Ortodoxie vs. neobolșevism

11008052_853329754705220_4787572843850159210_n

A trecut şi Duminica Ortodoxiei, în care mi-am propus să nu mai fac postări legate de alte evenimente. M-am uitat însă aseară pe paginile presei noastre. Nu pot să nu constat modul abject în care oficina de propagandă numită în mod ironic „Adevărul” face campanie împotriva orei de religie (alături de Hotnews şi Gândul) cu titluri de tipul „Şefii BOR şi Sfântul Facebook”, în care îşi bat joc de campania în care vedete şi oameni de cultură îndeamnă românii să-şi înscrie copiii la ora de religie. Totul în contrast cu susţinerea evidentă pentru noua făcătură politică a numitei Monica Macovei, politiciana cu pedegree comunist care vrea să ducă România la stadiul de apendice al politicii de expansiune a oligopolurilor.
Dacă Iliescu a vrut să facă doar un „comunism cu faţă umană”, Macovei vrea un troţkism fără faţă umană, coercitiv. Deviza ei este „Trăiască Big Brother!”


A cui este această ţară, totuşi? A lui Macovei, Cernea, Tatoiu și Mîndruță? Sau a noastră, a poporului credincios?

Iulian Capsali

Religia în şcoli, doar pentru cine vrea?!

10997993_387322268117778_7852548050553419374_n11024744_387322194784452_8054327971389714855_n 11021141_387321971451141_4451944292736050238_n

Dacă cei 0.7% din populatia tarii, care sunt atei, vor ca noi cei peste 90% care suntem creştini, să facem cerere fiecare în parte despre materia “religie” de la şcoală, atunci hai să facem cerere individuală şi referendum pentru tot ce este important, aşa cum o Democraţie Reală ar trebui să permită. Hai să facem referendum pentru a rămâne sau nu în NATO şi UE, de vreme ce Oricum, atunci când am intrat în acele organizaţii, poporul NU a fost întrebat dacă şi el doreşte[pe sistemul declaraţiilor lui Băsescu1 şi Băsescu2(Johannes’), cum că “poporul nu se pricepe, ştim noi politicienii mai bine”(poporul e bun doar să voteze, el nu gândeşte – iar dacă ei susţin şi cred că nu gândeşte, e clar că e manipulat şi în privinţa votului)]. Hai să facem referendum despre dacă mai dorim să luăm împrumuturi de la FMI, de vreme ce ştim că acei [pe puţin]20 de miliarde de dolari luaţi deja, NU se văd nicăieri, ci foarte probabil au fost furaţi – ştiind că pe timpul ‘diavolului’ de Ceauşescu, populaţia a fost înfometată pentru că dictatorul ‘odios’ dorea să scape de tot de FMI[şi într-un fel a “scăpat”, pentru că a fost asasinat], asta făcându-ne să ne întrebăm despre cum mai putem noi acum să plătim datoriile… Hai să facem cereri individuale şi referendum pentru fiecare lege în parte, iar dacă spuneţi că nu se poate… e destul de simplu ca fiecare să-şi facă un cont[pe un sait guvernamental, special creat, sau un cont separat de Feisbuc’], cu CNP-ul, iar tot ce este votat, să se vadă – gata cu votul secret, că prea necinstit e acest popor, pentru a fi şi votul secret[şi măsluit mereu]! Hai să referendăm’ dacă vrem să reapară legi drepte de confiscare a averilor şi recuperare a banilor ascunşi prin conturi străine. Hai să votăm dacă vrem să se plătească din banii noştrii, cei 2900 RON/lună pentru fiecare deţinut din puşcării, ştiind că noi în libertate plătim pentru tot ce consumăm[chirie, curent, tv, mâncare -tot- (aşa că, să muncească şi ei pentru ce consumă, că deja au intrat acolo pentru că au păgubit naţiunea dinainte)], şi că nu ar fi mai bine ca din banii ăia, să se mărească alocaţiile copiilor de la 40 RON, la 200-300 RON!!! Hai să facem aşa! Ce ziceţi, e cineva de acord? Dar e şi cineva împotrivă? Şi dacă da, de ce este împotrivă?! La Orice Lege, să ‘dăm cu părerea’. Aşa e democratic, nu? Aşa e echitabil. E acelaşi principiu cu legea religiei din şcoli, nu?

