor ei in aceste cazuri nueste „dialogul” religios ci descoperirea adevaratei fete a acestor grupari, ascunsa sub diferite masti.

Hristos a preintampinat pe pastorii Bisericii si le-aporuncit sa pazeasca oile de acei lupi care vin imbracati in piei de oaie. Nu ne-a spus sa avem „dialog” cu acestia, ci sa descoperim adevarata lor fata, astfel incat oamenii sa-i poata recunoaste din timp si sa se pazeasca de ei.


Referat prezentat la Al X-lea Congres Panortodox al Delegatiilor Bisericilor Ortodoxe si Sfintelor Mitropolii pe teme referitoare la erezii si secte, intrunit la Aliarto-Beotia, 16-21 septembrie 1998. Tema generala a fost: „Necesitatea definirii si delimi­tarii Credintei Ortodoxe in fata provocarilor noii Ere (New Age)”.

Sursa: razbointrucuvant.ro

Despre mişcarea New Age (Noua Eră)

ew Age este o sinteză, în grade diferite a religiilor mistice din Extremul Orient

Mişcarea New Age este o mişcare atât religioasă cât şi socială. De fapt, cultura occidentală experimentează în prezent o schimbare fenomenală, spirituală, ideologică şi sociologică. Este o viziune a lumii religioase care este străină şi ostilă creştinismului. New Age este o sinteză, în grade diferite a religiilor mistice din Extremul Orient, în principal din hinduism, budism şi taoism, la care se adaugă ocultismul occidental, dar şi cultura occidentală şi materialistă.

Cine a creat Mişcarea New Age?

Primele expresii ale Mişcării New Age în timpurile moderne au apărut la filozofi ca Emanuel Swedenborg (1688-1772), transcendentalişti ca Thoreau, Emerson şi Wordsworth (la începutul anilor 1800), dar mişcarea a căpătat forme concrete odată cu scrierile teozofice ale celebrei Madame Helena Blavatsky (1831-1891). Dar, Mişcarea New Age a intrat în forţă odată cu anii 1960, când a avut loc o revigorare a misticismului oriental. Zenul, Carlos Castanada, Beatles, meditaţia transcedentală, tantra şi multe altele au devenit populare în întreg Occidentul.

-Din New Age fac parte incredibil de multe organizaţii…şi e răspândită peste tot

Mişcarea New Age constă dintr-o reţea incredibil de mare şi de bine organizată de mii de grupuri, trusturi, fundatii, cluburi, loje şi grupuri religioase ale căror scop este acela de a pregăti lumea pentru a intra în “Era Vărsătorului”. Vom numi doar câteva organizaţii ce fac parte din Micarea New Age: Amnesty International, Zero Population Growth, California New Age Caucus, New World Alliance, World Goodwill, Biserica Universală, Societatea Teozofică, Clubul de la Roma, Christian Science sau Şcoala Unită de Creştinism. Această listă demonstrează diversitatea organizaţiilor New Age, care funcţionează în diferite domenii: economice, politice sau religioase.

Mişcarea New Age nu este un sistem unificat de credinţe şi practici, chiar dacă rădăcinile sale provin din religiile orientale şi din ocultism. Ea nu are nici vreun lider oficial, vreun sediu central sau vreun număr de membri, dar, în schimb, e formată dintr-o reţea de grupuri de lucru ce au obiective specifice. Se crede că în întreaga lume există câteva zeci de milioane de adepţi de diverse practici New Age.

Mişcarea New Age a câştigat o influenţă semnificativă în lume, afectând aproape în fiecare zonă a culturii – sociologie, psihologie, medicina, ecologie, ştiinţă, arte, educaţie, comunitatea de afaceri, mass-media, divertisment, sport şi chiar şi biserica. Mişcarea se exprimă în forme foarte diferite, de la forme evident ostentative la forme subtile. Ea se exprimă şi în foarte multe forme seculare şi spirituale, ca de exemplu tabere de meditaţie transcendentală sau sub forma unor practici alternative de sănătate. Mişcarea are parte şi de câteva sute de publicaţii, dintre care am putea aminti “New Age Journal”, “Body Mind Spirit”, “Yoga Journal”, “Gnosis”, “East West”, “Noetic Sciences”, “Omega”.

