Iată dovadă cum FMI dictează. Darius Vâlcov arestat pentru că s-a opus planurilor FMI

INTERCEPT%C4%82RI.+%22Pulifricii%22+ministrului+Finan%C8%9Belor%2C+Darius+V%C3%A2lcov%2C+c%C4%83rau+banii+cu+ma%C8%99ina+la+casele+de+schimb+valutar.+Mita+total%C4%83%3A+2.000.000+euro_520151

Ca ministru de Finanțe,Darius Vâlcov avea un proiect guvernamental de independență a României față de FMI și alte instituții financiare internaționale. Pe lângă măsuri de reducere a fiscalității,acestea dorea încetarea acordurilor cu FMI și se opunea planului de privatizări cerut de Fond și calendarul mai abrupt de liberalizare (scumpire) a prețurilor la energie.

Iată ce spunea recent Vâlcov :

Daca am fi lasati si nu am fi stramtorati de aceste acorduri – deoarece ei considera ca nu stim sa cheltuim banii, suntem in niste chingi – daca noi am fi lasati sa facem ce-au facut ei acum 40 de ani, ritmul nostrum de crestere nu ar fi al cincilea in UE, ne-am bate cu China si SUA”, a declarat ministrul de Finante.

Și ce să vezi,ministru de Finanțe este imediat reținut de DNA și anchetat penal într-un dosar !

Și dacă încă credeți că e vorba doar de încă o coincidență,să vedem și ce spunea ieri Traian Băsescu despre Darius Vâlcov,știut fiind că fostul președinte al României este cea mai obedientă slugă a puterilor străine și cel mai mare dușman al poporului român din ultimii zece ani!

” Știu că este weekend,dar ministrul de finanțe al României a fost pus sub învinuire pentru presupuse fapte de corupție (nu spun că este vinovat) Vă rog înțelegeți că orice oră întârzie remanierea ministrului de finanțe Vâlcov are efecte grave de credibilitate politică în exterior,pe piețele financiare dar și pe cursul de schimb.”

Acum că lacheii își fac treaba,să sperăm că „piețele financiare” s-au mai liniștit și „credibilitatea” noastră nu a fost știrbită prea mult.

Devine tot mai evident faptul că,dacă un politician aflat la guvernare întrăznește să pună interesele României mai presus de cele ale străinilor,este de îndată scos din joc,i se înscenează dosare,este denigrat,linșat mediatic,amenințat și în final ajunge la închisoare. S-a văzut asta deja în mai multe rânduri.

de fapt de cine asculta DNA, cand cineva indrazneste sa se opuna doar putin deciziilor FMI la noi in tara, se activeaza imediat „justitia” si acea persoana este redusa la tacere de urgenta.

Ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov, a pus sub urmărire penală de către procurorii DNA, acuzat fiind de „trafic de influență în calitatea de primar al Municipiului Slatina” acum șase ani.

Prin urmărirea penală împotriva sa, Vâlcov a fost pedepsit pentru accesele de independență față de forurile economice internaționale, în speță fiind vorba despre FMI.

Ca Ministru al Finanțelor, Vâlcov a fost unul dintre cei care au susținut că România nu mai are nevoie de un nou acord de asistență cu FMI, după ce actualul expiră în 2015. „Am depăşit de mult stadiul în care trebuie să vină profesorul să ne arate unde e tabla şi unde e uşa. Trebuie să avem doar dialog mult mai consistent cu mediul de afaceri”, afirma Vâlcov acum o lună.

Cele trei aspecte pe care Guvernul, respectiv FMI și Comisia Europeană nu se înțeleg sunt legate de Complexurile energetice Oltenia și Hunedoara, dar și liberalizarea prețurilor la gaze.

Astfel, în timp ce Guvernul român dorește re-organizarea celor două complexuri energetice, FMI și comisia Europeană cer privatizarea CE Oltenia și lichidarea CE Hunedoara. CE Oltenia și CE Hunedoara sunt alături de Electrica Muntenia ultimii furnizori de energie electrică rămași în patrimoniul statului român.

În ceea ce privește liberalizarea prețului la gaze, finanțatorii internaționali au propus ca termen 2018, în timp ce partea română vrea 2021.

Cazul lui Darius Vâlcov seamănă cu cel al deputatului Dan Radu Rușanu (PNL). Acum doi ani, la o discuție între Comisia de buget – finante a Camerei Deputatilor și reprezentanții FMI, liberalul Rușanu s-a opus ideii de privatizare a Transgaz,făcând o afirmație dură.

„Am putea discuta putin despre privatizarile pe care trebuie facute. Unele sunt binevenite, dar altele- cum e Transgaz, in contextul economic de astazi nu sunt personal incantat sa le sustin. Noi am mai facut privatizari sub influenta ca sa nu spun presiunea organismelor internationale care ne arata ca nu am fost deloc avantajati si ma refer la privatizarile din gaz„, spunea el atunci. Iritat de această declarație, Erik de Vrijer a cerut presei să părăsească sala pentru continuarea discuțiilor.

Un an mai târziu, Rușanu era pus sub urmărire penală în dosarul „Carpatica”. Acesta este acuzat de favorizarea infractorului şi influenţarea declaraţiilor în calitatea sa de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară. Momentan, acesta se află în arest la domiciliu.

Surse articol :

1, http://dantanasescu.ro/2015/03/15/darius-valcov-arestat-pentru-ca-se-opune-planurilor-fmi.html

2, http://www.cocoon.ro/?p=7398

4 gânduri despre &8222;Iată dovadă cum FMI dictează. Darius Vâlcov arestat pentru că s-a opus planurilor FMI&8221;

  1. PARCA ORBAN IA ALUNGAT DIN HUNGARIA SHI VREA SA FAC BANI NOI PENTU STA A MURIT KENEDI SHI CEAZSCHESCH NU EXISTA TZARA IN LUME FARA DATORIIII
    AROGANTZA UNORA IA COSTAT VIATZA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s