Hotia hipermarketurilor din Romania

646x404

Ce parere aveti despre faptul ca marile hipermarketuri din Romania si-au marit considerabil preturile (chiar si 300-400%).
Credeti ca sunt justificate aceste mariri de preturi? La ora actuala in Romania preturile la alimente sunt mai mari decat cele din afara tarii unde salariile sunt si ele mult mai mari.

Plus ca au marfuri expirate .
Plus ca mint cu nerusinare in privinta adaosului practicat , castigul lor fiind indecent de mare datorita unor taxe suplimentare pe care trebuie sa le suporte in special micii producatori locali , adusi nemilos in pragul falimentului .
Plus ca ofera salarii extraordinar de mici in comparatie cu castigurile fabuloase pe care le obtin .

In fond fiecare ar trebui sa se intrebe , unde se duce profitul realizat in aceste supermarketuri , ce beneficii avem fiecare dintre noi facandu-ne cumparaturile la ei ?
Raspunsurile sunt foarte simple – nu avem NIMIC de castigat cumparand de la acesti lacomi , fara urma de caracter sau sentimente umane.

Intrebarea de logica la care trebuia sa-ti raspunzi era alta : Cate noi locuri de munca au creat aceste hipermarketuri , cat investesc real in economia romaneasca , in beneficiul nostru , al tuturor ?

Acesti excroci au venit aici cu un singur scop = neocolonialism , adica sustragerea unei parti cat mai mari din avutia nationala , distrugerea pe toate caile a economiei romanesti si infestarea pietelor din Romania cu produse de proasta calitate din exterior in scopul maximizarii profitului lor .
Scopul final al acestei hotii fara margini nu e decat acela de a-i face pe romani sclavi in propria lor tara .
Problema e ca pentru a intelege aceste lucruri mai trebuie sa si gandesti !

Marii evazionisti de care nu se atinge nimeni: Mega Image, Carrefour si Auchan etc.

LA Mega Image, Carrefour sau Auchan lucrurile arată minunat, dar în bilanțurile contabile e dezastru. Datoriile celor trei companii însumează jumătate de miliard de euro iar argumentele lor pentru a contesta dezastrul ce pare să se apropie nu există.

În România, de departe cea mai spectaculoasă expasiune a avut-o compania belgiană care administrează lanțul de magazine Mega Image. Anul trecut Mega Image a făcut un profit de 10 milioane de euro, ceea ce arată că fiecare magazin i-a adus în medie un profit de 47 de mii de euro (trebuie precizat că multe magazine sunt de cartier și funcționează cu un număr minim de angajați, mai mic de zece). De altfel, Mega Image are 4.600 de angajați.

Cifra cu adevărat spectaculoasă stă în dreptul datoriilor care sunt pentru Mega Image de 388 de milioane de lei, adică aproape 90 de miloane de euro, o cifră care ar trebui să dea fiori oricărei companii. I-am rugat pe reprezentanții Mega Image să comneteze aceste cifre. Răspunsul scurt și iritat al Departamentului de PR a fost următorul – “Mega Image nu confirmă cifrele prezentate în articolul dumenavoastră drept urmare nu vom face niciun comentariu cu privire la articol”. Ceea ce nu au înțeles cei de la Departamentul de comunicare al Mega Image este tocmai sensul întebării noastre. Noi nu i-am rugat să confirme sau să infimele datoriile pe care le au deoarece acestea sunt cât se poate de reale sursa noastră fiind Ministerul de finanțe. I-am întrebat ce strategie de dezvoltare/marketing stă la baza unor performanțe financiare în care faci datorii de 9 euro ca să câștigi unul singur (acesta e raportul datorii/profit 90 milioane de euro/10 milioane de euro).

În același articol publicat la 18 decembrie arătam situația delicată în care se afla Carrefour. Compania înregistra la finalul lui 2012, 155 de magazine și a raportat un profit de 24 milioaane de euro. Datoriile companiei Carrefour sunt uriașe – 239 milioane de euro, de zece ori mai mari decât profitul pe anul trecut. Cifra de afaceri este de aproape un milliard de euro. La nici două săptămâni după ce am publicat articolul, Carrefour România intra în insolvență.

