Statul fanariot ia doar de la săraci

10686627_365681573615953_4180709572144722541_n

Normal la cap fiind și neintoxicat cu propaganda,de ce ți-ai dori o guvernare „de dreapta” ? Singurul motiv rațional ar fi acela ca fiecare cetățean,dacă este harnic,perseverent și suficient de inteligent să poată prospera și chiar îmbogăți.

În realitate ce se întâmplă ? Toate guvernele de după 1989,indiferent că se numeau de dreapta sau de stânga au avut o singură grijă : să împiedice constant locuitorii săraci și onești să prospere și prin diverse măsuri să îi sărăcească și mai mult decât erau înainte.

Cei care au prosperat într-un ritm incredibil au fost doar cei care au făcut parte din fostul aparat de represiune comunist sau care au avut legături cu tot felul de mafii politice sau aflate în legătură cu străinii. Statul a protejat și favorizat mereu mafiile autohtone și așa numiții investitori străini și pentru a compensa pierderile la buget,a suprataxat și a sufocat mereu populația săracă și micii întreprinzători,care se zbat pentru a rezista la nivelul clasei de mijloc.

Bogații s-au îmbogățit tot mai mult fără să producă bunăstare și dezvoltare economică,iar săracii au fost folosiți ca sursă de venituri pentru stat și marii afaceriști.

Această politică de tip fanariot este dusă în continuare de actualul guvern,dar observ același lucru și în alte state europene,cum ar fi Grecia de pildă. Noul Cod Fiscal impune taxe și contribuții sociale micilor agricultori,care vor trebui să plătească impozite pe animale și culturile agricole.

Un agricultor care are patru vaci va plăti un impozit de 145 de lei pe an, pentru 10 porci achită statului aproape 36 de lei, la 5 hectare de grâu şi porumb datorează 215 lei, pentru un hectar de legume cultivate în câmp plăteşte 320 lei, iar pentru un hectar de viţă-de-vie este taxat cu 110 lei.

Agricultorii care au maxim 10 oi şi capre, până la 2 vaci şi bivoliţe, 6 porci, 100 de păsări de curte sau 50 familii de albine nu vor plăti impozit, potrivit Codului Fiscal modificat.

Actul normativ prevede că persoanele care obţin venituri din creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală în stare naturală, vor plăti impozit de 16% aplicat la venitul net anual, determinat pe baza normelor de venit stabilite, impozitarea fiind extinsă şi pentru veniturile din silvicultură şi piscicultură, unde se aplică o impunere în conformitate cu regulile aplicabile veniturilor din activităţi independente pentru care venitul net anual se determină în sistem real.

Vedeți vreo diferență între noul Cod Fiscal și jecmănirea țăranilor din timpul regimului fanariot,pentru a plăti tributul către Imperiul Otoman ?

Sursa articol

http://dantanasescu.ro/2015/03/03/statul-fanariot-ia-doar-de-la-saraci.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s