Motivul pentru care SUA a declarat război Rusiei este încercarea de a contracara puterea în creștere a alianței BRICS

bnprodbricsbreakjewpow

Motivul pentru care SUA a declarat război Rusiei via Ucraina, este foarte simplu de explicat. SUA este disperată în încercarea de a contracara puterea în creștere a Chinei, alianței economice BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud) și a noii economii pe care țările BRICS o construiesc cu restul lumii. Creșterea Organizației BRICS a statelor Coaliției a fost o mișcare de auto-conservare în sine. O mutare care a trebuit să fie realizată pentru a contracara amenințarea mereu prezentă, și foarte reală a expansionismului global occidental, condus de corporatiștii Complexului Militar Industrial preluând comenzile de la Kissinger, Brzezinski și Consiliul Relațiilor Externe.

Atacul Rusiei și înlocuirea lui Putin schimbând regimul printr-o revoluție colorată a fost văzută ca o opțiune mult mai ușoară decât atacând puterea în creștere a Chinei în mod direct. SUA este extrem de supărată pe Putin de când acesta a lovit în marile bănci americane, cum ar fi filialele Goldman Sachs și Merrill Lynch din Rusia, după ce a devenit președinte în 2000.

Goldman Sachs a avut o influență tot mai mare și foarte nesănătoasă în SUA și UE, și este unul dintre cele mai importante motive pentru declinul SUA și UE în puterea mondială – a se vedea graficul de mai sus.

La fel ca problema controlului bancar, neoconservatorii, de asemenea, s-au enervat pe Putin pentru că acesta a oprit campania lor de bombardare în masă împotriva lui Assad în Siria, în septembrie 2013. Neoconservatorii au conceput lovitura de stat din Kiev pentru a transforma Ucraina într-un stat eșuat prin colaps economic și război civil (ceea ce și este în prezent). Exact așa cum au făcut în Libia, înainte de aceasta în Irak și acum încearcă să facă în Siria (unde la fel ca și-n Ucraina este, de asemenea, o bătălie pentru controlul rutelor conductelor de gaz, alimentarea cu energie și pentru a provoca probleme economice Rusiei).

neoconservatives

Neoconservatorii au reușit deja producerea colapsului economic și monedei în Ucraina, lucru extrem de previzibil. Acest lucru s-a știut întotdeauna că o să se întâmple, prin antagonizarea vorbitorilor de limbă rusă din estul Ucrainei și Rusiei în sine – principalul partener comercial al Ucrainei, în perioada dinaintea razboiului civil. Oligarhii instalați de către SUA la Kiev sunt la fel de corupți ca și Ianukovici și Timoșenko, care i-au precedat. (Aceștia nu au nicio milă sau remușcare la adresa poprului ucrainean, la fel ca majoritatea liderilor din fruntea majorității națiunilor planetei). De aceea oameni buni trebuie să vă treziți și să ne asumăm propriile vieți în libertate reală, nu credința în sisteme, ideologii sau lideri.

Cu împrumutul de la FMI tocmai s-a anunțat că nu vor face nimic, cu excepția plății cu o parte a bancherilor privați și speculatorilor de fonduri speculative din datoriile Ucrainei și o altă parte să plătească din factura Gazprom, unde vreun miliard va intra în buzunarele oligarhilor, în timp ce dublarea cheltuielilor militare ale Ucrainei (un plus 1,7 miliarde $ din buget) merg în buzunarele corporațiilor producătoare de armament din SUA, ca dealtfel din toate țările din estul Europei, membre NATO, ce sunt speriate cu războiul pentru a-și mări bugetele de apărare. Si asta în detrimentul scăderii cheltuielilor sociale (sănătate, învățământ, etc.)

usa-3

Nimic nu va ajuta oamenii de rând din Ucraina sau economia Ucrainei. În schimb, măsurile de austeritate impuse de împrumutul de la FMI garantează o deteriorare substanțială a economiei Ucrainei, reducerea dramatică a pensiilor, creșterea costurilor la energie, reducerea profesorilor și medicilor, creșterea șomajului etc. Ucraina se poate aștepta la un viitor de zeci de ani de sărăcie și mizerie. Profesioniștii tineri, dacă scapă de înrolare, au început deja plecarea în masă în străinătate pentru perspective mai bune (cred că recunoașteți scenariul, este ce trăim noi în România de 25 de ani încoace).

Prin repornirea războiului rece cu Rusia (inițial cu sancțiuni) neoconii speră să se producă o fisură uriașă între Europa și Rusia pentru a dăuna economiilor lor, în timp ce SUA este afectată relativ puțin. Până în prezent, liderii europeni au căzut în cârligul trucurilor SUA și au acționat în întregime împotriva intereselor UE. Merkel și Hollande au reacționat împotriva riscului de război în Europa, prin intermediul acordului grăbit de încetare a focului de la Minsk iar prim-ministrul Italiei Renzi a vorbit acum despre încercarea normalizării relațiilor cu Rusia.

Vom vedea dacă Minsk este o schimbare reală a direcției de către Hollande și Merkel sau dacă a fost doar o reacție la înfrângerea militară iminentă și cumplită a Kievului, la Debaltsevo. Până în prezent, europenii au fost împotriva creșterii furnizării de armament către Kiev și au solicitat unele lămuriri din scandalul minciunilor Generalului Breedlove, Comandantul NATO din Europa

http://www.zerohedge.com/news/2015-03-07/whos-isolated-now-germany-warns-washington-over-nato-commanders-dangerous-propaganda

care este se pare și soțul Victoriei Nuland, pionul principal din puciul de la Kiev care spunea prin telefon vis-à-vis de Europa : ,,Fuck UE…”. Asta este părerea și considerația neoconilor americani la adresa noastră a europenilor. Iar SUA furnizează armament Ucrainei, indiferent de părerile europenilor și Rusiei.

