Politica externă a Washingtonului susţine deschis exportul „democraţiei” şi „libertăţii” cu mitraliera la brîu

8lfjisz6

Dreptatea a fost întotdeauna de partea celui mai veros războinic, a celei mai perfide jivine, care, cu mîinile altor naivi, au scos castanele încinse de focul profitorilor planetei. În războaiele de cotropire au murit întotdeauna săracii, nu bogaţii, iar prăzile uriaşe au creat imperii şi regate care se hrănesc şi astăzi pe aceleaşi căi. Se pare că omenirea a înţeles de ce S.U.A. „democratizează” cu forţa armată popoarele care au resurse inestimabile şi reprezintă puncte nodale geostrategice. Cînd Clinton a bombardat Belgradul, a fost atît de entuziasmat de lovituri, încît şi-a epuizat stocul de rachete Tomahawk, fiind nevoie de o altă producţie de serie. Uite-aşa industria de armament este mereu prosperă. Băsescu, de dragul americanilor, le-a dat de bună voie bazele de la Kogălniceanu şi Deveselu. Politica externă a Washingtonului (dominată de neo-conservatori şi liberali înflăcăraţi de folosirea forţei militare) susţine deschis exportul „democraţiei” şi „libertăţii” cu mitraliera la brîu, drept pentru care, orice formă de război de aşa-zisă eliberare le face cu ochiul şi nu pot sta locului, ca şi în cazul Ucrainei.

Forţe de ocupaţie americană, înarmate pînă în dinţi, s-au instalat pe teritoriul Românei

„România lucrului bine făcut” este, de fapt, România manipulării bine postate pe feisbuc, iar românii cu scaun la cap îşi doresc un preşedinte activ, dar nu pe feisbuc, ci în probleme vitale care să vizeze progresul Ţării, scoaterea cetăţeanului şi a României din primejdia în care se află. Deci, mai puţină imagine de cinema şi grijă maximă pentru cetăţeanul român! Somnul naţiunii a născut aceşti monştri de o naivitate sau o cruzime feroce care au ocupat fraudulos poziţiile-cheie în stat, justiţie, presă şi securitate, devenind, la comanda străinilor, instrumente de opresiune a majorităţii poporului. Obiectul capitalismului sălbatic şi de cumetrie pe care îl trăim este exploatarea mulţimii şi a oricărui context aducători de bani nemunciţi. De furat sînt furaţi doar cetăţenii prin  omniprezenta criză, prin preţuri care cresc zilnic, prin muncă extrem de prost plătită, prin lipsa locurilor de muncă, prin taxe, rate şi dobînzi frauduloase. A da vina pe moştenirea socialismului în acest capitalism devastator e o glumă macabră, menită să acopere distrugerea, furtul şi vînzarea imensei avuţii naţionale, moştenită după lovitura de stat din 1989.

 11065849_361877130685561_8866691490932515093_n

Cum demenţa războiului nu este nouă, Occidentul şi S.U.A. au muncit din greu ca să-şi aservească teritoriul României în scopuri războinice. Mă încearcă un sentimente de vinovăţie că, atunci cînd au venit războinicii americani la noi (aceste mult-aşteptate trupe de ocupaţie, care primejduiesc siguranţa României), ba la Kogălniceanu, ba la Deveselui, nu am reuşit să organizez o primire ca în filmele vechi, cu flori şi fanfară militară. Convoiul american de război, care a intrat prin Curtici, traversînd gara din Deva, a creat o imagine înfricoşătoare! Format din mai multe tancuri – obuziere, transportoare blindate, maşini de război americane şi tehnică militară, cîntărind aproximativ 500 de tone, încărcate pe 23 de vagoane-platformă ale C.F.R.,  convoiul se îndrepta spre Nicolae Bălcescu – Constanţa şi spre Baza Aeriană Mihail Kogăniceanu. Vai de noi! Ferească Dumnezeu de implicarea Ţării într-un război al veneticilor. Iată cel mai mare preţ al prieteniei cu americanii!, al aderării la N.A.T.O! Exceptînd, desigur, sutele de milioane de dolari pe care le cheltuieşte România, ca să fie alături de trupele americane în războaiele de cotropire ale de S.U.A. din Irak şi Afganistan. Pe lîngă aceste sume colosale să adăugăm la capitolul pierderi cei 21 de militari români ucişi în Afganistan, Irak şi Bosnia, dar şi cei 74 militari români grav răniţi. România s-a făcut covor roşu pentru trupele americane sosite pe Aeroportul Kogălniceanu, în Portul Constanţa şi la Deveselu. Tot la insistenţele americane, România a fost obligată să renunţe la datoria Irakului de dinainte de 1989, datorie de 977 milioane de dolari, recunoscută de Irak în 2006. O telegramă a ambasadei americane în România, transmisă Washingtonului şi publicată de WikiLeaks, susţinea că preşedintele Traian Băsescu a renunţat în 2005, după o întîlnire cu ambasadorul american Richard Jones, la 80% din datoria irakiană.

Articol scris de Maria Diana Popescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s