PS: să mai vorbim şi de homosexualitate şi celelalte bălării'[cipuri, big-brother, stat poliţienesc şi alte nebunii]?! Hai, ce să mai; deja se poate deduce spre ce îndrept logica! 😉

… A, la fel şi cu „bonul fiscal”: http://www.antena3.ro/romania/nu-primesti-bon-pleci-cu-marfa-acasa-fara-sa-platesti-285189.html Noi de ce să plătim taxe, dacă nu primim „bon” şi explicaţii clare despre cum sunt cheltuiţi banii din munca noastră grea şi [oricum] prost plătită?! De exemplu: de se să plăteşti taxă de mediu, atunci când din acei bani, NU se refac păduri şi nu se ecologizează ţara[https://www.youtube.com/watch?v=UX5q0x9mPNw]?! Care e logica, de să ia ‘ăştia’ banii de taxe, şi să facă ce vrea’ muşchiul lor?! Noi NU mai trebuie să le permitem acestor lăcuste, abonarea la taxele noastre şi la împrumuturile[tot] în numele nostru!!! Aşa cum statul va da amenzi celor care nu vor oferi bon fiscal, şi noi va trebui să „amendăm” statul atunci când nu va raporta ce a făcut cu banii noştri, şi să amendăm printr-un gest paşnic şi legitim de nesupunere civică, prin neplata taxelor.

Şi stai aşa, că abia m-am „încălzit”: de ce să plătesc taxă pe proprietate, din moment ce pentru a deţine ce am, deja am plătit multe taxe de aprobare către stat, şi tot felul de taxe şi TVA-uri pentru fiecare material de construcţie, manoperă şi fir de aţă de cusut ce au devenit ale mele?! Adică ce, sunt chiriaş în propria casă?! Ei bine, până nu devine proprietatea, sfântă şi de neatins, totul va fi o minciună când o să auzim palavre despre libertate şi democraţie. De fapt, e o dictatură ‘mai cu mănuşi’, acum.

Manolescu Bogdan

Prima şcoală românească a fost în biserică. Astăzi şcoala scoate din ea învăţătura Bisericii (ora de religie)

Refacem tabloul: Prima școală românească a fost clădirea bisericii. Primii învățători au fost preoții și diaconii. Primele manuale au fost Sfânta Scriptură și cărțile bisericești. Copii erau pregătiți în principal pentru a deveni diaconi și preoți ai Bisericii.

Concluzia e simplă, în spațiul românesc, Biserica a fost școala. Și neamul nostru știe că omul pentru a trăi bine pe acest pământ are nevoie de credința în Dumnezeu. Dacă-și cunoaște credința atunci îi va fi bine pe acest pământ.

De aici a început totul. Așa au început traducerile de cărți, tiparul, și școala așa cum o avem noi în timpurile moderne. Primele tipografii românești au fost în mănăstirile ortodoxe. Prima tipografie datează din anul 1508, la Mănăstirea Dealu, anul editării unui Liturghier la inițiativa voievodului Radu cel Mare.

Astăzi, la 500 de ani de la atestarea primei școli românești școala dă afară religia din școli. Chiriașul își dă afară proprietarul. Fiul își reneagă mama și declară că n-a avut niciodată nevoie de ea. Școala se rupe mândru și triumfalist de Biserică, acuzându-i pe creștini că religia discriminează.

Minciuna și manipularea ies la iveală ca lucrări ale diavolului în noi, atunci când spunem că religia nu trebuie să fie obligatorie în școli, dar educația sexuală se cere a fi, chiar și la grădiniță.

Oare ce rău poate face copiilor icoana curată a Maicii Domnului cu pruncul din manualele de religie? Oare ce vătămare sufletească pot aduce sfaturile din Evanghelia ale Domnului care ne îndeamnă să ne iubim unii pe alții și să ne dăm viața pentru aproapele?