Altfel, Anul trecut, Auchan a făcut un profit modest sub un milion de euro deși deține 10 magazine în România. La capitolul datorii, Auchan înregistrează 165 milioane de euro (ceea ce înseamnă că le-ar trebui 165 de ani pentru acoperirea datoriei). Această cifră ar putea să crească la finele anului 2013 după ce Auchan a preluat 20 de magazine din rețeaua Real. Iar acest lucru nu se poate face decât cu bani, iar finanțarea s-a făcut cel mai probabil prin credit. Auchan a preluat de la compania Metro Group hipermarketurile Real din Europa Centrală şi de Est, printre care şi pe cele din România, pentru 1,1 miliarde de euro. Cifra de afaceri a Auchan România este de 448 milioane de euro.

Sursa : noinu.ro

6 gânduri despre &8222;Hotia hipermarketurilor din Romania&8221;

 1. Nici mie nu-mi place sa ma duc in Supermarket don motivul asta…. Dar cand o sa apara chioscul de la colt unde pot sa stau sa ma uit ce am nevoie fara sa fac coada sau sa ma grabeasca vanzatoare etc. In plus, la supermarketuri gasesti chestiile mai ieftin decat la micile magazine care le iau tot de-acolo. Nu vreau sa dau bani la superkmarket… I-as da la romani dar sa merite.

 2. Si cine a crescut preturile atat de mult? De unde ai informatia asta? E illegal sa practici atata adaos nu? Nu zica ca nu s-a intamplat dar vreau informatii…

 3. Articol scris de o persoana care nu are nici o notiune de economie sau rau voitoare. DACA ai datorii este ilegal? Inseamna evaziune? Interpretarea ca la un eur profit au facut 9 eur datorii este imbecila Corect este la 9 eur investiti au facut 1 eur profit Daca au raportat profit inseamna ca au platit impozit pe el Datoriile daca nu sunt catre stat nu conteaza cat de mari sint cel mai probabil sunt credite pt dezvoltare pt ca au un ritm de expansiune care nu poate fi sustinut altfel ceea ce NU este nici imoral nici ilegal Autorul mai trebuie sa mearga la scoala sa invete notiuni elementare de economie

  • E foarte clar că autorul habar nu are despre economie. Datoriile pot fi către stat sau către privați, pot fi scadente sau nu, pot fi pe termen scurt sau lung. Mai mult, orice firmă cu un patron sănătos la cap nu raportează profit mare, ca să nu plătească impozit mare, ci îl reinvestește.
   Nu iubesc deloc lanțurile de hipermarket-uri, sunt convins că fac multe lucruri imorale sau chiar ilegale, dar sunt prezentate aici doar niște informații banale care nu au nimic ilegal și nimic senzațional în ele.
   Spre exemplu, un adaos de 300% nu este ilegal, iar cel care îl practică poate avea pierdere chiar și la această valoare (adaos nu înseamnă profit) – la mărfuri perisabile.
   Mai bine ați vorbi despre externalizarea profitului către statele de origine, lucru care este făcut pe baza incompetenței și corupției reprezentanților statului român. Sau despre concurența neloială care duce repede la monopol pe unele nișe. Sau despre balanța schimburilor comerciale ale României, influențată direct în mod negativ de către aceste firme, dar tot din cauza ineficienței administrative și a corupției din structurile statului român.
   Până la urmă orice firmă nu este societate de binefacere, ci o entitate înființată exact pentru a produce profit acționarilor. Cadrul legal de funcționare, măsurile economice și sancțiunile le construiește și le aplică statul român (sau altul, oricare ar fi el) prin reprezentanții săi.

 4. Da sa cumpar de la toti tiganii care si-au facut mini marcheturi la colt de strada si-ti vind toate vspurcaciunile stricate-Nu eu ma duc la Cora si cumpar produse buhne si proaspete,nu de la toti inghesuitii,care si-au facut marcheturi majoruitatea imputite,cu vinzatori care n-au facut in viatwe lor scoli de vinzatori,carwe nu fac analize tbc care se scobesc in c–si apoi pun mina pe mincare!Nu Multumesc

  • Probabil tu locuiesti intr-o anumita zona unde toata lumea face asta(scarpinari in cap). Eu lucrez la un market de cartier si te rog sa ma crezi ca nu se intampla NICIODATA astfel de lucruri , niciodata. Aici e vorba si de educatia omului ,nu neaparat de scoli. Am vazut si trait scobituri si scarpinaturi peste tot : Auchan , Mega , Lidl , Carrefour , Metro etc. Deci despre ce vorbim? E vorba de educatia fiecaruia side creierul fiecaruia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s