SUA speră să atragă Rusia într-un alt Afganistan în Ucraina prin războiul civil după lovitura de stat, dar Putin a evitat până acum cu discernământ escaladarea conflictului din Ucraina și a căutat stingerea lui la fiecare ocazie. Neoconii au gândit prost că prin transformarea Ucrainei într-un stat eșuat ar cauza probleme lui Putin. Oricine folosind bunul simț a putut vedea că lovitura de stat de la Kiev a făcut să crească popularitatea lui Putin în Rusia (cum a fost bombardarea Londrei de catre Hitler în 1940 ce a făcut să crească popularitatea lui Churchill).

Oricine are un mic simț economic vede că Rusia și China împreună fac un progres rapid și accelerează planurile BRICS. Credibilitatea lui Putin a crescut de la 60% la 86% după lovitura de stat din Ucraina, în timp ce a lui Obama în SUA este de sub 10%. Oligarhii pro-SUA au fost marginalizați în Rusia, dar neoconii stupizi nu uită niciodată și nu renunță de partea cealaltă, chiar dacă ar implica întreaga omenire într-un holocaust nuclear, prea puțin le pasă.

Neoconii din Congres și Casa Albă au obiectivele reale ale planurilor lor de a distruge SUA și economia Statelor Unite (precum și a Europei) în scopul de a suprima suveranitatea națională a oricărui stat în favoarea creșterii controlului marilor corporații bancare sau energetice. Acțiunile SUA în Ucraina au fost întotdeauna îndreptate spre o schimbare de regim în Rusia. Le-ar fi plăcut un bețiv ca fostul președinte Elțîn neoconilor, pentru ca sub spectrul falsei democrații corporațiile să fure toate resursele energetice ale Rusiei și să distrugă economia cum au făcut cu cea a României sub oblăduirea unor politicieni corupți și incompetenți. Apoi SUA au planificat destabilizarea Chinei. Planurile SUA, au dus la fel la un eșec abisal obișnuit, care nu a făcut decât să întărească hotărârea Chinei și Rusiei de a grăbi sfârșitul hegemoniei americane. SUA (și UE) au avut lideri incompetenți de ceva timp.

Economia occidentală spre colaps

Există aproximativ 800 de bănci insolvabile în UE. Acestea sunt insolvabile pentru că au împrumutat prea mulți bani ieftin guvernelor insolvabile, cum ar fi Grecia, Spania, Italia, Portugalia și Franța. De asemenea, au împrumutat prea mulți bani ieftini în bule imobiliare și aceste credite neperformante stau încă în registrele lor (dar nu la prețuri de piață). Valoarea totală a datoriilor suverane, datoriilor bancare, costurile derivate și pasivele companiilor de asigurări în UE este mai mare de 20 trilioane $. Numai Deutsche Bank are cca.70 trilioane $ instrumente financiare derivate în registrele sale (800 -1100 este numărul de bănci care aveau nevoie de împrumuturi de urgență în timpul crizei financiare 2008/2009).

Am văzut recent cum Banca Centrală Europeană pompează lunar 60 miliarde euro în sistem pentru a se menține pe linia de plutire. Acești bani sunt creați ,,din aer”. Nu au nicio acoperire reală. Tot acest sistem financiar occidental este fără acoperire din 1971 și actualmente este falimentar.

Actualizare pe 20 martie : In Frankfurt/Germania au avut loc manifestatii masive împotriva BCE și a sistemului capitalist în general. Au fost arestati peste 350 de persoane și zeci rănite.

Info aici : http://www.bbc.com/news/world-europe-31938592

SUA are o datorie publică de 18 trilioane de $. Se pune problema când se va prăbuși sistemul și nu dacă. Până acum, cca. 70 de bancheri de top s-au sinucis sau au fost ,,ajutați” s-o facă. Miliardarul Eric Sprott, ,,regele” World News , relata în 17 martie că : ,,…întregul sistem financiar global se confruntă în prezent cu cel mai mare pericol din istorie”. Acestea sunt semnale că sistemul este în colaps. Ori alianța BRICS dorește schimbarea acestui sistem cu unul bazat pe metale prețioase, iar toate statele lumii să se conformeze unei discipline financiare. Asta va duce la prosperitate reală de masă nu ca în acest sistem unde 1% se supraîmbogățesc continuu, iar restul populației globului sărăcește continuu și sunt sclavii bancherilor de la naștere.

Sursa

Un gând despre &8222;Motivul pentru care SUA a declarat război Rusiei este încercarea de a contracara puterea în creștere a alianței BRICS&8221;

  1. Partial adevarat dar si tampenii. Sa luam tarile BRICS. Toate depind de investitiile occidentale, de tehnologia occidentala, de know-how-ul occidental si de management-ul occidental in fabricile de acolo. Fara Vest…..ar fi ramas in starea de inapoiere. Si asta incepand din 1917, cu miliardele investite in URSS, inclusiv ajutata cu muncitori si ingineri (sute de mii !!) din SUA, Germania, UK, Italia, Franta etc. si pana la China, India sau Brazilia de azi. BRICS e o creatie a acelorasi papusari care controleaza SUA si Israelul si UE. Brics va fi o saltea de amortizare a prabusirii sistemului financiar, cand va cadea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s