”Afară cu Dumnezeu din școli!”. De ce? ”Ca să-l introducem pe diavol drept dascăl, cu toată cohorta de prea-curvii!” Copiii vor putea vedea imagini pornografice în manualele de educație sexuală, vor avea ”binecuvântarea” ministerului educației pentru a se cunoaște pe ei înșiși trupește (prin masturbare), și pentru a-și începe viața sexuală cât mai repede, atât timp cât o vor face „protejat”. Copiii vor învăța că homosexualitate este o alegere, că avortul este ”un drept”, că familia poate fi invers decât cea lăsată de Dumnezeu ca bărbat și femeie. Dumnezeu se vrea scos din școli și înlocuit cu o viziune perversă asupra vieții. Peste toate acestea, ironia sorții este că copiii vor avea tablete în locul manualelor. Asta da mare realizare.

Dumnezeu a mai fost dată afară din școli și din țara noastră. Bisericile au fost dărâmate sau transformate în wc-uri publice, mănăstirile transformate în închisori sau închise. Preoții reduși la tăcere și arestați. Savanții aruncați în temniță. Dar după 45 de ani de luptă pe toate fronturile cu Dumnezeu, comunismul s-a văzut aruncat la groapa de gunoi a istoriei, în timp ce Biserica lui Hristos triumfă smerit pe valurile istoriei, iar toate victimele unui comunism draconic și violent sunt sfinții de astăzi ai României care izvorăsc prin moaștele lor și cu rugăciunile lor cer iertare tuturor torționarilor și îndreptare la tot poporul.

Oamenii L-au răstignit pe Hristos pentru că nu-L puteau accepta ca Dumnezeu. Nu putea trăi cu Dumnezeu lângă ei. Nu vroiau pur și simplu. Hristos deranja prin simpla prezență. Mai mult chiar îi mustra puternic și îi îndemna direct să-și schimbe viața. În preajma Domnului nu putea exista minciună și manipulare. El știa tot, înțelegea tot, și nu putea nicicum fi dus de nas.

De aceea L-au răstignit. Răstignirea lui Hristos este respingerea lui Dumnezeu din viața umanității.

Crucea lui Hristos este semn al faptului că noi oamenii L-am refuzat pe Dumnezeu.

Pe fiecare biserică ortodoxă vedeți Crucea Domnului pe turlă. Fiecare biserică amintește că Dumnezeu a mai fost scos din viețile oamenilor de multe ori în istorie și va mai fi scos până la sfârșitul veacurilor. Dar răspunsul Domnului la respingerea noastră e nemăsurata lui iubire, este iertarea noastră. Brațele Domnului deschise pironite pe cruce de indiferența noastră devin îmbrățișare pentru toți cei care L-au respins.

Dacă scoatem învățătura Domnului din școală, îl scoatem pe Dumnezeu din inimile copiilor, dar acești copii ai noștri vor fi mustrarea noastră de mâine. Ei, cei care vor crește fără Creatorul lor, vor fi rușinea părinților prin faptele lor. Și atunci amară va fi plângerea părinților cât și a copiilor.

Universitățile europene L-au scos pe Dumnezeu din știință. Nu se mai folosește cuvântul Creator cu C mare, pentru că după ei totul s-a făcut din nimic și la întâmplare și totul se îndreaptă către nimic și întuneric. Europa creștină a ajuns mai rău ca popoarele păgâne.

Dar să ne pregătim, faptele noastre nu vor rămâne fără răsplată, ele vor atrage urgia lui Dumnezeu, care va veni peste acest neam păcătos! Războiele și violența vor fi răspunsul lui Dumnezeu pentru o lume în rău-intenționată, o lume demonizată. Doar așa ne mai putem trezi. Cele două războiae mondiale au fost rezultatul „iluminării” omului care a crezut că poate domni fără Dumnezeu, chiar în Împărăția Lui.

Pocăiți-vă că s-a apropiat Împărăția Cerurilor!

O, Maică Preacurată, roagă-te pentru noi păcătoșii!

( http://ortodoxiatinerilor.ro/scoala/20732-prima-scoala-romaneasca-biserica-astazi-scoala-scoate-invatatura-bisericii-ora-de-religie )

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s