Moștenirea lăsată de NATO la 16 ani de la bombardarea Iugoslaviei: Zone nelocuite din cauza gradului ridicat al radioactivității și explozia cancerului

nato-serbia

SUA a fost si este un simbol al razboiului, al imperialismului, al neocolonialismului, un simbol al capitalismului salbatic de tip neoliberal, al smecheriei si al nedreptatii ascunse in spatele unor cuvinte frumoase gen libertate si democratie, dar lipsite de orice continut si acoperire in realitatea vietii de zi cu zi. Este o dovada de mare ipocrizie sa vorbesti despre libertate sau democratie atunci cind vorbesti despre SUA, o tara in care politistii au ‘libertatea” sa te impuste pe strada daca nu le place freza ta, iar democratia americana este in realitate o plutocratie odioasa ce a devenit oficiala odata cu ofensiva Noii Ordini Mondiale.

Campania de bombardare a Serbiei, de către NATO, în urmă cu 16 ani, are efecte extrem de grave și astăzi. Peste 15.000 de tone de combustibil nuclear au fost aruncate peste Serbia în urma bombardamentelor cu bombe cu uraniu sărăcit, unele zone din Serbia nefiind locuite nici în ziua de azi din cauza gradului ridicat al radioactivității. Folosirea bombelor cu uraniu se află și la originea creșterii ratei incidenței cancerului în multe regiuni din Serbia.

Zece milioane de sârbi au fost expuși radiațiilor in timpul campaniei NATO de bombardare a Serbiei, radiații care se resimt și azi.

Pe 24 martie 1999, NATO a lansat Operaţiunea Forţele Aliate. Avioanele Alianței Nord Atlantice au participat la 38.000 de misiuni de luptă în Iugoslavia, majoritatea concentrate asupra Belgradului și în Kosovo.

Bombardamentele lansate de avioanele NATO, din Marea Adriatică, au distrus infrastructura strategică vitală a țării, incluzând poduri,și fabrici. Campania NATO nu a cruțat nici infrastructura civilă, punând la pământ centrale electrice și de instalații de procesare a apei, provocând pagube incomensurabile economice și de mediu.

Bombardamentele NATO au lăsat în urmă și sute de morți in rândul civililor.

Sursa : activenews.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s