-Scopul New Age: un “Hristos” pentru oameni şi Noua Ordine Mondială

Scopul major al Mişcării New Age este acela de a pregăti lumea în momentul intrării în Era Vărsătorului. Acest lucru va fi realizat, în principal, prin aducerea în prim plan a unui lider mondial, numit (batjocoritor pentru creştini) “Hristos” sau “Maitreya”, care se presupune că ar trebui să vină ca să ne înveţe cum să trăim în pace unii cu alţii. Alte obiective declarate ale mişcării sunt acelea de a stabili tot felul de autorităţi mondiale: o autoritate alimentară la nivel mondial, o autoritate mondială pentru apă, o autoritate economică mondială…de fapt, instalarea unei Noi Ordini Mondiale. Coincidenţă sau nu, acelaşi obiectiv îl are şi organizaţia malefică Illuminati, ceea ce arată că ea nu este străină de această mişcare.

Ar trebui remarcat aici că una dintre cerinţele pentru ca o persoană să intre în New Age este că ea va trebui să treacă printr-un fel de “iniţiere luciferică,” un fel de angajament de credinţă în “Hristos” sau “Matreiya”, în New Age şi în Noua Ordine Mondială.

-New Age propăvăduieşte doctrinele gnosticismului, care recunoaşte “doi dumnezei”

Deşi Mişcarea New Age propăvăduieşte o largă deschidere pentru toate religiile, filozofia sa de bază reprezintă o subminare atent calculată în special a creştinismului, dar şi a celorlalte două mari religii înrudite cu creştinismul, iudaismul şi islamismul. Mişcarea New Age conţine învăţături din două doctrine importante: gnosticismul şi ocultismul. Gnosticismul este o doctrină veche care învaţă că oamenii sunt suflete divine închise într-o lume materială, creată de un Dumnezeu imperfect, Demiurgul, care este frecvent identificat cu Dumnezeul lui Avraam din Biblie. Aşadar, Demiurgul poate fi descris ca o încorporare a răului, alături de el existând o altă Ființă Supremă îndepărtată și incognoscibilă ce încorporează binele. Pentru a se elibera de lumea inferioară materială, este nevoie de gnostic, sau cunoaștere ezoterică spirituală disponibilă prin experiență directă sau cunoaștere (gnostic) a acestui incognoscibil Dumnezeu. Aşadar, e clar că Mişcarea New Age, prin încorporarea învăţăturilor gnostice, face un atac direct asupra creştinismului, atacând doctrina Trinităţii, a Tatălui, Fiului şi Sfântului Duh. Totodată, prin faptul că sinele omului este declarat a fi Dumnezeu, Mişcarea New Age se potriveşte cel mai bine descrierii unei religii a Antihristului.

-Doctrinele de bază ale lui New Age

Douglas R. Groothuis, autor al cărţii “Demascarea New Age” identifică 6 gândiri de bază ale filozofiei New Age:
(1) totul este unul;
(2) totul este Dumnezeu;
(3) umanitatea este Dumnezeu;
(4) o schimbare în conştiinţă;
(5) toate religiile sunt aceleaşi;
(6) un optimism evolutiv cosmic.

Un alt autor, Norman Geisler, identifică 14 doctrine de bază ale Mişcării New Age:

(1) un Dumnezeu impersonal (o forţă);
(2) un Univers etern;
(3) o natură iluzorie a materiei;
(4) un caracter ciclic al vieţii;
(5) necesitatea reîncarnărilor;
(6) evoluţia omului în dumnezeire;
(7) continuă revelaţiilor de la fiinţele de dincolo de lume;
(8) identitatea omului cu Dumnezeu;
(9) nevoia de meditaţie (sau alte tehnici de schimbare a conştiinţei);
(10) practicile oculte (spiritism, astrologie etc);
(11) vegetarianismul şi sănătatea holistică;
(12) pacifismul;
(13) Noua Ordine Mondială;
(14) sincretismul (unitatea tuturor religiilor).

-Dacă omul e Dumnezeu, nu mai e nevoie de evoluţie spirituală.

