Apare o “nouă ordine mondială” surprinzătoare, condusă de Rusia şi China, la care vor adera şi alte ţări din Occident! SUA va rămâne singură?

imagesvv

Se întâmplă ceva ciudat în stabilirea “noii ordini mondiale”. Nu este acea ordine mondială în care bancherii internaţionali şi politicienii din Washington-Wall Street vor să o creeze, ci o alta condusă de China şi Rusia, la care s-ar putea alătura chiar şi alte state occidentale, aşa cum putem citi de pe site-ul goldmoney.com.

Mai precis, despre ce e vorba? Se pare că China și Rusia au luat conducerea în stabilirea infrastructurii Băncii Asiatice de Investiții (AIIB), văzută ca o organizație rivală Băncii Mondiale și Băncii Asiatice de Dezvoltare, care sunt dominate de Statele Unite, Europa și Japonia.

Importanța geopolitică a fost imediat scoasă în evidenţă de reacția negativă SUA la anuntul făcut de Marea Britanie că şi ea va alătura AIIB. Și, foarte scurt timp după aceea, Franța, Germania și Italia au sfidat și ele Statele Unite, anunţând că şi ele vor face parte din această nouă structură bancară mondială. În regiunea Pacificului, unul dintre cei mai apropiați aliați ai Americii, Australia, spune că are şi ea în vedere aderarea, împreună cu Noua Zeelandă.

Lista aliaților SUA care doresc să adere este în continuă creștere. Din punct de vedere geopolitic, China și Rusia au reuşit să dea o lovitură puternică Statelor Unite, divizând alianțe ca NATO, sau zona Pacifică, aflată demult sub control american. Acest lucru este mult mai important decât îşi dau seama analiştii politici.

Poziţia dominantă a dolarului american nu este văzută cu ochi buni chiar de aliaţii Americii. Statele Unite au acum o poziţie beligerantă în conflictul din Ucraina, iar partenerii comerciali europeni ai Rusiei suferă în urma embargoului impus Moscovei, la presiunea SUA. Aşadar, mişcarea cu Banca asiatică de Investiţii (AIIB), a fost o mişcare genială din partea Chinei şi Rusiei, care au reuşit să spargă unitatea occidentală într-un mod la care nici nu visau cu ceva timp în urmă. Întrebarea care se pune e aceasta: va rămâne până la urma SUA izolată? Cam aşa se întâmplă când, cu aroganţă, vrei să-ţi impui punctul de vedere, şi asupra duşmanilor şi asupra prietenilor…

Sursa : lovendal.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s