Să vă fie ruşine, dle Preşedinte al României Klaus Iohannis!

Romanian president Klaus Iohannis

Mi se pare o sfidare fără margini ca să va întîlniţi cu oficialităţile de la Kiev şi să nu aveţi o singură întâlnire cu reprezentanţii celor peste jumătate de milion de români din Ucraina! Asta demonstrează că pentru dvs. este importantă diaspora, că ea votează, dar românii din jurul graniţelor, care sunt autohtoni, nu. Că ei nu dau voturi, cu excepţia celor din Rep. Moldova.

Nu ştiaţi faptul că Ucraina desfiinţează şcoli româneşti, la ora această mai existând doar 5 (cinci) şcoli din 18, câte erau în 1990? Că acest stat ostil intereselor minorităţilor (nu uitaţi care a fost prima lege dată după lovitură de stat a Maidanului) i-a divizat pe fraţii noştri în mod artificial în români şi moldoveni, ca să fie mai uşor de manipulat şi, evident, să fie mai puţini numeric?

SIE v-a informat că liderii românilor sunt persecutaţi de autorităţi şi românii trimişi să moară pe front în estul Ucrainei, în timp ce ucrainenii dizlocaţi din est sunt aduşi în zonele vechi româneşti, pentru ca să se împlinească visul acestei ţări proaspete, ce visează de 25 de ani o Ucraina doar a ucrainenilor? Că este încălcată permanent libertatea de exprimare şi de liberă circulaţie, interzicându-se mai multor ziarişti români accesul în Ucraina?

Pentru ce v-aţi dus în Ucraina? Ca să vă plimbaţi şi să oferiţi din partea Statului Român spitalizare militarilor răniţi? Ca să faceţi gesturi simbolice într-un stat care este ostil elementului românesc?
Aţi beneficiat, ca minoritar, de voturile românilor, şi nu aveţi bunul simt elementar să vă întâlniţi cu românii din Ucraina, minoritari în ţara ce păstrează teritoriile smulse din Trupul României de URSS? Măcar de faţadă, cu românii desemnaţi de autorităţile extremiste ale Ucrainei, puteaţi să fi luat un contact minimal.

Ale cui interese le reprezentaţi în Ucraina, ale Germaniei sau ale României, ţară care v-a ales Preşedinte?
Sfidare mai mare la adresa neamului românesc greu se poate imagina!

Să va fie ruşine!

Sursa articol : Iulian Capsali

E clar că Klaus Iohannis nu simte româneşte. A plecat să viziteze Kievul pentru a satisface interesele NATO şi SUA în caz de un război cu Federaţia Rusă. Pe tot parcursul vizitei am urmărit cu atenţie dacă preşedintele României aminteşte ceva despre situaţia dramatică a românilor din Bucovina de Nord şi Buceag. Niciun cuvânt. Pe Klaus Iohannis l-a interesat doar să-l asigure pe preşedintele Piotr Poroşenko că România cere înăsprirea sancţiunilor faţă de Rusia, că ţara noastră se alătură celor 11 ţări europene să vândă arme Kievului, că spitalele româneşti vor primi soldaţi ucraineni răniţi în Donbass, dar nicio vorbă despre situaţia minorităţii româneşti persecutate din Ucraina. Peste 1000 de români din Ucraina au căzut în luptele din Donbass pentru apărarea intereselor Ucrainei, dar Klaus Iohannis nu l-a luat la întrebări pe Poroşenko dacă trimiterea de minoritari să lupte cu ruşii are ca scop lichidarea la propriu a fraţilor noştri din ţara vecină. Klaus Iohannis era preocupat doar să îl asigure pe Piotr Poroşenko de integritatea teritorială a Ucrainei, uitând că România a cerut în anii 90 anularea pactului Ribbentrop – Molotov şi recuparea Bucovinei de Nord şi a Basarabiei de sud.

61633733

Pentru Iohannis e mai importantă unitatea şi integritatea statului vecin, ocupant de teritorii româneşti, decât unitatea naţională a României. Dacă era bărbat şi ar avea un dram de suflet românesc, Klaus Iohannis ar fi ridicat măcar în discuţie drepturile românilor ca minoritate, conform standardelor europene, din Bucovina şi Buceag. Nimic din toate acestea. Iohannis e preocupat să pună spice de grâu la Muzeul Holodomorului şi la Euromaidan, o formă de anarhie controlată de „fundaţii deschise” în interesul privat al marilor puteri şi companii, decât să comemoreze pe românii ucişi de ucrainenii sovietici în anii 40 la Fântîna Albă. Putea Klaus Iohannis să ceară lui Piotr Poroşenko ca românii din Cernăuţi să aibă o secţie universitară în limba română ca ungurii din Ardeal. Nimic din toate acestea Iohannis nu a făcut, doar ca un robocop e setat să pregătească ţara noastră de război, într-un moment când ruşii înarmează Crimeea cu elicoptere strategice şi monitorizează fregatele noastre în Marea Neagră. Aş fi curios ce ar zice americanii dacă ruşii ar instala rachete şi tancuri în Cuba, Mexic şi Artica de vest. România e brăzdată de tancuri, avioane şi trenuri cu armament greu american, iar Iohannis e trimis în misiune la Kiev ca un comisionar, nu pentru interesele românilor din Ucraina, ci doar pentru întărirea flancului de est a alianţei militare NATO, ca o provocare permanentă la adresa unui Urs rănit. Aş dori să-i reamintesc lui Iohannis că e preşedintele României, nu trimisul NATO la Kiev.

Ionuț Țene 

2 gânduri despre &8222;Să vă fie ruşine, dle Preşedinte al României Klaus Iohannis!&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s