Deşi unele din aceste idei sună bine, neavând nimic dăunător în ele (de exemplu, vegetarianismul, pacifismul sau meditaţia), ele sunt introduse subtil pentru a induce în eroare lumea şi pentru a masca doctrine sataniste, cum este aceea a identităţii omului cu Dumnezeu. Doar Satana încearcă să inducă oamenilor ideea că fiinţele umane sunt deja perfecte, divine, şi atunci nu mai e nevoie de nicio evoluţie spirituală. Aici constă adevăratul pericol al Mişcării New Age: de ce ar mai trebui să mai facem ceva, dacă noi deja suntem Dumnezeu?

-Personalităţi ce au susţinut Mişcarea New Age

Dintre personalităţile care au susţinut şi susţin Mişcarea New Age, îi putem numi pe: Alice Bailey, Alvin Toffler, Dr. Barbara Ray, Benjamin Creme, Levi Dowling, George Trevelyan, Fritjof Capra, Abraham Maslow, Barbara Marx Hubbard, Ruth Montgomery, Shirley MacLaine, J.Z. Knight, Marilyn Ferguson, David Spangler, Jeremy Rifkin, Norman Cousins, Elizabeth Clare Prophet, John Denver, George Lucas sau Norman Lear.

-Înclinaţii spre simboluri sacre…

Adepţii New Age acordă o mare importanţă pentru artefacte, relicve şi obiecte sacre, ca de exemplu clopote tibetane, ceaiuri de plante exotice, energizante solare, forme de curcubeu, fluturi, triunghi etc., sau simboluri aşa-zis sacre ca inorogul, Pegasus, zvastica, yin-yang, pentagrama, semiluna etc.

-E mai degrabă o Ocultă străveche

În concluzie, termenul de “New Age” este un termen informal derivat din astrologie, care indică faptul că Pământul, dacă nu chiar Cosmosul, este pe punctul de a face tranziţia de la Epoca Pestilor (ce simbolizează raţionalitatea) la epoca Vărsătorului (ce simbolizează spiritualitatea, fericirea şi armonia tuturor lucrurilor). Chiar dacă trece printr-o revigorare semnificativă, “New Age” (în traducere în limba română “Noua Eră”) nu este chiar nou, ci un concept vechi. Un termen mult mai potrivit ar trebui să fie “Old Occult” (în limba română “Oculta veche”).

Iată, în final, vom compara învăţătura New Age cu ceea ce susţine creştinismul, pentru a arăta încă o dată că această mişcare a fost special creată pentru a submina şi distruge creştinismul:

1) Nu recunoaşte un Dumnezeu exterior

New Age susţine că nu există nicio sursă externă de autoritate, ci doar una, din interiorul fiecăruia (“Dumnezeul din noi”). Creştinismul crede însă că toată învăţătura spirituală a fost oferită oamenilor de către Dumnezeu: “Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos spre învăţătură, spre mustrare, spre îndreptare, spre înţelepţirea cea întru dreptate” (2 Timotei 3:16).

2) Promovează venerarea omului

Mişcarea New Age confundă Creatorul cu creaţia Sa şi crede că Dumnezeu este parte a Creaţiei, nu separat de ea. Ea împrumută de la religiile orientale credinţa în monism – că “totul este Unul” – doar o singură esenţă în întreg Universul. Totul este o formă diferită a acelei esenţe (energie, conştiinţă, putere, iubire, forţă). Dar credinţa în monism este de fapt un panteism hindus, care spune că totul este Dumnezeu. Mişcarea New Age cred că fiecare persoană şi lucru este “împletită” cu Dumnezeu, şi foloseşte pentru aceasta versetul din Luca 17:21 (“Căci, iată, împărăţia lui Dumnezeu este înăuntrul vostru”), în ciuda faptului că “înlăuntrul vostru” înseamnă, de fapt, “în mijlocul vostru”. Mişcarea New Age susţine că fiecare om are o scânteie divină în el, pentru că face parte din esenţa divină. În mod evident, acest concept transformă Mişcarea New Age intr-o religie a idolatriei şi autovenerării. Dacă omul este Dumnezeu, el ar trebui să se venereze pe el însuşi.

