Dubioşii nebuni ai marilor Servicii Secrete

index

Personaje cu notorietate, aflate în centrul unor incredibile reţele de infractori cu membri şi fapte dovedite. Ce-i leagă pe toţi aceşti interlopi şi le dovedeşte apartenenţa de care pomeneam? Faptul că Justiţia independentă a lui Coldea şi Kövesi, a lui Niţu şi Cazanciuc, a DIICOT şi DGIPI nu-i atinge nici cu o floare, răsplătindu-i astfel pentru serviciile underground aduse. Voi începe cu Mitică Dragomir. Zis şi Corleone. Zis şi La Brutărie. De ce oare „zis” astfel? N-are rost să vă mai explic.

Toţi mafioţii din fotbal care, în prezent, îşi scriu memoriile pe la Jilava sau Poarta Albă, luau lumină de la el, îi cereau sfatul şi binecuvîntarea pentru matrapazlîcurile puse la cale, din care îi făceau şi lui parte. Ei sînt acum la mititica, nea Mitică nu. El e lăsat liber să mai afle, să mai toarne să mai răstoarne. Cum a făcut cu denunţul de şantaj împotriva directorului de la Antena 3. Mergem mai sus. Sorin Blejnar. Zis şi Regina. Zis şi Naşu’ Mare. A stat el măcar o zi priponit la preventiv? Aş!

L-au arătat cu degetul zeci de vameşi, funcţionari înalţi din subordinea sa i-au descris reţeaua şi năravurile cu lux de amănunte, secretarul său a fost făcut dispărut mai ceva decît Statuia Libertăţii sub bagheta lui David Cooperfield. Ce ne dă de înţeles doamna Kövesi? Că sînt mai importante pentru siguranţa naţională caprele lui Greblă decît sutele de milioane de euro palmate de Blejnar şi reţeaua lui în beneficiul… Aha! Deci aici e buba!

Nişte beneficiari care trebuie protejaţi. Am înţeles. Am înţeles, dar ne-am şi prins. Corb la corb nu-şi scoate ochii. Doar n-o să-l dea în gît securistul Blejnar pe securistul Băsescu. Şi astfel am ajuns la al treilea exemplu, cel mai ilustru. Traian Băsescu. Zis şi Zeus. Zis şi Profesorul. Chintesenţa unui sistem muribund în decembrie 1989, sistem salvat in extremis de Virgil Măgureanu. Care, după mărturia lui Florin Călinescu (pe care nu a dezminţit-o), l-a ales pe Traian Băsescu să devină preşedinte, în 2004, cu sprijinul clandestin al Serviciilor Secrete din acea vreme.

Lasă un comentariu