3) Nu crede în păcat

În New Age nu există vreun loc pentru păcat, pentru că nu există niciun Dumnezeu transcendent împotriva căruia cineva se poate răzvrăti. În esenţa lui, omul fiind divin şi perfect, nu poate exista conceptul de păcat. New Age, într-adevăr, vorbeşte de anumite “dorinţe neplăcute” ale omului care par a fi impulsuri naturale ale fiinţei umane, dar acestea nu sunt considerate a fi păcate. Asta contrar învăţăturii biblice, care spune că păcatul este inerent omului: “De aceea, precum printr-un om a intrat păcatul în lume şi prin păcat moartea, aşa şi moartea a trecut la toţi oamenii, pentru că toţi au păcătuit în el” (Romani 5:12).

Cum păcatul nu este recunoscut de New Age, atunci nu este nevoie nici de pocăinţă sau de iertare; în aceste condiţii, Iisus nu ar fi murit pentru păcatele noastre. Dar una din doctrinele de bază ale creştinismului e aceea că Iisus Hristos a murit pentru păcatele noastre: “Hristos a murit când noi eram încă păcătoşi. Cu atât mai vârtos, deci, acum, fiind îndreptaţi prin sângele Lui, ne vom izbăvi prin El de mânie” (Romani 5:8-9).

4) Nu mai e nevoie de un “Mântuitor”

Dar Mişcarea New Age elimină astfel nevoia de mântuire sau de un Salvator. De fapt, mântuirea nu este chiar o problemă pentru New Age. Conform credinţei sale, sufletul este o parte a Universului şi nu moare niciodată. El se reîncarnează în diferite trupuri, printr-o succesiune de vieţi viitoare. Karma bună sau rea câştigată de-a lungul vieţilor determină care va fi încarnarea ulterioară. În viziunea lui New Age, omul îşi va atinge perfecţiunea spirituală prin forţe proprii, şi nu prin prin mântuirea prin harul lui Dumnezeu, prin credinţa în Isus Hristos, aşa cum spune Biblia.

5) Lucifer, o fiinţă puternică de lumină

În literatura New Age, Lucifer nu este văzut ca un diavol sau ca Satana, ci, mai degrabă, ca o fiinţă puternică de lumină, ca un domn al umanităţii. “Lucifer, fiinţa care ne aduce lumina înţelepciunii!?? Ce dracu’…”:

David Spangler, un credincios New Age, spune că “Lucifer lucrează în noi pentru a ne aduce unitatea, şi, odată ce ne îndreptăm spre o nouă eră, care este cea a unităţii omului, fiecare din noi este adus la punctul pe care eu l-aş numi iniţiere luciferică”. Tot conform lui Spangler, Lucifer îi ghidează pe oameni printr-o serie de experienţe menite să-i trezească şi să-i facă să fie conştienţi de divinitatea interioară. Pentru că, acest Lucifer ar fi cel care intră în interiorul fiinţei umane,pentru a crea lumina, iar Hristos ar fi cel care eliberează aceaastă lumină, această înţelepciune, această iubire în Creaţie. Astfel, Lucifer şi Hristos devin parteneri în această acţiune. Pentru că Spangler îl numeşte pe Lucifer drept “agentul iubirii lui Dumnezeu”!

Concluzie

Mişcarea New Age este o revitalizare modernă a unei tradiţii foarte vechi, care vrea să pună la îndoială existenţa şi autoritatea lui Dumnezeu. Această mişcare, de origine malefică, încearcă să-i insufle omului credinţe false, pentru a-l abate de la adevărata evoluţie spirituală.

Sursa: lovendal.ro

Un gând despre &8222;Panreligia – Noua Ordine Mondială a lucrurilor pe plan religios&8221;

 1. new-age este o mizerie a satanistilor.crestinismul este calea spre mantuire si asa va ramane inveci, vecilor amin.primi oameni pe pamant au fost crestini.nu sectanti satanisti precum baptisti,penticostali,adventisti,islamisti,budisti si alte mizeri infecte de religi ce nu au ca scop distrugerea adevaratului drum spre mantuire.toate religiile din lume sunt infecte,satanice,mizerabile.Ortodoxia este stalpul mantuiri.Dumnezeu este Crestin Ortodox.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s